X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    A my z Marysią znowu w szpitalu - znowu zakażenie układu moczowego :(

Wspolczuje i zdrowka dla Marysi. Obyscie jak najszybciej wtocily do domu.

Kaktus93 lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Marysia :-( dużo zdrówka dla malutkiej żebyście szybko wracały do domku zdrowe

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

Nalia - właśnie tym razem zupełnie inne objawy - ostatnio była wysoka gorączka, a tym razem wymioty. Powiem szczerze, że nie powiazalam tego z moczem, ale że jestem już wyczulona na tym punkcie to zrobiłam badanie 'dla spokoju sumienia'. No i wyniki znów tragiczne :/
    Ale czułam że coś jest nie tak - obudziła się ze strasznym płaczem, co nigdy jej się nie zdarzało. Było po niej widać, że coś ją boli :(

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Dzięki dziewczyny!

Nalia - właśnie tym razem zupełnie inne objawy - ostatnio była wysoka gorączka, a tym razem wymioty. Powiem szczerze, że nie powiazalam tego z moczem, ale że jestem już wyczulona na tym punkcie to zrobiłam badanie 'dla spokoju sumienia'. No i wyniki znów tragiczne :/
    Ale czułam że coś jest nie tak - obudziła się ze strasznym płaczem, co nigdy jej się nie zdarzało. Było po niej widać, że coś ją boli :(
    Zdrowka! Obyscie szybko wyszly do domku!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus i jak tam u Was? Jak sie Marysia czuje? Mam nadzieje ze juz lepiej u Was.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, zdrówka dla Marysi!
    Daj znać, co tam u Was.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia znosi chorobę lepiej niż poprzednio, jutro będą robić jej kontrolne badania moczu żeby sprawdzić czy leczenie jest trafione (ale myślę, że tak)
    Tym razem musimy rozszerzyć diagnostykę u nefrologa - jest duże prawdopodobieństwo że odziedziczyła po mnie refluks moczowy :/
    Do sali dorzucili nam roczne dziecko (z mamą oczywiście) - dzieciaki maja drzemki o różnych porach, jak jedno śpi to drugie się smieje/gada/płacze.. Marysia jest rozdrazniona i placzliwa. Kiedy to się skończy..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki dalej chetnie spaceruja w gondoli? Bo moja od jakiegos czasu juz jest mega maruda jak sie obudzi i spacer zwykle sie wtedy konczyl. Wczoraj zabralam ja w nosidle i wkoncu spacer znow byl przyjemnoscia. Myslicie ze moge ja tak zabierac na takie max godz spacery? Bo na chwile to jedyna opcja spaceru bo na spacerowke jeszcze za wczesnie a w gondoli to jest szybki powrot najczesciej z awantura.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki dalej chetnie spaceruja w gondoli? Bo moja od jakiegos czasu juz jest mega maruda jak sie obudzi i spacer zwykle sie wtedy konczyl. Wczoraj zabralam ja w nosidle i wkoncu spacer znow byl przyjemnoscia. Myslicie ze moge ja tak zabierac na takie max godz spacery? Bo na chwile to jedyna opcja spaceru bo na spacerowke jeszcze za wczesnie a w gondoli to jest szybki powrot najczesciej z awantura.
    No są momenty, gdy Adzie sie zaczyna nudzic, ale zazwyczaj wtedy dajw jej skoczka na xhwike i sie uspokaja, potem go zabieram i jest ok

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zaczęłam spacerować z malutką w chuście. W końcu dziecię spokojne i ja mam ręce wolne. W wózku jak już udało się jej zasnąć to jak widziałam, że się budzi to szybko do domu bo syrenę włączała ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam po nowe wyjątkowe ubranka niemowlęce:)
    https://www.facebook.com/groups/naszmaluch/

Zakochana mama2
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

U nas różnie to bywa, na pewno zmieniło się jedno - nie śpi tak już w gondoli i albo sobie patrzy spokojnie albo marudzi.
    Też wprowadzamy coraz więcej chustonoszenia, Mała bardzo to lubi.
    Byliśmy na warsztatach rozwoju niemowląt z fizjoterapeutą i odradzała nosidła, nawet te ergonomiczne, dopóki dzieci nie siedzą samodzielnie.
    Ale pewnie są różne opinie.

tb73tv730xcbtslh.png

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już w domu! :) do piątku jeszcze Marysia ma dostawać antybiotyk ale doustnie (podawanie jej go to jakaś meczarnia i dla mnie i dla niej..). Teraz musimy znaleźć dobrego nefrologa, który wskaże, czy jest refluks, czy inna wada.

Co do wozenia w gondoli - u nas tragedia. Parę razy zamieniłam ja właśnie na nosidełko i wtedy wiadomo - spacer bardzo krótki,ale było ciut lepiej.

karolcia87, melbusia88, Mmargotka, Vanilka lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dalej gondola się sprawdza, mała lubi spacerki, nie śpi na nich, tylko ogląda to co jej miga nad głową. Jak idziemy przez park, to składam budkę,zeby podziwiała drzewa i spadające listki, bardzo to lubi :-) problem jest jedynie taki,ze ... Gondola zaraz będzie za mała. Mała ma już 70cm długości i lada moment nie będzie się w niej mieścić.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Asioha Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny z Warszawy i innych dużych miast-wychodzicie codziennie ze swoimi dzieciaczkami na spacery? Ostatnio zainstalowałam sobie na tel. aplikację, która, na podstawie pomiarów na żywo, pokazuje aktualną jakość powietrza i od kilku dni w Warszawie powietrze jest złe albo bardzo złe i przez to nie wychodzę ze swoją córką już od kilku dni na dwór :( A Wy jak robicie? Mnie to przeraża, całą jesień i zimę czeka nas teraz siedzenie w domu? :(

12.2016 - poronienie w 8tc (puste jajo płodowe)
    07.2018 - urodziła się córeczka
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My głównie chusta chusta chusta ;D
    Nawet nam się nie chce już brać wózka bo wiemy jak się to skończy. Mały lubi mega obserwować świat a gondola go tylko ogranicza :)

Asioha-my z Gliwic. Powietrze tu różne jest ale wybieramy momenty w którym jest lepiej (są takie w ciągu dnia). Nie wyobrażam sobie siedzieć cała jesień i zimę w domu. Powietrze jest potrzebne wszystkim.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioha, obawiam się, że to zanieczyszczone powietrze jest również w domu, chociaż jak się ma oczyszczacz powietrza z filtrem, to jest lepiej.
    Zgodnie z zaleceniem pediatry monitorujemy stężenie smogu i nie będziemy wychodzić jak naprawdę będzie bardzo źle czyli jeśli będzie ponad 200% normy albo i więcej.
    Póki co w Krakowie nie było takiej sytuacji, chociaż zawsze większe stężenie jest rano po nocy i wtedy raczej nie wychodzimy.

terka, jakie rozwiązanie z chustą stosujecie w najzimniejsze dni i jak planujecie zimą - dzieciak w chuście pod wspólną kurtką, czy macie może kurtkę dla dwojga, a może ubieracie w kombinezon?
    tb73tv730xcbtslh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:46

• Britty Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Współczuje bardzo chorób u maluszków i tak sobie super radzicie ja to jestem panikara jak małej coś się dzieje chyba zostało mi to po szpitalu (Zuzia urodziła się z zapaleniem płuc). U nas też problem z gondola i tak jest lepiej niż było bo spacerukemy coraz dłużej ale jak mała włączy syrenę to biegiem do domu bo cała ulica słyszy :D

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    terka, jakie rozwiązanie z chustą stosujecie w najzimniejsze dni i jak planujecie zimą - dzieciak w chuście pod wspólną kurtką, czy macie może kurtkę dla dwojga, a może ubieracie w kombinezon?
    tb73tv730xcbtslh.png

Właśnie nie wiem jak będzie zimą, muszę nad tym pomyśleć co robić :)
    Póki co jest na tyle ciepło że wystarcza grubszy albo cienki sweter czasem nawet same body na długi rękaw. Chusta bądź co bądź jednak też grzeje a ostatnie dni rozpieszczają pogodą :)
    A jak będzie całkiem zimno... Pewnie będziemy zakładać kurtkę czy coś takiego i do chusty. Wspólna kurtka-nie wiem czy się zmieścimy-mąż tak raz zrobił ze w swoj sweter zapiął też małego w chuście bo nagle się zimniej zrobiło i zabawnie dość wygładał ale głupie rozwiązanie to to nie jest :D muszę sama ogarnąć co mam zimowego i czy się tak da zrobić, jak nie to pewnie cieplej go ubrac i tyle :)
    A jak będzie-zobaczymy w praniu jak się faktycznie zimniej zrobi :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondola nadal się sprawdza :) Młoda w niej śpi prawie cały spacer - 2-3 godzin ale wybieramy pory spania na spacery.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ