X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przykro, bo ciągle siedzę sama :P M jest zajęty (wypad planowany od dawna), przyjaciółki w rozjazdach... Do mamy nie chodzę, bo jeszcze mi wino do obiadu zaproponuje i będę głupio kręcić, a chce jej zrobić miła niespodziankę, do czwartku muszę wytrzymać ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    A mi przykro, bo ciągle siedzę sama :P M jest zajęty (wypad planowany od dawna), przyjaciółki w rozjazdach... Do mamy nie chodzę, bo jeszcze mi wino do obiadu zaproponuje i będę głupio kręcić, a chce jej zrobić miła niespodziankę, do czwartku muszę wytrzymać ;)
    Ja muszę wytrzymac do Świąt, zeby powiedziec.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 11:44

3i499vvjspjyuavk.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie wciągnęłam rogala Marcińskiego ;) ale muszę w małych porcjach jeść, lledwno dwa gryzy i jestem najedzona, a za pół godziny znów głośna ;)
    Ja na przeziębienie stosuje herbatkę z syropem z malin, plastrem pomarańczy, miodem, pokrojonym imbirem i w zależności co mam w domu to albo dorzucam goździki albo owoc rokitnika. Mi pomaga już po 2-3 herbatkach

Britty lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    na ból gardła świetnie działa też imbir - można rzuć cienki plasterek świeżego korzenia, lub zetrzeć na tarce i dodać do herbaty :)

Zapomniałam o imbirze a przeciez tyle izywalam na studiach! Dzieki. Tylko kurcE nie wiem jak u was u nas dzis wszystkie sklepy pozamykane, ja mieszkam na wsi to u nas juz calkiem :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Też właśnie wciągnęłam rogala Marcińskiego ;) ale muszę w małych porcjach jeść, lledwno dwa gryzy i jestem najedzona, a za pół godziny znów głośna ;)
    Ja na przeziębienie stosuje herbatkę z syropem z malin, plastrem pomarańczy, miodem, pokrojonym imbirem i w zależności co mam w domu to albo dorzucam goździki albo owoc rokitnika. Mi pomaga już po 2-3 herbatkach

O musze koniecznie spróbować wlasnie niedawno dowiedziaam sie o istnieniu rokitnika ale nigdy nie stosowalam. Jaki jest w smaku? Wczoraj wypilam na sile sok z granatu i zwymiotowalam chyba byl za kwasny na mój żołądek i za szybko go wypilam.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Jak to sama? A my to co kochana? ;)

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    O musze koniecznie spróbować wlasnie niedawno dowiedziaam sie o istnieniu rokitnika ale nigdy nie stosowalam. Jaki jest w smaku? Wczoraj wypilam na sile sok z granatu i zwymiotowalam chyba byl za kwasny na mój żołądek i za szybko go wypilam.
    Ja wrzucam do herbatki i nie jem go, nie czuje mocnej zmiany smaku. Jak byłam po transferze to mnie przeziębienie łapało. I pomogło. A jak wrzucam goździki to je rozgryzam wtedy lepszy efekt.

Britty lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Zapomniałam o imbirze a przeciez tyle izywalam na studiach! Dzieki. Tylko kurcE nie wiem jak u was u nas dzis wszystkie sklepy pozamykane, ja mieszkam na wsi to u nas juz calkiem :)
    Ja mam w domu mogę pożyczyć ;)

Britty lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Haha skąd ja to znam ;p my Rodzicom już powiedzieliśmy,ale zanim im oznajmiłam patrzyli dziwnie, że winka nie pije ;) ile można być przeziębionym, mieć chory pęcherz itp ;p

Sońkaa lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzinie powiem standardowo po 24tyg. Do tego czasu będą wiedzieć tylko moi rodzice tesciowa i rodzeństwo oraz najbliżsi znajomi z którymi się spotykamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Skąd jesteś?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my powiedzieliśmy rodzicom, bo jestem na l4 :) reszta pewnie się powoli domyśli :P

Aga współczuję tej porcelany ;/ mi non stop niedobrze :( porażka, jak tylko mam coś w żołądku to koniec ;/

właśnie robię kapustę kiszoną do obiadu, taką zasmażąną :D

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz takie trochę krępujące pytanie... Czy Wy też macie upławy ? Ja się czasem czuje jak podczas okresu... takie białe cuś się wydostaje. Nie jest tego mega dużo, ale jednak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:28

kkarolina89 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja wrzucam do herbatki i nie jem go, nie czuje mocnej zmiany smaku. Jak byłam po transferze to mnie przeziębienie łapało. I pomogło. A jak wrzucam goździki to je rozgryzam wtedy lepszy efekt.

A rokitnik kupujesz w bioskleie czy zwykłym markecie?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Dziewczyny teraz takie trochę krępujące pytanie... Czy Wy też macie duże upławy ? Ja się czasem czuje jak podczas okresu... takie białe cuś się wydostaje

Ja wlasnie nie mam nic tylko czuje mokro i mężuś tez sie wczoraj zdziwil podczas przytulanwk ale dziewczyny z innego forum maja bardzo dużo śluzu, podobno ro znak pogrubiania sie pochwy

Paulina.G lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Dziewczyny teraz takie trochę krępujące pytanie... Czy Wy też macie upławy ? Ja się czasem czuje jak podczas okresu... takie białe cuś się wydostaje. Nie jest tego mega dużo, ale jednak jest
    Norma

Paulina.G lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    my powiedzieliśmy rodzicom, bo jestem na l4 :) reszta pewnie się powoli domyśli :P

Aga współczuję tej porcelany ;/ mi non stop niedobrze :( porażka, jak tylko mam coś w żołądku to koniec ;/

właśnie robię kapustę kiszoną do obiadu, taką zasmażąną :D
    Kapucha dobra na wszystko hehe. Na zdrowie

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:

To normalne :) ja tez mam, raz mniej, raz wiecej :) podobno pelni ten sluz forme ochronna :)

Ja dzis przesadzilam ze sprzataniem i gotowaniem i leze, bo i sie slabo zrobilo i zaczelo krecic w glowie :/

Co do rodzicow, to jednym powiemy chyba w ten weekend, a drugim za tydzien, bo sa daleko daleko na wakacjach ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy powiedzieć w wigilie, będe wtedy w 12 tygodniu. Poprzednim razem powiedzielismy w 10 tygodniu, moja mama szalała z radości, zrobiła z tej okazji przyjecie, powiedziała wszystkim przyjaciółkom.. Tydzień później musiała wszystko odwoływać, bo szczęście nas opuściło. Drudzy rodzice zza granicy przysłali nam paczke a w niej małe buciki. Paczka doszła tydzień po poronieniu, płakałam jak głupia ściskajac te buciki.. Tym razem chciałabym zaoszczędzić im i sobie rozczarowań.

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja ... wolę odczekać do Świąt

Leśny_stworek, Katka_ lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ