LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
sunset wrote:Mowil ci coś gin o tym tetnie? Bo chyba jest dość niskie z tego co pamietam. Nie chce Cię martwić.
A ciąża młodsza aż o tyle to z takich nieregularnych i długich cykli?
Takie coś znalazłam na szybko
Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.Nalia, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:To świetnie, że plamienie się skończyło.
Czy robiłaś badanie BRCA1 czy to inne geny? Kiedyś się trochę interesowałam, ale zabrakło mi chyba odwagi.
Dziewczyny, domagajcie się USG piersi nawet dwa razy w roku. Lekarze nie lubią dawac skierowań a tu chodzi o nasze zdrowie. Wczesnie zdiagnozowane zmiany są prawie zawsze całkowicie uleczalne.
Miałam już dwie operacje pod narkozą i dwa pobyty na onkologii Dziewczyna, która leżała ze mną na sali miała 28 lat, amputowane obie piersi i przeżuty do węzłów chłonnych. Rak nie dotyczy tylko kobiet dojrzałych Na szczęście wszystkie zmiany w moich piersiach okazywały się do tej pory łągodne, ale co się naoglądałam na oddziale i naczekałam na wyniki histopatologii to moje. Proszę, poproście na najbliższej wizycie lekarza o usg piersiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:36
Marikita lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Agniechaaaa TP wg USG mamy 27.07.2017, jeszcze 2 dni nas odmłodzili , prawie 2 tyg młodsza ciąża. I serduszko poproszę, już bije 121 na minutę !
https://parenting.pl/tetno-ploduLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Wszystko jest ok. Tu masz artykuł. Ciesz się ciąża. Mi tylko pokazała bicie. Mierzyć będzie 20 grudnia. Podobno nie powinni się w 6-7 tyg. Wystarczy zobaczyć
https://parenting.pl/tetno-ploduLoczek2018 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
po_prostu_ja wrote:Po wizycie niestety u nas najprawdopodobniej puste jajo płodowe... ;(
-
nick nieaktualnyNalia wrote:Znowu się nie widzę na 1 stronie, chyba,że ja źle patrzę
-
Kurde teraz to się wystraszyłam ;-( czemu jak idę prywatnie, a do gina od wielu lat chodzę tylko tak nikt nie wspomniał o usg piersi ?! Co to za lekarze u nas?!
Jutro idę do rodzinnej, ale oba to wątpię by mnie skierowała. Raczej będzie trzeba prywatnie -
nick nieaktualny
-
Ja nie znam się ale pani gin skomentowała ze wszystko książkowo, a że młodsza o 1t6d to wynika z tego ze cykle miałam baardzo długie, miałam juz duphaston brać podczas starań, ale ze udało sie za 4cyklem to nie zdążyłam ... I od razu mówię, nie słuchałam tętna, po prostu byłam dziś prywatnie i miała super USG:), bo robi i genetyczne i 3D/4D.. Taki wykresik jej wyskoczył na ekranie, cos na nim zmierzyła i podała wartość tętna:).
-
Andziula_1988 wrote:Kurde teraz to się wystraszyłam ;-( czemu jak idę prywatnie, a do gina od wielu lat chodzę tylko tak nikt nie wspomniał o usg piersi ?! Co to za lekarze u nas?!
Jutro idę do rodzinnej, ale oba to wątpię by mnie skierowała. Raczej będzie trzeba prywatnie -
Andziula_1988 wrote:A mi znów niucha z nosa poszła. Mocniej niż rano ;-( w czym najwiecej wit c i najszybciej siw przyswoi?
Najwięcej z takich na juz dostępnych rzeczy to cytryny. Albo na łatwiznę i wit. C w kapsułkach ja miałam problemy jak często robiłam badania. Babeczka przypomniała mi wlasnie o wit. C zeby zwiększyć dla uszczelnienia żyłAndziula_1988 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
muminka83 wrote:Choruje na Nerwiakowłókniakowatość typ 1. Miałam niedawno robione szczegółowe badanie genetyczne które wykazało że jestem jedną z trzech osób na świecie mająca ta mutacje genu, tzn zepsuty gen może być wszędzie mi uszkodziło białko czy jak to się nazywa . Przynajmniej opisaną. Mój tata i wszyscy bliscy co ja mieli zmarli. Tylko to było lata temu i wtedy nie było diagnostyki. Większość lekarzy nadal nie wie co to za choroba. Teraz robię raz w roku rezonans, USG,markery, cytologię itd. Chodzę do wszystkich specjalistów od ginekologa, neurologa, onkologa ,okulistę po laryngologa. Masz rację trzeba się badać. Badasz się masz większe szanse. Nie można się bać.
-
Trzeba być dobrej myśli. Wierzyć i cieszyć każdym dniem. Nie patrzę w przyszłość. Żyje tu i teraz i cieszę się wszystkim. Moje dzieci są zdrowe. Całkowicie. Wierzę że tak będzie i teraz.
Dlatego tak nie lubię oceniania. Dlatego tak nie lubię gdy ktoś nie zastanowi się kim jest ta osoba tylko sam kreuje wyrok.Alfa_Centauri, Agniechaaaa, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Muminko, z Twoich postów przebija życiowa mądrość i dojrzałość, takie które czasem się pojawiają właśnie po pewnych doświadczeniach z trudnymi tematami. Na pewno jesteś fantastyczną Kobietą i Mamą.
Tak pomyślałam sobie i miałam nie pisać, ale potem stwierdziłam, dlaczego tego nie pisać, skoro ktoś inny na forum wylewa swoje negatywne interpretacje z palca wyssane. To tak dla równowagi
Po_prostu_ja, bardzo mnie poruszyło to, co napisałaś. Smutno. Tym bardziej że Ciebie zapamiętałam z forum jako osobę bardzo wspierającą. Bardzo mi przykro i przesyłam same dobre myśli. Nie porzucaj nadziei, jeszcze będzie dobrze!