X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny mam plamienia. Takie kawa z mlekiem przy podcieraniu. Biorę Neoparin, acard i duohaston. Wizytę mam dopiero 20 grudnia. Martwię się
    Zadzwoń i spróbuj się umówić, bo i tak będziesz się zamartwiać a pewnie niepotrzebnie ;/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dobrze dziewczyny radzą. Spróbuj się umówić na wizytę. Nawet do innego gina. Będziesz spokojniejsza.co do objawów to piersi w ciągu dnia nie bolą i nie są powiększone. Wieczorem się trochę zmienia stają się trochę nabrzmiałe i wrażliwe. Co do mdłości. Hmmmm czasem rano wstanę, 0 mdłości, a po drugim śniadaniu się odmienia ;-p raz mocniej, raz słabiej. Czwartek i piątek leżałam plackiem bez mocy i Mdłościami. Dziś do mdłości doszły wymioty, ale póki co jednorazowo po śniadaniu. Lekarka mi mówiła, że może być różnie. Może brzuch jak na @ boleć. Może nic nie boleć. Najważniejsze to powiedziała, żeby nie było skurczy regularnych i żywej krwi. O plamienia też wspominała, że się zdarzają w prawidłowych ciążach i o niczym nie muszą świadczyć. Także Muminka u Ciebie pewnie też wszystko ok, ale nie powiem nie martw się, bo sama pewnie umierałabym ze strachu. Dlatego najlepiej jakaś konsultacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:04

dqpri09kh0x52aib.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka jak zaczelam plamic moja gin kazała mi lezec i....olac ip (nic nie wnosi itp.)i taki schemat lekow :uderzeniowa dawka duphastonu 4 tabletki a pozniej 3x1 oraz luteina 3x2 100 mg. Powiem Ci,ze jest dopiero teraz lepiej po 5 dniach.
    Sprobuj pidjechac do gina ,z moich obserwacji duzo dala mi luteina dopochwowa (przy plamieniach jest refundowana). No i no-spa max 3x1 tabl.teraz mam,ale to sa moje dawki a Twoj gin moze dac inaczej , stres jak i heparyny to moga byc "winowajcy"...Melise sobie zrob,mi pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:11

• sunset Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez po luteinie dopiero przeszlo. Duphaston nic nie zmienił

c55fflw1uez1iz08.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wam gin zlecił usg piersi lub miałyście przed zajściem? Ja nie pamietam czy i kiedy miałam. I się zastanawiam czy to każdej kobiecie zalecają czy tylko po in vitro

dqpri09kh0x52aib.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka
    Ja też mam plamienia i dostałam duphaston 3 razy dziennie no i mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać.

Jeżeli chodzi o objawy ciążowe to dopadło mnie większe zmęczenie, pobolewający brzuch, wrażliwszy węch i to chyba tyle. O dziwo to mnie piersi w ogóle nie bolą a w pierwszej ciąży to był pierwszy objaw.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Dziewczyny a czy Wam gin zlecił usg piersi lub miałyście przed zajściem? Ja nie pamietam czy i kiedy miałam. I się zastanawiam czy to każdej kobiecie zalecają czy tylko po in vitro
    Ja robiłam przed ciążą.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Mnie pytał kiedy robiłam i jak powiedziałam , że przed ciążą to już nie kazał robić :).

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    A czy jest jeszcze ktoś kogo nie męczą mdłości i wymioty? Ja się czuję bardzo dobrze i niestety bardzo się tym denerwuje :/. Był okres w kt. Trochę mnie mdlilo a teraz czuję się zupełnie normalnie. Piersi też nie bola. Tydzień temu byłam na usg i wszystko było w porządku, następne za tydzień, ale chyba oszaleje do tego czasu :/

Spokojnie, kochana, ja tez jestem bezobjawowa i dziś lecę na wizyte.
    Tez się martwię, ale próbuje to jakoś opanować...

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Spokojnie, kochana, ja tez jestem bezobjawowa i dziś lecę na wizyte.
    Tez się martwię, ale próbuje to jakoś opanować...
    Idziemy dziś razem :D Dla mnie to jeszcze jakaś abstrakcja. Także mam nadzieję, że dziś coś zobaczę i uwierzę że jestem w ciąży :D

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam za Was kciuki i dajcie znać po wizytach :)

Urszulka89, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze gin mi mówiła że luteina pomoże lko jeżeli plamienia są z blahego powodu

c55fflw1uez1iz08.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Idziemy dziś razem :D Dla mnie to jeszcze jakaś abstrakcja. Także mam nadzieję, że dziś coś zobaczę i uwierzę że jestem w ciąży :D

Na pewno obydwie zobaczymy, trzymam kciuki !
    O której wizytujesz? ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wi fi :D otwieram laptopa i nadrabiam :) pewnie troszkę mi zejdzie ale wszystko bedzie uzupełnione :)

Tincia, po_prostu_ja, Marikita, anecz_kaa, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja tez robilam jakies 4 miesiące temu.Lekarz zlecil.

• magdis Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, też dziś byłam na wizycie i moja dzidzia wygląda tak :) póki co wszystko ok :) 27.12. idziemy na bad.prenatalne.

rtkg2s.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:44

PixiDixi, M@ziii, Carolline, Marikita, Andziula_1988, gapa25, Tincia, pi84, Agniechaaaa, kasiuleks, Tinnera, Glass, Niecierpliwa123, Paulina.G, Vanilka, Loczek2018, karolcia87, marta258 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Witaj Aga, z powrotem :) Ja USG piersi dawno nie miałam i przy następnej wizycie zapytam o skierowanie a to akurat będzie przed świętami :) Idę w piątek do innego gine się skonsultować, nie wiem czy zrobi mi USG bo miałam już 3 ale słyszałam że to chyba nie szkodzi? Więc możliwe że będzie zdjęcie :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam usg piersi, teraz też nic gin nie mówił. A co do objawów to mnie brzuch pobolewa, cycki wielkie i wrażliwe (staniki już za małe :) i duuuużo śpię. Wymiotów zero, a mdłości miałam w sumie jakieś 2 dni. Ale nerwowa jestem bardziej niż zwykle.
    My mieszkaliśmy sami, ale ja odeszłam z pracy a potem długo nie mogłam znaleźć nowej. Wtedy postanowiliśmy że się na chwilę przeprowadzimy do teściów bo ciężko było z jednej wypłaty się utrzymać. Miało być na chwilę a tu już 4 rok leci. Przez pierwsze pół roku codziennie płakałam, taka byłam wykończona psychicznie. Najbardziej mnie denerwuje że oni w ogóle nie dbają o porządek, jak ja nie sprzątane tak oni tym bardziej. Kiedyś cukier leżał rozsypany przez tydzień, bo ja powiedziałam że nie będę po nich sprzątać ale i tak tego nie ruszyli i ja w końcu sprzątałam.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • magdis Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja tez robilam jakies 4 miesiące temu.Lekarz zlecil.
    ja usg piersi robię co 6-12 m-cy bo mam w piersiach baaardzo dużo torbieli. Nie wiem właśnie czy w ciąży też robić, tzn. czy obraz będzie miarodajny, spytam gina na nast.wiz. Ale nie słyszałam żeby lekarze kierowali na usg piersi tylko w związku z tym że kobieta jest w ciąży

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa witamy, nadrabiaj bo się działo! ;-)

Muminku idź do lekarza, przynajmniej się uspokoisz :-)

Natomiast jeśli chodzi o USG piersi, to robię raz do roku profilaktycznie :-)

PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ