X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry :) Co do prezentów już prawie wszystkie kupione teraz paczki przychodzą :) W tym roku będzie trochę na głowie rodzice wyjeżdżają na wakacje do Kenii i wracają dwa dni przed świetami wiec z siostra trzeba sporo spraw ogarnąć. Ja. mojemu mężowi kupiłam trymer do golenia taki co włosy zassyva,żeby w łazience tez był porządek a już kiedyś go oglądał, ale szkoda kasy mu było :) Co do mieszkania z teściami my rok zanim kupiliśmy mieszkanie mieszkaliśmy z mama męża ma duże mieszkanie,ale potem nagle wróciła siostra męża tak nie ogarniętej życiowo laski jeszcze nie widziałam z dwójka dzieci każde z innym i tez ciagle słyszę jaka ona biedna a każda robota parzy.Na inne piredoly jest. Jak tam mieszkaliśmy to wszystko było opłacone a teraz czasami trzeba dawać na dwa domy to jest nasza mama i nie mam z tym problemu, ale pod warunkiem, ze naprawdę się nie ma a nie ze nie opłaci mieszkania a rzęsy zrobione tragedia .Do tego bałaganiara jakich mało a to kobieta ponad 30 lat. U nas ze świetami jest odwrotnie każdy chce być razem ja najchętniej wzięłabym teściowa do rodziców,ale jest biedna siostra męża i co ona sama będzie ble ble gdyby była normalna to co innego , ale nie jest.W zeszłym roku byliśmy u moich rodziców w tym wypada iść do teściowej.Ubolewam nad tym może uda się wcześniej zrobić, żeby pod wieczór pojechać do mnie gdzie jest dziadek siostra to jest dla mnie czas z najbliższa rodzina po śmierci babci korzystam z każdej takiej chwili.A jak mam siedzieć z jakimś nowym pajacem siostry męża to grrrr
    Uuu to współczuje ;-(
    Dla Nas ten czas też jest bardzo wyjątkowy. I zawsze staramy się być u jednych i drugich rodziców. Na szczęście jestesmy w jednym mieście i nie ma problemu ;-)
    Co do mieszkania, to jeszcze przed ślubem wynajmowaliśmy mieszkanko, później kupilismy swoje i ominęła Nas ta przyjemność. Jednak najlepiej jak każdy mieszka osobno.
    Co do prezentów. Hmmm łatwo nie jest z moim mężem. Twierdzi, że wszystko ma i rzeczywiście tak jest. Więc stwierdziłam, że dostanie piżamę ;-p Mamie kupię rękawiczki skórzane, a chrześniakom coś z zabawek ;-) z nimi najmniejszy problem

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 5 grudnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i MEGA WAŻNE!!!!
    Moja Mama doczytała, że goździki w ciąży lepiej omijać. Ja wcześniej pisałam o herbacie z goździkami, sama ją piłam, ale po tych rewelacjach wolę ich unikać.

dqpri09kh0x52aib.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Objawy jednego dnia są, drugiego dnia nie ma lub są zdecydowanie mniejsze. Wiem, że tak może być, ale i tak przez moją głowę przebiega milion myśli. W poniedziałek mam usg prenatalne. A ciiii nie myślę o tym ;-p
    Jakieś przeziębienie mnie dopada. Ból gardła i katar ;-( kuruje się już od środy. Mam wrażenie, że raz lepiej raz gorzej. Na początku miałam taki katar, którego nie mogłam wysmarkolić, teraz schodzi powoli. A gardło to w ogóle hit. Boli tylko w nocy i rano.
    Dziś umówię się do lekarza. Lepiej niech sprawdzi.
    A jak u Ciebie? Kiedy wizyta?

Ja wizytę idę w piątek przed świętami zaraz ;) myślałam iść w przerwie świątecznej ale nieeee :D chce mieć ładne zdjęcie dzidzi na święta ;) u nas cala rodzina tez sie zjeżdża będzie z 13 osób (plus kilkucentymetrowy jeden człowieczek :D ). Czesc rodziny wie czesc jeszcze nie ;) dowiedzą sie na święta bo chciałam osobiście ;)

Ja z prezentami mam problem... Coraz bliżej święta a ja dalej nic... Musimy sie z tym ogarnąć bo nas gwiazdka wyprzedzi ;)

Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć! Mamy serduszko!:) na usg pani dr nie znalazła powodu plamień, wszystko jest ok:)...
    Super wiadomość :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny mnie namówiły. Nie jestem dla Pani. Podobno Pani pracuje to proszę się pracą zająć.
    Pozdrawiam
    po prostu - nie reaguj
    ona tylko na to czeka ...

:*

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny co kupujecie swoim mezczyznom pod choinkę? ,nie mam kompletnie pomysłu :(
    skorzystałam z promocji w rossmanie 1+1 na perfumy i już kupiłam :-)
    Hugo Boss'a i NIKE, 2 butelki za 135 zł :D
    normalnie deal życia! :D

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A ja po wizycie :) Torbiele się zmniejszyły, Aga- możesz mi dopisać serduszko <3 Termin wg USG to 22 lipca :) Ciąża jest troszkę starsza stąd zmiany w moim suwaczku :) Pani doktor założyła mi kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania i na USG prenatalne:) Zdjęcia niestety nie mam, bo ten na którym robi nie drukuje zdjęć, a ten który drukuje był zamknięty na klucz bo druga lekarka jeszcze nie dojechała. Ale za 2 tygodnie będę mieć już na pewno :) Coś mi mówiła że teraz naszym celem jest żeby pęcherzyk był bardziej jednolity, bo nie jest idealnie owalny, czy któraś z Was wie o co może chodzić? :)
    Wielkie gratulacje! :-) Niech rośnie maluszek zdrowo :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3694aab0197.jpg
    Podwójne szczęście :-) super wieści! :-)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Widzę ze macie ciekawe historie z teściami... Ja na swoich nie mogę narzekać. Teraz jak muszę leżeć teściowa przyjedzie wyjść z psem, czasem obiad podrzuci :) No ale na szczęście nigdy nie byliśmy zmuszeni razem mieszkać. Na początku wynajmowaliśmy mieszkanie, potem moi rodzice postanowili ze nam kupią :) Jedynie jak był remont to byliśmy miesiąc u moich. Tyle dało się wytrzymać :D Mieszkamy wszyscy w jednym mieście. Moi rodzice jakieś 10 minut piechotą za ulicą a teście 3km dalej. Na razie cieszę się ze mamy do siebie tak blisko, ale może kiedyś zmienię zdanie, kto wie :D
    A co do prezentów to mojemu chyba będę musiała zamówić przez internet no bo jak inaczej nie mam. A dla niego w sumie 3 prezenty wiec trochę szukania mnie czeka :) Dla reszty mam nadzieje ze mój sobie da radę, ja pomogą wybrać :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Wielkie gratulacje! :-) Niech rośnie maluszek zdrowo :)
    Dziękujemy<3

Marikita lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dopiszesz mi serduszko? :) I możesz termin wg USG 22 lipca i miejscowość- Dąbrowa Górnicza :)

Marikita lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Wczoraj wyszłam wcześniej z pracy, dałam wczoraj popis swoich miksów kulinarnych ... miałam wielką ochotę na babkę ziemniaczaną, więc kupiłam w sklepie, bo stwierdziłam, że ochoty na robienie to ja nie mam ;-) Zjadłam na zimno ... wracając do domu. W domu dwie łyżki zupy cebulowej z weekendu, bo już mi nie chciała zbytnio wczoraj wchodzić. Zagryzłam makaronem z białym serem, jogurtem i cukrem (o zgrozo!) ... Później spałam sobie 2h :-)

No a dzisiaj od rana rollercoaster ... niby wszystko było ok, ale ledwo doszłam do samochodu, prawie się zrzygałam na parkingu, jadąc do pracy modliłam się, żeby nie haftować ... w pracy nie lepiej ... mam pokój na antresoli, otwieram drzwi i mam hale z maszynami ... dzisiaj czyścili jedną na maksa jakimiś środkami, no i te wielkie otwarte beczki z farbami... bleeee ... Ogólnie to czuję się non stop tak jakbym była lekko przytruta. I nie narzekam, bo od 2,5 roku modliłam się żeby być w ciąży i rzygać jeśli trzeba ;-) Raczej informuję :-) hehe

Co do prezentów dla męża, to mój mąż powiedział, że teraz na każde uroczystości będzie mówić, że chce pieluchy ... hahahah bo na to będzie szło najwięcej kasy ;-) hahaha
    A tak na poważnie, to myślę, że mam kilka pomysłów:
    słuchawki bluetooth
    gry planszowe - scrabble, dixit, dobble, ego
    perfumy
    pidżama
    kapcie
    gra komputerowa
    coś presonalizowanego (polecam stronę mygift oraz crazyshop)

A jeśli chodzi o mieszkanie z rodzicami, to może innym razem się wypowiem na ten temat, a mam coś do powiedzenia, bo mieszkamy z moją mamą ... w dwóch pokojach ... 48m2 ... teraz mama jest za granicą, więc luz, ale pewnie będzie chciała wracać. U mnie to długi temat. A co do Teściów - oj najadłam ja się przez nich stresu, napłakałam się ... o dziwo teraz zmieniają co mnie podejście ... są milsi, lepsi ... czas pokaże.

Magic, Andziula_1988, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa ale super :) gratuluję ślicznych maluszków :*
    My sobie prezentównie robimy :) jedynie dla dzieci :) dla córki chcę zakupić megakolorowanki bo ma fazę a dla synka....nie mam pojęcia:) dla siostrzenicy męża też nie mam pomysłu.
    My akurat mieszkamy z moimi rodzicami ale mamy osobne mieszkanie i wejście także luzik. A i tak chcieliśmy się budować...Ale w tym wypadku musimy to odłożyć.
    A waga w ciąży....no cóż ja startuje z wagą 64kg a jeszcze w wakacje miałam 61 ;) ale chorowałam na angine :) także zobaczymy. Z córką przytyłam 20kg a ż synem 10 :)

Marikita, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się łudzę ze moja mama przytyła 11 to ja więcej nie przytyje :D W domu wazę 53 a u ginekologa w ciuchach i po obiedzie 56 :D Na razie waga się trzyma co mnie aż dziwi bo jem więcej niż wcześniej ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciąże zaczynałam z wagą 57 :) po dwóch jest mnie trochę więcej ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie pochwale waga :P ale strach się bać... ja z moimi rodzicami tez bym nie dała rady mieszkać, bo ona wie wszytsko najlepiej :P a mnie doprowadz do szału :P

ja ide dzis do rodzinnego po l4, bo mi wczoraj sie skonczyło a wizyta 14, placic nie chce

a moj maz chciał kamerke... a ja chce złoty łancuszek z przywieszka :) moj mi ukradli we wrzesniu jak okadli nam auto :( a od dzieci mam dlugi list wiec nie ma problemu :P

Magic lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spadłam około 2 kg. Wcześniej trochę ponad 55, teraz trochę ponad 53. Wymioty zdarzyły mi się w sumie dwa razy, dziś jest właśnie ten drugi. Ale ogólnie jem malutko. Zawsze jadłam jak chłop. I tony słodyczy. Teraz słodyczy 0. Kompletnie mnie odrzuca.

Magic lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa to masz ułatwione bo masz spisane życzenia ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, Cynamonkowa gratuluję!! Nie nadrobiłam zaległości to nie mam świadomości, że u Was takie wspaniałe wieści ;-) super!
    Cynamonkowa jakiej wielkości masz teraz torbiele? Nadal masz leżeć? Leki bez zmian?

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 Wow to nieźle :) jak ja chciałabym schudnąć w ciąży. Ale niestety jem jak słoń bo mnie mniej mdli :) ciekawe co powie waga za 2 tyg ;D za pewne "Magda litości!" xD

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ