X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny TSH 0,70 to dobre TSH? przed ciążą miałam 1,75. Trochę spadło. Hm.
    Im mniej tym lepiej mi zbili do 0,9cos :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jejjj dziewczyny...wróciłam po wielkiej nieobecności
    Nawet pisać mi.się nie chce. Chochlik się wdarł konto zniknęło...i się bujałam...
    Wróciłam Agniecha proszę dopisz mi w nicku q bo mam.nowe konto nie mogłam starego mieć:-(
    Q dopisane ;)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Im mniej tym lepiej mi zbili do 0,9cos :D
    Dzięki Agniecha :-)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się nie czuje tu teraz. Kuzwa jak.nowa a byłam od początku.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i Poznań dopisz proszę.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie boli ząb... juz 2 wieczór

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja bym poszła do dentysty jak najszybciej, ale jestem panikarą i wszystko muszę mieć na już. :D Ale sądzę, że kontrola nie zaszkodzi. Ja mam jeden mały ubytek, ale dentysta kazał przyjść w 2 trymestrze.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Po wizycie niestety u nas najprawdopodobniej puste jajo płodowe... ;(
    Mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko przesądzone! Przytulam mocno, trzymam kciuki oraz modlę się za Was!
    Andziula_1988 wrote:
    A mi znów niucha z nosa poszła. Mocniej niż rano ;-( w czym najwiecej wit c i najszybciej siw przyswoi?
    ja biore zawsze rutinoscorbin. Dużo witaminy C jest w czerwonej papryce i kiszonkach (kapusta kiszona, ogórki)
    Nalia wrote:
    Mi w 7tc lekarz też nie powiedział jakie tętno, tylko tyle, że serce bije.
    ja też nie dostałam informacji jakie tętno tylko widziałam migoczące serduszko i lekarz powiedział, że jest ok.

CO do TSH to ja miałam ostatnio prawie 2,5 i dostalam większą dawkę Euthyroxu. Jestem ciekawa ile mi wyjdzie na badaniach w grudniu, bo mam wrażenie, że dostałam końską dawkę.

Ja znowu 2 dni byłam nieobecna przez bóle głowy - ratowałam się imbirem, byłam w aptece zapytać, czy można nacierać skronie Amolem - ale Pani powiedziała, że nie ryzykowałaby, bo jest dużo ziół/ olejków eterycznych, których działanie jest nieznane w kontekście ciąży. Ale zarekomendowała mi nalewkę burszynową (do kupienia w sklepie zielarskim) - po pracy podeszłam do zielarskiego, a tam na buteleczce też napisane, że działania w ciąży nie zweryfikowano i nie zaleca się zatem stosowania.
    Kupiłam wiec w aptece plastry apap ice i mam nadzieję, że ból głowy ponownie prędko nie nadejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 21:29

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu ja, trzymam kciuki Kochana bys niebawem do nas napisała z nowa dobrą nowina, trzymaj się, choć tak jak dziewczyny piszą, może jednak nie wszystko stracone jeszcze ..

"Troszkę Nas Jest.."
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    anecz_kaa, może u nich była ciąża młodsza... nie wiem, ale jeśli by tak było to naprawdę uwierzyłabym w cuda.
    Jeszcze poczekaj i miej nadzieje <3. Nie takie cuda już się zdarzały. Życzę Ci dużo siły żeby to przetrwać, a później zacząć od nowa. Znam dużo dziewczyn, które to przeszły, teraz bawią dzieciaczki.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Aneczka spokojnie idź do dentysty. Ja jestem w trakcie leczenia kanałowego ;-) zaczęłam w 4 tyg ciązy jak jeszcze nie wiedziałam o niej i kontynuuje. Mój stomatolog mówi, że teraz mają cuda specjalnie dla kobiet w ciąży i w ogóle nie szkodzą okruszkom. Nie czekaj, bo się zamęczysz.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    anecz_kaa, może u nich była ciąża młodsza... nie wiem, ale jeśli by tak było to naprawdę uwierzyłabym w cuda.
    Trzymaj się Kochana ♥️ Oby wszystko było dobrze

3i499vvjspjyuavk.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja bym poszła do dentysty jak najszybciej, ale jestem panikarą i wszystko muszę mieć na już. :D Ale sądzę, że kontrola nie zaszkodzi. Ja mam jeden mały ubytek, ale dentysta kazał przyjść w 2 trymestrze.
    Ja mam kumpele dentyste :) już wiem co robić jak nadal będzie boleć to pójdę ale przeszło więc czekam na 2 trym

• marta258 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia
    To moje pobolewanie brzucha to takie kłucie i ciągnięcie, niby nic strasznego i bardo bolącego ale jak tylko czuję to od razu staram się położyć bo jednak muszę jak najwięcej leżeć i odpoczywać. A wszystko przez tego krwiaka co mam.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Was też lekarz prosił o zrobienie przeglądu u dentysty, czy tylko mój taki przewrażliwiony? :)

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Nalia
    To moje pobolewanie brzucha to takie kłucie i ciągnięcie, niby nic strasznego i bardo bolącego ale jak tylko czuję to od razu staram się położyć bo jednak muszę jak najwięcej leżeć i odpoczywać. A wszystko przez tego krwiaka co mam.
    Odpoczywaj ile tylko możesz, wszystko dla dobra okruszka. Ale widzę, że masz malutkiego synka... to musi być wyzwanie, usiąść choćby na 10 minut.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass teraz masz na nfz wszystko więc warto iść

Glass lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass
    Dziękuję, odpoczywam ile mogę, nawet to się udaje bo mąż ma teraz trochę wolnego a jak jest w pracy to pomagają nam nasi rodzice.

A jeżeli chodzi o dentystę to mój lekarz ginekolog nic mi nie mówił ale sama wiedziałam że trzeba skontrolować zęby bo np przez próchnicę jest zakażenie bakteriami i może to wpłynąć niekorzystnie na płód. Ja byłam u dentysty 3 miesiące przed zajściem w ciążę, miałam wtedy usunięty kamień a 2 tyg później usuniętą ósemkę w której coś się działo a i tak nie było do niej dostępu bo cała nie wyrosła z braku miejsca i jeszcze pchała się na zdrową siódemkę.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi zakreślił w karcie ciąży, że chce mieć tam wpisane i podbite od dentysty. Świetny lekarz, póki co jestem zachwycona.

Dobrze, że ma Ci kto pomóc :). Moja mama w innym mieście mieszka i jesteśmy tu sami, ale póki co to nasze pierwsze, więc może jakoś to przeżyję.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja mam teściową dentystę ,więc mnie nie ominie kontrola świąteczna . Mnie też doskwietaja bóle podbrzusza jakbym kamień nosiła i też często leżę, nie mam już plamien więc się nie martwię. Wizytę mam za dwa dni. Nie wiem o co chodzi z listą, Ale ja mam termin na 5 lipca i serducho też już było;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 00:58

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ