LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie zgodzę się . Na początku serce bije w granicy 100 uderzeń by koło 8-10 tyg zwiększyć uderzenia. To bicie jest okey. Nie strasz . Buźkasunset wrote:Mowil ci coś gin o tym tetnie? Bo chyba jest dość niskie z tego co pamietam. Nie chce Cię martwić.
A ciąża młodsza aż o tyle to z takich nieregularnych i długich cykli?
Takie coś znalazłam na szybko
Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.
Nalia, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Choruje na Nerwiakowłókniakowatość typ 1. Miałam niedawno robione szczegółowe badanie genetyczne które wykazało że jestem jedną z trzech osób na świecie mająca ta mutacje genu, tzn zepsuty gen może być wszędzie mi uszkodziło białko czy jak to się nazywa . Przynajmniej opisaną. Mój tata i wszyscy bliscy co ja mieli zmarli. Tylko to było lata temu i wtedy nie było diagnostyki. Większość lekarzy nadal nie wie co to za choroba. Teraz robię raz w roku rezonans, USG,markery, cytologię itd. Chodzę do wszystkich specjalistów od ginekologa, neurologa, onkologa ,okulistę po laryngologa. Masz rację trzeba się badać. Badasz się masz większe szanse. Nie można się bać.Alfa_Centauri wrote:To świetnie, że plamienie się skończyło.
Czy robiłaś badanie BRCA1 czy to inne geny? Kiedyś się trochę interesowałam, ale zabrakło mi chyba odwagi.
Dziewczyny, domagajcie się USG piersi nawet dwa razy w roku. Lekarze nie lubią dawac skierowań a tu chodzi o nasze zdrowie. Wczesnie zdiagnozowane zmiany są prawie zawsze całkowicie uleczalne.
Miałam już dwie operacje pod narkozą i dwa pobyty na onkologii
Dziewczyna, która leżała ze mną na sali miała 28 lat, amputowane obie piersi i przeżuty do węzłów chłonnych. Rak nie dotyczy tylko kobiet dojrzałych
Na szczęście wszystkie zmiany w moich piersiach okazywały się do tej pory łągodne, ale co się naoglądałam na oddziale i naczekałam na wyniki histopatologii to moje. Proszę, poproście na najbliższej wizycie lekarza o usg piersi 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:36
Marikita lubi tę wiadomość
-
Wszystko jest ok. Tu masz artykuł. Ciesz się ciąża. Mi tylko pokazała bicie. Mierzyć będzie 20 grudnia. Podobno nie powinni się w 6-7 tyg. Wystarczy zobaczyćLoczek2018 wrote:Agniechaaaa TP wg USG mamy 27.07.2017, jeszcze 2 dni nas odmłodzili
, prawie 2 tyg młodsza ciąża. I serduszko poproszę, już bije 121 na minutę
!
https://parenting.pl/tetno-plodu
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Mi w 7tc lekarz też nie powiedział jakie tętno, tylko tyle, że serce bije.muminka83 wrote:Wszystko jest ok. Tu masz artykuł. Ciesz się ciąża. Mi tylko pokazała bicie. Mierzyć będzie 20 grudnia. Podobno nie powinni się w 6-7 tyg. Wystarczy zobaczyć
https://parenting.pl/tetno-plodu
Loczek2018 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤

-
Bardzo mi przykro. Przechodziłam przez to dwa razy. Wiem , że teraz Ci ciężko. Wiem , że cokolwiek powiemy nie ukoi bólu. Jednak zobaczysz ułoży się. Wszystko będzie dobrze. Jeśli chcesz płacz. Jeśli chcesz krzycz. Mi pomogła wiara. Niech Bóg otoczy Cię ciepłem. Będę modlić się za was.po_prostu_ja wrote:Po wizycie niestety u nas najprawdopodobniej puste jajo płodowe... ;(
-
nick nieaktualnyTi właśnie to o czym pisałam wcześniej znikają często informacje dlatego muszę to kontrolować... administracja nie wiem dlaczego cos takiego ma miejsce to przez jakiś algorytm stronyNalia wrote:Znowu się nie widzę na 1 stronie, chyba,że ja źle patrzę

-
Kurde teraz to się wystraszyłam ;-( czemu jak idę prywatnie, a do gina od wielu lat chodzę tylko tak nikt nie wspomniał o usg piersi ?! Co to za lekarze u nas?!
Jutro idę do rodzinnej, ale oba to wątpię by mnie skierowała. Raczej będzie trzeba prywatnie
-
nick nieaktualny
-
Ja nie znam się ale pani gin skomentowała ze wszystko książkowo, a że młodsza o 1t6d to wynika z tego ze cykle miałam baardzo długie, miałam juz duphaston brać podczas starań, ale ze udało sie za 4cyklem to nie zdążyłam
... I od razu mówię, nie słuchałam tętna, po prostu byłam dziś prywatnie i miała super USG:), bo robi i genetyczne i 3D/4D.. Taki wykresik jej wyskoczył na ekranie, cos na nim zmierzyła i podała wartość tętna:).

-
Ginekolog może Ci wypisać.Andziula_1988 wrote:Kurde teraz to się wystraszyłam ;-( czemu jak idę prywatnie, a do gina od wielu lat chodzę tylko tak nikt nie wspomniał o usg piersi ?! Co to za lekarze u nas?!
Jutro idę do rodzinnej, ale oba to wątpię by mnie skierowała. Raczej będzie trzeba prywatnie -
Andziula_1988 wrote:A mi znów niucha z nosa poszła. Mocniej niż rano ;-( w czym najwiecej wit c i najszybciej siw przyswoi?
Najwięcej z takich na juz dostępnych rzeczy to cytryny. Albo na łatwiznę i wit. C w kapsułkach
ja miałam problemy jak często robiłam badania. Babeczka przypomniała mi wlasnie o wit. C zeby zwiększyć dla uszczelnienia żył
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
O rety, to masz faktycznie niełatwo i niezły maraton badań. Cieszę się, że jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki i dużo zdrówkamuminka83 wrote:Choruje na Nerwiakowłókniakowatość typ 1. Miałam niedawno robione szczegółowe badanie genetyczne które wykazało że jestem jedną z trzech osób na świecie mająca ta mutacje genu, tzn zepsuty gen może być wszędzie mi uszkodziło białko czy jak to się nazywa . Przynajmniej opisaną. Mój tata i wszyscy bliscy co ja mieli zmarli. Tylko to było lata temu i wtedy nie było diagnostyki. Większość lekarzy nadal nie wie co to za choroba. Teraz robię raz w roku rezonans, USG,markery, cytologię itd. Chodzę do wszystkich specjalistów od ginekologa, neurologa, onkologa ,okulistę po laryngologa. Masz rację trzeba się badać. Badasz się masz większe szanse. Nie można się bać.
-
Trzeba być dobrej myśli. Wierzyć i cieszyć każdym dniem. Nie patrzę w przyszłość. Żyje tu i teraz i cieszę się wszystkim. Moje dzieci są zdrowe. Całkowicie. Wierzę że tak będzie i teraz.
Dlatego tak nie lubię oceniania. Dlatego tak nie lubię gdy ktoś nie zastanowi się kim jest ta osoba tylko sam kreuje wyrok.
Alfa_Centauri, Agniechaaaa, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Muminko, z Twoich postów przebija życiowa mądrość i dojrzałość, takie które czasem się pojawiają właśnie po pewnych doświadczeniach z trudnymi tematami. Na pewno jesteś fantastyczną Kobietą i Mamą.
Tak pomyślałam sobie i miałam nie pisać, ale potem stwierdziłam, dlaczego tego nie pisać, skoro ktoś inny na forum wylewa swoje negatywne interpretacje z palca wyssane. To tak dla równowagi
Po_prostu_ja, bardzo mnie poruszyło to, co napisałaś. Smutno. Tym bardziej że Ciebie zapamiętałam z forum jako osobę bardzo wspierającą. Bardzo mi przykro i przesyłam same dobre myśli. Nie porzucaj nadziei, jeszcze będzie dobrze!