X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Uspokoiłaś i mnie :)
    Przez 3 dni od pozytywnego testu ciążowego dzień w dzień jadłam naleśniki ze szpinakiem z garmażerki (byliśmy w trakcie remontu mieszkania i byłam skazana na kupne obiady). Okazało się, że do tych naleśników dodają niebieski ser pleśniowy...Jak ja się tym zestresowałam! Mężowi to prawie płakałam w poduszkę, bo bałam się, że zaszkodziłam maleństwu. Póżniej starałam się sobie tłumaczyć, że i tak było to na pewno przygotowywane w wysokiej temp., ale cały czas obawę miałam.
    Kochana na zdrowie i się nie martw:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tak zrobię a jął by mi sie cokolwiek nie podobało to dzwonię do mojej kliniki i niech oni kombinują i sprawdzają. Chociaż liczę, ze juz bedzie spokój i nikt maluchom nie bedzie przeszkadzal do kolejnej wizyty 22.11
    I oby tak było kochana! Niech nikt nie przeszkadza maluchom w rozwoju ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Magdaa jak ja Cię lubię! Jak się cieszę że ktoś tu ma tak jak ja zdroworozsądkowe podejście ;)
    ❤❤ życie mnie doświadczyło i wiem że nawet stanie na rzesach czasem nie pomoże. My babki jesteśmy silniejsze niż same myślimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ogladalam 1 i usmialam sie a jestem wybredna co do komedii.
    O jakiej salatce mowa ?
    O mojej sałatce hahahah. 2 strony bliżej pisałam:-)) rób i na zdrowie❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) ale się rozpisujecie wieczorem:)
    Ja Lenke karmie i od.razu.z nią odpływam. Mąż się śmieje że od tygodnia po 20 mnie już nie ma. Ale dobrze mi z tym bo w nocy mam srednio 3 pobudki Leni się na cyca budzi a rano po 6 juz mnie budzi więc jestem chociaż wyspana:)
    Miłego dzionka.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszzcze odnośnie jedzenia... ja jakoś w ostani week października najadłam się sushi :P kolezanka robi mega... i alko też wtedy piłam, bo testy były negatywne ;)

• Sanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja zmierzam właśnie do pracy, ech spóźnię się trochę bo wczoraj na chwilę przyjechała do nas teściowa i cały rytm poranka mi zepsuła ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a jeszzcze odnośnie jedzenia... ja jakoś w ostani week października najadłam się sushi :P kolezanka robi mega... i alko też wtedy piłam, bo testy były negatywne ;)
    Nic sie nie boj. Nic nie zaszkodzilas. Luzik kochana. Takze nie wracaj do tego:-)

• Katka_ Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam sie w poniedziałek, mam nadzieje ze weekend minął Wam przyjemnie chociaż doczytam, ze aga najadła sie strachu. Mnie niestety dopadły okropne mdłości, identyczne jak w poprzedniej ciazy. Mdli mnie nawet w nocy, odrzuciło mnie w zasadzie od wszystkiego. Ciezko jest zwłaszcza ze w domu jest dwulatek któremu trzeba gotować

hchy9jcg8bild9ko.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zaczely towarzyszyc lekkie mdłości ale to sie dzieje rano i wtedy kiedy jestem glodna a otwierajac lodowke stwierdzam ze nie ma dla mnie nic odpowiedniego :(

• RedMe Nowa

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :) Mogę do Was dołączyć? Termin z OM wypada mi na 9 lipca. To moja trzecia ciąża, więc jestem troszeczkę przerażona, ale pomału się oswajam z myślą, że będę miała jeszcze jednego bąbla :) Jestem mamą prawie 7 letniej pannicy, i prawie 4 latka buntownika ;)

Andziula_1988, PixiDixi, gapa25 lubią tę wiadomość

uwo93e3kcs070e8n.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedMe wrote:
    Witam! :) Mogę do Was dołączyć? Termin z OM wypada mi na 9 lipca. To moja trzecia ciąża, więc jestem troszeczkę przerażona, ale pomału się oswajam z myślą, że będę miała jeszcze jednego bąbla :) Jestem mamą prawie 7 letniej pannicy, i prawie 4 latka buntownika ;)
    Witaj ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dziś dostałam plamienia- niedużo , zobaczyłam jasno różową krew na papierze przy załatwianiu się ;/ ... zrobiłam betę, wynosi 6697 (w czwartek było 2652). Wg kalkulatora w normie ale przyrost tylko 60% . Jestem załamana ;(, szukam lekarza, kt. mnie dziś przyjmie ..

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedMe wrote:
    Witamy:) luzik to moja 3 ciąża a najmłodsze ma 11mcy:) czasem szczęście do nas puka niespodziewanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczynki, dziś dostałam plamienia- niedużo , zobaczyłam jasno różową krew na papierze przy załatwianiu się ;/ ... zrobiłam betę, wynosi 6697 (w czwartek było 2652). Wg kalkulatora w normie ale przyrost tylko 60% . Jestem załamana ;(, szukam lekarza, kt. mnie dziś przyjmie ..
    Uszy do gory czekamy na wieści

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Aga a oni powiedzieli skad krew? bo nie doczytałam... widzę, że nie tylko ja nie mogę spać :P z tym,że ja do czwartku pracowałam na nocki i nie mogę się przestawić :(
    Problem z tym, ze nie wiadomo szyjka zamknięta a na usg nie widać żadnego krwiaka ani nic :/ kazali duzo odpoczywać i leżeć, moze być tak, ze któryś z maluszków jak sie rozpycha to nacisnął na krwinkę i poszło, modlę sie zeby tak właśnie było

Vani nie panikuj beta powyżej 5000 przyrasta juz w słabszym stopniu :) z tad juz tylko 60% a nie ja z początku nawet i nieraz Ok 200% :) głowa do gory!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łosoś wędzony jest zabroniony prawda?

• RedMe Nowa

Wysłany: 13 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa to spodziewasz się bliźniaków? :) Super! :)

Vani trzymam kciuki!

Ja się na wizytę dopiero umówiłam na koniec listopada, to będzie 9 tydzień, i się zastanawiam czy nie za późno :/

uwo93e3kcs070e8n.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vani daj znac co i jak! Albo podejdz na IP, ja jak byłam z młodszą córką w 8/9 i była krew na IP poszłam nawet lekarza nie szukalam prywatnie
    RedMe witaj :) ja mam 5 i 4 latkę w domu :) będzie szał :P fajnie, że nie tylko ja mam więcej dzieci :)

Magda wiem, że nie zaszkodziłam ;) wtedy jeszcze ciąży nie było :P gdzieś krążyła :) ale nie ma się co schizować, bo naprawdę oszaleć można

Aga a Ty myśl pozytywnie, naprawdę sporo kobiet ma jakieś krwawienia etc Ty masz już dzieci czy nie? Bo nie pamiętam... <wstyd>

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ