X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:43

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    a u nas prószy od wczoraj. chyba nas zasypie
    ac12e9487f18fc31med.jpg
    ale cudnie <3 kurcze.. muszę się zmotywować do ogarnięcia ogródka :/ od roku zawalony gałęziami po wycince. Ech, leń ma skutki uboczne...

martynka870, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870, ale mała ślicznotka! <3

Też mam na razie 1,5 kg gratis :) po weekendzie i cieście od teściowej było więcej, ale spadło. Zawsze mam jakieś dziwne myśli, jak spada, muszę sobie wyznaczyć jakiś konkretny dzień na ważenie, a nie tak losowo co parę dni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:53

martynka870, jusella, niezapominajka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe przynajmniej sie wyspałaś dzisiaj :)

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, już kiedyś Ci to pisałam i teraz się powtórzę: nie chodzi o treści, ale o pewną kulturę wypowiedzi, której - moim skromnym zdaniem oczywiście - trochę Ci brakuje. I o szacunek do innych, bo to, że ktoś nie przeżywa w danym momencie dramatu pobytu w szpitalu - czego bardzo Ci współczuję i trzymam za Ciebie kciuki, żebyście Ty i Twoja córeczka były zdrowe i dotrwały tak do lipca - nie znaczy, że nie ma prawa martwić się tym, że zrobiło mu się słabo w sklepie. Daj innym szansę na przedstawienie swojego zdania - także na Twój temat, takimi prawami rządzą się fora internetowe i... życie, na co nie musisz od razu reagować epitetami w kierunku innych i mało wysublimowanymi, emocjonalnymi wypowiedziami. Dla wielu z nas to pierwsza ciąża i myślę, że kobiety szukają tu wsparcia i być może czegoś więcej niż komentarzy w stylu "nie przejmuj się pierdołami, przynajmniej nie leżysz w szpitalu".

Ja mam na plusie 5 kg! :-) W porównaniu z Wami to niewiele, ale nie martwię się na razie tym szczególnie, położna twierdzi, że w normie. Najważniejsze, że niunio zdrowy.
    W Lublinie polecam okulistę z salonu Wrzos na Królewskiej. Miło wiedzieć, że jest tu jakaś regionalna sąsiadka. :-)

jusella, Smile, stokrotka2013, aisa, Naditta, September, Kasiulina, Wiola90, kot_bury, Ejrene, ninja, _analiza, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteś choć trochę inteligentna to zobacz sobie ile lajków ma mój wpis, może uda Ci się wyciągnąć wnioski.A jaka Ty jesteś biedna i pokrzywdzona to chyba już każdy wie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:54

Ejrene, kijanka_88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety albo stety nie przytyłam. Znaczy... Obecnie waże tyle ile przed ciąża a straciłam z 7 kg przez wymioty. Też wychodzi mi teraz że 1 kg w górę co 2 tygodnie..
    Stokrotka Ty chyba też po Ivf? Ja nie z tych okolic ale po tych stymulacjach strasznie mi wzrok poleciał... Aż się okulista pytał czy bez problemu do niego dojechalam i " mam nadzieję że nie przyjechała pani sama samochodem"..;-)

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Telashe przynajmniej sie wyspałaś dzisiaj :)
    potwierdzam ;) kot ma w tym udziały... skubana wie że muszę wstać i mruczy nad karkiem. W następnym wcieleniu chciałabym być kotem domowym... ;)

wczoraj na zajęciach dostaliśmy próbki, jakie było moje zdziwienie jak się okazało że jedną z nich jest butelka i smoczek ;) Philips avent robi takie suveniry.. Smoczek 0-3 i buteleczka 60ml. Miło.

*Słoneczko, Maka, jusella, niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, Stokrotka, czym jest lvf?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    W Lublinie polecam okulistę z salonu Wrzos na Królewskiej. Miło wiedzieć, że jest tu jakaś regionalna sąsiadka. :-)

Słoneczko dziękuję za namiary :).

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

In vitro najprościej mówiąc

Maka, aisa, Dalile, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:

Kochanie to skrót do in vitro :-)

stokrotka2013, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) wzięłam "I" za małe "L" i się zgubiłam..

stokrotka2013, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam po części że tak wolno przybieravir na wadze :)

Mój wzrok też leci równo a do stycznia muszę wrócić do swojej wady poprzedniej.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko można przekazać w normalny sposób, nie atakując nikogo i nie lekceważąc Go.
    Jaką wprowadzimy tu atmosferę taką będziemy miały!!

Niektóre osoby lubią być w centrum, innym taka postawa nie odpowiada. Jedni chcą wzbudzić litość, inni mają więcej empatii i współczucia inni nie. Jesteśmy różne.

ZNÓW APEL: dajmy sobie raz a dobrze po męsku po pyskach, niech atmosfera się oczyści i będzie normalne forum z wsparciem i o pierdołach.

jusella, Naditta, Maka, Agaax, niezapominajka, alexxx, stokrotka2013, September, Telashe, Kasiulina, Ana32, kot_bury, Wiola90, Ejrene, kijanka_88, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tego wszystkiego idę na spacer

niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, a Twój Tata jest ginekologiem? Co On mówi na te skurcze?

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukając w czeluściach "internetów" opinii, jaką butlę kupić na początek, znalazłam taki artykuł:
    http://dziecisawazne.pl/jakie-sa-konsekwencje-dokarmiania-dziecka-mlekiem-modyfikowanym/
    Zamierzam, o ile się da, na początku karmić wyłącznie piersią, ale wiem, że czasem będę musiała wyjść czy cokolwiek i chcę zostawić męża czy mamę z butelką ze ściągniętym pokarmem (dobrze kombinuję, że to przejdzie?). Ale biorę też pod uwagę, że dziecko nie będzie się najadać czy ja będę mieć z laktacją problem i do tej pory traktowałam mleko modyfikowane jako coś normalnego w takich okolicznościach. Ale jak przeczytałam ten artykuł to mnie trochę zatkało. Co myślicie na ten temat? Trochę demonizują czy prawda to?

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Wszystko można przekazać w normalny sposób, nie atakując nikogo i nie lekceważąc Go.
    Jaką wprowadzimy tu atmosferę taką będziemy miały!!

Niektóre osoby lubią być w centrum, innym taka postawa nie odpowiada. Jedni chcą wzbudzić litość, inni mają więcej empatii i współczucia inni nie. Jesteśmy różne.

ZNÓW APEL: dajmy sobie raz a dobrze po męsku po pyskach, niech atmosfera się oczyści i będzie normalne forum z wsparciem i o pierdołach.

3 razy na tak.

Naditta, aisa, Kasiulina, Ejrene, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 21 marca 2016, 14:32

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ