X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:43

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    a u nas prószy od wczoraj. chyba nas zasypie
    ac12e9487f18fc31med.jpg
    ale cudnie <3 kurcze.. muszę się zmotywować do ogarnięcia ogródka :/ od roku zawalony gałęziami po wycince. Ech, leń ma skutki uboczne...

martynka870, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870, ale mała ślicznotka! <3

Też mam na razie 1,5 kg gratis :) po weekendzie i cieście od teściowej było więcej, ale spadło. Zawsze mam jakieś dziwne myśli, jak spada, muszę sobie wyznaczyć jakiś konkretny dzień na ważenie, a nie tak losowo co parę dni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:53

martynka870, jusella, niezapominajka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe przynajmniej sie wyspałaś dzisiaj :)

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, już kiedyś Ci to pisałam i teraz się powtórzę: nie chodzi o treści, ale o pewną kulturę wypowiedzi, której - moim skromnym zdaniem oczywiście - trochę Ci brakuje. I o szacunek do innych, bo to, że ktoś nie przeżywa w danym momencie dramatu pobytu w szpitalu - czego bardzo Ci współczuję i trzymam za Ciebie kciuki, żebyście Ty i Twoja córeczka były zdrowe i dotrwały tak do lipca - nie znaczy, że nie ma prawa martwić się tym, że zrobiło mu się słabo w sklepie. Daj innym szansę na przedstawienie swojego zdania - także na Twój temat, takimi prawami rządzą się fora internetowe i... życie, na co nie musisz od razu reagować epitetami w kierunku innych i mało wysublimowanymi, emocjonalnymi wypowiedziami. Dla wielu z nas to pierwsza ciąża i myślę, że kobiety szukają tu wsparcia i być może czegoś więcej niż komentarzy w stylu "nie przejmuj się pierdołami, przynajmniej nie leżysz w szpitalu".

Ja mam na plusie 5 kg! :-) W porównaniu z Wami to niewiele, ale nie martwię się na razie tym szczególnie, położna twierdzi, że w normie. Najważniejsze, że niunio zdrowy.
    W Lublinie polecam okulistę z salonu Wrzos na Królewskiej. Miło wiedzieć, że jest tu jakaś regionalna sąsiadka. :-)

jusella, Smile, stokrotka2013, aisa, Naditta, September, Kasiulina, Wiola90, kot_bury, Ejrene, ninja, _analiza, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteś choć trochę inteligentna to zobacz sobie ile lajków ma mój wpis, może uda Ci się wyciągnąć wnioski.A jaka Ty jesteś biedna i pokrzywdzona to chyba już każdy wie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:54

Ejrene, kijanka_88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety albo stety nie przytyłam. Znaczy... Obecnie waże tyle ile przed ciąża a straciłam z 7 kg przez wymioty. Też wychodzi mi teraz że 1 kg w górę co 2 tygodnie..
    Stokrotka Ty chyba też po Ivf? Ja nie z tych okolic ale po tych stymulacjach strasznie mi wzrok poleciał... Aż się okulista pytał czy bez problemu do niego dojechalam i " mam nadzieję że nie przyjechała pani sama samochodem"..;-)

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Telashe przynajmniej sie wyspałaś dzisiaj :)
    potwierdzam ;) kot ma w tym udziały... skubana wie że muszę wstać i mruczy nad karkiem. W następnym wcieleniu chciałabym być kotem domowym... ;)

wczoraj na zajęciach dostaliśmy próbki, jakie było moje zdziwienie jak się okazało że jedną z nich jest butelka i smoczek ;) Philips avent robi takie suveniry.. Smoczek 0-3 i buteleczka 60ml. Miło.

*Słoneczko, Maka, jusella, niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, Stokrotka, czym jest lvf?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    W Lublinie polecam okulistę z salonu Wrzos na Królewskiej. Miło wiedzieć, że jest tu jakaś regionalna sąsiadka. :-)

Słoneczko dziękuję za namiary :).

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

In vitro najprościej mówiąc

Maka, aisa, Dalile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

Kochanie to skrót do in vitro :-)

stokrotka2013, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) wzięłam "I" za małe "L" i się zgubiłam..

stokrotka2013, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam po części że tak wolno przybieravir na wadze :)

Mój wzrok też leci równo a do stycznia muszę wrócić do swojej wady poprzedniej.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko można przekazać w normalny sposób, nie atakując nikogo i nie lekceważąc Go.
    Jaką wprowadzimy tu atmosferę taką będziemy miały!!

Niektóre osoby lubią być w centrum, innym taka postawa nie odpowiada. Jedni chcą wzbudzić litość, inni mają więcej empatii i współczucia inni nie. Jesteśmy różne.

ZNÓW APEL: dajmy sobie raz a dobrze po męsku po pyskach, niech atmosfera się oczyści i będzie normalne forum z wsparciem i o pierdołach.

jusella, Naditta, Maka, Agaax, niezapominajka, alexxx, stokrotka2013, September, Telashe, Kasiulina, Ana32, kot_bury, Wiola90, Ejrene, kijanka_88, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tego wszystkiego idę na spacer

niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, a Twój Tata jest ginekologiem? Co On mówi na te skurcze?

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukając w czeluściach "internetów" opinii, jaką butlę kupić na początek, znalazłam taki artykuł:
    http://dziecisawazne.pl/jakie-sa-konsekwencje-dokarmiania-dziecka-mlekiem-modyfikowanym/
    Zamierzam, o ile się da, na początku karmić wyłącznie piersią, ale wiem, że czasem będę musiała wyjść czy cokolwiek i chcę zostawić męża czy mamę z butelką ze ściągniętym pokarmem (dobrze kombinuję, że to przejdzie?). Ale biorę też pod uwagę, że dziecko nie będzie się najadać czy ja będę mieć z laktacją problem i do tej pory traktowałam mleko modyfikowane jako coś normalnego w takich okolicznościach. Ale jak przeczytałam ten artykuł to mnie trochę zatkało. Co myślicie na ten temat? Trochę demonizują czy prawda to?

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Wszystko można przekazać w normalny sposób, nie atakując nikogo i nie lekceważąc Go.
    Jaką wprowadzimy tu atmosferę taką będziemy miały!!

Niektóre osoby lubią być w centrum, innym taka postawa nie odpowiada. Jedni chcą wzbudzić litość, inni mają więcej empatii i współczucia inni nie. Jesteśmy różne.

ZNÓW APEL: dajmy sobie raz a dobrze po męsku po pyskach, niech atmosfera się oczyści i będzie normalne forum z wsparciem i o pierdołach.

3 razy na tak.

Naditta, aisa, Kasiulina, Ejrene, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 21 marca 2016, 14:32

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ