LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marikita wrote:USG piersi jeśli jest kontrolne dla samoświadomości to tylko prywatnie niestety
-
shadee wrote:a jak tam wasze brzuszki? już coś widać?
U mnie już trochę widać. Jakby mi zależało gdzieś pokazać ze jestem w ciąży to nie ma problemuna szczęście nie mam problemów ze spodniami i niedopinaniem guzikow bo chodzę tylko w spódnicach i sukienkach
Marikita lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Alfa_Centauri wrote:Nie jest to prawda. Jeśli podczas samobadania wyczuwasz jakakolwiek zmianę (a uwierz mi, nikt nie ma w 100% jednolitych piersi i zawsze można coś wyczuć) to ginekolog na NFZ ma obowiązek dać ci skierowanie na badanie usg (limit raz w roku jeśli poprzednie niczego nie wykryło). Jeśli lekarz odmówi to się idzie do innego gina albo składa skargę u kierownika placówki. Inną sprawą są terminy samego badania. Raz nawet czekałam pol roku (oczywiście poszłam w międzyczasie prywatnie) a innym razem 2 dni (bo już miałam zaplanowana operacje i byłam w ramach innej kolejki). Ja się wybieram po nowym roku - mam taki rytuał już od 10 lat
"USG piersi jeśli jest kontrolne dla samoświadomości to tylko prywatnie niestety"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:04
-
panan12 wrote:Cześć, jestem tu nowa. Termin miesiączki był 22 października, nie mam jeszcze założonej karty ciąży ale wczoraj było już serduszko tyle mi Pani powiedziała a usłyszę go za tydzień
))
to najprawdopodobniej w poniedziałek też u mnie powinno być już serducho
ps. czemu nie masz założonej jeszcze karty ciąży? (może głupie pytanie, ale u mnie to pierwsza ciąża, więc w tych tematach raczkuję)
-
Marikita wrote:wow! super!
to najprawdopodobniej w poniedziałek też u mnie powinno być już serducho
ps. czemu nie masz założonej jeszcze karty ciąży? (może głupie pytanie, ale u mnie to pierwsza ciąża, więc w tych tematach raczkuję)
-
wiecie co ... najlepiej mi wchodzą kanapki z żółtym serem i jajecznica
daleko to ja na tym nie zajadę
na warzywa patrzeć nie dam rady, kawa i herbata jakoś mi nie smakuje ... mięso ble ...
normalnie przeraża mnie to, bo zawsze uwielbiałam gotować, wymyślać różne dania, a teraz ... nie mam ochoty na gotowanie ... mąż będzie cierpiałLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
Marikita wrote:wiecie co ... najlepiej mi wchodzą kanapki z żółtym serem i jajecznica
daleko to ja na tym nie zajadę
na warzywa patrzeć nie dam rady, kawa i herbata jakoś mi nie smakuje ... mięso ble ...
normalnie przeraża mnie to, bo zawsze uwielbiałam gotować, wymyślać różne dania, a teraz ... nie mam ochoty na gotowanie ... mąż będzie cierpiał
Akurat jajka to pożywna sprawa jest szansa ze nie umrzesz z głodu!ja przez miesiąc nie umiałam zjeść ani jednego jajka... Potem jakoś mi przeszło ale to bylo aż dziwne... Ser żółty zastąpiłam białym
lawy nigdy nie lubilam-wiec przerzucać sie nie musiałam i czasem pije inke
z miesiem to bardzo bardzo roznie-musi mi podejść bo inaczej nie ruszę
warzywa tak owoce stanowcze tak
Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość
21.01 69cm -
terka wrote:Akurat jajka to pożywna sprawa jest szansa ze nie umrzesz z głodu!
ja przez miesiąc nie umiałam zjeść ani jednego jajka... Potem jakoś mi przeszło ale to bylo aż dziwne... Ser żółty zastąpiłam białym
lawy nigdy nie lubilam-wiec przerzucać sie nie musiałam i czasem pije inke
z miesiem to bardzo bardzo roznie-musi mi podejść bo inaczej nie ruszę
warzywa tak owoce stanowcze tak
Słodycze i owoce są bleee
czasem banana zjem. Poza tym cały czas mnie mdli i taka struta chodzę. Mam 1,5 kg na plusie. jestem szczupła więc popołudniu już brzusio widać, dużo wcześniej niż w pierwszej ciązy
Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Swoja droga aż ciekawa jestem ile dziewczyn będzie miało dziewczynki a ile chłopców
ktora plec przeważy na wątku
Marikita, Loczek2018, muminka83, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość
21.01 69cm -
Urszulka89 wrote:Ja lubie ostatnio jajko z chrzanem. poza tym wszystko doprawione i kwaśne musi być
Słodycze i owoce są bleee
czasem banana zjem. Poza tym cały czas mnie mdli i taka struta chodzę. Mam 1,5 kg na plusie. jestem szczupła więc popołudniu już brzusio widać, dużo wcześniej niż w pierwszej ciązy
U mnie waga ani w dół ani w gore. Stoi uparta w miejscuale jak sie ubiorę to brzuszek widać
21.01 69cm -
Cześć dziewczyny:)
U nas Mikołaj tylko słodycze zostawiłale i owoce:) i kalendarz adwentowy
ja już po wizycie w zusie,wpłacie kasy na konto i zakupach
i zrobiłam 3 partie pierników
uhhh. Zjadłam sałatę z pomidorem oliwkami i mozzarellą i czuje się nawet ok:) A chodzi za mną...chłodnik:) i muszę jeszcze zarezerwować stolik na naszą rocznicę
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018