Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja tez mam nadwage (wlasciwie jak bylam u dietetyczki to powiedziala, ze waga w normie, ale juz przy gornej granicy), wiec tak czy siak musze naprawde uwazac... Musimy sie wspierac. Kupilam wczoraj sliczny notesik, w ktorym mam zamiar od dzisiaj zapisywac WSZYSTKO co zjadlam i zaznaczac na zielono to co moglam, a na rozowo to co bylo kompletnie zbedne. Wielu lekarzy podkresla, ze w ciazy wcale nie nalezy jesc za dwoch, a zwiekszenie dawki zywieniowej o 200 kalorii dziennie jest w zupelnosci wystarczajace. Takze nie ma co szalec. I na wymowki typu "jestem w ciazy to moge" tez nie mozna sobie pozwolic.
Karolina_karolina, nowatorka lubią tę wiadomość
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
angella908 wrote:kas50 ja jak nie byłam w ciąży to słodycze mogłam jeść tonami:P a teraz jak widze cos słodkiego to mnie mdli. Mam nadzieje że to nie na chłopaka
W kalendarz wpisze się kiedy bede po pierwszym usg:-)
Dziś moja córka kończy 6lat:-)katuni, aisa lubią tę wiadomość
-
katuni wrote:angella, ale narazie wage masz piekna Tez bym tak chciala. Ja sie wczesniej tez staralam duzo ruszac, w szczegolnosci biegalam sporo. A teraz staram sie chociaz na basen chodzic.
katuni właśnie to moje pytanie - czy można chodzić w ciąży na basen? ja chodziłam do tej pory. starałam się regualrnie ale zastanawiam sie czy teraz tez mogę? a infekcje i grzyby? myslicie ze nie przejmowac sie az tak?Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Ooo na basen to i ja bym poszła . Kocham pływać. Kiedyś brałam często udział w różnych zawodach ale od jakiegoś czasu nie wiem czemu ale przestałam pływać. Jeśli po kolejnej wizycie lekarz stwierdzi ze jest ok ze moge to zacznę znowu chodzić na basen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:53
katuni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
daktylek wrote:katuni właśnie to moje pytanie - czy można chodzić w ciąży na basen? ja chodziłam do tej pory. starałam się regualrnie ale zastanawiam sie czy teraz tez mogę? a infekcje i grzyby? myslicie ze nie przejmowac sie az tak?
Wlasnie specjalnie sie dowiadywalam i okazuje sie, ze chodzenie na basen to jeden z najbardziej polecanych sportow w ciazy. Dlatego ja zrezygnowalam z biegania wlasnie na rzecz basenu.
angella908 wrote:Też musze wyciągnąć męża w weekend na basen
Wcześniej chodziliśmy 2 razy w tygodniu, do tego sauna, no ale teraz to już nam nie wolno
No sauna absolutnie. Nie mozna sie nagrzewacdaktylek lubi tę wiadomość
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
nick nieaktualnyangella908 wrote:kas50 ja jak nie byłam w ciąży to słodycze mogłam jeść tonami:P a teraz jak widze cos słodkiego to mnie mdli. Mam nadzieje że to nie na chłopaka
Raczej nie na chłopaka Moja siostra w pierwszej ciąży dużo przytyła , byla wysypana i ciągle jadła słodycze zas w drugiej mało przytyła , miała czystą cere i nie jadła słodyczy a z obu ciąż dziewczynki wiec różnie bywa . Ja w pierwszej tez zajadałam sie słodyczami i wogóle miałam mega apetyt ,mało objawów a teraz objawy od samego początku .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:01
-
nick nieaktualny
-
moniiikaaa wrote:A planujecie ćwiczyć w ciąży? Ja tak, ale dopiero w drugim trymestrze, w pierwszym się trochę boję.
Ja planuje cwiczyc i mam wielka nadzieje, ze na planach sie nie skonczy Ostatnio widzialam, ze sa organizowane nawet specjalne zajecia fitness dla kobiet w ciazy.Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
katuni wrote:Ja planuje cwiczyc i mam wielka nadzieje, ze na planach sie nie skonczy Ostatnio widzialam, ze sa organizowane nawet specjalne zajecia fitness dla kobiet w ciazy.
u mnie w mieście organizowana jest joga dla ciężarnych, także też fajna sprawa . Ale tak jak pisałam, zacznę myśleć o tym dopiero po skończeniu I trymestru.katuni, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
bloodflower wrote:Jestem na oddziale. Na usg lekarz stwierdzil, ze cos tam jest i on by jescze nie przekreslal. Dostalam luteine dopochwowo, od jutra akard, a teraz czekam na wyniki badan krwi i moczu
Trzymamy kciuki! :*Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)