X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Leze bo mam bardzo duzego krwiaka i jest niedobrze ulokowany.Gin pozwolila tylko do toalety.
    Z checia moze bym cos dziergala,ale konpletnie nie umiem.Czy to jest trudne by samej sie jakos nauczyc?

Mam przyjaciolke,ktora modli sie w intencji babelkow i hehe jak mi mowi,ze sie modli to lzej mi jest,ale nie bede codziennie sie ja pytala Basiu mmodlisz sie za nas? :)
    Ja też cię pocieszę - moja przyjaciółka też miała krwiaka, złe rokowania... Ale mimo wszytsko jej maluszek jest już od 2 miesięcy na świecie:-) Brała duphaston i w końcu krwiak się wchłonął. Szanse były tak małe, że lekarka powiedziała jej, że nie wie, czy leżenie w ogóle pomoże (wiem, okrutne, ale chciała kawe na ławe). I wiesz co? Nie oszczędzała się tak bardzo bardzo bo i nie mogła sobie na to pozwolić, bo mają duże gospodarstwo rolne i ktoś część prac musiał wykonać. Mimo wszytsko happy end.

magdaa, PixiDixi, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam krwiaka. Lezalam do 12tyg krwiak krwawił bardzo mocno. Dzis synek ma 5lat.

Andziula_1988, PixiDixi, Sońkaa lubią tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie modlę jak mnie zle myśli dopadaja..pomaga bardzo

"Troszkę Nas Jest.."
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Kasiuleks, a mogę zapytać czemu macie zakaz przytulanek?

Dokładnie tak jak napisała Magdaa, ze względu na wcześniejsze poronienia. Lekarz mówił, żeby narazie się powstrzymać.

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad chińszczyzna a na kolacje i na wszelkie przekąski sałatka. Seler naciowy mix papryk soczewica kukurydza czerwona fasola i majonez. Jadłam wczoraj obłędnie pyszna i nic po niej mi nie było. Pragnę już jej.aż mam zgage jak myślę

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze makaron

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Na obiad chińszczyzna a na kolacje i na wszelkie przekąski sałatka. Seler naciowy mix papryk soczewica kukurydza czerwona fasola i majonez. Jadłam wczoraj obłędnie pyszna i nic po niej mi nie było. Pragnę już jej.aż mam zgage jak myślę
    Magda majonez? Czytałam, że nie bardzo wskazany, bo z surowych jaj... ja odstawiłam, ale bez majo ciężki life ;p
    Mnie dziś dopada jakieś przeziębienie albo jakieś inne dziadostwo. Pół głowy czuję jakbym miała przewiane. Woda utleniona do ucha, herbatka i zaraz posmaruje się vickiem.
    Co do czarnych myśli też je mam, nie przeżyłam starty dzięki Bogu, ale starnia ponad 4,5 roku o ciążę zrobiły swoje. I też czasem się zamartwiam. Szczególnie jak nie czuję objawów. Modlę się codziennie i do św. Dominiką i do św. Anny, do Matki Bożej i wiadomo do samego Pana Boga. Pomaga. Uspokajam się.

PixiDixi lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • katja82 Nowa

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, i ja zatestowałam pozytywnie w ubiegły czwartek. Belly wyliczył mi termin na 15.07. Byłam w czwartek na usg nic nie widać ani w badaniu klasycznym ani w USG. To moja 3 ciąża, pierwsza "naturalna" bo wcześniejsze z CLO. W ten sam czwartek wieczorem zrobiłam betę wyszła 113, nie wiem czy nie za nisko bo z wyliczenia wychodzi że to był 18dpo.. Mam stresa jak nie wiem bo 2 lata temu gin powiedział że ja już nie mogę mieć dzieci, a już na pewno nie bez invitro. Teraz czekam na wizytę do 21.11... Poza bolącymi piersiami żadnych objawów...

• Britty Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Co do czarnych myśli to chyba każda kobieta po stracie je miewa. Czasami budzę się w nocy i nie mogę spać i chociaż muszę przyznać, że rzadko bywam w kościele to często wtedy biorę różaniec który mam pod poduszką i się modlę, to mnie uspokaja i wycisza. Dziewczyny pisały tez na forum o paskach od dominikanów (św. Dominik jest patronem kobiet w ciąży) podobno wystarczy do nich napisać maila i można takie dostać. Każda z nas jakoś próbuje sobie z tum radzić...

Ja taki paseczek posiadam wystarczy napisać do zakonu sióstr Dominikanek. Jeszcze modlą sie wtedy za ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 13:25

magdaa, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Magda majonez? Czytałam, że nie bardzo wskazany, bo z surowych jaj... ja odstawiłam, ale bez majo ciężki life ;p
    Mnie dziś dopada jakieś przeziębienie albo jakieś inne dziadostwo. Pół głowy czuję jakbym miała przewiane. Woda utleniona do ucha, herbatka i zaraz posmaruje się vickiem.
    Co do czarnych myśli też je mam, nie przeżyłam starty dzięki Bogu, ale starnia ponad 4,5 roku o ciążę zrobiły swoje. I też czasem się zamartwiam. Szczególnie jak nie czuję objawów. Modlę się codziennie i do św. Dominiką i do św. Anny, do Matki Bożej i wiadomo do samego Pana Boga. Pomaga. Uspokajam się.
    To moja 3 ciąża:) uwierz ze w tak śladowej ilosci nic nie szkodzi. Nie dajmy się zwariować

Andziula_1988, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katja82 wrote:
    Cześć, i ja zatestowałam pozytywnie w ubiegły czwartek. Belly wyliczył mi termin na 15.07. Byłam w czwartek na usg nic nie widać ani w badaniu klasycznym ani w USG. To moja 3 ciąża, pierwsza "naturalna" bo wcześniejsze z CLO. W ten sam czwartek wieczorem zrobiłam betę wyszła 113, nie wiem czy nie za nisko bo z wyliczenia wychodzi że to był 18dpo.. Mam stresa jak nie wiem bo 2 lata temu gin powiedział że ja już nie mogę mieć dzieci, a już na pewno nie bez invitro. Teraz czekam na wizytę do 21.11... Poza bolącymi piersiami żadnych objawów...
    Witamy

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona
    Mam do Ciebie pytanie... Będziesz robić badania genetyczne? Co o tym myślisz?

3i499vvjspjyuavk.png
  • Atom Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora z Was sie orientuje,jakie nasz rząd wprowadził zmiany w opiece okołoporodowej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atom wrote:
    Ktora z Was sie orientuje,jakie nasz rząd wprowadził zmiany w opiece okołoporodowej?
    O co konkretnie pytasz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:

Odsylam do linku
    https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię się podpierać tylko rzetelnymi źródłami wiedzy.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ja taki paseczek posiadam wystarczy napisać do zakonu sióstr Dominikanek. Jeszcze modlą sie wtedy za ciebie :)

Britty pisze sie na e-mail czy zwykla poczta?
    Edit juz napisalam na e-mail.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 14:42

• Britty Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Britty pisze sie na e-mail czy zwykla poczta?
    Edit juz napisalam na e-mail.

Ja napisałam na zwykłego e-maila :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałateczka zrobiona. Chciałam fote dodać ale mimo linku z zapodaj.net nie wkleilo sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 16:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no nie wychodzi mi dodanie foty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 16:23

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ