X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja jadlam wczoraj macwrapa :D Nawet nie byl zly.. czasami można sobie na "grzeszki" pozwolic ;)

A ja w pracy.. coraz bardziej mnie denerwuje... czepiaja sie o byle g*wno :/ Mam juz dosc.. Powiedzialam dzisiaj do kolezanki z pracy, ktora wie o ciazy, że nie potrzebuje stresów z pracy jeszcze... Pojutrze mam wizyte juz samym tym się stresuje.. czy wszystko z malenstwem ok... a oni o kazda drobnostke się czepiaja nie mowiac nic milego :/ Jak widze tylko jak dzwonia z pracy to juz mnie nerwy biorą o co im znow chodzi...
    Wspolczuje :/ ja szczerze mówiąc za praca właśnie z tego powodu nie tęsknie nic a nic

Marikita lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dzis raczej do maca nie dojdę bo zwymiotuje z 5x pi drodze moze jutro? :D zobaczymy jak to bedzie u mnie

Agusia może Ci zasmakuje, ale ja byłam z 3 tyg temu, bo mąż miał ochotę jak wracaliśmy z zakupów - zjadłam rylko dwa nuggetsy i pare frytek a czułam się po tym fatalnie i miałam mega rewolucje żołądkowe :) chociaż przy obecnych zaparciach to może powinnam spróbować :):):) Naprawdę do dzisiaj nie wiedziałam jaką można mieć przyjemność z korzystania z toalety :D

Gratuluje pięknych zdjęć i trzymam kciuki za wizyty <3

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Hej Dziewczyny, też dziś byłam na wizycie i moja dzidzia wygląda tak :) póki co wszystko ok :) 27.12. idziemy na bad.prenatalne.

rtkg2s.jpg
    Ale piekne zdjecie ♥️

Existenz, magdis lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Agusia może Ci zasmakuje, ale ja byłam z 3 tyg temu, bo mąż miał ochotę jak wracaliśmy z zakupów - zjadłam rylko dwa nuggetsy i pare frytek a czułam się po tym fatalnie i miałam mega rewolucje żołądkowe :) chociaż przy obecnych zaparciach to może powinnam spróbować :):):) Naprawdę do dzisiaj nie wiedziałam jaką można mieć przyjemność z korzystania z toalety :D

Gratuluje pięknych zdjęć i trzymam kciuki za wizyty <3
    Ja znalazłam sposób na zaparcia! Codziennie przed znam pije kefir :) rano nie mam problemu z korzystaniem z toalety a cierpiałam okropnie!

Marikita lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja znalazłam sposób na zaparcia! Codziennie przed znam pije kefir :) rano nie mam problemu z korzystaniem z toalety a cierpiałam okropnie!

Spróbuję, choć nie przepadam za jogurtami, maslankami itd. ale jeśli pomoże to warto :) dziś pomogły śliwki suszone zalane wrzątkiem jak na kompot - chyba Lamka mi to podpowiedziała :)

Co do usg piersi ja miałam w sierpniu, ale to bardzo ważne, szczególnie ze w mojej rodzinie występował rak piersi

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Spróbuję, choć nie przepadam za jogurtami, maslankami itd. ale jeśli pomoże to warto :) dziś pomogły śliwki suszone zalane wrzątkiem jak na kompot - chyba Lamka mi to podpowiedziała :)

Co do usg piersi ja miałam w sierpniu, ale to bardzo ważne, szczególnie ze w mojej rodzinie występował rak piersi
    Tego bym nie dała rady wypić :D hihihi

Tost poszedł w sedes... ja do kolejnej wizyty schudnę koleje 2kg :/ zeby tylko 2...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:29

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczne się martwić ze wypróżniam się codziennie :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Chyba zaczne się martwić ze wypróżniam się codziennie :O
    Nie panikuj, ja też i to kilka razy dziennie :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    OK LISTA NADROBIONA :)

CO DO FORUMOWICZKI KASHANTI skoro poziom twoich komentarzy jest niski to i ja pobawie się w niski poziom i na 1 str została utworzona czarna lista... zenujace, ze musiałam coś takiego tworzyć przez tak kłótliwą osobę... licze, że zrezygnujesz z udzielania się w tym wątku. IDŹ BYĆ TROLLEM GDZIE INDZIEJ !!!!

proszę abyście sprawdziły listę czy wszystko jest dobrze, bo sporo miałam do nadrobienia i wiadomo mogło mi coś "uciec"

proszę dziewczyny
    MONAMIS
    MUMINKA 83
    DUZAA
    EXISTENZ

o terminy porodyu gdyz nie mam Was na liście i nie mam jak uzupełnić informacji :)

pisałam do administracji i niesetety ale nie są wstanie zagwarantowac, ze informacjie nie beda znikac dlaetrego tez musze kopiowac po kazdej aktualizacji naszą liste i sprawdzać rano i wieczor czy cos sie nie zmienilo :/ no trudno! lista skopiowana bede na to zwracać uwagę :)

Dziękuje za wyrozumiałość ale miałam naprawde fatalne dni (nadal wymiotuje i jest ciężko ale będe starała się być na bierząco)
    Jejuùuu jak mi się miło zrobiło skąd Ty mnie wysxukalas bo rzadko pisze ale codziennie czytam. Ale skrupulatnym jesteś zarzadca :)
    termin 08.08.18 ale będzie wcześniej tak jak 9 lat temu :) ja z wybrzeża tego kolo Szczecina ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:56

Loczek2018, Agniechaaaa, Andziula_1988, PixiDixi lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Jejuùuu jak mi się miło zrobiło skąd Ty mnie wysxukalas bo rzadko pisze ale codziennie czytam. Ale skrupulatnym jesteś zarzadca :)
    termin 08.08.18 ale będzie wcześniej tak jak 9 lat temu :) ja z wybrzeża tego kolo Szczecina ;)
    Staram się jak mogę ;) <3 już Was dopisuje :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    OK LISTA NADROBIONA :)

CO DO FORUMOWICZKI KASHANTI skoro poziom twoich komentarzy jest niski to i ja pobawie się w niski poziom i na 1 str została utworzona czarna lista... zenujace, ze musiałam coś takiego tworzyć przez tak kłótliwą osobę... licze, że zrezygnujesz z udzielania się w tym wątku. IDŹ BYĆ TROLLEM GDZIE INDZIEJ !!!!

proszę abyście sprawdziły listę czy wszystko jest dobrze, bo sporo miałam do nadrobienia i wiadomo mogło mi coś "uciec"

proszę dziewczyny
    MONAMIS
    MUMINKA 83
    DUZAA
    EXISTENZ

o terminy porodyu gdyz nie mam Was na liście i nie mam jak uzupełnić informacji :)

pisałam do administracji i niesetety ale nie są wstanie zagwarantowac, ze informacjie nie beda znikac dlaetrego tez musze kopiowac po kazdej aktualizacji naszą liste i sprawdzać rano i wieczor czy cos sie nie zmienilo :/ no trudno! lista skopiowana bede na to zwracać uwagę :)

Dziękuje za wyrozumiałość ale miałam naprawde fatalne dni (nadal wymiotuje i jest ciężko ale będe starała się być na bierząco)
    22 lipca

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG piersi mam raz w roku. Mam chorobę genetyczną. Wywołuje nowotwory na nerwach głównych. Niestety muszę być pod ścisłą kontrolą. Już nie plamie. Moja ginekolog mówi że to może naczynko ale skoro tego tak mało i szybko mija to mam odpoczywać bo nic więcej nie mogę zrobić. Jest dobrze i tak mam myśleć. Muszę zwolnić tempo

Alfa_Centauri, Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa TP wg USG mamy 27.07.2017, jeszcze 2 dni nas odmłodzili :), prawie 2 tyg młodsza ciąża. I serduszko poproszę, już bije 121 na minutę :)!

Urszulka89 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Agniechaaaa TP wg USG mamy 27.07.2017, jeszcze 2 dni nas odmłodzili :), prawie 2 tyg młodsza ciąża. I serduszko poproszę, już bije 121 na minutę :)!

Mowil ci coś gin o tym tetnie? Bo chyba jest dość niskie z tego co pamietam. Nie chce Cię martwić.
    A ciąża młodsza aż o tyle to z takich nieregularnych i długich cykli?

Takie coś znalazłam na szybko
    Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:00

c55fflw1uez1iz08.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie niestety u nas najprawdopodobniej puste jajo płodowe... ;(

3i499vvjq8tpbt16.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Może ciąża jest młodsza, trzymam kciuki żeby tak było. <3

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Tak bardzo mi przykro, przechodziłam to samo w lutym. Jak się czujesz i co lekarz powiedział?

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Strasznie mi przykro ;-( i co teraz? Może jest szansa, że jednak nie jest puste? Może późniejsza owulka?

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znów niucha z nosa poszła. Mocniej niż rano ;-( w czym najwiecej wit c i najszybciej siw przyswoi?

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    USG piersi mam raz w roku. Mam chorobę genetyczną. Wywołuje nowotwory na nerwach głównych. Niestety muszę być pod ścisłą kontrolą. Już nie plamie. Moja ginekolog mówi że to może naczynko ale skoro tego tak mało i szybko mija to mam odpoczywać bo nic więcej nie mogę zrobić. Jest dobrze i tak mam myśleć. Muszę zwolnić tempo
    To świetnie, że plamienie się skończyło.
    Czy robiłaś badanie BRCA1 czy to inne geny? Kiedyś się trochę interesowałam, ale zabrakło mi chyba odwagi.
    Dziewczyny, domagajcie się USG piersi nawet dwa razy w roku. Lekarze nie lubią dawac skierowań a tu chodzi o nasze zdrowie. Wczesnie zdiagnozowane zmiany są prawie zawsze całkowicie uleczalne.
    Miałam już dwie operacje pod narkozą i dwa pobyty na onkologii :( Dziewczyna, która leżała ze mną na sali miała 28 lat, amputowane obie piersi i przeżuty do węzłów chłonnych. Rak nie dotyczy tylko kobiet dojrzałych :( Na szczęście wszystkie zmiany w moich piersiach okazywały się do tej pory łągodne, ale co się naoglądałam na oddziale i naczekałam na wyniki histopatologii to moje. Proszę, poproście na najbliższej wizycie lekarza o usg piersi :)

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ