Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeż mi urosło sporo włosów na udach i brzuchu - gęsto i czarno, a z natury jestem blondynką. Może mi Mały testosteronu naprodukował za dużo
za to wszędzie indziej słabizna, nogi golę chyba z dwa razy rzadziej. Mogłyby mi tylko te nowe włosy przemigrować na głowę i byłabym stuprocentowo zadowolona
Chciałam zaszaleć i zabrać męża na urodziny na koncert w filharmonii, bo czasem napomyka, że miałby ochotę, i znalazłam informację, że prowadzą... darmowe warsztaty ze śpiewania kołysanekposzłabym, ale się wstydzę, bo śpiewam tragicznie, ale może któraś inna Wrocławianka się odważy?
http://www.nfm.wroclaw.pl/edukacja/pospiewajmiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:47
jusella, Ejrene, aisa, Maka, majeczka87, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe ja tak samo po zakupie zmywarki przez długi czas nie zaglądałam do filtra. Ale jak już zajrzałam to aż się przestraszyłam:) Od tamtej pory myje go dokładnie raz na 2-3 tygodnie, no i używam raz na miesiąc czyścika do zmywarek finish. I jak narazie jest OK:)
aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ona, Telashe, miałam podobnie wczoraj tyle, że z pralką. Niby nowa, z bajerami, samoczyszczącymi się filtrami czy innymi cudami. Zawsze używałam dobrej jakości saszetek do prania i innych wynalazków, wydawało mi się, że wszystko się ładnie wypłukuje nawet podczas trybu czyszczącego, ale jak użyłam specjalnego płynu do przetarcia drzwiczek, dokładnego umycia gumowego kołnierza i szyflady, to myślałam, że pawia puszczę na pół domu. Na oko wszystko wydawało się czyste i lśniace, ale w połączeniu z tym detergentem, uwolnił się tak obrzydliwy smród starej, zgniłej szmaty, ze do dziś to czuję w powietrzu i wietrzę. A co musiało dziać się w środku podczas prania na pusto z tym płynem, to nawet nie chcę sobie wyobrażać.
Postanowiłam, że muszę odkazić pralkę jeszcze z kilka razy zanim zacznę prać ciuszki dla młodego! Dobrze, że nie mam zmywarki, bo bym już chyba całkowicie zbzikowałaaisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ten sposób z sodą i z octem świetnie sprawdza się w pralce - odkąd go stosuję to nie śmierdzi mi i kołnierz czysty
Soda też świetnie wybiela - co jakiś czas piorę białe rzeczy z dodatkiem sody i widać różnicę
Generalnie nie przepadam za chemią i staram się ją zastąpić tam gdzie się da
aisa, eve90, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam sie.
Ja dzis spędziłam 5h z moim M w poczekalni do chirurga, nasz nfz to jakas masakra.
Ale pogoniłyście z tematami aż ciezko nadrobić. Co do kg to mam aż 7+ i boje sie co bedzie dalej a jeszcze 4 miesiące.
Co do wybierania wózków to tak to naturalne ze spędza sie na tym bardzo duzo czasu
Co do zbliżeń z M to chciałabym ale po akcji z szyjka zapomniałam zapytać gina czy w związku z tym ze jest dobrze to czy czasem mozna. W sumie powiedzial ze mogę iść na basen itd. Wiec może ale mimo wszystko się boje.
Jesli chodzi o rozmowę z brzuszkiem to zdarza mi się czasem ale raczej jak jestem sama:-)i moj M codziennie sie wita z synkiem i mówi mu dobranoc.
Cos moj synuś od 2 dni bardzo spokojny jest i ciezko mi wyłapać jego ruchy pomimo ze juz czuje je bardzo mocno.
Gratuluje udanych wizyt, fajnie czytać te pozytywne wpisy.eve90, jusella, majeczka87, aisa, kot_bury, Kasiulina, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jutro wstawiam pranie sodowo-octowe
A propo prania to może weźmiemy się za temat prania w sensie wyprawki.
Ja mogę polecić proszek Lovela. Kupy i inne atrakcje spierał dobrze i zapach mi się bardzo bardzo podobajusella, Ejrene, ona2012, eve90, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:ten sposób z sodą i z octem świetnie sprawdza się w pralce - odkąd go stosuję to nie śmierdzi mi i kołnierz czysty
Soda też świetnie wybiela - co jakiś czas piorę białe rzeczy z dodatkiem sody i widać różnicę
Generalnie nie przepadam za chemią i staram się ją zastąpić tam gdzie się dai bez wysiłku
jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Telashe wrote:ja z pralką takich przebojów nie mam
a dla młodego piorę w mydle we.. frani
To Ty taka eko mamafajnie
Aisa- jak prałaś w proszku dla dzieci to płynu do płukania też jeszcze używałaś czy już nie?niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Gratuluję udanych wizyt
Ale macie super sposoby na te piekarniki, pralki i zmywarki. Sama ostatnio zastanawiałam się czym tą pralkę przejechac. Spróbuję z ta sodu. A i piekarnik odświeżę woda z octem, tylko chleb upiekejusella, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
Wybieramy imię , w sumie juz wybraliśmy tylko jest taki problem ze dwa . Do jednego on jest bardziej przekonany zaś do drugiego bardziej ja . Innych juz wcale nie bierzemy pod uwagę tylko jedno z tych . I chciałam abyście mi pomogły , liczę na liczne odpowiedzi . Mamy juz córkę i chcemy by imiona w miare do siebie pasowały
Vanessa i Szymon czy Vanessa i Milan . Pomocy !!aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Mamuśka, ja za Szymonem jestem ale mi się polskie imiona podobają
Córka ma niezbyt tradycyjne więc Milan też pasuje.
Jak się Mały urodzi, spojrzycie na Niego i już będziecie wiedzieć
Ejrene, nie dawałam już płynu do płukania. Ale ja ogólnie nie lubię płynów do płukania...jusella, mamuśka1, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja regularnie czyszczę filtry i samą pralkę i zmywarkę specjalnymi płynami. Pralkę musze - mam dwa koty i bez tego miałabym sierść na każdym ubraniu. Ale jak ktoś zna patent na usuwanie sierści kotów z ciuchów podczas prania, to ja chętnie
Martynka - musiałam poczytać co to szumiś i woombieOba osobiscie uważam za sposób na wyciągniecie kasy od szalejących na punkcje swoich dzidziusiów matek
Będę tulać moje dziecko ile będzie chciało.
Ja omijam posty z tą kłótnią, za dużo mam na głowie, zeby się jeszcze tu denerwować.Ale gdzie tyle bab musiały być scysje
Gratuluję wizyt, witam nasze nowe koleżanki!! Oby nas jak najwięcejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:27
jusella, kot_bury, aisa, Ejrene, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
martynka ja szumisia kupuje obowiązkowo - wiele dobrych opinii słyszałam na jego temat.
A tak jako "ciekawostkę" Wam powiem, że mam kuzyna, który do tej pory zasypia przy szumie suszarkiw tym roku kończy 40 lat i też dostanie Misia-szumisia
Mamuśka co do imienia - nie jestem obiektywna ale ja zdecydowanie za Szymonem jestem - ja to imię już jakiś czas temu wybrałam i jestem w nim zakochana!
Dalile wrote:Ja regularnie czyszczę filtry i samą pralkę i zmywarkę specjalnymi płynami. Pralkę musze - mam dwa koty i bez tego miałabym sierść na każdym ubraniu. Ale jak ktoś zna patent na usuwanie sierści kotów z ciuchów podczas prania, to ja chętnie
...
Ja omijam posty z tą kłótnią, za dużo mam na głowie, zeby się jeszcze tu denerwować.Ale gdzie tyle bab musiały być scysje
Dalile podczas prania to nie wiem ale tak na sucho to działa przetarcie ciucha rękawiczką gumową taką zwykłą, żółtą
Co do kłótni - zgadzam się z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:30
aisa, mamuśka1, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
mamuśka1 wrote:Witajcie dziewczyny
Wybieramy imię , w sumie juz wybraliśmy tylko jest taki problem ze dwa . Do jednego on jest bardziej przekonany zaś do drugiego bardziej ja . Innych juz wcale nie bierzemy pod uwagę tylko jedno z tych . I chciałam abyście mi pomogły , liczę na liczne odpowiedzi . Mamy juz córkę i chcemy by imiona w miare do siebie pasowały
Vanessa i Szymon czy Vanessa i Milan . Pomocy !!
Szymno piękne, ale jak już maż córcię o nietypowym imieniu, to chyba Milan będzie lepiej.
Osobiście wolę tradycjęmamuśka1, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość