X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Kiedy miałas owu? ja 20 termin na 13.07 i byłam na usg i tylko pecherzyk 3mm

Pixi tez miałam krwiaka w 2 ciazy- wchłonał sie

Agniecha wspołczuje :( grunt, ze dobrze sie skonczyło. ja poszla przy 2 ciazy w 20tc na IP bo ruchów nie czułam 3 dni... płozna nie znalazła serduszka na ktg, ja tam zawał już, dzwonię i rycze zszedł lekarz tez miał minę nieciekawa, ale oaząło się, że młoda odwrociła się jakoś tak, ze ktg jej nie łapało...

ciaza to sam stres

ja postanowiłam, że nie kupuje nowego wozka, mam gondolę po dziewczynach :) spacerówkę sobie kupie :)

Magda sałatke moze jutro zrobie
    Ci ludzie tam pracujący wykazują zero empatii widza w kasizeczce ciazy ciaza 3 poronienia 2 i wali mi tekstem o krwi do kolan słabo odrazu. Z nerwow byłam zimna jak kostka lodu...

Kochana ja wozek kupie po 30tc...

• Ove Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Fete i sery pleśniowe też jem:) one są z mleka pasteryzowanego. Ba..i nawet karmie córkę piersią:)
    Wszystko z.umiarem i ze.zdrowym rozsądkiem:-)
    Uspokoiłaś i mnie :)
    Przez 3 dni od pozytywnego testu ciążowego dzień w dzień jadłam naleśniki ze szpinakiem z garmażerki (byliśmy w trakcie remontu mieszkania i byłam skazana na kupne obiady). Okazało się, że do tych naleśników dodają niebieski ser pleśniowy...Jak ja się tym zestresowałam! Mężowi to prawie płakałam w poduszkę, bo bałam się, że zaszkodziłam maleństwu. Póżniej starałam się sobie tłumaczyć, że i tak było to na pewno przygotowywane w wysokiej temp., ale cały czas obawę miałam.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Dziewczyny nie nakrecajcie się proszę. Tak na chłopski rozum co Wam.da zrobienie tej bety...wprowadzacie tylko niepokój u siebie. Poczekajcie na wizytę. Usg wszystko wyjaśni. Nie tabelki...
    Ja mam dopiero wizytę8.12. Pocieszające?:) i to.prywatnie:) mogę szycbiej ale.po.co? Uważam.że to stwarza niepotrzebne napięcie a nic nie przyspieszymy. Dajmy dzieciom spokojnie się rozwijać. Wierzę że wszystkim nam.które tu już są i dojdą się uda.
    Magdaa jak ja Cię lubię! Jak się cieszę że ktoś tu ma tak jak ja zdroworozsądkowe podejście ;)

magdaa lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to dziś byłam w kinie z koleżankami na „Złe mamuśki 2” i powiem Wam że świetnie się bawiłam w końcu trochę ze mnie zeszło :)

PixiDixi, magdaa lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam 1 i usmialam sie a jestem wybredna co do komedii.
    O jakiej salatce mowa ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam siusiu i jest czysto Uf oby juz tak zostało

Tinnera, Alfa_Centauri, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Zielona
    Mam do Ciebie pytanie... Będziesz robić badania genetyczne? Co o tym myślisz?
    Jeszcze nie rozmawialam z moja ginekolog na ten temat,ale nie czuje takiej potrzeby jak narazie.
    Wydaje mi sie ze prenatalne badanie mi wystarczy.

Paulina.G lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ci ludzie tam pracujący wykazują zero empatii widza w kasizeczce ciazy ciaza 3 poronienia 2 i wali mi tekstem o krwi do kolan słabo odrazu. Z nerwow byłam zimna jak kostka lodu...

Kochana ja wozek kupie po 30tc...

Aga to naprawdę zależy na kogo trafisz :( ja mam i dobre i złe wspomnienia... a jak masz karte ciąży to tym bardziej niefajnie Cie potraktowali :( teraz będzie tylko lepiej! Mnie dziś brzuch mocno boli i schizuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Aga to naprawdę zależy na kogo trafisz :( ja mam i dobre i złe wspomnienia... a jak masz karte ciąży to tym bardziej niefajnie Cie potraktowali :( teraz będzie tylko lepiej! Mnie dziś brzuch mocno boli i schizuję :(
    Lyknij No spe i leż kochana

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie nie mam :( leżęć to leże cały dzien... jutro muszę i tak pojechac na zakupy to zachacze o apteke. Najbardziej mnie martwi fakt, że sporo młodych dziewczyn jest po poronieniach, ciazach biochemicznych etc... albo problemy z zajsciem a u nas wszytsko ok było do tej pory. Co prawda lezałam w 2 ciazy chyba 2 razy w szpitalu. bo w 8/9 tydzien, pozniej 26/27 ale skonczyło się szczesliwie. Ja cała 2 ciaze bralam zastrzyki w brzuch i acard

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do bety- mi lekarz zabronił iść, wiec ide dopiero na usg 20 bo zastanawiam sie gdzie prowadzic ciaze czy we wro- 180 wizyta czy w miliczu- 100... dziewczyny urodziłam we wro, a teraz waham się czy jest sens, bo ja raczej bede miec 3cc

• Britty Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to jak myślicie kiedy najprędzej udać się do lekarza? Chyba napisze do swojego giną niech mi podpowie :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jeszcze nie rozmawialam z moja ginekolog na ten temat,ale nie czuje takiej potrzeby jak narazie.
    Wydaje mi sie ze prenatalne badanie mi wystarczy.
    Moja mnie ostatnio zapytała czy chcę te badania robić... Ostatecznie widząc, że w sumie sama nie wiem, powiedziała ze ona by na moim miejscu nie robiła.
    Piszac prenatalne masz na myśli te 3 USG, czy te jedno, które możesz wybrać rozszerzone... pytam, bo ja tego troche nie pojmuje
    I dziękuję za odpowiedz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 23:00

3i499vvjspjyuavk.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Moja mnie ostatnio zapytała czy chcę te badania robić... Ostatecznie widząc, że w sumie sama nie wiem, powiedziała ze ona by na moim miejscu nie robiła.
    Piszac prenatalne masz na myśli te 3 USG, czy te jedno, które możesz wybrać rozszerzone... pytam, bo ja tego troche nie pojmuje

Mama ginekolog fajnie o tym pisze:
    https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/

Chociaż z tego co pamietam to mieszkasz w Niemczech a tam jest to triche inaczej - bo w pl większość idzie na prenatalne nieinwazyjne - czyli po prostu bardzo szczegółowe usg, gdzie osoba z uprawnieniami wszystko mierzy itd. a moja przyjaciółka mówiła że u Was w de jej położna mówiąc o prenatalnych miała na myśli te inwazyjne, czyli np angiopunkcje która już może być dla dziecka niebezpieczna. Tak ja to rozumiem, mam nadzieje ze pomogłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos nie moge spac :/ 1x ale to chyba przez te wszystkie wczorajsze nerwy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dawka leków wzięta na aplikatorze Crinone tylko brązowy sluz przy końcówce czyli jest poprawa Uf jeszcze czasami przy siusiu cos lekko poplamić na bardziej różowo niż czerwono :) dzis lezymy cały dzien :)

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się i duuuzo odpoczywaj ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Trzymaj się i duuuzo odpoczywaj ;)
    Tak zrobię a jął by mi sie cokolwiek nie podobało to dzwonię do mojej kliniki i niech oni kombinują i sprawdzają. Chociaż liczę, ze juz bedzie spokój i nikt maluchom nie bedzie przeszkadzal do kolejnej wizyty 22.11

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    W Niemczech jest tak ze prenatalne czyli bodajze w ok.20 tyg jest dla wszystkich darmowe tj. Mierzenie,sprawdzanie narzadow itd.
    Mozna zrobic prywatnie prenaetest czy jakos tak to jest badanie genetyczne z krwi plus szczegolowe usg, robi sie to ok 11/13tc. Sprawdzaja dokladnie wszystko na usg plus pobieraja od matki 8 ampulek krwi na choroby dziecka,plec itd to kosztuje 399€. A samo pobranie krwi bez usg 199€. S co do usg ze u nas tylko trzy mozna ro bzdura. Kazda tutaj ma usg co wizyte.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tak zrobię a jął by mi sie cokolwiek nie podobało to dzwonię do mojej kliniki i niech oni kombinują i sprawdzają. Chociaż liczę, ze juz bedzie spokój i nikt maluchom nie bedzie przeszkadzal do kolejnej wizyty 22.11

Aga a oni powiedzieli skad krew? bo nie doczytałam... widzę, że nie tylko ja nie mogę spać :P z tym,że ja do czwartku pracowałam na nocki i nie mogę się przestawić :(

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ