Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene wrote:To ciągne temat dalej :p
Ile pieluszek kupić tetrowych \ flanelowych \ muślinowych ?
podbijam pytaniebo się nie znam . Podobno warto kupić jeszcze bambusowe, bo czytałam dobre opinie. Może doświadczone mamuśki doradzą ?
Ejrene, LilouK, goodwill, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Mirels co to Moć? Matko, zaczynają się zagadki i łamigłówki
Smile Miś szumiś to takie "cóś" z głową misia i nogami (głowomiś) i wydaje odgłos suszarki - podobno dzieciaki to uspokaja.
Osobiście zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i Szymon musi go miećjak na razie to jedyna moja fanaberia
haha "daj mi mocia" tak dzieci mówią na smoczka, przynajmniej ja się z tym spotkałam w swojej rodziniejusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ejrene - ja łącznie pieluch ok. 30- 40 planuję mieć (jeszcze nie wiem w jakich proporcjach) bo to na bieżąco się używa i po jakimś czasie się zużywa. Zamawiam od razu hurtem bo w sklepie za pieluchę tetrowa kolorową muszę ok 7 zł zapłacić, flanela ok.10 zł a na allegro połowę taniej.
Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ejrene wrote:A zamiast tego otulacza to chyba można też otulić w kocyk poprostu?
Ja szumisie raczej nie, ale kupię chyba tego żłówia:
http://www.smyk.com/cloud-b-lampka-nocna-zolw,p1079126516,swiat-niemowlaka-p
Kupiłam go dla synka mojego kuzyna, i mój mąż jak zobaczył jak go włączyliśmy jaki jest efekt to powiedział że też takiego chce
Jest jeszcze podobny co wyświetla na suficie konsternację gwiazd- też fajny ale on już bez dźwięku.
Ale czadowy ten żółwik. Bo przynajmniej ma tak jakby 3w1 czyli szum/melodyjke, światło i projektor. A szumis w tej cenie tylko szumi. A słuchając wskazówek mam to projektor z melodyjka prawie wszystkie wychwalaly bo najzwyczajniej w świecie dziecku to się ze snem kojarzyło. A otulic można faktycznie pieluszka czy kocem. A ja np zamiast cuski uszyję szmatke sensoryczna i przynajmniej będę dumna jak paw, że sama coś takiego zrobiłam
Musze jutro te filtry przejrzeć bo szczerze - nigdy tego nie robiłam - ale wstyd.Ejrene, jusella, nowatorka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
MirelS wrote:podbijam pytanie
bo się nie znam . Podobno warto kupić jeszcze bambusowe, bo czytałam dobre opinie. Może doświadczone mamuśki doradzą ?
Ja bambusowy kupuje na pewno kocyk, i chyba ręcznik do kąpieli- choć nad nim się jeszcze zastanawiam. A piluszki bambusowe to może takie zwykłe białe takie mniejsze do wytarcia buzi. Muślinowe kupuje na pewno z Babyono. A flanelowych nie wiem czy w ogóle. Zastanawiam się. Tetrowych nie wiem ile mi będzie trzeba z 10? 15?Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Ejrene to zależy od tego jak często Maluszkowi będzie się ulewało, jak często będziesz pranie robić itp. Mnie czasami dziennie i 8 - 10 pieluszek "szło" - jak Maluszkowi się uleje to to mleczko nie za ładnie "pachnie" i bach - pielucha do prania, albo przy przewijaniu siknie to raczej taka do prania idzie...
Potem takie już porządnie "wyeksploatowane", po kilkunastu praniach pieluchy to super sprawa np. do mycia podłóg
Jeszcze nie kupiłam czekam aż remoncik się zrobi ale na liście ok. 40 mam.
Na pewno dużo tetry i to chyba te mniejsze (chyba 25x40 cm) bo to do karmienia właśnie i z 10 flanelowych - te to raczej do przykrycia czy opatulenia Szymonka
Normalnie to bym systematycznie dokupowała - ale ceny w sklepach mnie zaszokowały i opłaca się na allegro, tym bardziej, że ta mniejsza tetra ok. 2,7 za sztukę kosztuje - poprawiam małe kosztują ok. 2 złWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:56
Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Mama kupiła mi paczkę pieluszek muślinowuch i flanelowych, ale co to to jest, to nie mam pojęcia, bo jeszcze nie miałam okazji "pomacać" z bliska
Wiem tylko tyle, że te muślinowe są większe, mogą być użyte jako przykrycie latem ze względu na dużą przewiewność. Ponoć bardzo dobrze się piorą i szybko schną.
Co do tych babmusowych, to mogę powiedzieć tylko tyle, że mam bieliznę z dodatkiem tego czegoś i jest świetna, mięciutka i przewiewna, zero wrzynających się szwów w zadek. Jeżeli takie są te pieluchy to warto brać w ciemno.*Słoneczko, jusella, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem taka zła ze aż sie wyzalic musze, pojechałam na zakupy do sklepu i na parkingu pod sklepem jak już miałam wracać do domu wsiadlam i buuum! Samochód nie odpala! Jaka ja byłam/jestem zla, jak ja klęłam.. o ja cię krece!!! Aż mnie synek zaczął kopac, chyba wyczuł moje emocje! A w dodatku bylam głodna to 2x bardziej zla
na szczęście uratował mnie z opresji mój superman ale bez samochodu to się czuje jak bez ręki!
Dobra już mi ułożyło i wracam do spraw bieżących na forum!Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Goodwill, widziałyśmy że wszystko będzie ok
Gratulacje z udanych połówkowych
Dalile, super kociaki!
LilouK, aż ciekawa teraz jestem jak masz na imięSyna możecie nazwać John
Będzie Jasiem
Wiem, wiem obiektywna nie jestem posiadając w domu Jasia
Nowa, aaaaałłłłłłaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Współczuje mężowi i Wam obojgu czekania!LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Wzięłam 2 nospy ból brzucha przeszedł, gin nie odbiera..
zaczął też trochę twardniec ale jak już nie bolał. Nie wiem nadal co mam robić. Czy jechać na IP czy nie.
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Wiola90 wrote:Ale się wyprawkowo zrobiło :)Super
Ja pieluszki planowałam tylko tetrowe i flanelowe, zaciekawiły mnie te bambusowe,ale nie miałam okazji nigdzie takich pomacać
Wiola kup sobie muślinowe albo bambusowe tak tylko kilka np. Właśnie do przykrywania dziecka. Są bardzo mięciutkieWiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Ejrene to zależy od tego jak często Maluszkowi będzie się ulewało, jak często będziesz pranie robić itp. Mnie czasami dziennie i 8 - 10 pieluszek "szło" - jak Maluszkowi się uleje to to mleczko nie za ładnie "pachnie" i bach - pielucha do prania, albo przy przewijaniu siknie to raczej taka do prania idzie...
Potem takie już porządnie "wyeksploatowane", po kilkunastu praniach pieluchy to super sprawa np. do mycia podłóg
Jeszcze nie kupiłam czekam aż remoncik się zrobi ale na liście ok. 40 mam.
Na pewno dużo tetry i to chyba te mniejsze (chyba 25x40 cm) bo to do karmienia właśnie i z 10 flanelowych - te to raczej do przykrycia czy opatulenia Szymonka
Normalnie to bym systematycznie dokupowała - ale ceny w sklepach mnie zaszokowały i opłaca się na allegro, tym bardziej, że ta mniejsza tetra ok. 2,7 za sztukę kosztuje - poprawiam małe kosztują ok. 2 zł
Też chcę z allegro zamówić i to nie tylko pieluszki i też po remoncie
Ale teraz kożystając z okazji że mam czas, to chcę sobie zrobić listę co i ile czego do kupienia a później już tylko kupować i odznaczać załatwioneaisa, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:No tak zrobię tylko wkurza mnie ten szpital gdzie gin pracuje.. Bo tam od razu zostawiają - 3 dni czy jest konieczność czy nie.. A bardzo bym nie chciała tam leżeć. Tym bardziej że w sobotę te polowkowe.
Najwyżej jak się upewnisz że wszystko gra to wypiszesz się na własne żądanie? Albo jeśli masz możliwość to pójedz do innego szpitala? Chyba i tak gwarancji nie masz że Twój lekarz jest na dyrzurze?jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość