X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info dziewczyny. Tak czy inaczej skoro mówiła, żeby zrobić to zrobię.
    Trzymam kciuki za wizyty !!

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Hej Dziewczyny, też dziś byłam na wizycie i moja dzidzia wygląda tak :) póki co wszystko ok :) 27.12. idziemy na bad.prenatalne.

rtkg2s.jpg
    Piękny Czlowieczek ;-) super! Rośnijcie zdrowo

magdis lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Ja nigdy nie miałam usg piersi, teraz też nic gin nie mówił. A co do objawów to mnie brzuch pobolewa, cycki wielkie i wrażliwe (staniki już za małe :) i duuuużo śpię. Wymiotów zero, a mdłości miałam w sumie jakieś 2 dni. Ale nerwowa jestem bardziej niż zwykle.
    My mieszkaliśmy sami, ale ja odeszłam z pracy a potem długo nie mogłam znaleźć nowej. Wtedy postanowiliśmy że się na chwilę przeprowadzimy do teściów bo ciężko było z jednej wypłaty się utrzymać. Miało być na chwilę a tu już 4 rok leci. Przez pierwsze pół roku codziennie płakałam, taka byłam wykończona psychicznie. Najbardziej mnie denerwuje że oni w ogóle nie dbają o porządek, jak ja nie sprzątane tak oni tym bardziej. Kiedyś cukier leżał rozsypany przez tydzień, bo ja powiedziałam że nie będę po nich sprzątać ale i tak tego nie ruszyli i ja w końcu sprzątałam.

uuuu moja tesciowa to pedantka... ale mieszkałam z takimi syfiarzami w akademiku... oni mieli synka takiego 7-8 mcy a w kuchni szkło w rogu )młody raczkował), kiepy od fajek w kuchence! Plyta tak uwalona, że sie niedobrze robi, wszedzie za rurkami jakies stare pieluchy... a pieluch po tym małym tez nie wynosili ;/ jak brała np groszek z zamrazami i jej upadł to tak lezał... do tego sie lali, ona mu ciuchy wywalała, cyrkiiii . raz mysleli ze on ja leje bo ona sie wydzier, dziecko placze. wchodzi kierowniczka etc i ona zabarykadowała sie w pokoju i tak sie darła... wiec współczuje i uciekajcie! A do Twoich rodziców?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Na pewno obydwie zobaczymy, trzymam kciuki !
    O której wizytujesz? ;)
    19 dopiero..

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    uuuu moja tesciowa to pedantka... ale mieszkałam z takimi syfiarzami w akademiku... oni mieli synka takiego 7-8 mcy a w kuchni szkło w rogu )młody raczkował), kiepy od fajek w kuchence! Plyta tak uwalona, że sie niedobrze robi, wszedzie za rurkami jakies stare pieluchy... a pieluch po tym małym tez nie wynosili ;/ jak brała np groszek z zamrazami i jej upadł to tak lezał... do tego sie lali, ona mu ciuchy wywalała, cyrkiiii . raz mysleli ze on ja leje bo ona sie wydzier, dziecko placze. wchodzi kierowniczka etc i ona zabarykadowała sie w pokoju i tak sie darła... wiec współczuje i uciekajcie! A do Twoich rodziców?
    To też widzę ciekawie. Moi rodzice są po rozwodzie, tata nie żyje a mama w Hiszpanii u siostry. A mieszkanie po tacie zajął teraz brat bo 3 tyg temu jemu się dziecko urodziło, a też mieszkali z teściami. Ostatecznie brat mówił że jak chcę to mają wolny pokój. Jak się mój men nie będzie chciał wyprowadzić to sama z dzieckiem pójdę do brata a on niech siedzi z rodzicami. Bo ja z takimi ludźmi nie będę dziecka wychowywać.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Hej Dziewczyny, też dziś byłam na wizycie i moja dzidzia wygląda tak :) póki co wszystko ok :) 27.12. idziemy na bad.prenatalne.

rtkg2s.jpg
    Jeju jak już pięknie wszytko widać !!! :), cudownie ...

PixiDixi, magdis lubią tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    ja usg piersi robię co 6-12 m-cy bo mam w piersiach baaardzo dużo torbieli. Nie wiem właśnie czy w ciąży też robić, tzn. czy obraz będzie miarodajny, spytam gina na nast.wiz. Ale nie słyszałam żeby lekarze kierowali na usg piersi tylko w związku z tym że kobieta jest w ciąży
    Gdzieś czytałam że po 25 r.ż. powinno się robić co rok albo trzy. Jeśli nie ma wskazań. Nie pamiętam dokładnie ale raz na 2-3 lata nie zaszkodzi się skontrolować :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Jeju jak już pięknie wszytko widać !!! :), cudownie ...
    Dokladnie....juz taki piekny czlowieczek,konkretny :)

Tinnera lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Gdzieś czytałam że po 25 r.ż. powinno się robić co rok albo trzy. Jeśli nie ma wskazań. Nie pamiętam dokładnie ale raz na 2-3 lata nie zaszkodzi się skontrolować :)
    No to ja żyłam w nieświadomości i myślałam, że jestem za młoda ;-p

dqpri09kh0x52aib.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    No to ja żyłam w nieświadomości i myślałam, że jestem za młoda ;-p
    Mam 28 lat, odkąd skończyłam 25 chodzę co roku :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Muminka
    Ja też mam plamienia i dostałam duphaston 3 razy dziennie no i mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać.

Jeżeli chodzi o objawy ciążowe to dopadło mnie większe zmęczenie, pobolewający brzuch, wrażliwszy węch i to chyba tyle. O dziwo to mnie piersi w ogóle nie bolą a w pierwszej ciąży to był pierwszy objaw.
    A jak Cię pobolewa? Mnie pobolewanie też ostatnio, trochę jak na okres, trochę jakbym tam miała cos ciężkiego, trochę promieniuje do pachwin, jakby taki ciagnacy.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piersi to usg mam co pół roku, w styczniu nawet mam biopsje..

"Troszkę Nas Jest.."
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam Laseczki :)
    do jutra!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    uciekam Laseczki :)
    do jutra!
    ciao :)

Marikita lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK LISTA NADROBIONA :)

CO DO FORUMOWICZKI KASHANTI skoro poziom twoich komentarzy jest niski to i ja pobawie się w niski poziom i na 1 str została utworzona czarna lista... zenujace, ze musiałam coś takiego tworzyć przez tak kłótliwą osobę... licze, że zrezygnujesz z udzielania się w tym wątku. IDŹ BYĆ TROLLEM GDZIE INDZIEJ !!!!

proszę abyście sprawdziły listę czy wszystko jest dobrze, bo sporo miałam do nadrobienia i wiadomo mogło mi coś "uciec"

proszę dziewczyny
    MONAMIS
    MUMINKA 83
    DUZAA
    EXISTENZ

o terminy porodyu gdyz nie mam Was na liście i nie mam jak uzupełnić informacji :)

pisałam do administracji i niesetety ale nie są wstanie zagwarantowac, ze informacjie nie beda znikac dlaetrego tez musze kopiowac po kazdej aktualizacji naszą liste i sprawdzać rano i wieczor czy cos sie nie zmienilo :/ no trudno! lista skopiowana bede na to zwracać uwagę :)

Dziękuje za wyrozumiałość ale miałam naprawde fatalne dni (nadal wymiotuje i jest ciężko ale będe starała się być na bierząco)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:53

PixiDixi, Niecierpliwa123, Andziula_1988, Lena21, Paulina.G, Loczek2018, karolcia87, Marikita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:

rtkg2s.jpg
    <3 <3 <3

magdis lubi tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się widzę na liście i wszystko uzupełnione <3 Dzięki Aga <3 Dziewczyny, a czy jeżeli wyczuwam mały guzek na piersi to powinno mnie to niepokoić? Czy to po prostu zmiany hormonalne? :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal nie ma :( 11.07

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Agniechaaaa witamy, nadrabiaj bo się działo! ;-)

Muminku idź do lekarza, przynajmniej się uspokoisz :-)

Natomiast jeśli chodzi o USG piersi, to robię raz do roku profilaktycznie :-)
    I słusznie robisz :). Ja już w wieku 17 lat miałam niezłośliwego guza. Różne rzeczy chodzą po ludziach, zawsze lepiej wyciąć jak coś się pojawi niż mieć później problem. Badajcie piersi dziewczyny, to przecież takie ważne.

Marikita lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja się widzę na liście i wszystko uzupełnione <3 Dzięki Aga <3 Dziewczyny, a czy jeżeli wyczuwam mały guzek na piersi to powinno mnie to niepokoić? Czy to po prostu zmiany hormonalne? :)
    Może być torbielka, dla pewności zrobić usg :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ