WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    To ciągne temat dalej :p

Ile pieluszek kupić tetrowych \ flanelowych \ muślinowych ?

podbijam pytanie :D bo się nie znam . Podobno warto kupić jeszcze bambusowe, bo czytałam dobre opinie. Może doświadczone mamuśki doradzą ?

Ejrene, LilouK, goodwill, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja nie mam zielonego pojęcia...podobno są jeszcze bambusowe ale które do czego to nie wiem:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Mirels co to Moć? Matko, zaczynają się zagadki i łamigłówki :-)

Smile Miś szumiś to takie "cóś" z głową misia i nogami (głowomiś) i wydaje odgłos suszarki - podobno dzieciaki to uspokaja.
    Osobiście zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i Szymon musi go mieć :-) jak na razie to jedyna moja fanaberia :-)

haha "daj mi mocia" tak dzieci mówią na smoczka, przynajmniej ja się z tym spotkałam w swojej rodzinie :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - ja łącznie pieluch ok. 30- 40 planuję mieć (jeszcze nie wiem w jakich proporcjach) bo to na bieżąco się używa i po jakimś czasie się zużywa. Zamawiam od razu hurtem bo w sklepie za pieluchę tetrowa kolorową muszę ok 7 zł zapłacić, flanela ok.10 zł a na allegro połowę taniej.

Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A zamiast tego otulacza to chyba można też otulić w kocyk poprostu?

Ja szumisie raczej nie, ale kupię chyba tego żłówia:

http://www.smyk.com/cloud-b-lampka-nocna-zolw,p1079126516,swiat-niemowlaka-p

Kupiłam go dla synka mojego kuzyna, i mój mąż jak zobaczył jak go włączyliśmy jaki jest efekt to powiedział że też takiego chce :D

Jest jeszcze podobny co wyświetla na suficie konsternację gwiazd- też fajny ale on już bez dźwięku.

Ale czadowy ten żółwik. Bo przynajmniej ma tak jakby 3w1 czyli szum/melodyjke, światło i projektor. A szumis w tej cenie tylko szumi. A słuchając wskazówek mam to projektor z melodyjka prawie wszystkie wychwalaly bo najzwyczajniej w świecie dziecku to się ze snem kojarzyło. A otulic można faktycznie pieluszka czy kocem. A ja np zamiast cuski uszyję szmatke sensoryczna i przynajmniej będę dumna jak paw, że sama coś takiego zrobiłam ;)

Musze jutro te filtry przejrzeć bo szczerze - nigdy tego nie robiłam - ale wstyd.

Ejrene, jusella, nowatorka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    podbijam pytanie :D bo się nie znam . Podobno warto kupić jeszcze bambusowe, bo czytałam dobre opinie. Może doświadczone mamuśki doradzą ?

Ja bambusowy kupuje na pewno kocyk, i chyba ręcznik do kąpieli- choć nad nim się jeszcze zastanawiam. A piluszki bambusowe to może takie zwykłe białe takie mniejsze do wytarcia buzi. Muślinowe kupuje na pewno z Babyono. A flanelowych nie wiem czy w ogóle. Zastanawiam się. Tetrowych nie wiem ile mi będzie trzeba z 10? 15?

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ejrene ja nie mam zielonego pojęcia...podobno są jeszcze bambusowe ale które do czego to nie wiem:)

No właśnie najgorsze to ile jakich :)

Jusella mówisz że wszystkich aż 40? Ty zamawiałaś tylko flanelowe i tetrowe?

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene to zależy od tego jak często Maluszkowi będzie się ulewało, jak często będziesz pranie robić itp. Mnie czasami dziennie i 8 - 10 pieluszek "szło" - jak Maluszkowi się uleje to to mleczko nie za ładnie "pachnie" i bach - pielucha do prania, albo przy przewijaniu siknie to raczej taka do prania idzie...
    Potem takie już porządnie "wyeksploatowane", po kilkunastu praniach pieluchy to super sprawa np. do mycia podłóg

Jeszcze nie kupiłam czekam aż remoncik się zrobi ale na liście ok. 40 mam.
    Na pewno dużo tetry i to chyba te mniejsze (chyba 25x40 cm) bo to do karmienia właśnie i z 10 flanelowych - te to raczej do przykrycia czy opatulenia Szymonka

Normalnie to bym systematycznie dokupowała - ale ceny w sklepach mnie zaszokowały i opłaca się na allegro, tym bardziej, że ta mniejsza tetra ok. 2,7 za sztukę kosztuje - poprawiam małe kosztują ok. 2 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:56

Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama kupiła mi paczkę pieluszek muślinowuch i flanelowych, ale co to to jest, to nie mam pojęcia, bo jeszcze nie miałam okazji "pomacać" z bliska ;-) Wiem tylko tyle, że te muślinowe są większe, mogą być użyte jako przykrycie latem ze względu na dużą przewiewność. Ponoć bardzo dobrze się piorą i szybko schną.

Co do tych babmusowych, to mogę powiedzieć tylko tyle, że mam bieliznę z dodatkiem tego czegoś i jest świetna, mięciutka i przewiewna, zero wrzynających się szwów w zadek. Jeżeli takie są te pieluchy to warto brać w ciemno.

*Słoneczko, jusella, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wyprawkowo zrobiło :)Super :)
    Ja pieluszki planowałam tylko tetrowe i flanelowe, zaciekawiły mnie te bambusowe,ale nie miałam okazji nigdzie takich pomacać

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski, wreszcie jest co nadrabiać :D Nawet jak godzinę nie zaglądałam :D

jusella, Ejrene, Smile, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam 2 nospy ból brzucha przeszedł, gin nie odbiera..:-/ zaczął też trochę twardniec ale jak już nie bolał. Nie wiem nadal co mam robić. Czy jechać na IP czy nie.

ckaik0s3070dl07t.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem taka zła ze aż sie wyzalic musze, pojechałam na zakupy do sklepu i na parkingu pod sklepem jak już miałam wracać do domu wsiadlam i buuum! Samochód nie odpala! Jaka ja byłam/jestem zla, jak ja klęłam.. o ja cię krece!!! Aż mnie synek zaczął kopac, chyba wyczuł moje emocje! A w dodatku bylam głodna to 2x bardziej zla :/ na szczęście uratował mnie z opresji mój superman ale bez samochodu to się czuje jak bez ręki!

Dobra już mi ułożyło i wracam do spraw bieżących na forum! :P

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill, widziałyśmy że wszystko będzie ok ;) Gratulacje z udanych połówkowych :)

Dalile, super kociaki!

LilouK, aż ciekawa teraz jestem jak masz na imię :) Syna możecie nazwać John :D Będzie Jasiem ;D Wiem, wiem obiektywna nie jestem posiadając w domu Jasia :P

Nowa, aaaaałłłłłłaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Współczuje mężowi i Wam obojgu czekania!

LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Maka jak Cię to niepokoi to chociażby dla zdrowotności psychicznej wybierz się na IP

Eve - dobrze, że supermana masz ale fakt, samochodu szkoda - nawet na trochę.

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Wzięłam 2 nospy ból brzucha przeszedł, gin nie odbiera..:-/ zaczął też trochę twardniec ale jak już nie bolał. Nie wiem nadal co mam robić. Czy jechać na IP czy nie.
    Ja bym sie obserwowala teraz ijezeli sie powtorzy to bym jechala.a jak sie nie powtorzyt o i tak jutro sprobuj sie skontaktowac z ginem

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ale się wyprawkowo zrobiło :)Super :)
    Ja pieluszki planowałam tylko tetrowe i flanelowe, zaciekawiły mnie te bambusowe,ale nie miałam okazji nigdzie takich pomacać

Wiola kup sobie muślinowe albo bambusowe tak tylko kilka np. Właśnie do przykrywania dziecka. Są bardzo mięciutkie :)

Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zrobię tylko wkurza mnie ten szpital gdzie gin pracuje.. Bo tam od razu zostawiają - 3 dni czy jest konieczność czy nie.. A bardzo bym nie chciała tam leżeć. Tym bardziej że w sobotę te polowkowe.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ejrene to zależy od tego jak często Maluszkowi będzie się ulewało, jak często będziesz pranie robić itp. Mnie czasami dziennie i 8 - 10 pieluszek "szło" - jak Maluszkowi się uleje to to mleczko nie za ładnie "pachnie" i bach - pielucha do prania, albo przy przewijaniu siknie to raczej taka do prania idzie...
    Potem takie już porządnie "wyeksploatowane", po kilkunastu praniach pieluchy to super sprawa np. do mycia podłóg

Jeszcze nie kupiłam czekam aż remoncik się zrobi ale na liście ok. 40 mam.
    Na pewno dużo tetry i to chyba te mniejsze (chyba 25x40 cm) bo to do karmienia właśnie i z 10 flanelowych - te to raczej do przykrycia czy opatulenia Szymonka

Normalnie to bym systematycznie dokupowała - ale ceny w sklepach mnie zaszokowały i opłaca się na allegro, tym bardziej, że ta mniejsza tetra ok. 2,7 za sztukę kosztuje - poprawiam małe kosztują ok. 2 zł

Też chcę z allegro zamówić i to nie tylko pieluszki i też po remoncie :)
    Ale teraz kożystając z okazji że mam czas, to chcę sobie zrobić listę co i ile czego do kupienia a później już tylko kupować i odznaczać załatwione :)

aisa, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    No tak zrobię tylko wkurza mnie ten szpital gdzie gin pracuje.. Bo tam od razu zostawiają - 3 dni czy jest konieczność czy nie.. A bardzo bym nie chciała tam leżeć. Tym bardziej że w sobotę te polowkowe.

Najwyżej jak się upewnisz że wszystko gra to wypiszesz się na własne żądanie? Albo jeśli masz możliwość to pójedz do innego szpitala? Chyba i tak gwarancji nie masz że Twój lekarz jest na dyrzurze?

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ