X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra poddaje się ma ktoś coś na gazy, bo ja jestem jak elektrownia atomowa ,a niedługo święta i będzie trzeba między ludźmi siedzieć:( . Niezależnie od diety się męczę:(

Lena21 lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jesteśmy w tym samym czasie. Pozdrawiam. Ja mam na 22 lipca

O w moje imieniny

• Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    ja się smieje, że ciekawe czy wigilie uda się zjesc :D bo uwielbiam wigilijną kolacje i szkoda by bylo, zeby poszlo w rury :D hihihi
    tego samego się obawiam ... ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Dobra poddaje się ma ktoś coś na gazy, bo ja jestem jak elektrownia atomowa ,a niedługo święta i będzie trzeba między ludźmi siedzieć:( . Niezależnie od diety się męczę:(

Miałam cytować a nie lubić, tez mam ale nie ogarniam :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam 2,75 i dalsza diagnostyka :/
    No tak bo jest za wysokie. Na pewno endo się zajmie tematem. Ja mam Hashimoto Takze biore leki od dawna

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Kurde teraz to się wystraszyłam ;-( czemu jak idę prywatnie, a do gina od wielu lat chodzę tylko tak nikt nie wspomniał o usg piersi ?! Co to za lekarze u nas?!
    Jutro idę do rodzinnej, ale oba to wątpię by mnie skierowała. Raczej będzie trzeba prywatnie
    USG piersi jeśli jest kontrolne dla samoświadomości to tylko prywatnie niestety :/

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim :)
    dzisiaj się lepiej czuję :)
    5 dni do USG, stres coraz większy ...

Po prostu ja - nie wiem co mam napisać, nie wyobrażam sobie co czujesz, przykro mi :( :*

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu?
    Ja mam wizytę w piątek. A 18.12 prenatalne.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mnie boli często ale ja też jestem po operacji. Jeśli boli proponuje abyś położyła się na płasko bez poduszki na brzuchu lub na boku ale między nogi poduchę. Możesz też na płasko i nogi położyć na poduszce ale musi być id tyłka ona i stanowić oparcie a nogi 90 stopni czyli zgięte w kolanach.

Znam te sposoby ale nie działa :( pół nocy nie śpię bo się budzę. Jak mam całe łóżko dla siebie i mogę się ułożyć jest ok. U mnie myślę że to po cc pozostało bo często boli mnie kręgosłup ale ostatnio tragedia

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaq ja też w piątek, 9:30 a Ty? Ja już się nie moge doczekac - mąż idzie ze mną, myślę, że jak zobaczy, że to już mały człowiek a nie jakaś rozmazana kropka to wszystko stanie sie dla niego bardziej realne. Poza tym bardzo sie denerwuje ze wzgledu na poprzednie doświadczenia - chce żeby tym razem dzieciatko przeżyło więcej niż 11 tygodni

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Ja :/ niestety mi pomaga tylko pozbycie się ich... Np na toslecie nogi podpięte pod brzuch ja kładę po prostu na podescie moich córek i wtedy uchodzą:p i jest ok. Narazie nie chce leków więcej ale podobno można espunisan brać

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) U nas tez zawitał Mikołaj, póki co do mnie z łańcuszkiem z Kruka:) Wieczorem jak mój wróci czekają na niego perfumy:) Najlepsze jest to ze wyszedł przed 6 jak spałam i zostawił mi prezent przy łóżku, tak jak moi rodzice jak byłam dzieckiem :D Ja hormony tarczycowe tez powtarzam na wszelki wypadek. Wszystkie badania mam w poniedziałek :) Polecacie te książki o macierzyństwie? Może sobie coś bym zamówiła ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdis Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z farbowaniem włosow?? Chciałabym na świeta odswieźyc kolor juz dawno kupilam farbe taka bez amoniaku. Myslicie ze moge teraz ufarbować włosy? Lekarz niby powiedzial ze tak ale ciagle mam wątpliwości.
    lekarze mają na ten temat różne opinie. Ja w poprzedniej ciąży pytałam o to swojego lekarza to powiedział że nie jest to jakoś bezwzględnie zabronione, ale że wolałby żebym w pierwszym trymestrze nie farbowała. Później ok, ale właśnie farbą bez amoniaku. Są takie farby Sanotint, prawie same naturalne składniki, dość drogie ale super dla kobiet w ciąży

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u mnie dziś wieczorem wizyta kontrolna
    mam nadzieję, że wszystko ok

mdli mnie niestety wciąż strasznie choć ani razu nie wymiotowałam
    nie mam kompletnie apetytu
    waga: zamiast rosnąć spada (już -3 kilo)
    do tego od tygodnia męczy mnie biegunka, cały czas mi się odbija
    i to dziwne kłucie brzucha

trzymajcie kciuki by wszystko z kropkiem było OK

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni boli tak dziwnie brzuch, jakby kłuje, ale nie cały czas tylko np. przy kichnięciu, przy kaszlu, jak się przekręcam w nocy w łóżku, czyszczę nos, albo (sorki) korzystam z toalety, trochę mnie to zaczyna martwić, bo to cały czas w jednym punkcie po prawej stronie - takie uczucie jakbym tam w środku miała kamień m, dziwne.

Wszystkim wizytującym życzę pięknych widoków <3 moja wizyta dopiero 21.12 a prenatalne 28.12

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Magdaaq ja też w piątek, 9:30 a Ty? Ja już się nie moge doczekac - mąż idzie ze mną, myślę, że jak zobaczy, że to już mały człowiek a nie jakaś rozmazana kropka to wszystko stanie sie dla niego bardziej realne. Poza tym bardzo sie denerwuje ze wzgledu na poprzednie doświadczenia - chce żeby tym razem dzieciatko przeżyło więcej niż 11 tygodni
    Na 15.15. Tez sie ciut stresuje ale trzeba byc dobrej mysli:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    hej dziewczyny, u mnie dziś wieczorem wizyta kontrolna
    mam nadzieję, że wszystko ok

mdli mnie niestety wciąż strasznie choć ani razu nie wymiotowałam
    nie mam kompletnie apetytu
    waga: zamiast rosnąć spada (już -3 kilo)
    do tego od tygodnia męczy mnie biegunka, cały czas mi się odbija
    i to dziwne kłucie brzucha

trzymajcie kciuki by wszystko z kropkiem było OK
    Tez mam minus 3 kilo tez mdłości brak apetytu. I tez czasem.kluje mnie po 1 stronie.
    Bedzie dobrze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    lekarze mają na ten temat różne opinie. Ja w poprzedniej ciąży pytałam o to swojego lekarza to powiedział że nie jest to jakoś bezwzględnie zabronione, ale że wolałby żebym w pierwszym trymestrze nie farbowała. Później ok, ale właśnie farbą bez amoniaku. Są takie farby Sanotint, prawie same naturalne składniki, dość drogie ale super dla kobiet w ciąży
    Najlepiej w 2trymestrze. Ale sa 2 szkoly z tym.farbowaniem i powiem Wam.ciesze.sie.ze nie mam tego dylematu.bo.nie farbuje włosów.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ubyło 2 kg mimo, że piersi urosły.. Nie wymiotuje ale okropnie mnie mdli i mam dość mierny apetyt, słodycze to już prawie w ogóle nie wchodzą a przed ciążą mogłabym żywić się głównie czekoladą.. Za to chleb z szynką i serem w każdej ilości. Mąż jest pewien, że będzie chłopiec:)

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Mi też ubyło 2 kg mimo, że piersi urosły.. Nie wymiotuje ale okropnie mnie mdli i mam dość mierny apetyt, słodycze to już prawie w ogóle nie wchodzą a przed ciążą mogłabym żywić się głównie czekoladą.. Za to chleb z szynką i serem w każdej ilości. Mąż jest pewien, że będzie chłopiec:)
    Mi.piersi nie rosną bo karmię hihihi jedynie co to sutki zaczynają trochę boleć.
    Kurcze ja suchy chleb z jogurtem jem..

Marikita lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ