X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam wasze brzuszki? już coś widać?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Nie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam największe mdłości jak nic nie jem jak jem to nawet jest ok :)

Melevis lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha proszę o serduszko ;)

Marikita, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    USG piersi jeśli jest kontrolne dla samoświadomości to tylko prywatnie niestety :/
    Nie jest to prawda. Jeśli podczas samobadania wyczuwasz jakakolwiek zmianę (a uwierz mi, nikt nie ma w 100% jednolitych piersi i zawsze można coś wyczuć) to ginekolog na NFZ ma obowiązek dać ci skierowanie na badanie usg (limit raz w roku jeśli poprzednie niczego nie wykryło). Jeśli lekarz odmówi to się idzie do innego gina albo składa skargę u kierownika placówki. Inną sprawą są terminy samego badania. Raz nawet czekałam pol roku (oczywiście poszłam w międzyczasie prywatnie) a innym razem 2 dni (bo już miałam zaplanowana operacje i byłam w ramach innej kolejki). Ja się wybieram po nowym roku - mam taki rytuał już od 10 lat :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    U mnie widać, ale przed ciążą miałam już oponkę więc pewnie to dlatego.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    U mnie widać, ale przed ciążą miałam już oponkę więc pewnie to dlatego.
    Heheh no to.ja swoja oponke tez mam ale zeby ukształtował sie ciążowy to jeszcze nie to.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

U mnie już trochę widać. Jakby mi zależało gdzieś pokazać ze jestem w ciąży to nie ma problemu :P na szczęście nie mam problemów ze spodniami i niedopinaniem guzikow bo chodzę tylko w spódnicach i sukienkach ;)

Marikita lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Nie jest to prawda. Jeśli podczas samobadania wyczuwasz jakakolwiek zmianę (a uwierz mi, nikt nie ma w 100% jednolitych piersi i zawsze można coś wyczuć) to ginekolog na NFZ ma obowiązek dać ci skierowanie na badanie usg (limit raz w roku jeśli poprzednie niczego nie wykryło). Jeśli lekarz odmówi to się idzie do innego gina albo składa skargę u kierownika placówki. Inną sprawą są terminy samego badania. Raz nawet czekałam pol roku (oczywiście poszłam w międzyczasie prywatnie) a innym razem 2 dni (bo już miałam zaplanowana operacje i byłam w ramach innej kolejki). Ja się wybieram po nowym roku - mam taki rytuał już od 10 lat :)
    Kochana czy Ty przeczytałaś ze ZROZUMIENIEM mój post? :D
    "USG piersi jeśli jest kontrolne dla samoświadomości to tylko prywatnie niestety :/"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:04

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj od rana boli mnie z prawej strony
    i nie potrafię zdiagnozować co to jest :-(

aghrrr ....
    muszę się zwolnić wcześniej z pracy bo nie wysiedzę chyba :-(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Termin miesiączki był 22 października, nie mam jeszcze założonej karty ciąży ale wczoraj było już serduszko tyle mi Pani powiedziała a usłyszę go za tydzień :)))

Marikita, Existenz lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Cześć, jestem tu nowa. Termin miesiączki był 22 października, nie mam jeszcze założonej karty ciąży ale wczoraj było już serduszko tyle mi Pani powiedziała a usłyszę go za tydzień :)))
    wow! super!
    to najprawdopodobniej w poniedziałek też u mnie powinno być już serducho :D

ps. czemu nie masz założonej jeszcze karty ciąży? (może głupie pytanie, ale u mnie to pierwsza ciąża, więc w tych tematach raczkuję :P)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    wow! super!
    to najprawdopodobniej w poniedziałek też u mnie powinno być już serducho :D

ps. czemu nie masz założonej jeszcze karty ciąży? (może głupie pytanie, ale u mnie to pierwsza ciąża, więc w tych tematach raczkuję :P)
    Ja miałam założoną kartę dopiero jak było serduszko :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja miałam założoną kartę dopiero jak było serduszko :)
    czyli w poniedziałek już powinien lekarz widzieć u mnie <3 ...
    zejde na zawał do poniedziałku ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ... najlepiej mi wchodzą kanapki z żółtym serem i jajecznica ;-) daleko to ja na tym nie zajadę ;-) na warzywa patrzeć nie dam rady, kawa i herbata jakoś mi nie smakuje ... mięso ble ...

normalnie przeraża mnie to, bo zawsze uwielbiałam gotować, wymyślać różne dania, a teraz ... nie mam ochoty na gotowanie ... mąż będzie cierpiał ;-)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    wiecie co ... najlepiej mi wchodzą kanapki z żółtym serem i jajecznica ;-) daleko to ja na tym nie zajadę ;-) na warzywa patrzeć nie dam rady, kawa i herbata jakoś mi nie smakuje ... mięso ble ...

normalnie przeraża mnie to, bo zawsze uwielbiałam gotować, wymyślać różne dania, a teraz ... nie mam ochoty na gotowanie ... mąż będzie cierpiał ;-)

Akurat jajka to pożywna sprawa jest szansa ze nie umrzesz z głodu! :D ja przez miesiąc nie umiałam zjeść ani jednego jajka... Potem jakoś mi przeszło ale to bylo aż dziwne... Ser żółty zastąpiłam białym ;) lawy nigdy nie lubilam-wiec przerzucać sie nie musiałam i czasem pije inke :P z miesiem to bardzo bardzo roznie-musi mi podejść bo inaczej nie ruszę :P warzywa tak owoce stanowcze tak :D

Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Akurat jajka to pożywna sprawa jest szansa ze nie umrzesz z głodu! :D ja przez miesiąc nie umiałam zjeść ani jednego jajka... Potem jakoś mi przeszło ale to bylo aż dziwne... Ser żółty zastąpiłam białym ;) lawy nigdy nie lubilam-wiec przerzucać sie nie musiałam i czasem pije inke :P z miesiem to bardzo bardzo roznie-musi mi podejść bo inaczej nie ruszę :P warzywa tak owoce stanowcze tak :D
    Ja lubie ostatnio jajko z chrzanem. poza tym wszystko doprawione i kwaśne musi być :D Słodycze i owoce są bleee :( czasem banana zjem. Poza tym cały czas mnie mdli i taka struta chodzę. Mam 1,5 kg na plusie. jestem szczupła więc popołudniu już brzusio widać, dużo wcześniej niż w pierwszej ciązy :)

Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga aż ciekawa jestem ile dziewczyn będzie miało dziewczynki a ile chłopców :D ktora plec przeważy na wątku :D

Marikita, Loczek2018, muminka83, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja lubie ostatnio jajko z chrzanem. poza tym wszystko doprawione i kwaśne musi być :D Słodycze i owoce są bleee :( czasem banana zjem. Poza tym cały czas mnie mdli i taka struta chodzę. Mam 1,5 kg na plusie. jestem szczupła więc popołudniu już brzusio widać, dużo wcześniej niż w pierwszej ciązy :)

U mnie waga ani w dół ani w gore. Stoi uparta w miejscu :D ale jak sie ubiorę to brzuszek widać ;)

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    U nas Mikołaj tylko słodycze zostawił :) ale i owoce:) i kalendarz adwentowy :) ja już po wizycie w zusie,wpłacie kasy na konto i zakupach :) i zrobiłam 3 partie pierników :) uhhh. Zjadłam sałatę z pomidorem oliwkami i mozzarellą i czuje się nawet ok:) A chodzi za mną...chłodnik:) i muszę jeszcze zarezerwować stolik na naszą rocznicę :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ