X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Uspokoiłaś i mnie :)
    Przez 3 dni od pozytywnego testu ciążowego dzień w dzień jadłam naleśniki ze szpinakiem z garmażerki (byliśmy w trakcie remontu mieszkania i byłam skazana na kupne obiady). Okazało się, że do tych naleśników dodają niebieski ser pleśniowy...Jak ja się tym zestresowałam! Mężowi to prawie płakałam w poduszkę, bo bałam się, że zaszkodziłam maleństwu. Póżniej starałam się sobie tłumaczyć, że i tak było to na pewno przygotowywane w wysokiej temp., ale cały czas obawę miałam.
    Kochana na zdrowie i się nie martw:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tak zrobię a jął by mi sie cokolwiek nie podobało to dzwonię do mojej kliniki i niech oni kombinują i sprawdzają. Chociaż liczę, ze juz bedzie spokój i nikt maluchom nie bedzie przeszkadzal do kolejnej wizyty 22.11
    I oby tak było kochana! Niech nikt nie przeszkadza maluchom w rozwoju ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Magdaa jak ja Cię lubię! Jak się cieszę że ktoś tu ma tak jak ja zdroworozsądkowe podejście ;)
    ❤❤ życie mnie doświadczyło i wiem że nawet stanie na rzesach czasem nie pomoże. My babki jesteśmy silniejsze niż same myślimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ogladalam 1 i usmialam sie a jestem wybredna co do komedii.
    O jakiej salatce mowa ?
    O mojej sałatce hahahah. 2 strony bliżej pisałam:-)) rób i na zdrowie❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) ale się rozpisujecie wieczorem:)
    Ja Lenke karmie i od.razu.z nią odpływam. Mąż się śmieje że od tygodnia po 20 mnie już nie ma. Ale dobrze mi z tym bo w nocy mam srednio 3 pobudki Leni się na cyca budzi a rano po 6 juz mnie budzi więc jestem chociaż wyspana:)
    Miłego dzionka.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszzcze odnośnie jedzenia... ja jakoś w ostani week października najadłam się sushi :P kolezanka robi mega... i alko też wtedy piłam, bo testy były negatywne ;)

• Sanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja zmierzam właśnie do pracy, ech spóźnię się trochę bo wczoraj na chwilę przyjechała do nas teściowa i cały rytm poranka mi zepsuła ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a jeszzcze odnośnie jedzenia... ja jakoś w ostani week października najadłam się sushi :P kolezanka robi mega... i alko też wtedy piłam, bo testy były negatywne ;)
    Nic sie nie boj. Nic nie zaszkodzilas. Luzik kochana. Takze nie wracaj do tego:-)

• Katka_ Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam sie w poniedziałek, mam nadzieje ze weekend minął Wam przyjemnie chociaż doczytam, ze aga najadła sie strachu. Mnie niestety dopadły okropne mdłości, identyczne jak w poprzedniej ciazy. Mdli mnie nawet w nocy, odrzuciło mnie w zasadzie od wszystkiego. Ciezko jest zwłaszcza ze w domu jest dwulatek któremu trzeba gotować

hchy9jcg8bild9ko.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zaczely towarzyszyc lekkie mdłości ale to sie dzieje rano i wtedy kiedy jestem glodna a otwierajac lodowke stwierdzam ze nie ma dla mnie nic odpowiedniego :(

• RedMe Nowa

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :) Mogę do Was dołączyć? Termin z OM wypada mi na 9 lipca. To moja trzecia ciąża, więc jestem troszeczkę przerażona, ale pomału się oswajam z myślą, że będę miała jeszcze jednego bąbla :) Jestem mamą prawie 7 letniej pannicy, i prawie 4 latka buntownika ;)

Andziula_1988, PixiDixi, gapa25 lubią tę wiadomość

uwo93e3kcs070e8n.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedMe wrote:
    Witam! :) Mogę do Was dołączyć? Termin z OM wypada mi na 9 lipca. To moja trzecia ciąża, więc jestem troszeczkę przerażona, ale pomału się oswajam z myślą, że będę miała jeszcze jednego bąbla :) Jestem mamą prawie 7 letniej pannicy, i prawie 4 latka buntownika ;)
    Witaj ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dziś dostałam plamienia- niedużo , zobaczyłam jasno różową krew na papierze przy załatwianiu się ;/ ... zrobiłam betę, wynosi 6697 (w czwartek było 2652). Wg kalkulatora w normie ale przyrost tylko 60% . Jestem załamana ;(, szukam lekarza, kt. mnie dziś przyjmie ..

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedMe wrote:
    Witamy:) luzik to moja 3 ciąża a najmłodsze ma 11mcy:) czasem szczęście do nas puka niespodziewanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczynki, dziś dostałam plamienia- niedużo , zobaczyłam jasno różową krew na papierze przy załatwianiu się ;/ ... zrobiłam betę, wynosi 6697 (w czwartek było 2652). Wg kalkulatora w normie ale przyrost tylko 60% . Jestem załamana ;(, szukam lekarza, kt. mnie dziś przyjmie ..
    Uszy do gory czekamy na wieści

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Aga a oni powiedzieli skad krew? bo nie doczytałam... widzę, że nie tylko ja nie mogę spać :P z tym,że ja do czwartku pracowałam na nocki i nie mogę się przestawić :(
    Problem z tym, ze nie wiadomo szyjka zamknięta a na usg nie widać żadnego krwiaka ani nic :/ kazali duzo odpoczywać i leżeć, moze być tak, ze któryś z maluszków jak sie rozpycha to nacisnął na krwinkę i poszło, modlę sie zeby tak właśnie było

Vani nie panikuj beta powyżej 5000 przyrasta juz w słabszym stopniu :) z tad juz tylko 60% a nie ja z początku nawet i nieraz Ok 200% :) głowa do gory!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łosoś wędzony jest zabroniony prawda?

• RedMe Nowa

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa to spodziewasz się bliźniaków? :) Super! :)

Vani trzymam kciuki!

Ja się na wizytę dopiero umówiłam na koniec listopada, to będzie 9 tydzień, i się zastanawiam czy nie za późno :/

uwo93e3kcs070e8n.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vani daj znac co i jak! Albo podejdz na IP, ja jak byłam z młodszą córką w 8/9 i była krew na IP poszłam nawet lekarza nie szukalam prywatnie
    RedMe witaj :) ja mam 5 i 4 latkę w domu :) będzie szał :P fajnie, że nie tylko ja mam więcej dzieci :)

Magda wiem, że nie zaszkodziłam ;) wtedy jeszcze ciąży nie było :P gdzieś krążyła :) ale nie ma się co schizować, bo naprawdę oszaleć można

Aga a Ty myśl pozytywnie, naprawdę sporo kobiet ma jakieś krwawienia etc Ty masz już dzieci czy nie? Bo nie pamiętam... <wstyd>

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ