X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Jak to sama? A my to co kochana? ;)
    A wiesz, że sporo w tym prawdy, chyba z nikim tak swobodnie nie potrafilabym rozmawiać o pawiach, wzdęciach i upławach, a czasem dla spokoju sumienia jednak trzeba ;) hehe :* :* :*

Co do przeziębienia, ja sobie prewencyjnie ugotowałam rosołek ze żeszczęśliwej kurki :P I popijam herbatkę z malin (ponoć ważne jest żeby byla z kwiatów, a nie z liści).

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    My planujemy powiedzieć w wigilie, będe wtedy w 12 tygodniu. Poprzednim razem powiedzielismy w 10 tygodniu, moja mama szalała z radości, zrobiła z tej okazji przyjecie, powiedziała wszystkim przyjaciółkom.. Tydzień później musiała wszystko odwoływać, bo szczęście nas opuściło. Drudzy rodzice zza granicy przysłali nam paczke a w niej małe buciki. Paczka doszła tydzień po poronieniu, płakałam jak głupia ściskajac te buciki.. Tym razem chciałabym zaoszczędzić im i sobie rozczarowań.
    Bardzo Ci wspolczuje, chyba nie ma dobrych słów, żeby ukoić ból po takiej stracie... :(

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Dziewczyny teraz takie trochę krępujące pytanie... Czy Wy też macie upławy ? Ja się czasem czuje jak podczas okresu... takie białe cuś się wydostaje. Nie jest tego mega dużo, ale jednak jest
    Mnie dziś właśnie coś takiego obudziło, aż byłam w szoku...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki głowy do góry. Ja staram się nie wracać do tego co było. Prawda że już mam do kogo wracać chyba to mnie pociesza i nie daje patrzeć w przeszłość.
    Zjadłam budyń mężu sprząta w kuchni ja mam chwilę by poleżeć Leni się bawi a za 15 min znajomi wpadają.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej słabo się czuję, gdybym mogła to do czegoś porównać to trochę tak jakbym miała gigantycznego kaca od tygodnia. Leżę i odpoczywam, a mój M dziś jak nie on, sprząta i nawet sałatkę zrobił, bo goście maja wpaść wieczorem.

My powiedzieliśmy już rodzinie i znajomym, wieść szybko się rozniosła oczywiście, ja się trochę tego bałam, ale mój mąż mówi ze trzeba myśleć tylko pozytywnie i już wyczerpaliśmy limit złych doświadczeń. Wierzę, ze ma rację i w lipcu będę to moje małe szczęście tulić mocno w ramionach i tylko wspominać te moje strachy

Britty, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pomysłów na przeziębienie i kaszel to może Aga udałoby sue je jakoś wrzucić na ta pierwszą stronę ? Każdej z nas może się to przydać w przyszłości a później trudno to wszystko odnaleźć przy takiej ilości postów

Britty lubi tę wiadomość

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja dalej słabo się czuję, gdybym mogła to do czegoś porównać to trochę tak jakbym miała gigantycznego kaca od tygodnia. Leżę i odpoczywam, a mój M dziś jak nie on, sprząta i nawet sałatkę zrobił, bo goście maja wpaść wieczorem.

My powiedzieliśmy już rodzinie i znajomym, wieść szybko się rozniosła oczywiście, ja się trochę tego bałam, ale mój mąż mówi ze trzeba myśleć tylko pozytywnie i już wyczerpaliśmy limit złych doświadczeń. Wierzę, ze ma rację i w lipcu będę to moje małe szczęście tulić mocno w ramionach i tylko wspominać te moje strachy
    Popieram, nie wolno nam inaczej myśleć!

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A co do pomysłów na przeziębienie i kaszel to może Aga udałoby sue je jakoś wrzucić na ta pierwszą stronę ? Każdej z nas może się to przydać w przyszłości a później trudno to wszystko odnaleźć przy takiej ilości postów
    Jasne wrzucę jak ogarnę obiadek :)

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Skąd jesteś?
    Szczecin ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    A rokitnik kupujesz w bioskleie czy zwykłym markecie?
    W zwykłym zielarskim

Britty lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    My planujemy powiedzieć w wigilie, będe wtedy w 12 tygodniu. Poprzednim razem powiedzielismy w 10 tygodniu, moja mama szalała z radości, zrobiła z tej okazji przyjecie, powiedziała wszystkim przyjaciółkom.. Tydzień później musiała wszystko odwoływać, bo szczęście nas opuściło. Drudzy rodzice zza granicy przysłali nam paczke a w niej małe buciki. Paczka doszła tydzień po poronieniu, płakałam jak głupia ściskajac te buciki.. Tym razem chciałabym zaoszczędzić im i sobie rozczarowań.

Poplakalam sie jak to czytalam. Przykro mi :( trzeba wierzyć ze tym razem bedzie wszystko dobrze ❤

Ja sie bardzo cieszę ze w te święta będziemy juz w trojeczke. Zawsze o tym marzyłam :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak dalej tak bedzie to na swieta bede szersza niz dluzsza

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi wiadomosci!

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam wczesniej za nim ucielo ze dostalam wilczego apetytu na przemian z mdlosciami. Dziewczyny jak wy sobie z tym radzicie? Do sucharkow nie naleze i dlatego mnie to tak martwi. Wrrrr zla jestem i ciagle sobie obiecuje ze jutro sie ogarne bo w koncu bedzie za pozno i jak to potem bedzie zgubic?!

xnw4flw15c030w8v.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam dzień na gotowanie :) miałam ogromną ochotę na bigos, a w trakcie gotowania bigosu zachciało mi się rosołu :) ugotowałam jedno i drugie :)
    Bratowa mnie dziś trochę uświadomiła że moja praca nie jest wskazana w ciąży, że powinnam jak najszybciej odejść na zwolnienie. Pracuje w komisie z telefonami, więc jestem narażona na ich promieniowanie. Tak teraz o tym poczytałam i faktycznie może to być szkodliwe dla maluszka. Chciałam pracować przynajmniej do końca roku, bo koleżanka ma zaplanowany wyjazd i nie chciałabym jej planów psuć ale w tej sytuacji nie będę się chyba na nią oglądać.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii, teraz to mnie bardzo zdziwiłam :o tez pracuje w czymś podobnym do komisu i w sumie nawet nie pomyslałam o tym wszystkim :o ...

3i499vvjq8tpbt16.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    M@ziii, teraz to mnie bardzo zdziwiłam :o tez pracuje w czymś podobnym do komisu i w sumie nawet nie pomyslałam o tym wszystkim :o ...
    Ja też tak o tym nie myślałam ale właśnie bratowa zapytała kiedy odchodzę na zwolnienie, powiedziałam że chcę do końca roku pracować to się bardzo zdziwiła że tak długo i czy się nie boję że mogę zaszkodzić. Przestraszyłam się trochę i poszperałam w necie i coś może być na rzeczy. Na następnej wizycie poproszę o zwolnienie.

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co do apetytu, tez nie ważę mało, bo pp tych wszystkich ciazach niestety tez zostalo, a ja czuję ciągle glod. Staram sie jeść mało i często, ale w międzyczasie i tak jestem głodna więc coś podjadam, tez ciągle mówię ogarnij się ale nie umiem :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei większość dnia czuje się kiepsko, a wieczorem odżywam i właśnie jem trzecia kolację, jakaś masakra - tylko ja akurat jestem aż za chuda wiec może to i dobrze. W końcu przekroczę 50 kg w ciąży :)

• gapa25 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was ;) Wy się rozpisujecie, ja tylko podczytuje ale nie chętnie uczestniczę w rozmowie, zawsze tak mam... z moim M przytulanko od 3 tyg nie było bo ciągle się mijamy, praca na zmiany i opieka nad młodym i własny czas wolny to doba to za mało ;) ja pracuję w hipermarkecie jako kasjerka, kilku kolezankom zaufanym powiedziałam, u mnie w pracy to prawdziwe babyboom, już 4 albo i 5 w ciągu 2 miesięcy i to tylko kasjerki ;)
    Miłej nocy :*

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ