X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Mowil ci coś gin o tym tetnie? Bo chyba jest dość niskie z tego co pamietam. Nie chce Cię martwić.
    A ciąża młodsza aż o tyle to z takich nieregularnych i długich cykli?

Takie coś znalazłam na szybko
    Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.
    Nie zgodzę się . Na początku serce bije w granicy 100 uderzeń by koło 8-10 tyg zwiększyć uderzenia. To bicie jest okey. Nie strasz . Buźka

Nalia, Loczek2018 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Po wizycie niestety u nas najprawdopodobniej puste jajo płodowe... ;(

kiedy znów na usg?? moze jednak bedzie dzidziol... a ostatnio jak byłas bylo ok?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    To świetnie, że plamienie się skończyło.
    Czy robiłaś badanie BRCA1 czy to inne geny? Kiedyś się trochę interesowałam, ale zabrakło mi chyba odwagi.
    Dziewczyny, domagajcie się USG piersi nawet dwa razy w roku. Lekarze nie lubią dawac skierowań a tu chodzi o nasze zdrowie. Wczesnie zdiagnozowane zmiany są prawie zawsze całkowicie uleczalne.
    Miałam już dwie operacje pod narkozą i dwa pobyty na onkologii :( Dziewczyna, która leżała ze mną na sali miała 28 lat, amputowane obie piersi i przeżuty do węzłów chłonnych. Rak nie dotyczy tylko kobiet dojrzałych :( Na szczęście wszystkie zmiany w moich piersiach okazywały się do tej pory łągodne, ale co się naoglądałam na oddziale i naczekałam na wyniki histopatologii to moje. Proszę, poproście na najbliższej wizycie lekarza o usg piersi :)
    Choruje na Nerwiakowłókniakowatość typ 1. Miałam niedawno robione szczegółowe badanie genetyczne które wykazało że jestem jedną z trzech osób na świecie mająca ta mutacje genu, tzn zepsuty gen może być wszędzie mi uszkodziło białko czy jak to się nazywa . Przynajmniej opisaną. Mój tata i wszyscy bliscy co ja mieli zmarli. Tylko to było lata temu i wtedy nie było diagnostyki. Większość lekarzy nadal nie wie co to za choroba. Teraz robię raz w roku rezonans, USG,markery, cytologię itd. Chodzę do wszystkich specjalistów od ginekologa, neurologa, onkologa ,okulistę po laryngologa. Masz rację trzeba się badać. Badasz się masz większe szanse. Nie można się bać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:36

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Agniechaaaa TP wg USG mamy 27.07.2017, jeszcze 2 dni nas odmłodzili :), prawie 2 tyg młodsza ciąża. I serduszko poproszę, już bije 121 na minutę :)!
    Wszystko jest ok. Tu masz artykuł. Ciesz się ciąża. Mi tylko pokazała bicie. Mierzyć będzie 20 grudnia. Podobno nie powinni się w 6-7 tyg. Wystarczy zobaczyć
    https://parenting.pl/tetno-plodu

Loczek2018 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    O kurcze... :( Współczuję... Kiedy idziesz na jakąś kontrolna wizytę? Może jednak ciąża jest młodsza o zarodek jeszcze urośnie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wszystko jest ok. Tu masz artykuł. Ciesz się ciąża. Mi tylko pokazała bicie. Mierzyć będzie 20 grudnia. Podobno nie powinni się w 6-7 tyg. Wystarczy zobaczyć
    https://parenting.pl/tetno-plodu
    Mi w 7tc lekarz też nie powiedział jakie tętno, tylko tyle, że serce bije.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu się nie widzę na 1 stronie, chyba,że ja źle patrzę :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Bardzo mi przykro. Przechodziłam przez to dwa razy. Wiem , że teraz Ci ciężko. Wiem , że cokolwiek powiemy nie ukoi bólu. Jednak zobaczysz ułoży się. Wszystko będzie dobrze. Jeśli chcesz płacz. Jeśli chcesz krzycz. Mi pomogła wiara. Niech Bóg otoczy Cię ciepłem. Będę modlić się za was.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mi w 7tc lekarz też nie powiedział jakie tętno, tylko tyle, że serce bije.
    Bardzo dobrze zrobił. :-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Znowu się nie widzę na 1 stronie, chyba,że ja źle patrzę :(
    Ti właśnie to o czym pisałam wcześniej znikają często informacje dlatego muszę to kontrolować... administracja nie wiem dlaczego cos takiego ma miejsce to przez jakiś algorytm strony :/

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz to się wystraszyłam ;-( czemu jak idę prywatnie, a do gina od wielu lat chodzę tylko tak nikt nie wspomniał o usg piersi ?! Co to za lekarze u nas?!
    Jutro idę do rodzinnej, ale oba to wątpię by mnie skierowała. Raczej będzie trzeba prywatnie

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Kochana przykro mi :( i wiem, jak to boli przechodziłam to w maju... :( bądź silna! Sercem jestem z Tobą, kiedy kolejna wizyta?

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam się ale pani gin skomentowała ze wszystko książkowo, a że młodsza o 1t6d to wynika z tego ze cykle miałam baardzo długie, miałam juz duphaston brać podczas starań, ale ze udało sie za 4cyklem to nie zdążyłam :)... I od razu mówię, nie słuchałam tętna, po prostu byłam dziś prywatnie i miała super USG:), bo robi i genetyczne i 3D/4D.. Taki wykresik jej wyskoczył na ekranie, cos na nim zmierzyła i podała wartość tętna:).

qb3cp07w5ku95ses.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Kurde teraz to się wystraszyłam ;-( czemu jak idę prywatnie, a do gina od wielu lat chodzę tylko tak nikt nie wspomniał o usg piersi ?! Co to za lekarze u nas?!
    Jutro idę do rodzinnej, ale oba to wątpię by mnie skierowała. Raczej będzie trzeba prywatnie
    Ginekolog może Ci wypisać.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e09d9edfd5a1.jpg o tak to wyglądało:)chyba wykres zmiany kolorów w czasie migającej kropeczki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:48

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A mi znów niucha z nosa poszła. Mocniej niż rano ;-( w czym najwiecej wit c i najszybciej siw przyswoi?

Najwięcej z takich na juz dostępnych rzeczy to cytryny. Albo na łatwiznę i wit. C w kapsułkach ;) ja miałam problemy jak często robiłam badania. Babeczka przypomniała mi wlasnie o wit. C zeby zwiększyć dla uszczelnienia żył :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Choruje na Nerwiakowłókniakowatość typ 1. Miałam niedawno robione szczegółowe badanie genetyczne które wykazało że jestem jedną z trzech osób na świecie mająca ta mutacje genu, tzn zepsuty gen może być wszędzie mi uszkodziło białko czy jak to się nazywa . Przynajmniej opisaną. Mój tata i wszyscy bliscy co ja mieli zmarli. Tylko to było lata temu i wtedy nie było diagnostyki. Większość lekarzy nadal nie wie co to za choroba. Teraz robię raz w roku rezonans, USG,markery, cytologię itd. Chodzę do wszystkich specjalistów od ginekologa, neurologa, onkologa ,okulistę po laryngologa. Masz rację trzeba się badać. Badasz się masz większe szanse. Nie można się bać.
    O rety, to masz faktycznie niełatwo i niezły maraton badań. Cieszę się, że jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki i dużo zdrówka :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być dobrej myśli. Wierzyć i cieszyć każdym dniem. Nie patrzę w przyszłość. Żyje tu i teraz i cieszę się wszystkim. Moje dzieci są zdrowe. Całkowicie. Wierzę że tak będzie i teraz.
    Dlatego tak nie lubię oceniania. Dlatego tak nie lubię gdy ktoś nie zastanowi się kim jest ta osoba tylko sam kreuje wyrok.

Alfa_Centauri, Agniechaaaa, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha skrocilas mi ciszę o miesiąc ale to nic ....termin tu najmniej wazny. Oby ciążę były zdrowe i donoszone.

Po prostu ja - trzymaj się kobieto

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, z Twoich postów przebija życiowa mądrość i dojrzałość, takie które czasem się pojawiają właśnie po pewnych doświadczeniach z trudnymi tematami. Na pewno jesteś fantastyczną Kobietą i Mamą.
    Tak pomyślałam sobie i miałam nie pisać, ale potem stwierdziłam, dlaczego tego nie pisać, skoro ktoś inny na forum wylewa swoje negatywne interpretacje z palca wyssane. To tak dla równowagi :)

Po_prostu_ja, bardzo mnie poruszyło to, co napisałaś. Smutno. Tym bardziej że Ciebie zapamiętałam z forum jako osobę bardzo wspierającą. Bardzo mi przykro i przesyłam same dobre myśli. Nie porzucaj nadziei, jeszcze będzie dobrze!

zi13s65greb2l090.png

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ