LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdaaq wrote:Jejjj dziewczyny...wróciłam po wielkiej nieobecności
Nawet pisać mi.się nie chce. Chochlik się wdarł konto zniknęło...i się bujałam...
Wróciłam Agniecha proszę dopisz mi w nicku q bo mam.nowe konto nie mogłam starego mieć -
anecz_kaa wrote:a mnie boli ząb... juz 2 wieczór
Ale sądzę, że kontrola nie zaszkodzi. Ja mam jeden mały ubytek, ale dentysta kazał przyjść w 2 trymestrze.
❤Ada&Pola❤
-
po_prostu_ja wrote:Po wizycie niestety u nas najprawdopodobniej puste jajo płodowe... ;(
Andziula_1988 wrote:A mi znów niucha z nosa poszła. Mocniej niż rano ;-( w czym najwiecej wit c i najszybciej siw przyswoi?
Nalia wrote:Mi w 7tc lekarz też nie powiedział jakie tętno, tylko tyle, że serce bije.
CO do TSH to ja miałam ostatnio prawie 2,5 i dostalam większą dawkę Euthyroxu. Jestem ciekawa ile mi wyjdzie na badaniach w grudniu, bo mam wrażenie, że dostałam końską dawkę.
Ja znowu 2 dni byłam nieobecna przez bóle głowy - ratowałam się imbirem, byłam w aptece zapytać, czy można nacierać skronie Amolem - ale Pani powiedziała, że nie ryzykowałaby, bo jest dużo ziół/ olejków eterycznych, których działanie jest nieznane w kontekście ciąży. Ale zarekomendowała mi nalewkę burszynową (do kupienia w sklepie zielarskim) - po pracy podeszłam do zielarskiego, a tam na buteleczce też napisane, że działania w ciąży nie zweryfikowano i nie zaleca się zatem stosowania.
Kupiłam wiec w aptece plastry apap ice i mam nadzieję, że ból głowy ponownie prędko nie nadejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 21:29
-
po_prostu_ja wrote:anecz_kaa, może u nich była ciąża młodsza... nie wiem, ale jeśli by tak było to naprawdę uwierzyłabym w cuda.
. Nie takie cuda już się zdarzały. Życzę Ci dużo siły żeby to przetrwać, a później zacząć od nowa. Znam dużo dziewczyn, które to przeszły, teraz bawią dzieciaczki.
-
anecz_kaa wrote:a mnie boli ząb... juz 2 wieczór
zaczęłam w 4 tyg ciązy jak jeszcze nie wiedziałam o niej i kontynuuje. Mój stomatolog mówi, że teraz mają cuda specjalnie dla kobiet w ciąży i w ogóle nie szkodzą okruszkom. Nie czekaj, bo się zamęczysz.
-
Nalia wrote:Ja bym poszła do dentysty jak najszybciej, ale jestem panikarą i wszystko muszę mieć na już.
Ale sądzę, że kontrola nie zaszkodzi. Ja mam jeden mały ubytek, ale dentysta kazał przyjść w 2 trymestrze.
już wiem co robić jak nadal będzie boleć to pójdę ale przeszło więc czekam na 2 trym
-
marta258 wrote:Nalia
To moje pobolewanie brzucha to takie kłucie i ciągnięcie, niby nic strasznego i bardo bolącego ale jak tylko czuję to od razu staram się położyć bo jednak muszę jak najwięcej leżeć i odpoczywać. A wszystko przez tego krwiaka co mam. -
Glass
Dziękuję, odpoczywam ile mogę, nawet to się udaje bo mąż ma teraz trochę wolnego a jak jest w pracy to pomagają nam nasi rodzice.
A jeżeli chodzi o dentystę to mój lekarz ginekolog nic mi nie mówił ale sama wiedziałam że trzeba skontrolować zęby bo np przez próchnicę jest zakażenie bakteriami i może to wpłynąć niekorzystnie na płód. Ja byłam u dentysty 3 miesiące przed zajściem w ciążę, miałam wtedy usunięty kamień a 2 tyg później usuniętą ósemkę w której coś się działo a i tak nie było do niej dostępu bo cała nie wyrosła z braku miejsca i jeszcze pchała się na zdrową siódemkę.
-
Mój mi zakreślił w karcie ciąży, że chce mieć tam wpisane i podbite od dentysty. Świetny lekarz, póki co jestem zachwycona.
Dobrze, że ma Ci kto pomóc. Moja mama w innym mieście mieszka i jesteśmy tu sami, ale póki co to nasze pierwsze, więc może jakoś to przeżyję.
-
Hehe ja mam teściową dentystę ,więc mnie nie ominie kontrola świąteczna . Mnie też doskwietaja bóle podbrzusza jakbym kamień nosiła i też często leżę, nie mam już plamien więc się nie martwię. Wizytę mam za dwa dni. Nie wiem o co chodzi z listą, Ale ja mam termin na 5 lipca i serducho też już było;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 00:58
z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat