X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam nadwage (wlasciwie jak bylam u dietetyczki to powiedziala, ze waga w normie, ale juz przy gornej granicy), wiec tak czy siak musze naprawde uwazac... :( Musimy sie wspierac. Kupilam wczoraj sliczny notesik, w ktorym mam zamiar od dzisiaj zapisywac WSZYSTKO co zjadlam i zaznaczac na zielono to co moglam, a na rozowo to co bylo kompletnie zbedne. Wielu lekarzy podkresla, ze w ciazy wcale nie nalezy jesc za dwoch, a zwiekszenie dawki zywieniowej o 200 kalorii dziennie jest w zupelnosci wystarczajace. Takze nie ma co szalec. I na wymowki typu "jestem w ciazy to moge" tez nie mozna sobie pozwolic.

Karolina_karolina, nowatorka lubią tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    kas50 ja jak nie byłam w ciąży to słodycze mogłam jeść tonami:P a teraz jak widze cos słodkiego to mnie mdli. Mam nadzieje że to nie na chłopaka :P
    Też chciałabym dziewczynkę, mąż syna...:-)

W kalendarz wpisze się kiedy bede po pierwszym usg:-)

Dziś moja córka kończy 6lat:-)

katuni, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• angella908 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z 51,4 mam już 52,5 a to dobiero początek :P

Trzeba zacząć się troche więcej ruszać bo kiedyś byłam bardzo aktywna teraz od 2 miesiecy nic nie robie;/

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella, ale narazie wage masz piekna :) Tez bym tak chciala. Ja sie wczesniej tez staralam duzo ruszac, w szczegolnosci biegalam sporo. A teraz staram sie chociaz na basen chodzic.

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też musze wyciągnąć męża w weekend na basen :D

Wcześniej chodziliśmy 2 razy w tygodniu, do tego sauna, no ale teraz to już nam nie wolno

• daktylek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    angella, ale narazie wage masz piekna :) Tez bym tak chciala. Ja sie wczesniej tez staralam duzo ruszac, w szczegolnosci biegalam sporo. A teraz staram sie chociaz na basen chodzic.

katuni właśnie to moje pytanie - czy można chodzić w ciąży na basen? ja chodziłam do tej pory. starałam się regualrnie ale zastanawiam sie czy teraz tez mogę? a infekcje i grzyby? myslicie ze nie przejmowac sie az tak?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo na basen to i ja bym poszła :). Kocham pływać. Kiedyś brałam często udział w różnych zawodach ale od jakiegoś czasu nie wiem czemu ale przestałam pływać. Jeśli po kolejnej wizycie lekarz stwierdzi ze jest ok ze moge to zacznę znowu chodzić na basen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:53

katuni lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ze slodyczami mam to samo, czekoladę uwielbiam a od tygodnia ani kostki do buzi nie wzięłam:-/

Mam cichą nadzieje ze mi tak zostanie :)

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie ćwiczyć w ciąży? Ja tak, ale dopiero w drugim trymestrze, w pierwszym się trochę boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:57

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    katuni właśnie to moje pytanie - czy można chodzić w ciąży na basen? ja chodziłam do tej pory. starałam się regualrnie ale zastanawiam sie czy teraz tez mogę? a infekcje i grzyby? myslicie ze nie przejmowac sie az tak?

Wlasnie specjalnie sie dowiadywalam i okazuje sie, ze chodzenie na basen to jeden z najbardziej polecanych sportow w ciazy. Dlatego ja zrezygnowalam z biegania wlasnie na rzecz basenu.
    angella908 wrote:
    Też musze wyciągnąć męża w weekend na basen :D

Wcześniej chodziliśmy 2 razy w tygodniu, do tego sauna, no ale teraz to już nam nie wolno

No sauna absolutnie. Nie mozna sie nagrzewac :)

daktylek lubi tę wiadomość

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    kas50 ja jak nie byłam w ciąży to słodycze mogłam jeść tonami:P a teraz jak widze cos słodkiego to mnie mdli. Mam nadzieje że to nie na chłopaka :P

Raczej nie na chłopaka :) Moja siostra w pierwszej ciąży dużo przytyła , byla wysypana i ciągle jadła słodycze zas w drugiej mało przytyła , miała czystą cere i nie jadła słodyczy a z obu ciąż dziewczynki wiec różnie bywa . Ja w pierwszej tez zajadałam sie słodyczami i wogóle miałam mega apetyt ,mało objawów a teraz objawy od samego początku .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Też chciałabym dziewczynkę, mąż syna...:-)

W kalendarz wpisze się kiedy bede po pierwszym usg:-)

Dziś moja córka kończy 6lat:-)

Wszystkiego Najlepszego dla córeczki :)

• angella908 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wychodzi na to że nie ma reguły ;)

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    A planujecie ćwiczyć w ciąży? Ja tak, ale dopiero w drugim trymestrze, w pierwszym się trochę boję.

Ja planuje cwiczyc i mam wielka nadzieje, ze na planach sie nie skonczy :) Ostatnio widzialam, ze sa organizowane nawet specjalne zajecia fitness dla kobiet w ciazy.

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj pocwiczyłam i dziś mam takie zakwasyna tyłku że dzis musze odpuścić ;p

aisa lubi tę wiadomość

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na oddziale. Na usg lekarz stwierdzil, ze cos tam jest i on by jescze nie przekreslal. Dostalam luteine dopochwowo, od jutra akard, a teraz czekam na wyniki badan krwi i moczu

Karolina_karolina, aisa, Edka lubią tę wiadomość

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Ja planuje cwiczyc i mam wielka nadzieje, ze na planach sie nie skonczy :) Ostatnio widzialam, ze sa organizowane nawet specjalne zajecia fitness dla kobiet w ciazy.

u mnie w mieście organizowana jest joga dla ciężarnych, także też fajna sprawa :). Ale tak jak pisałam, zacznę myśleć o tym dopiero po skończeniu I trymestru.

katuni, Nanatasza lubią tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Jestem na oddziale. Na usg lekarz stwierdzil, ze cos tam jest i on by jescze nie przekreslal. Dostalam luteine dopochwowo, od jutra akard, a teraz czekam na wyniki badan krwi i moczu

Trzymamy kciuki! :*

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower trzymamy kciuki :)

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

Oby wszytko było w porzadku!

7v8rgzu3t6t5o30a.png

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ