WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny!

Zapomniałam dopisać: moja przyjaciółka (budowy normalnej, bardzo niska), przytyła 14kg. Po miesiącu od porodu nie było śladu!
    Zaś moja rodzona siostra (wytrenowana fizjoterapeutka, szczupła, góra mięśni) przytyła symbolicznie, urodziła wcześniaczka w 33Hbd. A potem niestety utyła i jest małą kulką. ;D
    Więc głowa do góry, ja przed ciążą miałam plan: poniżej 20-25kg na plusie nie będzie tragedii. :DDD

U mnie intymność leży. Trochę strachu o dziecko jest, miałam candidozę pochwy niedawno, jakoś tak "się nie składa". I libido mi spadło, nad czym ubolewam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:49

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A co Ty dzieciaku jesteś dzieckiem internetu, że patrzysz na ilość lajków? Hahahahaha

Nie Twój interes jakie ja mam problemy nie pasuje Ci to nie czytaj

Wiesz, nie będę się zniżała do Twojego poziomu.A jakbyś uważnie przeczytała mój wcześniejszy wpis to byś wiedziała o co chodzi z lajkami.I widocznie nie umiesz znosić słów krytyki skoro reagujesz w ten sposób.Napisałam Ci że sobie nie życzę pisania w ten sposób ale widocznie inaczej nie potrafisz...to już jest problem Twój i Twojej kultury osobistej.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    A teraz bardzo poważne pytanie :) Jak jest u Was ze sprawami intymnymi? Bo u nas bida z nędzą :D Ja się albo boję, że coś się stanie (tyle się naczytałam o tych szyjkach krótkich, długich, zamkniętych, otwartych itp.) albo mnie coś boli i mam w nosie wszelakie "romantyzmy" a mąż twierdzi, że dziwnie tak "w trójkę" :D U Was normalnie?
    u mnie identyko. mam krotka szyjke a i maz twierdzi ze nie bedzie syna pukac w glowke!!! ahhahahahah

Smile, jusella, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mogliśmy przez cały pierwszy trymestr, teraz już zielone światło :)

goodwill, jusella, izulala, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim mężczyzną też sobie radzimy, na poczatku lekarka stanowczo zabronila ale jak minęły plamienia i krwawienia i wyszliśmy na prostą to przeciwwskazań juz nie było :) odtąd dobrze nam się układa, mam wrazenie czasem ze hormony NAM jeszcze bardziej buzują :) gdzieś czytałam w książce bodajże ze dziecko nie odczuwa żadnego dyskomfortu i nie wie nawet co się dzieje, dla niego to tak jakbyśmy się poprostu poruszaly :) My sobie nawet zartujemy że nasz synek był na rollercosterze w wesołym miasteczku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:49

goodwill, majeczka87, jusella, ada89, aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I guzik z wierszykiem... Nie poszła Tela do fryzjera :P

Goodwill, powodzenia na połówkowym :)

Ja na tym etapie jeszcze nie gadam do brzucha, później pewnie będę mówić więcej np "nie kop tak mocno" ;)
    W poprzedniej ciąży mówiłam więcej.

Ze sprawami sypialnianymi nie jest źle choć w pierwszej ciąży ochota była większa. Teraz zanim się Jaśka położy, coś tam ogarnie to się schodzi i ochota czasem ucieka.
    Ale jak nie ma przeciwwskazań to do boju, wytwarzają się endorfiny czyli hormon szczęścia, nasze dzieci będą szczęśliwsze ;D

jusella, kot_bury, eve90, Ejrene, izulala, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - powodzenia ;-)

U nas w tych sprawach po staremu, no może Tatusiek delikatniejszy jest :-)

Ja cały czas gadam do Szymonka - dziś w Tesco dziwnie się na mnie patrzyli ale co mi tam!

Powiem Wam, że spacerek był dobrym pomysłem - czuję się o niebo lepiej, nawet słoneczko mnie zaszczyciło swoja obecnością :-D

Ejrene, eve90, majeczka87, kot_bury, aisa, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mam dużo pracy więc średnio czas na forum. ale byle do 15.03 bo wtedy ide na urlop :) jak znajdę więcej czasu to przepisze naszą listę lipcówek do tabelki z exela i tam już będę uzupełniać na bieżąco- później dodamy terminy w których urodziłyśmy, wagę i długość bobasów itp.

_cherryLady witaj u nas :) mam nadzieję że się zadomowisz i zostaniesz z nami dłużej :) Ciebie tez do naszej listy dopisze przy przepisywaniu.

martynka870- sliczna córcia :) mój synek był kiepsko ułożony, jest już głowkowo i przez łożysko na przedniej ścianie ja ładnych zdjęć z USG nie będę mieć
    majeczka87 wrote:
    Smile wczuj sie troche w sytuacje innych.. empatii troche czlowieku

Myślę że nie jest tak że Samil uważa że ciąża to sama przyjemność, każdy ma ją przechodzić bezproblemowo i chodzić przez 9 miesięcy z uśmiechem, i nie może o problemach, czy obawach napisać tutaj. I zgadzam się z Tobą że forum powinno również służyć jako wsparcie, i jak ktoś ma problem, gorszy dzień to może się wyżalić. Ale są jakieś granice miedzy tym co napisałam wyżej a dramatyzowaniem na każdym kroku. I u
    Naditta wrote:
    Ja mam 1.5 kg na plusie póki co. Z czego 1 kg przybralam przez ostatnie 2 tygodnie. Zastanawiam się dlaczego tak mało przybieram na wadze :)

Z tego co czytałam ostatnio to w drugim trymestrze powinnyśmy tyć 0,5 kg na tydzień tak że u ciebie raczej wszystko się zgadza :)

Ja mam na plusie prawie 5 kg.
    kot_bury wrote:
    martynka870, ale mała ślicznotka! <3

Też mam na razie 1,5 kg gratis :) po weekendzie i cieście od teściowej było więcej, ale spadło. Zawsze mam jakieś dziwne myśli, jak spada, muszę sobie wyznaczyć jakiś konkretny dzień na ważenie, a nie tak losowo co parę dni:)

Ja się ważę co niedzielę :) wtedy też zaczynam kolejny tydzień.
    aisa wrote:
    Wszystko można przekazać w normalny sposób, nie atakując nikogo i nie lekceważąc Go.
    Jaką wprowadzimy tu atmosferę taką będziemy miały!!

Niektóre osoby lubią być w centrum, innym taka postawa nie odpowiada. Jedni chcą wzbudzić litość, inni mają więcej empatii i współczucia inni nie. Jesteśmy różne.

ZNÓW APEL: dajmy sobie raz a dobrze po męsku po pyskach, niech atmosfera się oczyści i będzie normalne forum z wsparciem i o pierdołach.

Mądrze piszesz kobieto :)

*Słoneczko- Ja tez planuje KP ale raczej krócej niż rok, ale palny planami jak będzie zobaczymy. znam cześć mam które karmią piersią,a butelką dokarmiają albo na noc albo podczas nieobecności i dzieci maja się dobrze, z cycka nie zrezygnowały.
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie że ja tak tylko lajkuje w temacie, ale jest mi prościej a jestem nowa na wątku i trochę się boję odzywać :). Ale lajk znaczy oczywiście, że popieram w 100%.

Nie ma co się bać wyrażać swojej opinii- nawet jeśli się różni od innych. Ważne żeby robić to kulturalnie z poszanowaniem innych :)
    Telashe wrote:
    Mam pytanie, nieco krępujące... Jak to jest, rozmawiacie z mikrusami w brzuchu?

Ja jeszcze nie bardzo, jakoś dziwnie mi było mówić wcześniej jak do obojnaka :P teraz wiem że synek to chyba zacznę :)
    panna truskawka wrote:
    A teraz bardzo poważne pytanie :) Jak jest u Was ze sprawami intymnymi? Bo u nas bida z nędzą :D Ja się albo boję, że coś się stanie (tyle się naczytałam o tych szyjkach krótkich, długich, zamkniętych, otwartych itp.) albo mnie coś boli i mam w nosie wszelakie "romantyzmy" a mąż twierdzi, że dziwnie tak "w trójkę" :D U Was normalnie?

U nas życie erotyczne kwitnie :D
    majeczka87 wrote:
    panna truskawka u nas poki co wszystko na luzie idzie i nawet żekłabym ze lepiej;) ja mam ciągłą chcice i szalejemy;) heh mam w glowie swiadomosc ze niedlugo beda posty to sie chce tym nacieszyc;) maluchowi nic nie bedzie jesli nie ma przeciwskazan to jemu sie po tylku nie dostaje;)

Kurcze a ty nie miałaś przodującego łożyska? Czy już ci się podniosło? Bo przy przodującym z tego co wiem to seksu nie można :/

I na koniec dodam że również tak jak słoneczko napisała apeluję o więcej kultury na tym forum :) jesteśmy dorosłymi kobietami i nawet jak się z czyjąś opinią lub zdaniem nie zgadzamy to przekazujmy to w odpowiedni sposób. Bezczelnych i chamskich forumowiczek nam tu nie potrzeba.

eve90, jusella, kot_bury, martynka870, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie zagladalam na forum bo ciagle tylko jakies dramaty jednej osoby i zla atmosfera a takie emocje nie służą w ciaży ... widze ze nic sie nie zmienilo od mojego ostatniego pobytu tutaj :( a szkoda bo dzieki forum dowiedzialam sie wielu ciekawych rzeczy... mam nadzieje ze troche wyluzujecie i znow bedzie milo czytac posty

Smile, aisa, Ejrene, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene mi zmień proszę termin na 25 lipca i możesz mi wpisać córkę :)

aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill pocieszylas mnie swoją przyjaciolka.. Ja ok. 2,5 miesiąca po porodzie (jeśli urodze w terminie) planuje ślub i musze jak nic wrócić do formy, przynajmniej na tyle zeby dobrze sie czuc, wiadomo że dla każdej kobiety to wyjątkowy dzień w zyciu, jedne znajome mówią że to niemożliwe, a inne ze to do zrealizowania..
    A Wy dziewczyny jak uważacie? Myślicie ze to możliwe w 2,5 miesiąca poczuć się już dobrze we własnym ciele? Planuje po połogu i w czasie snu synka wieczorem jak będzie z tatuskiem trochę biegać bo wcześniej sporo biegalam i wiem że to jest dobre dla mnie, tylko czy będą na to siły? I czy tak krotki czas starczy?

majeczka87, goodwill, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Jestem Waszym stałym przyczajonym podglądaczem od kilku dobrych tygodni. Przyznam się, że jakoś nie miałam odwagi zagadać do Was wcześniej, bo dla osoby z zewnątrz, pomimo pewnych nieporozumień, tworzycie fajną i dobrze dogadującą się grupkę mamusiek :-)

Gratulacje dla wszystkich i każdej z Was z osobna, cieszę się Waszym szczęściem. Jestem również myślami z tymi z Was, którym stan błogosławiony sprawia nieco więcej problemów. Wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Diewczyny, macie piękne zdjęcia maluszków, których szczerze zazdroszczę, bo mój uparciuch tak się schował na połówkowym, że pomimo prób szturchania głowicą, potrząsania zadkiem na kozetce, podskoków, nie chciał pokazac buzki! Za to "świecił" siusiakiem na całego. To po ojcu ;-)

Na pierwszej stronie wątku jestem zapisana na 15.07, jednak po usg genetycznym mój termin uległ zmianie na 11.07 :-)

Dziewczyny, mam pytanie z gatunku krępujących i bardzo "specyficznych": czy Wam też rosną włosy (meszek i gęsta linia powyzej i poniżej pępka) na brzuszkach? Jestem brunetką o ciemnje karnacji, zawsze byłam bardziej owłosiona od innych, ale w ciązy, o ile np. włosy na nogach prawie całkowicie przestały rosnąć, tak brzuszek żyje własym życiem! Jak tak dalej pójdzie, to do konca ciąży będę mieć dywan ;-) Ponoć to normalne w przypadku niektórych kobiet, nie zaleca się depilacji, bo włoski same wypadną po rozwiązaniu. Któraś z Was też zauważyła coś podobnego? :-)

Telashe, jusella, kot_bury, goodwill, Smile, aisa, eve90, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, słyszałam coś o pasach poporodowych, ale ile ludzi tyle opinii, zbieram się do zapytania znajomej douli ze stanów o to- tam są popularniejsze...

Pytanie z innej beczki: jak często czyścicie filtr w zmywarce? ja się dałam zwieść "kapsułkom czyszczącym" :/ zmywarka zaczęła niedomywać więc właśnie wyciągnęłam filtr i włosy mi dęba stanęły.... fuuuj! nie chcę dopuścić znowu do takiego czegoś...

I w jaki sposób?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 13:11

eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill - powodzenia na wizycie! :)
    Ejrene - jestem za tym, żeby powoli uzupełniać i naszą listę i tabelkę :)
    Wiola90 - a jak tam czujesz ruchy?

Ja wczoraj swojemu Maluszkowi puszczałam kołysanki z youtube i przy okazji sama się uczyłam :D

A przytyłam już z 7 kg. Choć miałam plan że przez całą ciążę góra 12 kg :D Raczej wyjdzie więcej, ale dobrze, bo zaczynałam z niedowagą.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve ja w poprzedniej ciąży ponad 20 kg przytyłam i jak ważyłam się na drugi dzień po porodzie to równo 10 kg mniej. Potem w ciągu pół roku systematycznie chudłam (bez diet, siłowni itp.) i jak przestałam karmić to już do swojej wagi wróciłam (chyba "mleczarnia" sporo ważyła :-))

majeczka87, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie z gatunku krępujących i bardzo "specyficznych": czy Wam też rosną włosy (meszek i gęsta linia powyzej i poniżej pępka) na brzuszkach? Jestem brunetką o ciemnje karnacji, zawsze byłam bardziej owłosiona od innych, ale w ciązy, o ile np. włosy na nogach prawie całkowicie przestały rosnąć, tak brzuszek żyje własym życiem! Jak tak dalej pójdzie, to do konca ciąży będę mieć dywan ;-) Ponoć to normalne w przypadku niektórych kobiet, nie zaleca się depilacji, bo włoski same wypadną po rozwiązaniu. Któraś z Was też zauważyła coś podobnego? :-)

Bry! :)
    mnie na brzuchu pokazało się co nieco, ale gąszczem tego nazwać nie mogę, natomiast uda to koszmar :( prawie do kolan po wewnętrznej stronie mam takie kłaki że mogę z kotem konkurować :/

jusella, LilouK, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

Ja mam i parę dziewczyn tu też :D To normalne, spokojnie :)

LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama po 1 ciązy i siostra niedługo po porodzie wygladały jak patyki. Ale one rodziły jak miały 20 lat, a mi za miesiac strzeli 27, wiec nie sadzę, że wróce do chudosci ;)A napewno nie szybko..

Wciąż nie czuje ruchów dzidziusia i z niecierpliwością czekam na poniedziałkową wizyte, czy wszytsko ok. Ale jak staje na wadze a tam znowu więcej to chyba znaczy, że wszytsko rośnie ;)

Mam na nadzieję, że na tej wizycie poznam w końcu płec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 13:18

jusella, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witajcie Dziewczyny!

Jestem Waszym stałym przyczajonym podglądaczem od kilku dobrych tygodni. Przyznam się, że jakoś nie miałam odwagi zagadać do Was wcześniej, bo dla osoby z zewnątrz, pomimo pewnych nieporozumień, tworzycie fajną i dobrze dogadującą się grupkę mamusiek :-)

Gratulacje dla wszystkich i każdej z Was z osobna, cieszę się Waszym szczęściem. Jestem również myślami z tymi z Was, którym stan błogosławiony sprawia nieco więcej problemów. Wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Diewczyny, macie piękne zdjęcia maluszków, których szczerze zazdroszczę, bo mój uparciuch tak się schował na połówkowym, że pomimo prób szturchania głowicą, potrząsania zadkiem na kozetce, podskoków, nie chciał pokazac buzki! Za to "świecił" siusiakiem na całego. To po ojcu ;-)

Na pierwszej stronie wątku jestem zapisana na 15.07, jednak po usg genetycznym mój termin uległ zmianie na 11.07 :-)

ja zauwazylam. linii nie mam i nie widze zeby sie pojawiła, zas mam wieksze owlosienie na bzuchu a przy pepku kilka dluzszych czarnych wloskow :))))

LilouK, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September ciągle nie czuję ruchów :( nie wiem czy nie potrafię tego rozpoznać czy taki grzeczny Maluch mi się szykuję. Dobrze, że wizyta już nie długo bo zaczynam się martwić czy wszystko jest dobrze.
    Fajny pomysł z tymi kołysankami :) pasuje się podszkolić ;)

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ