WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, lustro zadecydowało za mnie.
    "-Lustereczko powiedz przecie kto ma największe odrosty w tym mieście?
    -Ty tela"
    Czuję się jak zła królowa ;)
    Dom to nie muzeum, a baba wyglądać musi ;)

kot_bury, eve90, aisa, majeczka87, jusella, Ejrene, Kasiulina, niezapominajka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe to do fryzjera raz dwa. Ja juz sie zapiłam na za 2 tygodnie, takze nie mogę się doczekac zmiany fryzury i farbowania .

eve90, jusella, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Ech, lustro zadecydowało za mnie.
    "-Lustereczko powiedz przecie kto ma największe odrosty w tym mieście?
    -Ty tela"
    Czuję się jak zła królowa ;)
    Dom to nie muzeum, a baba wyglądać musi ;)
    Powstanie wierszyk:
    "Poszła Tela do fryzjera..." :P

eve90, Telashe, jusella, Ejrene, kot_bury, niezapominajka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Telashe to do fryzjera raz dwa. Ja juz sie zapiłam na za 2 tygodnie, takze nie mogę się doczekac zmiany fryzury i farbowania .
    farbuję w domu :) używam do tego ziół i nie wiem czy jakikolwiek fryzjer by na to poszedł ^^

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 -> jaka piękna zima, poszłabym się tarzać w takim śniegu!!!

Co do wagi w ciąży: ja najpierw wyrzygałam -3kg, następnie dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej i właściwie od 11Hbd waga stoi. Teraz jestem na -2kg, obecnie ważę 58kg. Nie potrafię przytyć na diecie cukrzycowej, ciągle chodzę wzdęta, obżarta maksymalnie...

Jeśli chodzi o minimalny przyrost wagi w ciąży (do końca), to wynosi on mniej więcej 5-7kg (macica, łożysko, dodatkowe płyny ustrojowe, dodatkowa tkanka tłuszczowa).

Dziś połówkowe. I radość, i stresik...

majeczka87, Maka, martynka870, aisa, Telashe, jusella, Kasiulina, stokrotka2013, mamuśka1, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe nie prawda :P Gwarantuje Ci ze moje odrosty są jeszcze większe :P Ale tak trudno się zebrac w sobie.. chociaż przed świętami to już wypada :)

Ja ostatnio szukałam wierszyków dla dzidzi i troszke mu czytałam i miałam to robić częściej a jakoś wychodzi mi to z głowy

Mój też się skarży na mamusie do brzucha :P

Maka, majeczka87, Telashe, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa i jak grzeczny to po tatusiu,a jak nie to po mamusi...;p

gadajac do brzucha budujemy nasza wiez;D i mysle ze tatusiowie tez;)|

powodzenia goodwill! daj znać po!

ja tez bede malowala wlosy ale jakos za tydzien bo wlosy w ciazy zaczely mi szybciej rosnac ale fryzjerka musiala zmienic proporcje farby, bo zaczely bardziej zolte sie robic mimo ze wczesniej bylo ok;p

goodwill, Telashe, eve90, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba w tej ciązy z 20 kg przytyje :O
    Dopiero 19 tydz a juz ok 5 kg na plusie. Już na ostatniej wizycie jak po miesiacu na wadze było +3 to się lekarz z położna smiali, że siedzę w domu na l4 i tyje ;p ale taka prawda, bo z moimi plamieniami, krwiakami i po poprzednim poronieniu od początku bardzo się oszczędzałam, do tego zima, wiec tez mniej się spaceruje.
    Jeszcze siostra się smieje, ze urodze 5 kg bobasa, bo mój tato duży, ona duża i swoje dziecko też duże urodziła jak na swoją anemię w ciązy.
    Oby nie miala racji ;)

eve90, jusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe jakie odrosty? Dyc to ombre jest! To tak ma być. Wyrzuć lustro - ono się nie zna ;-)

martynka870, *Słoneczko, Telashe, aisa, goodwill, eve90, jusella, Kasiulina, kot_bury, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz bardzo poważne pytanie :) Jak jest u Was ze sprawami intymnymi? Bo u nas bida z nędzą :D Ja się albo boję, że coś się stanie (tyle się naczytałam o tych szyjkach krótkich, długich, zamkniętych, otwartych itp.) albo mnie coś boli i mam w nosie wszelakie "romantyzmy" a mąż twierdzi, że dziwnie tak "w trójkę" :D U Was normalnie?

Wiola90, jusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię do swojego brzucha tylko jak się mały mocno rusza. A wiecie, że nasze dzieci już nas słyszą i czytałam gdzieś, że rozpoznają głos matki? Podobno bicie serca dziecka przyspiesza, jak słyszy mamę :) właściwie to mam detektor więc mogłabym to sprawdzić któregoś dnia, ile w tym prawdy.

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka u nas poki co wszystko na luzie idzie i nawet żekłabym ze lepiej;) ja mam ciągłą chcice i szalejemy;) heh mam w glowie swiadomosc ze niedlugo beda posty to sie chce tym nacieszyc;) maluchowi nic nie bedzie jesli nie ma przeciwskazan to jemu sie po tylku nie dostaje;)

eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, coś tam piszczało że wymaga aktualizacji ;) ale w taką pogodę u nas internet trzeba wiadrami ze studni nosić więc...

goodwill, będzie fantastycznie :) na pewno.

goodwill, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    A teraz bardzo poważne pytanie :) Jak jest u Was ze sprawami intymnymi? Bo u nas bida z nędzą :D Ja się albo boję, że coś się stanie (tyle się naczytałam o tych szyjkach krótkich, długich, zamkniętych, otwartych itp.) albo mnie coś boli i mam w nosie wszelakie "romantyzmy" a mąż twierdzi, że dziwnie tak "w trójkę" :D U Was normalnie?

U mnie podobnie.. Mąż jest cały w strachu, że coś mogłoby się stać dziecku i że to takie dziwne, bo przecież dziecko już słyszy itd. Więc go nie zmuszam bo pewnie by taki przejęty był chlopina, że i tak nic by z tego nie wyszło :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:

Jak się już dobrze czuję wieczorem, to mój wykończony po pracy... do dupy, alllle bym się pobzykała :D

Za to ja nie maluję włosów, ale idę w piątek na odżywianie i podcięcie końcówek :) Marzy mi się henna, ale sama się boję, a mama nie ma czasu mi zrobić.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    u nas w sumie.. lepiej niż normalnie. Powiedzmy że prowadzimy crushtesty mebli które były niedoceniane ;) Bywają dni kiedy moja samoocena leci na łeb na szyję i następuje posucha, ale M sobie z tym radzi... Jakoś nie myślałam pod kątem że "we trójkę".. M chyba też nie- objekcji nie zgłaszał

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety już przytyłam prawie 8 kg, nie wiem czemu ta waga u mnie tak szybko idzie do góry. W poprzedniej ciąży miałam na plusie 21 kg. Ale szybko wróciłam do swojej stałej wagi.

Panna truskawka u nas w sprawach intymnych raczej nic się nie zmieniło:)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Ja mam dokładnie takie same obawy. Zaraz się zastanawiam czy z szyjką ok i czy jakichś skurczy nie wywołam, a mąż narzeka że dziwnie bo tylko myśli że dziecko tam jest :)

A co do mówienia do brzuszka to u nas zdecydowanie mąż nadrabia za nas dwoje :) Jak wraca z pracy to zaraz pyta czy mama grzeczna była :D

September, Maka, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie namówiłyście i dziś mojego ślubnego uwiodę :D

jusella, majeczka87, Kasiulina, Maka, aisa, kot_bury, eve90, Ejrene, _analiza, stokrotka2013, nowatorka, niezapominajka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o te sprawy.. To ja już zapomniałam co, jak, gdzie... Od września nic. Na razie zielonego światła brak.. Ale nawet gdyby było to chyba bym się nie zdecydowała.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ