X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Jak to sama? A my to co kochana? ;)
    A wiesz, że sporo w tym prawdy, chyba z nikim tak swobodnie nie potrafilabym rozmawiać o pawiach, wzdęciach i upławach, a czasem dla spokoju sumienia jednak trzeba ;) hehe :* :* :*

Co do przeziębienia, ja sobie prewencyjnie ugotowałam rosołek ze żeszczęśliwej kurki :P I popijam herbatkę z malin (ponoć ważne jest żeby byla z kwiatów, a nie z liści).

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    My planujemy powiedzieć w wigilie, będe wtedy w 12 tygodniu. Poprzednim razem powiedzielismy w 10 tygodniu, moja mama szalała z radości, zrobiła z tej okazji przyjecie, powiedziała wszystkim przyjaciółkom.. Tydzień później musiała wszystko odwoływać, bo szczęście nas opuściło. Drudzy rodzice zza granicy przysłali nam paczke a w niej małe buciki. Paczka doszła tydzień po poronieniu, płakałam jak głupia ściskajac te buciki.. Tym razem chciałabym zaoszczędzić im i sobie rozczarowań.
    Bardzo Ci wspolczuje, chyba nie ma dobrych słów, żeby ukoić ból po takiej stracie... :(

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Dziewczyny teraz takie trochę krępujące pytanie... Czy Wy też macie upławy ? Ja się czasem czuje jak podczas okresu... takie białe cuś się wydostaje. Nie jest tego mega dużo, ale jednak jest
    Mnie dziś właśnie coś takiego obudziło, aż byłam w szoku...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki głowy do góry. Ja staram się nie wracać do tego co było. Prawda że już mam do kogo wracać chyba to mnie pociesza i nie daje patrzeć w przeszłość.
    Zjadłam budyń mężu sprząta w kuchni ja mam chwilę by poleżeć Leni się bawi a za 15 min znajomi wpadają.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej słabo się czuję, gdybym mogła to do czegoś porównać to trochę tak jakbym miała gigantycznego kaca od tygodnia. Leżę i odpoczywam, a mój M dziś jak nie on, sprząta i nawet sałatkę zrobił, bo goście maja wpaść wieczorem.

My powiedzieliśmy już rodzinie i znajomym, wieść szybko się rozniosła oczywiście, ja się trochę tego bałam, ale mój mąż mówi ze trzeba myśleć tylko pozytywnie i już wyczerpaliśmy limit złych doświadczeń. Wierzę, ze ma rację i w lipcu będę to moje małe szczęście tulić mocno w ramionach i tylko wspominać te moje strachy

Britty, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pomysłów na przeziębienie i kaszel to może Aga udałoby sue je jakoś wrzucić na ta pierwszą stronę ? Każdej z nas może się to przydać w przyszłości a później trudno to wszystko odnaleźć przy takiej ilości postów

Britty lubi tę wiadomość

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja dalej słabo się czuję, gdybym mogła to do czegoś porównać to trochę tak jakbym miała gigantycznego kaca od tygodnia. Leżę i odpoczywam, a mój M dziś jak nie on, sprząta i nawet sałatkę zrobił, bo goście maja wpaść wieczorem.

My powiedzieliśmy już rodzinie i znajomym, wieść szybko się rozniosła oczywiście, ja się trochę tego bałam, ale mój mąż mówi ze trzeba myśleć tylko pozytywnie i już wyczerpaliśmy limit złych doświadczeń. Wierzę, ze ma rację i w lipcu będę to moje małe szczęście tulić mocno w ramionach i tylko wspominać te moje strachy
    Popieram, nie wolno nam inaczej myśleć!

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A co do pomysłów na przeziębienie i kaszel to może Aga udałoby sue je jakoś wrzucić na ta pierwszą stronę ? Każdej z nas może się to przydać w przyszłości a później trudno to wszystko odnaleźć przy takiej ilości postów
    Jasne wrzucę jak ogarnę obiadek :)

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Skąd jesteś?
    Szczecin ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    A rokitnik kupujesz w bioskleie czy zwykłym markecie?
    W zwykłym zielarskim

Britty lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    My planujemy powiedzieć w wigilie, będe wtedy w 12 tygodniu. Poprzednim razem powiedzielismy w 10 tygodniu, moja mama szalała z radości, zrobiła z tej okazji przyjecie, powiedziała wszystkim przyjaciółkom.. Tydzień później musiała wszystko odwoływać, bo szczęście nas opuściło. Drudzy rodzice zza granicy przysłali nam paczke a w niej małe buciki. Paczka doszła tydzień po poronieniu, płakałam jak głupia ściskajac te buciki.. Tym razem chciałabym zaoszczędzić im i sobie rozczarowań.

Poplakalam sie jak to czytalam. Przykro mi :( trzeba wierzyć ze tym razem bedzie wszystko dobrze ❤

Ja sie bardzo cieszę ze w te święta będziemy juz w trojeczke. Zawsze o tym marzyłam :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak dalej tak bedzie to na swieta bede szersza niz dluzsza

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi wiadomosci!

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam wczesniej za nim ucielo ze dostalam wilczego apetytu na przemian z mdlosciami. Dziewczyny jak wy sobie z tym radzicie? Do sucharkow nie naleze i dlatego mnie to tak martwi. Wrrrr zla jestem i ciagle sobie obiecuje ze jutro sie ogarne bo w koncu bedzie za pozno i jak to potem bedzie zgubic?!

xnw4flw15c030w8v.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam dzień na gotowanie :) miałam ogromną ochotę na bigos, a w trakcie gotowania bigosu zachciało mi się rosołu :) ugotowałam jedno i drugie :)
    Bratowa mnie dziś trochę uświadomiła że moja praca nie jest wskazana w ciąży, że powinnam jak najszybciej odejść na zwolnienie. Pracuje w komisie z telefonami, więc jestem narażona na ich promieniowanie. Tak teraz o tym poczytałam i faktycznie może to być szkodliwe dla maluszka. Chciałam pracować przynajmniej do końca roku, bo koleżanka ma zaplanowany wyjazd i nie chciałabym jej planów psuć ale w tej sytuacji nie będę się chyba na nią oglądać.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii, teraz to mnie bardzo zdziwiłam :o tez pracuje w czymś podobnym do komisu i w sumie nawet nie pomyslałam o tym wszystkim :o ...

3i499vvjq8tpbt16.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    M@ziii, teraz to mnie bardzo zdziwiłam :o tez pracuje w czymś podobnym do komisu i w sumie nawet nie pomyslałam o tym wszystkim :o ...
    Ja też tak o tym nie myślałam ale właśnie bratowa zapytała kiedy odchodzę na zwolnienie, powiedziałam że chcę do końca roku pracować to się bardzo zdziwiła że tak długo i czy się nie boję że mogę zaszkodzić. Przestraszyłam się trochę i poszperałam w necie i coś może być na rzeczy. Na następnej wizycie poproszę o zwolnienie.

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co do apetytu, tez nie ważę mało, bo pp tych wszystkich ciazach niestety tez zostalo, a ja czuję ciągle glod. Staram sie jeść mało i często, ale w międzyczasie i tak jestem głodna więc coś podjadam, tez ciągle mówię ogarnij się ale nie umiem :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei większość dnia czuje się kiepsko, a wieczorem odżywam i właśnie jem trzecia kolację, jakaś masakra - tylko ja akurat jestem aż za chuda wiec może to i dobrze. W końcu przekroczę 50 kg w ciąży :)

• gapa25 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was ;) Wy się rozpisujecie, ja tylko podczytuje ale nie chętnie uczestniczę w rozmowie, zawsze tak mam... z moim M przytulanko od 3 tyg nie było bo ciągle się mijamy, praca na zmiany i opieka nad młodym i własny czas wolny to doba to za mało ;) ja pracuję w hipermarkecie jako kasjerka, kilku kolezankom zaufanym powiedziałam, u mnie w pracy to prawdziwe babyboom, już 4 albo i 5 w ciągu 2 miesięcy i to tylko kasjerki ;)
    Miłej nocy :*

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ