Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, lustro zadecydowało za mnie.
    "-Lustereczko powiedz przecie kto ma największe odrosty w tym mieście?
    -Ty tela"
    Czuję się jak zła królowa ;)
    Dom to nie muzeum, a baba wyglądać musi ;)

nick nieaktualny, eve90, aisa, majeczka87, jusella, Ejrene, Kasiulina, niezapominajka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe to do fryzjera raz dwa. Ja juz sie zapiłam na za 2 tygodnie, takze nie mogę się doczekac zmiany fryzury i farbowania .

eve90, jusella, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Ech, lustro zadecydowało za mnie.
    "-Lustereczko powiedz przecie kto ma największe odrosty w tym mieście?
    -Ty tela"
    Czuję się jak zła królowa ;)
    Dom to nie muzeum, a baba wyglądać musi ;)
    Powstanie wierszyk:
    "Poszła Tela do fryzjera..." :P

eve90, Telashe, jusella, Ejrene, nick nieaktualny, niezapominajka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Telashe to do fryzjera raz dwa. Ja juz sie zapiłam na za 2 tygodnie, takze nie mogę się doczekac zmiany fryzury i farbowania .
    farbuję w domu :) używam do tego ziół i nie wiem czy jakikolwiek fryzjer by na to poszedł ^^

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 -> jaka piękna zima, poszłabym się tarzać w takim śniegu!!!

Co do wagi w ciąży: ja najpierw wyrzygałam -3kg, następnie dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej i właściwie od 11Hbd waga stoi. Teraz jestem na -2kg, obecnie ważę 58kg. Nie potrafię przytyć na diecie cukrzycowej, ciągle chodzę wzdęta, obżarta maksymalnie...

Jeśli chodzi o minimalny przyrost wagi w ciąży (do końca), to wynosi on mniej więcej 5-7kg (macica, łożysko, dodatkowe płyny ustrojowe, dodatkowa tkanka tłuszczowa).

Dziś połówkowe. I radość, i stresik...

majeczka87, Maka, martynka870, aisa, Telashe, jusella, Kasiulina, stokrotka2013, nick nieaktualny, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe nie prawda :P Gwarantuje Ci ze moje odrosty są jeszcze większe :P Ale tak trudno się zebrac w sobie.. chociaż przed świętami to już wypada :)

Ja ostatnio szukałam wierszyków dla dzidzi i troszke mu czytałam i miałam to robić częściej a jakoś wychodzi mi to z głowy

Mój też się skarży na mamusie do brzucha :P

Maka, majeczka87, Telashe, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa i jak grzeczny to po tatusiu,a jak nie to po mamusi...;p

gadajac do brzucha budujemy nasza wiez;D i mysle ze tatusiowie tez;)|

powodzenia goodwill! daj znać po!

ja tez bede malowala wlosy ale jakos za tydzien bo wlosy w ciazy zaczely mi szybciej rosnac ale fryzjerka musiala zmienic proporcje farby, bo zaczely bardziej zolte sie robic mimo ze wczesniej bylo ok;p

goodwill, Telashe, eve90, jusella, aisa, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba w tej ciązy z 20 kg przytyje :O
    Dopiero 19 tydz a juz ok 5 kg na plusie. Już na ostatniej wizycie jak po miesiacu na wadze było +3 to się lekarz z położna smiali, że siedzę w domu na l4 i tyje ;p ale taka prawda, bo z moimi plamieniami, krwiakami i po poprzednim poronieniu od początku bardzo się oszczędzałam, do tego zima, wiec tez mniej się spaceruje.
    Jeszcze siostra się smieje, ze urodze 5 kg bobasa, bo mój tato duży, ona duża i swoje dziecko też duże urodziła jak na swoją anemię w ciązy.
    Oby nie miala racji ;)

eve90, jusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe jakie odrosty? Dyc to ombre jest! To tak ma być. Wyrzuć lustro - ono się nie zna ;-)

martynka870, *Słoneczko, Telashe, aisa, goodwill, eve90, jusella, Kasiulina, nick nieaktualny, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz bardzo poważne pytanie :) Jak jest u Was ze sprawami intymnymi? Bo u nas bida z nędzą :D Ja się albo boję, że coś się stanie (tyle się naczytałam o tych szyjkach krótkich, długich, zamkniętych, otwartych itp.) albo mnie coś boli i mam w nosie wszelakie "romantyzmy" a mąż twierdzi, że dziwnie tak "w trójkę" :D U Was normalnie?

Wiola90, jusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię do swojego brzucha tylko jak się mały mocno rusza. A wiecie, że nasze dzieci już nas słyszą i czytałam gdzieś, że rozpoznają głos matki? Podobno bicie serca dziecka przyspiesza, jak słyszy mamę :) właściwie to mam detektor więc mogłabym to sprawdzić któregoś dnia, ile w tym prawdy.

jusella, aisa, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka u nas poki co wszystko na luzie idzie i nawet żekłabym ze lepiej;) ja mam ciągłą chcice i szalejemy;) heh mam w glowie swiadomosc ze niedlugo beda posty to sie chce tym nacieszyc;) maluchowi nic nie bedzie jesli nie ma przeciwskazan to jemu sie po tylku nie dostaje;)

eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, coś tam piszczało że wymaga aktualizacji ;) ale w taką pogodę u nas internet trzeba wiadrami ze studni nosić więc...

goodwill, będzie fantastycznie :) na pewno.

goodwill, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    A teraz bardzo poważne pytanie :) Jak jest u Was ze sprawami intymnymi? Bo u nas bida z nędzą :D Ja się albo boję, że coś się stanie (tyle się naczytałam o tych szyjkach krótkich, długich, zamkniętych, otwartych itp.) albo mnie coś boli i mam w nosie wszelakie "romantyzmy" a mąż twierdzi, że dziwnie tak "w trójkę" :D U Was normalnie?

U mnie podobnie.. Mąż jest cały w strachu, że coś mogłoby się stać dziecku i że to takie dziwne, bo przecież dziecko już słyszy itd. Więc go nie zmuszam bo pewnie by taki przejęty był chlopina, że i tak nic by z tego nie wyszło :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:

Jak się już dobrze czuję wieczorem, to mój wykończony po pracy... do dupy, alllle bym się pobzykała :D

Za to ja nie maluję włosów, ale idę w piątek na odżywianie i podcięcie końcówek :) Marzy mi się henna, ale sama się boję, a mama nie ma czasu mi zrobić.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    u nas w sumie.. lepiej niż normalnie. Powiedzmy że prowadzimy crushtesty mebli które były niedoceniane ;) Bywają dni kiedy moja samoocena leci na łeb na szyję i następuje posucha, ale M sobie z tym radzi... Jakoś nie myślałam pod kątem że "we trójkę".. M chyba też nie- objekcji nie zgłaszał

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety już przytyłam prawie 8 kg, nie wiem czemu ta waga u mnie tak szybko idzie do góry. W poprzedniej ciąży miałam na plusie 21 kg. Ale szybko wróciłam do swojej stałej wagi.

Panna truskawka u nas w sprawach intymnych raczej nic się nie zmieniło:)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Ja mam dokładnie takie same obawy. Zaraz się zastanawiam czy z szyjką ok i czy jakichś skurczy nie wywołam, a mąż narzeka że dziwnie bo tylko myśli że dziecko tam jest :)

A co do mówienia do brzuszka to u nas zdecydowanie mąż nadrabia za nas dwoje :) Jak wraca z pracy to zaraz pyta czy mama grzeczna była :D

September, Maka, jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie namówiłyście i dziś mojego ślubnego uwiodę :D

jusella, majeczka87, Kasiulina, Maka, aisa, nick nieaktualny, eve90, Ejrene, _analiza, stokrotka2013, nowatorka, niezapominajka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o te sprawy.. To ja już zapomniałam co, jak, gdzie... Od września nic. Na razie zielonego światła brak.. Ale nawet gdyby było to chyba bym się nie zdecydowała.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ ‹ 564 565 566 567 568 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ