WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola na pewno do wizyty już coś poczujesz ;)
    A jak nie to dopytaj lekarza. I dawaj znać ;) W każdym razie trzymam kciuki za Twojego nieśmiałego Maluszka! :)
    Bo nie wiesz gdzie masz łożysko? Dziewczyny pisały, że jak na przedniej ścianie to się później czuje.

Wiola90, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Goodwill pocieszylas mnie swoją przyjaciolka.. Ja ok. 2,5 miesiąca po porodzie (jeśli urodze w terminie) planuje ślub i musze jak nic wrócić do formy, przynajmniej na tyle zeby dobrze sie czuc, wiadomo że dla każdej kobiety to wyjątkowy dzień w zyciu, jedne znajome mówią że to niemożliwe, a inne ze to do zrealizowania..
    A Wy dziewczyny jak uważacie? Myślicie ze to możliwe w 2,5 miesiąca poczuć się już dobrze we własnym ciele? Planuje po połogu i w czasie snu synka wieczorem jak będzie z tatuskiem trochę biegać bo wcześniej sporo biegalam i wiem że to jest dobre dla mnie, tylko czy będą na to siły? I czy tak krotki czas starczy?
    Zależy jak będzie waga leciała, ale możliwe jest na pewno :)
    Przytyłam 14kg, waga bardzo szybko spadła przy kp. Po miesiącu prawie nie było brzucha, lekki fałd którego nie pozbywałam się wcale bo planowałam kolejną ciążę ;)
    W połogu to lekkie ćwiczenia tylko, ale potem spokojnie wyrzeźbisz sylwetkę tym bardziej, że masz cel czyli ślub :D

jusella, eve90, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A ja Ci napisałam, że to nie koncert życzeń, bym te życzenia spełniała ;-)
    Ja Ci napisalam że jestem bezczelna, no i miła sztucznie nie umiem być ;-) więc sory :-)
    Twoja krytyka mnie nie tyka, za słaba trochę :*
    No i zluzuj trochę, bo żyłka pęknie :-D

Patulka a ty serio jestes w ciaży? Bo mi sie wydaje ze dziesieciolatka nie moze zajsc a ty zachowujesz sie jakbys miala wlasnie tyle lat... Twoje wypowiedzi są naprawde ponizej jakiegokolwiek poziomu wiec zluzuj kalosze i odpuść czasem bo osobiscie jak widze twoje posty to juz wiem ze beda jakies dramaty albo pyskówka przedszkolaka

_analiza, Smile, September, aisa, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, Kasiulina, Gosia91, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene- staram się ;)
    Dunda- absolutnie normalne, to wręcz objaw zdrowia psychicznego ;)
    Jusella- łał, chyba dopiszę obrus do niekończącej się listy rzeczy do wykonania :)

Marudzenie o robótkach też może męczyć, jak coś to mówcie- motywuje się do założenia wątku temu poświęconemu :)

jusella, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja mam 1.5 kg na plusie póki co. Z czego 1 kg przybralam przez ostatnie 2 tygodnie. Zastanawiam się dlaczego tak mało przybieram na wadze :)
    ja tak samo ale ja tam sie tym ciesze bo brzuch rosnie widac a ze nie przybieram za duzo na wadze to tym lepiej. chociaz te 1,5 kg przybralam w ciaguostatniego miesiaca wiec przewiduje ze teraz pojdzie w gore szybciej ;) no ale 0,5 kg to juz mala :D

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ogólnie apeluje o luz, którego Tobie, Patutka czasem (a nawet czesto) brakuje! Zachowujesz się jak 14 latka z gimnazjum która za wszelką cenę musi się odgryźć i pokazać jak bardzo Cię to nie rusza, kiedy ewidentnie... Cię rusza.

Mnie ogólnie nie denerwują Twoje posty bo faktycznie każda pisze o tym co u niej, a ze u Ciebie non stop coś się dzieje, to piszesz o tym. Nie mam podstaw Cię podejrzewać o sztuczne rozdmuchiwanie spraw ale rozumiem, że dziewczyny mogą mieć wątpliwości. Bo poziom dramatyzmu w Twoich wpisach jest właśnie ogromny. Ale ja wierzę, bo z natury ufam ludziom. I trzymam kciuki na każdym zakręcie, wspieram i tym razem też wierzę, że skurcze się zatrzymają.

I mój osobisty apel -a wlasciwie złota myśl -

"ZANIM RUSZYSZ RĘKĄ, NOGĄ
    ZANIM POWIESZ JEDNO SŁOWO
    RUSZ CZŁOWIEKU GŁOWĄ".

Smile, September, aisa, jusella, kijanka_88, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA
    NIE KARMIĘ TROLLA

Dziękuje :D

_analiza, Smile, Ejrene, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • LilouK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Piąteczka- wygląda na to, że jednak nie jestem osamotniona w kwestii kudłatego bunia ;-)

U mnie ponad +5-6 kg. Codziennie ćwiczę, spaceruję z psem ok 40 min, potem wychodzę na kolejny godzinny szybki marsz po górkach, czasem dłuższy, czasem krótszy w zależności jak mnie pęcherz pogoni do kibelka. Mimo wszystko waga szybko idzie w górę. Czasem myślę, że za szybko.
    Chyba połowa tych kilogramów poszła mi w cyc, bo rozmiar skoczył z mikroskopijnego B do tłustego E, w tej chwili chyba nawet F!!! Broń Boże, nie narzekam hahaha :-D

jusella, aisa, Maka, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:44

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Noś ze sobą zestaw głośnomówiący i wkładaj jedną słuchawkę w ucho ;) Będą myśleli, że rozmawiasz przez telefon ;D

Aisa specjalnie się tym nie przejmuję co sobie ludzie o mnie myślą :-) a z słuchawkami to często chodzę bo jak Tatusiek zagramanicą siedzi to jak tylko trochę czasu ma to wisimy na telefonie - czasem komiczne sytuacje wychodzą jak zadaję pytanie Tatuśkowi a jakaś kobitka albo facet w sklepie mi odpowiada :-)
    Często też sama ze sobą rozmawiam - ogólnie gaduła jestem :-) a i mądrego czasem miło posłuchać ;-)

aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda biedny Marcel;) musialy niezle wyc ;)

Ejrene powiedzisl przodujace na tylnej scianie i tak mam w karte zapisane..tez sie zastanawialam jak zaczelam o tym czytac czemu nie dostalam zakazow, no ale jak luz to luz nioo ;) bedzie widac a do wizyty niedlugo ;) jutro mam jeszcze wizyte u innego ginka w zwiazku z krztuscem bo miala pacjetki z moim problemme to podpytam o te lozysko ;) moze ona zbada mi je dodatkowo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:27

Ejrene, aisa, aisa, eve90, Dunda, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Co do owłosienia - zawsze miałam dużo (PCOS, hirsutyzm, ciemne włosy przy bladej cerze), teraz mam MEGADUŻO. Nogi, łono, brzuuuuch ;(
    Co gorsza jak depiluje, to mi się robią podrażnienia. No, cóż. Niedługo sobie będę warkoczyki zaplatać. :)
    Nikomu tego nie życzę, ale cieszę się, że nie tylko ja tak mam. :P

Goodwill, ja miałam podejrzenie PCOS ze względu na te kłaki, ale badania wykazały, że wszystko jest w najlepszym porządku. Taka moja uroda, którą odziedziczyłam po tacie.

Ciąża widocznie dobrze na mnie działa, bo moje nogi od ponad 1,5 miesiąca nie widziały wosku, a na udach to praktycznie zniknęły. Żyć nie umierać :-)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff w końcu Was dogonilam :) My właśnie już po polowkowym :) Okazało się że będzie synek , jestem bardzo szczęśliwa a tak wdziecznie pokazywał swój interes hahaha :)

Co do wagi u mnie jutro zacznie się 21 tc i mam już 2 kg na plusie :) martwilam się ze może ciut za mało ale gin mnie uspokoił :)

Jestem bardzo ale to bardzo dziś szczęśliwa mam ochotę tańczyć hahaha :)

Gin mówił że niestety my lipcoweczki będziemy miały ciężko w upały .. , kurczę ale jak na razie trzeba korzystać z tego chłodu :-)

Odnośnie sytuacji z patutka , kurczę kochane troszeczkę empatii , po to jest forum żeby móc dzielić się i tymi dobrymi chwilami jak i tymi gorszymi . Czasem warto jest postawić się w sytuacji drugiej osoby , wiadomo że każdy w gorszej chwili liczy na wsparcie . Bynajmniej ja tak mam :) nie ma co się spinac nie potrzebnie ! Bo tylko szkoda nerwów :p

Pozdrawiam kochane ciężaróweczki :*

jusella, majeczka87, Ejrene, Patutka, aisa, Maka, nowatorka, Telashe, eve90, mamuśka1, goodwill, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

Marudzenie o robótkach też może męczyć, jak coś to mówcie- motywuje się do założenia wątku temu poświęconemu :)

Mi nie przeszkadza :)
    Podziwiam Was za talent i cierpliwość do tego ;)
    Zawsze też możecie założyć wątek, kto wie może na innych miesiącach też jest sporo osób o takim hobby i chętnie podzielą się fotkami :)

jusella, kijanka_88, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    Wiola na pewno do wizyty już coś poczujesz ;)
    A jak nie to dopytaj lekarza. I dawaj znać ;) W każdym razie trzymam kciuki za Twojego nieśmiałego Maluszka! :)
    Bo nie wiesz gdzie masz łożysko? Dziewczyny pisały, że jak na przedniej ścianie to się później czuje.
    O łożysku nic mi nie mówił. Czekam cierpliwie do wizyty i staram się odpędzać złe myśli :)

September, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    A teraz bardzo poważne pytanie :) Jak jest u Was ze sprawami intymnymi? Bo u nas bida z nędzą :D Ja się albo boję, że coś się stanie (tyle się naczytałam o tych szyjkach krótkich, długich, zamkniętych, otwartych itp.) albo mnie coś boli i mam w nosie wszelakie "romantyzmy" a mąż twierdzi, że dziwnie tak "w trójkę" :D U Was normalnie?
    ja mam zakaz od lekarza :/

kijanka_88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy dziewczyny mało przytylyscie, ok 4 lub 5 kg na plusie. W poprzedniej ciąży przytylam 14, teraz chyba będzie trochę więcej.
    Co do dojścia do siebie to ja 2 miesiące po wygladalam juz dobrze, tylko brzuszka trochę zostało. Po porodzie od razu było 7 mniej. A później chodzilam na długie spacery i kg było coraz mniej:)

aisa, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobione!!!

Byłam na poczcie bo się listonosza włazic nie chciało. Przy okazji wyrobiłam książeczkę na radiotelewizje.

Coś miałam odpisać :)

Ja będę chciała zrobić pasemka sobie za jakiś czas :)

Nogi jeszcze ogarniam póki jest na to czas sila i możliwość :)

Włosy na brzuchu też mam ale ja mam blond więc tego nie widać :D ale mój to się śmieje że go gronie z owłosieniem hahaha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:42

aisa, kot_bury, LilouK, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej LilouK :)

Ja o pasach słyszałam tylko, że rozleniwiają mięśnie i więcej z tego szkody niż pożytku, ale najlepiej jak się ktoś obeznany w temacie wypowie.

Telashe, dobrze że piszesz o tym filtrze. Też muszę ogarnąć. Wypróbuje sposób Juselli.

Analiza, super że był pierwszy mocny kopniak :D

Kijanka, fajnie że znów zaglądasz :) Super, że i mąż ma już radochę z kopniaków :)

Dunda, aloha :)

Karolajn, gratuluje synka :)

jusella, LilouK, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    ja mam zakaz od lekarza :/
    Polubialam przez przypadek , chcialam zapytowac ze u nas tez bida :(

nowatorka lubi tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ