X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny mam plamienia. Takie kawa z mlekiem przy podcieraniu. Biorę Neoparin, acard i duohaston. Wizytę mam dopiero 20 grudnia. Martwię się
    Zadzwoń i spróbuj się umówić, bo i tak będziesz się zamartwiać a pewnie niepotrzebnie ;/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dobrze dziewczyny radzą. Spróbuj się umówić na wizytę. Nawet do innego gina. Będziesz spokojniejsza.co do objawów to piersi w ciągu dnia nie bolą i nie są powiększone. Wieczorem się trochę zmienia stają się trochę nabrzmiałe i wrażliwe. Co do mdłości. Hmmmm czasem rano wstanę, 0 mdłości, a po drugim śniadaniu się odmienia ;-p raz mocniej, raz słabiej. Czwartek i piątek leżałam plackiem bez mocy i Mdłościami. Dziś do mdłości doszły wymioty, ale póki co jednorazowo po śniadaniu. Lekarka mi mówiła, że może być różnie. Może brzuch jak na @ boleć. Może nic nie boleć. Najważniejsze to powiedziała, żeby nie było skurczy regularnych i żywej krwi. O plamienia też wspominała, że się zdarzają w prawidłowych ciążach i o niczym nie muszą świadczyć. Także Muminka u Ciebie pewnie też wszystko ok, ale nie powiem nie martw się, bo sama pewnie umierałabym ze strachu. Dlatego najlepiej jakaś konsultacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:04

dqpri09kh0x52aib.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka jak zaczelam plamic moja gin kazała mi lezec i....olac ip (nic nie wnosi itp.)i taki schemat lekow :uderzeniowa dawka duphastonu 4 tabletki a pozniej 3x1 oraz luteina 3x2 100 mg. Powiem Ci,ze jest dopiero teraz lepiej po 5 dniach.
    Sprobuj pidjechac do gina ,z moich obserwacji duzo dala mi luteina dopochwowa (przy plamieniach jest refundowana). No i no-spa max 3x1 tabl.teraz mam,ale to sa moje dawki a Twoj gin moze dac inaczej , stres jak i heparyny to moga byc "winowajcy"...Melise sobie zrob,mi pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:11

• sunset Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez po luteinie dopiero przeszlo. Duphaston nic nie zmienił

c55fflw1uez1iz08.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wam gin zlecił usg piersi lub miałyście przed zajściem? Ja nie pamietam czy i kiedy miałam. I się zastanawiam czy to każdej kobiecie zalecają czy tylko po in vitro

dqpri09kh0x52aib.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka
    Ja też mam plamienia i dostałam duphaston 3 razy dziennie no i mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać.

Jeżeli chodzi o objawy ciążowe to dopadło mnie większe zmęczenie, pobolewający brzuch, wrażliwszy węch i to chyba tyle. O dziwo to mnie piersi w ogóle nie bolą a w pierwszej ciąży to był pierwszy objaw.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Dziewczyny a czy Wam gin zlecił usg piersi lub miałyście przed zajściem? Ja nie pamietam czy i kiedy miałam. I się zastanawiam czy to każdej kobiecie zalecają czy tylko po in vitro
    Ja robiłam przed ciążą.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Mnie pytał kiedy robiłam i jak powiedziałam , że przed ciążą to już nie kazał robić :).

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    A czy jest jeszcze ktoś kogo nie męczą mdłości i wymioty? Ja się czuję bardzo dobrze i niestety bardzo się tym denerwuje :/. Był okres w kt. Trochę mnie mdlilo a teraz czuję się zupełnie normalnie. Piersi też nie bola. Tydzień temu byłam na usg i wszystko było w porządku, następne za tydzień, ale chyba oszaleje do tego czasu :/

Spokojnie, kochana, ja tez jestem bezobjawowa i dziś lecę na wizyte.
    Tez się martwię, ale próbuje to jakoś opanować...

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Spokojnie, kochana, ja tez jestem bezobjawowa i dziś lecę na wizyte.
    Tez się martwię, ale próbuje to jakoś opanować...
    Idziemy dziś razem :D Dla mnie to jeszcze jakaś abstrakcja. Także mam nadzieję, że dziś coś zobaczę i uwierzę że jestem w ciąży :D

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam za Was kciuki i dajcie znać po wizytach :)

Urszulka89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze gin mi mówiła że luteina pomoże lko jeżeli plamienia są z blahego powodu

c55fflw1uez1iz08.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Idziemy dziś razem :D Dla mnie to jeszcze jakaś abstrakcja. Także mam nadzieję, że dziś coś zobaczę i uwierzę że jestem w ciąży :D

Na pewno obydwie zobaczymy, trzymam kciuki !
    O której wizytujesz? ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wi fi :D otwieram laptopa i nadrabiam :) pewnie troszkę mi zejdzie ale wszystko bedzie uzupełnione :)

Tincia, po_prostu_ja, Marikita, anecz_kaa, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja tez robilam jakies 4 miesiące temu.Lekarz zlecil.

• magdis Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, też dziś byłam na wizycie i moja dzidzia wygląda tak :) póki co wszystko ok :) 27.12. idziemy na bad.prenatalne.

rtkg2s.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:44

PixiDixi, M@ziii, Carolline, Marikita, Andziula_1988, gapa25, Tincia, pi84, Agniechaaaa, kasiuleks, Tinnera, Glass, Niecierpliwa123, Paulina.G, Vanilka, Loczek2018, karolcia87, marta258 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Witaj Aga, z powrotem :) Ja USG piersi dawno nie miałam i przy następnej wizycie zapytam o skierowanie a to akurat będzie przed świętami :) Idę w piątek do innego gine się skonsultować, nie wiem czy zrobi mi USG bo miałam już 3 ale słyszałam że to chyba nie szkodzi? Więc możliwe że będzie zdjęcie :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam usg piersi, teraz też nic gin nie mówił. A co do objawów to mnie brzuch pobolewa, cycki wielkie i wrażliwe (staniki już za małe :) i duuuużo śpię. Wymiotów zero, a mdłości miałam w sumie jakieś 2 dni. Ale nerwowa jestem bardziej niż zwykle.
    My mieszkaliśmy sami, ale ja odeszłam z pracy a potem długo nie mogłam znaleźć nowej. Wtedy postanowiliśmy że się na chwilę przeprowadzimy do teściów bo ciężko było z jednej wypłaty się utrzymać. Miało być na chwilę a tu już 4 rok leci. Przez pierwsze pół roku codziennie płakałam, taka byłam wykończona psychicznie. Najbardziej mnie denerwuje że oni w ogóle nie dbają o porządek, jak ja nie sprzątane tak oni tym bardziej. Kiedyś cukier leżał rozsypany przez tydzień, bo ja powiedziałam że nie będę po nich sprzątać ale i tak tego nie ruszyli i ja w końcu sprzątałam.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • magdis Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja tez robilam jakies 4 miesiące temu.Lekarz zlecil.
    ja usg piersi robię co 6-12 m-cy bo mam w piersiach baaardzo dużo torbieli. Nie wiem właśnie czy w ciąży też robić, tzn. czy obraz będzie miarodajny, spytam gina na nast.wiz. Ale nie słyszałam żeby lekarze kierowali na usg piersi tylko w związku z tym że kobieta jest w ciąży

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa witamy, nadrabiaj bo się działo! ;-)

Muminku idź do lekarza, przynajmniej się uspokoisz :-)

Natomiast jeśli chodzi o USG piersi, to robię raz do roku profilaktycznie :-)

PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ