X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_ja kochana nie załamuj się bo uwierz ja znam wiele cudów :) trzymam mocno kciuki abyś mogła cieszyć się maleństwem :*
    Witam nową mamę :) gratulacje:)
    Ja czuje się nadal niedobrze. Staramy się dzieci kłaść koło 20bo nie dajemy rady już :) wczoraj sukces. Zobaczymy co dzisiaj :) A mojemaluchy w żłobku mają dziśMikolaja :) ciekawe jak moja córka bo ona to strachliwa jest :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam badania, pobrano 5 fiolek krwi. Do ginekologa chodzę prywatnie, więc specjalnie poszłam do internisty żeby dostać skierowanie na maksymalną ilość badań bezpłatnie, ale i tak zapłaciłam 260 zł. To chyba podobnie jak już pisałyście.

Od 2 tygodni codziennie rzygam i wszystko mnie odrzuca i wciąż mnie mdli, troszkę apetytu pojawia się w godzinach popołudniowo-wieczornych, zazwyczaj na jakąś zupę.
    Byle przetrzymać :)

Czasem coś czuję w brzuchu chyba z jajników głównie prawego, takie kłucie albo ogólnie z dołu brzucha coś w rodzaju delikatnego kopania (wiem, wiem że to Małe jeszcze nie kopie, ale takie jest wrażenie). Nie martwię się tym, wydaje mi się że to normalne, by czuć jakieś zmiany.

zi13s65greb2l090.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka na majówkach jak byłam to niemal porówno było :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszylka spokojnie dopiero wstałam zaraz uzupełnię Ci serduszko ;)

Panan ja prowadzę tu listę i uprzedzam Cie z góry, ze jeżeli będziesz tu odwalać takie same nr jak na wątku staraniowym to wylatujesz odrazu!!!! (Te które bywają na wątku „czekając na testowanie”) wiedzą o czym pisze...

Ja wymiotuje praktycznie po wszystkim mam -2kg na wadze i czy widać? Raczej watpie, jedyne co to gorzej mi sie robi fałdkę na brzuchu do zastrzyków :)

Marikita, muminka83, shadee, Lena21, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzis dostarczyłam L4 i zaświadczenie do biura i wkurzyłam sie troche. Ledwo wróciłam do domu to dowiedziałam sie ze panie z kadr rozniosły wieści na cala firmę. Nie tak to miało w ogóle wyglądać, te L4 wszystko pokomplikowało. Miałam mieć na USG serduszko to miałam pójść do szefa, pogadać i dopiero papiery do kadr i reszta firmy. A tak jest głupio bo wszyscy wiedza tylko nie szef bo jest w tym tyg na urlopie.. A ja L4 musiałam przynieść bo mam 7dni na dostarczenie i nie mogłam czekać z tym na powrót szefa. A tam. Kultura pan z kadr normalnie bajeczna...

Magic, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dzis dostarczyłam L4 i zaświadczenie do biura i wkurzyłam sie troche. Ledwo wróciłam do domu to dowiedziałam sie ze panie z kadr rozniosły wieści na cala firmę. Nie tak to miało w ogóle wyglądać, te L4 wszystko pokomplikowało. Miałam mieć na USG serduszko to miałam pójść do szefa, pogadać i dopiero papiery do kadr i reszta firmy. A tak jest głupio bo wszyscy wiedza tylko nie szef bo jest w tym tyg na urlopie.. A ja L4 musiałam przynieść bo mam 7dni na dostarczenie i nie mogłam czekać z tym na powrót szefa. A tam. Kultura pan z kadr normalnie bajeczna...
    masz 7 dni od daty odebrania zwolnienia, nie wystawienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:05

Existenz lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck ale cipy za przeproszeniem. A naslij im myszy ni3ch je zjedzą :)
    Loczek Ula Ma rację. Mi dziś pani w zusie powiedziała że od daty wystawienia jest 7 dni xzyl8 jak ja miałam wystawione 2 grudnia to akurat sobota to czas mam do poniedziałku 11.12 :)

Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić- miałam plan zrobić mężowi na mikołajki ciasteczka, a tak mnie zemdlilo, że nawet się do sklepu po składniki nie ruszę nie mówiąc o pieczeniu i dekorowaniu.. Biedny, ostatnio pożytku ze mnie żadnego nie ma, bo z powodu mega nasilonych mdłości i zmęczenia nie jestem w ogóle w nastroju na igraszki, żarcia też raczej nie gotuję bo mi zaraz niedobrze.. Samej mi z tym źle ale co robić, pewnych rzeczy nie przeskoczę.. Zła żona.

Marikita, Loczek2018, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Muszę się pożalić- miałam plan zrobić mężowi na mikołajki ciasteczka, a tak mnie zemdlilo, że nawet się do sklepu po składniki nie ruszę nie mówiąc o pieczeniu i dekorowaniu.. Biedny, ostatnio pożytku ze mnie żadnego nie ma, bo z powodu mega nasilonych mdłości i zmęczenia nie jestem w ogóle w nastroju na igraszki, żarcia też raczej nie gotuję bo mi zaraz niedobrze.. Samej mi z tym źle ale co robić, pewnych rzeczy nie przeskoczę.. Zła żona.
    hihihi :)

wiem, że Ci ciężko, ale "zła żona" mnie rozbawiła na maksa ;-)

nie martw się ja te z zła żona w takim razie :P

Loczek2018, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    O fuck ale cipy za przeproszeniem. A naslij im myszy ni3ch je zjedzą :)
    Loczek Ula Ma rację. Mi dziś pani w zusie powiedziała że od daty wystawienia jest 7 dni xzyl8 jak ja miałam wystawione 2 grudnia to akurat sobota to czas mam do poniedziałku 11.12 :)
    No ja miałam wystawione 30listopada wiec do jutra musiałam dostarczyć. A szef bd w pon. Wiec to juz nic nie zmieniłoby dzien w to czy w to...

Magic lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Oj nie jest tak źle. Mój sam sobie 2czoraj zrobił obiadokolację bo mnie szarpie od mięsa :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Jaka zła żona? Cierpisz nosząc jego (wasze) dziecko pod sercem ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Urszylka spokojnie dopiero wstałam zaraz uzupełnię Ci serduszko ;)

Panan ja prowadzę tu listę i uprzedzam Cie z góry, ze jeżeli będziesz tu odwalać takie same nr jak na wątku staraniowym to wylatujesz odrazu!!!! (Te które bywają na wątku „czekając na testowanie”) wiedzą o czym pisze...

Ja wymiotuje praktycznie po wszystkim mam -2kg na wadze i czy widać? Raczej watpie, jedyne co to gorzej mi sie robi fałdkę na brzuchu do zastrzyków :)
    Kurcze ja bardziej schudłam po córce. Od początku miałam problem z fałda. Myślałam że tylko ja mam z tym problem. Mam już cały obolały brzuch.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No ja miałam wystawione 30listopada wiec do jutra musiałam dostarczyć. A szef bd w pon. Wiec to juz nic nie zmieniłoby dzien w to czy w to...
    wiesz co tak to już jest ... jeśli wszystko będzie ok w poniedziałek, to we wtorek przyniosę zaświadczenie ... i wiem, że zaraz cała firma będzie huczeć ... nie unikniesz tego niestety :-(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

No niestety nic nie zrobisz... Tak sie złożyło terminowo... A baby wstrętne. Mysle ze szef zrozumie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    U mnie to samo nie przejmuj sie tym ;) bedzie miał w lipcu wynagrodzone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:25

• Existenz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No niestety nic nie zrobisz... Tak sie złożyło terminowo... A baby wstrętne. Mysle ze szef zrozumie ;)
    Zygac sie chce jak ludzie interesują się innymi. Byle plotka byle nius. W Londynie np. Tego nie ma. Tam w pixsmoe można iść do sklepu przy domu i każdy to ma w dupieee ps "rzygać" raczej tak na oko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:29

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo zlej zony to ja to jestem po prostu babsztyl okropny :D często jest ze prześpię pol dnia kiedy on jest w pracy albo zrobię cos i pójdę spać albo odpoczywać bo czuje ze bym przegięła i potem żałowała. I dużo rzeczy nie zrobionych... Większych rzeczy nie robię, wszystko co wymaga większego wysiłku zostawiam jemu, o zakupach nie wspomnę biedny... ;) ale co zrobić... Nosimy te swoje najdroższe ok 5g i trzeba pilnować się...

Marikita lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Tzn zawsze możesz napisać na zwolnieniu, że odebrałaś np 1 grudnia (bo źle się czułaś) a często też nie wystawiają od ręki tylko każą przyjść np na drugi dzień ;) taki myk

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa5d3d86d312.jpg maluszek juz sie ruszal a po krwiaku nie ma sladu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 13:33

Agniechaaaa, Magic, Urszulka89, shadee, Loczek2018, Glass, Paulina.G, magdaaq, Carolline, muminka83, magdis, karolcia87, Niecierpliwa123, pi84, Lena21, gapa25, Duzaa, Lunaris, Ankakalina1987, Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ