X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Na to USG chcemy iść razem z mężem wiec niech cyrków nie robi :D ale nie... Bedzie juz duży maluch to mysle ładnie sie pokaże ;) ja nie mam moze jakiś mega stresów ale chciałabym zobaczyć malucha po prostu ;) ale jeszcze 2 tygodnie i kto wie moze nam pomacha? :D

Muminka super ze sie nie dałaś ;) babeczka tylko na to czekała zeby mieć satysfakcję (uwierz mi żadna pani...) ona ma niesamowicie nudne życie. Pokażmy jej że nas tez nudzi to moze odpuści. Na jad nie ma rady, prócz olewki. Nie tłumacz jej sie, nie rozmawiaj nie odpowiadaj. Totalna ignorancja... Ja uwielbiam pierniczki! Jeju my kupujemy w sklepie teraz bo mam taka ochotę na nie ze szok! Babeczka w sklepie gdzie kupujemy juz od wejścia kojarzy męża :D ale musze kiedys znów spróbować (kiedys piekłam dużo z rodzicami takie super, teraz od paru lat nie piekę... ) czas wrócić do starych nawyków ;)
    Tez zabieram męża ;) ale jeszcze 2 tygodnie, to masa czasu... Chyba zwariuje ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny co kupujecie swoim mezczyznom pod choinkę? ,nie mam kompletnie pomysłu :(
    Mój maz to duży dzieciak - gracz komputerowy i sobie zażyczył jakaś klawiaturę dla graczy, podświetlana z bajerami ;P więc mu taką kupuje. Tylko nie wiem o co poprosić dla siebie...

PixiDixi lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie :) Torbiele się zmniejszyły, Aga- możesz mi dopisać serduszko <3 Termin wg USG to 22 lipca :) Ciąża jest troszkę starsza stąd zmiany w moim suwaczku :) Pani doktor założyła mi kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania i na USG prenatalne:) Zdjęcia niestety nie mam, bo ten na którym robi nie drukuje zdjęć, a ten który drukuje był zamknięty na klucz bo druga lekarka jeszcze nie dojechała. Ale za 2 tygodnie będę mieć już na pewno :) Coś mi mówiła że teraz naszym celem jest żeby pęcherzyk był bardziej jednolity, bo nie jest idealnie owalny, czy któraś z Was wie o co może chodzić? :)

karolcia87, PixiDixi, Lena21, pi84, gapa25, bbeczka91, Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy Wy też odczuwacie ból przy badaniu ginekologicznym? Bo dzisiaj mnie trochę uciskała po brzuszku i bolało i boli nawet trochę do teraz... Do tego zauważyłam dzisiaj linię idącą od pępka w dół, czy to nie za wcześnie?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A ja po wizycie :) Torbiele się zmniejszyły, Aga- możesz mi dopisać serduszko <3 Termin wg USG to 22 lipca :) Ciąża jest troszkę starsza stąd zmiany w moim suwaczku :) Pani doktor założyła mi kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania i na USG prenatalne:) Zdjęcia niestety nie mam, bo ten na którym robi nie drukuje zdjęć, a ten który drukuje był zamknięty na klucz bo druga lekarka jeszcze nie dojechała. Ale za 2 tygodnie będę mieć już na pewno :) Coś mi mówiła że teraz naszym celem jest żeby pęcherzyk był bardziej jednolity, bo nie jest idealnie owalny, czy któraś z Was wie o co może chodzić? :)
    Gratulacje. :) Kurcze, nie wiem o co chodzi z tym pęcherzykiem... Mój też nie jest idealnie owalny i chyba z tego co widzę, nie wszystkie tutaj są?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle pod choinkę nie wiem co kupić, ale pewnie skończy się na grze na konsole :p hahah niech się cieszy swoimi zabaweczkami póki dzidziusia jeszcze na świecie nie ma :p

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Cynamonkowa gratuluje serducha! :)

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Mi lekarz wpisał usg między Bożym Narodzeniem, a Nowym Rokiem :). Wy też się stresujecie, że z fasolką coś nie tak? Zanim zrobię kolejne usg to coś mnie strzeli.

Oj tak!!! Choc wraz ze starzeniem sie ciazy jest duzo lepiej :) ale tez mam wizyte dopiero po Swietach, 27.12 usg genetyczne, a 28.12 wizyta u mojej gin :) ale wierze, ze to bedzie taki nasz prezemt pod choinke i na usg bedzie sliczny Maluszek :)

Agniechaaa i Cynamonkowaaa i reszta dziewczyn gratuluje udanych wizyt :) :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Cudne maluszki ♥️
    A co do prezentu to ja myślę nad bluza z napisem... Cos w tematyce najlepszy tata czy cos takiego ;)

PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowo super że jesteś już po wizycie. Ja mam jutro o 19 :)
    Co do prezentu to ja wyjątkowo nie wiem co kupię. Ale chyba plecak na laptopa. Mój M jest informatykiem i nosi do pracy laptopa a ten plecak co mia widzę że gdzieś się tam urywa. Ma z samsonite i chyba już 5 lat go ma więc bardzo dobrze się trzyma :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga :D Ja przytyłam już 1,5 kg choć mnie mdli i nie wszystko jem. Ale jak już zjem to masakra. Sądzę że to przez cycki taka waga :D

Marikita lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Cynamonkowo super że jesteś już po wizycie. Ja mam jutro o 19 :)
    Co do prezentu to ja wyjątkowo nie wiem co kupię. Ale chyba plecak na laptopa. Mój M jest informatykiem i nosi do pracy laptopa a ten plecak co mia widzę że gdzieś się tam urywa. Ma z samsonite i chyba już 5 lat go ma więc bardzo dobrze się trzyma :)

Ja sie musze zwazyc :P cycki.. u mnie tez cycki na bank :P

a ja nie wiem co kupic mezzowi... on wybredny jest :P a dziewczyny napisały dlugi list do mikolaja wiec tylko szukac :P

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja sie musze zwazyc :P cycki.. u mnie tez cycki na bank :P

a ja nie wiem co kupic mezzowi... on wybredny jest :P a dziewczyny napisały dlugi list do mikolaja wiec tylko szukac :P
    Mój zawsze cieszy się z tego co dostaje :) Nie jest wybredny. A moja córa też napisała list. Jutro pakowanie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mowilam Wam ze moja starsza połamała okulary w zeszłym tygodniu? Wtedy twierdziła, ze to taki Alan... ja jej nie uwierzyłam a przedszkolanka nic nie widziała, DZiś znów jej połamał!!! TYm razem przedszkolanka widzuała... skakał po nich, mama powiedziała, że zapłaci... ale mam takiego nerwa... co za dzieciak! Jutro idę rozmawiać z panią przedszkolanką i mama tego chłopca... a ja młodej zabrałam kase ze skarbonki :( muszę jej chyba oddać...

Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa cudne maluszki :D
    Cynamonkowa super ze serducho juz widoczne i wszytko ok :)

co do prezentu to ja jeszcze nie wiem... ale chyba kupie jakis pozadny uchwyt na tel do samochdu.

A jesli chodzi o wage... to az boje sie co to bedzie bo mam takie ciagotki na slodkie ze masakraa. Strach wchodzic teraz na tą wage... a co dopiero pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 20:56

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie ma za co. To naprawdę bardzo dobre. Robię też z brokułami i serem. Lubię proste i szybkie dania.
    Mniam :))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :) dzięki za przepisy na pierniczki, chyba tez zrobię :)
    Piękne zdjęcia Waszych bobasków <3

Mój mąż chodzi ze mną na wszystkie wizyty do tej pory :) sam chce :) a co do prezentu to tez w tym roku ciężko, miałam plan kupić mu bilet na mecz jego ukochanej drużyny w Londynie, ale teraz jak jestem w ciąży to raczej wspólny wyjazd odpada, a myśle że sam nie bedzie miał takiej frajdy także muszę wymyślić coś innego :p

• terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a mowilam Wam ze moja starsza połamała okulary w zeszłym tygodniu? Wtedy twierdziła, ze to taki Alan... ja jej nie uwierzyłam a przedszkolanka nic nie widziała, DZiś znów jej połamał!!! TYm razem przedszkolanka widzuała... skakał po nich, mama powiedziała, że zapłaci... ale mam takiego nerwa... co za dzieciak! Jutro idę rozmawiać z panią przedszkolanką i mama tego chłopca... a ja młodej zabrałam kase ze skarbonki :( muszę jej chyba oddać...

O ja Cie... Niezła historia... Niech mamuśka dzieciaka odda za oba (choć ciężko będzie udowodnić tamte). Moze dlatego wtedy z bólem w sercu dawała te pieniążki skoro wiedziała ze to nie jej wina...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • sunset Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do którego tc w poprzednich ciążach bralyscie luteine?

c55fflw1uez1iz08.png

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam mojemu perfumy za pośrednictwem mamy bo jak wiadomo ciagle leżę :) Ale na prezent na święta i urodziny które ma w święta i imieniny które ma po świętach - pomysłu nie mam...Dla mnie grudzień do miesiąc bankructwa, tak się mój ukochany urodził :D

Marikita lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ