Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene narazie doktorek nic nie mowil o tym co mam robic lub czego nie robic. Zobaczymy czy 16 tego lozysko podniesione czy nie.. byc moze wtedy podejmie on jakies kroki.
Eve to bedziesz miala goracy okres;) zaczelas juz przygotowania? ja poltorej miesiaca po mam slub mojej zeswatanej pary ale niewiem jeszcze czy bede miala sily pojsc;) mysle ze to bardzo indywidualna sprawa jesteve90, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Telashe wrote:Eve, słyszałam coś o pasach poporodowych, ale ile ludzi tyle opinii, zbieram się do zapytania znajomej douli ze stanów o to- tam są popularniejsze...
Pytanie z innej beczki: jak często czyścicie filtr w zmywarce? ja się dałam zwieść "kapsułkom czyszczącym"zmywarka zaczęła niedomywać więc właśnie wyciągnęłam filtr i włosy mi dęba stanęły.... fuuuj! nie chcę dopuścić znowu do takiego czegoś...
I w jaki sposób?
Po porodzie ściągałam się takim pasem żeby skóra nie była taka wiotka.
Co do zmywarki - ja po każdym myciu (no może dwóch) wyciągałam filtr i płukałam pod ciepłą wodą a raz na 2 tygodnie wsypywałam opakowanie sody oczyszczonej plus szklanka octu i jeden cykl puszczałam (z pralką tak samo) bo syfku zawsze się nazbierało - teraz nie mam tego problemu bo zmywarka się popsuła
LilouK - jeśli chodzi o włoski to u mnie na Buniu jeden "rząd" do pępka sobie rośnie i udaję, że go nie widzę żeby się nie wkurzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 13:28
eve90, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Moze nie na tyle jest narazie żeby lezec i nie seksić sie.. niewiem... mysle ze jak trzeba by bylo to by zakazal.. podczas nic nie czuje ani bolu ani nic. Jest dobrze
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Jusella, dzięki
wypróbuję.
Co do pasów nie chcę polegać na swojej opinii bo przed ciążą nosiłam gorsety, lubię zwyczajnie a i na ten temat jest wiele opinii i boję się że moja mogłabybyć skrzywiona przez wcześniejsze upodobania.
Jakbyś chciała wzór na misia, to mówmogę podesłać w orginale (ang) lub część którą przetłumaczyłam (tylko łapek brakuje
) Znalazłam też fajną książkę z przytulankami na druty.
Ejrene- przekopałam się przez 2tys maili, bo do arkusza mi się zagubił- odnalazłam i melduję się na służbiejusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Uwaga, uwaga, przychodzę się pochwalić - pierwszy raz wczoraj w nocy poczułam PRAWDZIWEGO kopniaka - nie takiego naciąganego, nie bulgotającego, nie jakieś małe byle co ale - superowe walnięcie z dyńki!
Co do gadania do brzucha - ja chyba wszystkie Was przebijam bo często (zazwyczaj podczas jazdy samochodem) śpiewam moje ukochane kołysanki z dzieciństwa:)
Wymyśliłam sobie, że skoro dzieć mnie słyszy juz to może rozpozna melodię i po narodzinach będzie się przy jej pomocy łatwiej uspakajał
A apropos tycia - u mnie +2kg i mam nadzieje ze będzie dolna granica normy przytyciowej w lipcu bo nie wiem jak ja to zrzucę!zwłaszcza, że ja na starcie ciąży byłam mocno na + w stosunku do mojej normalnej wagi
majeczka87, martynka870, jusella, kijanka_88, Telashe, goodwill, Ejrene, *Słoneczko, kot_bury, aisa, figaa, nowatorka, mamuśka1, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Telashe chętnie skorzystam ze wzoru
ale zgłoszę się o niego trochę później (mam taki "rozpiździel" w kompie, że chyba tylko "format" go uratuje i boję się, że może teraz miś zaginąć). Obecnie robię obrus na drutach - fajna zabawa
tak mi się spodobało, że zaczynam się na firanką do kompletu zastanawiać - wydaje mi się, że na drutach szybciej się robi niż na szydełku.
aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hello,
nadrobiłam Was, a było tego sporo, bo fakt ja też ostatnio unikałam forum...
Gratuluje wszytskich wizyt i dzieciaczków...
Ja mam 6 kg na plusie więc sporo, ale tłumacze sobie że 1 kg na miesiąc ;P
Staram się nie jeść na noc itd. więc tak chyba musi być
Czy wy dzisiaj też jesteście tak padniete, bo ledwo wróciłam w pracy, teraz mam przerwe i siedzę na kanapie i nie umiem wstać a musze iść do sklepu.. poprostu stan totalnego rozkładu...
Analiza ja też się pochwale wczoraj pierwszy raz mąż poczuł jak dostał dwa kopniaki w rękę ale była radocha:D:D:D ale jak leże młoda też coś kombinuje
Smile wysłałam Ci zaproszenie na prv mam sprawe ;P
kot_bury, jusella, _analiza, Telashe, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Aloha! Muszę jakiś ciepły klimat na forum wprowadzić.
Ja mam około 3kg do przodu. I ogólnie widzę, że w ostatnie dni strasznie mi brzusio wsadziło. Az zaczęłam się mierzyć.
Dziewczyny, które mają już wózki lub są zdecydowane na 100% czy to jest normalne, że ja raptem 3 oglądałam ponad godzinę??? Bo zaczynam się martwić ha ha
Co do owłosienia to ja też na brzuchu mam więcej i ciemniejsze (niby to przez testosteron Marcelka) ale ja mam też PCOS i wcześniej miałam meszek. Reszta bez zmian
Co do sexu to u nas co chwile coś wiec na palcach jednej ręki mogę zliczyć
Aaaa i jeszcze wczoraj byłam w odwiedzinach u 4letnich bliźniaczek i jak zaczęły śpiewać to Marcel pierwszy raz tak mnie mocno kopał. Chyba się na maxa ich wystraszyłWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 13:51
LilouK, Ejrene, kot_bury, jusella, majeczka87, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Dunda wrote:Aloha! Muszę jakiś ciepły klimat na forum wprowadzić.
Dziewczyny, które mają już wózki lub są zdecydowane na 100% czy to jest normalne, że ja raptem 3 oglądałam ponad godzinę??? Bo zaczynam się martwić ha ha
oj taaaak, normalne nie masz się czym martwić objaw w 100 proc. fizjologicznyjusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Telashe - Kordonek Ariadna 120 tex x2 i druty na żyłce nr. 4,5
nie da się lepiej pokazać bo drut na żyłce a robótka już sporych rozmiarów (docelowo ma być 100x120 cm)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:01
Telashe, kot_bury, aisa, nowatorka, eve90, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Goodwill pocieszylas mnie swoją przyjaciolka.. Ja ok. 2,5 miesiąca po porodzie (jeśli urodze w terminie) planuje ślub i musze jak nic wrócić do formy, przynajmniej na tyle zeby dobrze sie czuc, wiadomo że dla każdej kobiety to wyjątkowy dzień w zyciu, jedne znajome mówią że to niemożliwe, a inne ze to do zrealizowania..
A Wy dziewczyny jak uważacie? Myślicie ze to możliwe w 2,5 miesiąca poczuć się już dobrze we własnym ciele? Planuje po połogu i w czasie snu synka wieczorem jak będzie z tatuskiem trochę biegać bo wcześniej sporo biegalam i wiem że to jest dobre dla mnie, tylko czy będą na to siły? I czy tak krotki czas starczy?
Znowu przytoczę przypadek osoby, którą znam. Wiem, że to może nie norma, ale myślę, że Cię uspokoi trochę:
Moja kuzynka miała termin porodu ok. 2 tyg przed własnym weselem. Tak wyszło, wszystko było planowane ok. 2 lata wcześniej, nic się nie dało przełożyć ani zmienić. No, masakra. No bo co z suknią zrobić, biust urośnie, brzuch, etc...
Przytyła "przepisowo", ok. 13-14kg jak pamiętam.
Z tych nerwów oraz dzięki temu, że miała wymagające dziecko - zrzuciła większą część kilogramów do terminu ślubu (2 tygodnie!!!!!).
Wyglądała OLŚNIEWAJĄCO.
Także - wszystko się DA. Trzeba się pozytywnie nastawić. Po porodzie zejdzie od razu parę kilo, potem jak tylko doktor Ci pozwoli -> ćwiczenia, Chodakowska, normalna dieta. Będzie git.
Weź pod uwagę, że masz duuużo czasu!kijanka_88, kot_bury, jusella, eve90, aisa, Dunda, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:Moze nie na tyle jest narazie żeby lezec i nie seksić sie.. niewiem... mysle ze jak trzeba by bylo to by zakazal.. podczas nic nie czuje ani bolu ani nic. Jest dobrze
A może źle go zrozumiałaś, albo on źle powiedział i masz po prostu na przedniejnścianie tak jak ja a nie przodujące?
Telashe wrote:
Ejrene- przekopałam się przez 2tys maili, bo do arkusza mi się zagubił- odnalazłam i melduję się na służbie
Było by łatwiej piczko jak byś czytała wiadomości tu na forumaisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Co do owłosienia - zawsze miałam dużo (PCOS, hirsutyzm, ciemne włosy przy bladej cerze), teraz mam MEGADUŻO. Nogi, łono, brzuuuuch ;(
Co gorsza jak depiluje, to mi się robią podrażnienia. No, cóż. Niedługo sobie będę warkoczyki zaplatać.
Nikomu tego nie życzę, ale cieszę się, że nie tylko ja tak mam.jusella, Telashe, LilouK, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Patutka, sory ale to chyba Ty w pierwszej kolejności powinnaś trochę wyluzować, bo Twoje wypowiedzi są troszkę poniżej poziomu. Jakiegokolwiek.
_analiza, Wiola90, aisa, September, kot_bury, Ejrene, figaa, stokrotka2013, Kasiulina, niezapominajka, Ana32, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
jusella wrote:Dalile - powodzenia
U nas w tych sprawach po staremu, no może Tatusiek delikatniejszy jest
Ja cały czas gadam do Szymonka - dziś w Tesco dziwnie się na mnie patrzyli ale co mi tam!
Powiem Wam, że spacerek był dobrym pomysłem - czuję się o niebo lepiej, nawet słoneczko mnie zaszczyciło swoja obecnościąBędą myśleli, że rozmawiasz przez telefon
jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny Kochane...macie wpisy moje i szanownej koleżanki, same oceńcie jaki poziom każda z nas reprezentuje.Może Wy jej wytłumaczcie że sobie nie życzę żeby do mnie pisała w taki sposób bo ona najwidoczniej tego nie rozumie.
Cieszę się, że pojawiły się nowe osoby jak również odezwały się te, które tylko czytały i postanowiły napisać.
Bardzo przepraszam za wprowadzenie nieprzyjemnej atmosfery, nie to było moim zamysłem.Serdecznie Was pozdrawiam i życzę miłego dnia:)Ejrene, stokrotka2013, eve90, Kasiulina, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość