Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_ja kochana nie załamuj się bo uwierz ja znam wiele cudów :) trzymam mocno kciuki abyś mogła cieszyć się maleństwem :*
    Witam nową mamę :) gratulacje:)
    Ja czuje się nadal niedobrze. Staramy się dzieci kłaść koło 20bo nie dajemy rady już :) wczoraj sukces. Zobaczymy co dzisiaj :) A mojemaluchy w żłobku mają dziśMikolaja :) ciekawe jak moja córka bo ona to strachliwa jest :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam badania, pobrano 5 fiolek krwi. Do ginekologa chodzę prywatnie, więc specjalnie poszłam do internisty żeby dostać skierowanie na maksymalną ilość badań bezpłatnie, ale i tak zapłaciłam 260 zł. To chyba podobnie jak już pisałyście.

Od 2 tygodni codziennie rzygam i wszystko mnie odrzuca i wciąż mnie mdli, troszkę apetytu pojawia się w godzinach popołudniowo-wieczornych, zazwyczaj na jakąś zupę.
    Byle przetrzymać :)

Czasem coś czuję w brzuchu chyba z jajników głównie prawego, takie kłucie albo ogólnie z dołu brzucha coś w rodzaju delikatnego kopania (wiem, wiem że to Małe jeszcze nie kopie, ale takie jest wrażenie). Nie martwię się tym, wydaje mi się że to normalne, by czuć jakieś zmiany.

zi13s65greb2l090.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka na majówkach jak byłam to niemal porówno było :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszylka spokojnie dopiero wstałam zaraz uzupełnię Ci serduszko ;)

Panan ja prowadzę tu listę i uprzedzam Cie z góry, ze jeżeli będziesz tu odwalać takie same nr jak na wątku staraniowym to wylatujesz odrazu!!!! (Te które bywają na wątku „czekając na testowanie”) wiedzą o czym pisze...

Ja wymiotuje praktycznie po wszystkim mam -2kg na wadze i czy widać? Raczej watpie, jedyne co to gorzej mi sie robi fałdkę na brzuchu do zastrzyków :)

Marikita, muminka83, shadee, Lena21, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzis dostarczyłam L4 i zaświadczenie do biura i wkurzyłam sie troche. Ledwo wróciłam do domu to dowiedziałam sie ze panie z kadr rozniosły wieści na cala firmę. Nie tak to miało w ogóle wyglądać, te L4 wszystko pokomplikowało. Miałam mieć na USG serduszko to miałam pójść do szefa, pogadać i dopiero papiery do kadr i reszta firmy. A tak jest głupio bo wszyscy wiedza tylko nie szef bo jest w tym tyg na urlopie.. A ja L4 musiałam przynieść bo mam 7dni na dostarczenie i nie mogłam czekać z tym na powrót szefa. A tam. Kultura pan z kadr normalnie bajeczna...

Magic, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dzis dostarczyłam L4 i zaświadczenie do biura i wkurzyłam sie troche. Ledwo wróciłam do domu to dowiedziałam sie ze panie z kadr rozniosły wieści na cala firmę. Nie tak to miało w ogóle wyglądać, te L4 wszystko pokomplikowało. Miałam mieć na USG serduszko to miałam pójść do szefa, pogadać i dopiero papiery do kadr i reszta firmy. A tak jest głupio bo wszyscy wiedza tylko nie szef bo jest w tym tyg na urlopie.. A ja L4 musiałam przynieść bo mam 7dni na dostarczenie i nie mogłam czekać z tym na powrót szefa. A tam. Kultura pan z kadr normalnie bajeczna...
    masz 7 dni od daty odebrania zwolnienia, nie wystawienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:05

Existenz lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck ale cipy za przeproszeniem. A naslij im myszy ni3ch je zjedzą :)
    Loczek Ula Ma rację. Mi dziś pani w zusie powiedziała że od daty wystawienia jest 7 dni xzyl8 jak ja miałam wystawione 2 grudnia to akurat sobota to czas mam do poniedziałku 11.12 :)

Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić- miałam plan zrobić mężowi na mikołajki ciasteczka, a tak mnie zemdlilo, że nawet się do sklepu po składniki nie ruszę nie mówiąc o pieczeniu i dekorowaniu.. Biedny, ostatnio pożytku ze mnie żadnego nie ma, bo z powodu mega nasilonych mdłości i zmęczenia nie jestem w ogóle w nastroju na igraszki, żarcia też raczej nie gotuję bo mi zaraz niedobrze.. Samej mi z tym źle ale co robić, pewnych rzeczy nie przeskoczę.. Zła żona.

Marikita, Loczek2018, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Muszę się pożalić- miałam plan zrobić mężowi na mikołajki ciasteczka, a tak mnie zemdlilo, że nawet się do sklepu po składniki nie ruszę nie mówiąc o pieczeniu i dekorowaniu.. Biedny, ostatnio pożytku ze mnie żadnego nie ma, bo z powodu mega nasilonych mdłości i zmęczenia nie jestem w ogóle w nastroju na igraszki, żarcia też raczej nie gotuję bo mi zaraz niedobrze.. Samej mi z tym źle ale co robić, pewnych rzeczy nie przeskoczę.. Zła żona.
    hihihi :)

wiem, że Ci ciężko, ale "zła żona" mnie rozbawiła na maksa ;-)

nie martw się ja te z zła żona w takim razie :P

Loczek2018, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    O fuck ale cipy za przeproszeniem. A naslij im myszy ni3ch je zjedzą :)
    Loczek Ula Ma rację. Mi dziś pani w zusie powiedziała że od daty wystawienia jest 7 dni xzyl8 jak ja miałam wystawione 2 grudnia to akurat sobota to czas mam do poniedziałku 11.12 :)
    No ja miałam wystawione 30listopada wiec do jutra musiałam dostarczyć. A szef bd w pon. Wiec to juz nic nie zmieniłoby dzien w to czy w to...

Magic lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Oj nie jest tak źle. Mój sam sobie 2czoraj zrobił obiadokolację bo mnie szarpie od mięsa :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Jaka zła żona? Cierpisz nosząc jego (wasze) dziecko pod sercem ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Urszylka spokojnie dopiero wstałam zaraz uzupełnię Ci serduszko ;)

Panan ja prowadzę tu listę i uprzedzam Cie z góry, ze jeżeli będziesz tu odwalać takie same nr jak na wątku staraniowym to wylatujesz odrazu!!!! (Te które bywają na wątku „czekając na testowanie”) wiedzą o czym pisze...

Ja wymiotuje praktycznie po wszystkim mam -2kg na wadze i czy widać? Raczej watpie, jedyne co to gorzej mi sie robi fałdkę na brzuchu do zastrzyków :)
    Kurcze ja bardziej schudłam po córce. Od początku miałam problem z fałda. Myślałam że tylko ja mam z tym problem. Mam już cały obolały brzuch.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No ja miałam wystawione 30listopada wiec do jutra musiałam dostarczyć. A szef bd w pon. Wiec to juz nic nie zmieniłoby dzien w to czy w to...
    wiesz co tak to już jest ... jeśli wszystko będzie ok w poniedziałek, to we wtorek przyniosę zaświadczenie ... i wiem, że zaraz cała firma będzie huczeć ... nie unikniesz tego niestety :-(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

No niestety nic nie zrobisz... Tak sie złożyło terminowo... A baby wstrętne. Mysle ze szef zrozumie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    U mnie to samo nie przejmuj sie tym ;) bedzie miał w lipcu wynagrodzone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:25

• Existenz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No niestety nic nie zrobisz... Tak sie złożyło terminowo... A baby wstrętne. Mysle ze szef zrozumie ;)
    Zygac sie chce jak ludzie interesują się innymi. Byle plotka byle nius. W Londynie np. Tego nie ma. Tam w pixsmoe można iść do sklepu przy domu i każdy to ma w dupieee ps "rzygać" raczej tak na oko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:29

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo zlej zony to ja to jestem po prostu babsztyl okropny :D często jest ze prześpię pol dnia kiedy on jest w pracy albo zrobię cos i pójdę spać albo odpoczywać bo czuje ze bym przegięła i potem żałowała. I dużo rzeczy nie zrobionych... Większych rzeczy nie robię, wszystko co wymaga większego wysiłku zostawiam jemu, o zakupach nie wspomnę biedny... ;) ale co zrobić... Nosimy te swoje najdroższe ok 5g i trzeba pilnować się...

Marikita lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Tzn zawsze możesz napisać na zwolnieniu, że odebrałaś np 1 grudnia (bo źle się czułaś) a często też nie wystawiają od ręki tylko każą przyjść np na drugi dzień ;) taki myk

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa5d3d86d312.jpg maluszek juz sie ruszal a po krwiaku nie ma sladu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:33

nick nieaktualny, Magic, Urszulka89, shadee, Loczek2018, Glass, Paulina.G, magdaaq, Carolline, muminka83, magdis, karolcia87, Niecierpliwa123, pi84, Lena21, gapa25, Duzaa, Lunaris, Ankakalina1987, Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ