X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Mi tez zaczely towarzyszyc lekkie mdłości ale to sie dzieje rano i wtedy kiedy jestem glodna a otwierajac lodowke stwierdzam ze nie ma dla mnie nic odpowiedniego :(
    Mam to samo ;p

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    M@ziii święta prawda, nigdy nie dochodzisz pracodawcy, także bez skrupułów jak potrzebujesz idź na L4. Twoje maleństwo i Ty jesteście najważniejsi, zamkniesz za sobą drzwi i wreszcie będzie spokój ;)

Agniecha, ja też miałam taką, tylko upiecie było niżej :) :)
    Tez miałam niżej bo włosy miałam krótsze :D hihihi :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w srode poszłam się pozegnać i przyszłam z ciastem a usłyszałam, że p.X zyczy mi zebym kiedys sama była pracodawcą i ktoś mnie tak wyrolował... miło prawda? :P fakt, u mnie w pracy najwiekszy młyn teraz przed swietami

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Równie dobrze mogłam przyjść ze zwolnieniem i od razu odejść i mieć wszystko w dupie. Nie ma co być lojalnym dla pracodawcy, oni zawsze myślą tylko o sobie.
    M@ziii ja jak pdchodzilam z poprzedniej pracy chciałam być w porządku i okropnie mnie potraktowali. Od tej pory wychodzę z założenia, że nikt nie doceni naszej pracy i uczciwości. Teraz będę myśleć o sobie i Maleństwu.
    Alfa, Karolcia kciuki za Wasze wizyty

dqpri09kh0x52aib.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, pracodawca zawsze będzie miał jakieś ale... ale my jako przyszłe matki mamy oczywiście prawo do zwolnienia i z jakiej racji ma robić ktoś Krzywe miny :) założę się, ze mój szef tez nie będzie tryskał radością na wieść o ciąży i zwolnieniu :p No trudno, życie :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Równie dobrze mogłam przyjść ze zwolnieniem i od razu odejść i mieć wszystko w dupie. Nie ma co być lojalnym dla pracodawcy, oni zawsze myślą tylko o sobie.
    Pfff zawsze powtarzam że należy myśleć o sobie bo pracodawca nawet gdybyś pracowała do dnia porodu Ci nie podziekuje

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszcze Wam Dziewczyny :/ moj szef to normalnie bajka :) mowil, ze jesli chce isc na L4 w pierwszych tygodniach to oczywiscie, zebym sie nie zastanawiala :) pozniej chce jeszcze wrocic na dwa miesiace, ale i tak mi mocno gratulowal i zyczyl jeszcze przynajmniej dwoch szczesliwych ciaz, bo jedno dziecko to malo ;) jest bardzo prorodzinny, bo juz troche dziewczyn poszlo na macierzynskie, wiec wie, ze taka kolej rzeczy :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Nie zazdroszcze Wam Dziewczyny :/ moj szef to normalnie bajka :) mowil, ze jesli chce isc na L4 w pierwszych tygodniach to oczywiscie, zebym sie nie zastanawiala :) pozniej chce jeszcze wrocic na dwa miesiace, ale i tak mi mocno gratulowal i zyczyl jeszcze przynajmniej dwoch szczesliwych ciaz, bo jedno dziecko to malo ;) jest bardzo prorodzinny, bo juz troche dziewczyn poszlo na macierzynskie, wiec wie, ze taka kolej rzeczy :)
    Hehe to u mnie też spoko. W zasadzie poszłam na l4 2 lata temu...i następne 2 będę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jak w maju poszłam na l4 ciążowe to drektor wydarł sie na mnie ze w dupach sie przewraca zeby odrazu na l4 isc mowie ze mam ciaze zagrożoną (byłam juz po 1 poronieniu a ciaza była z in vitro) a on mi na to, ze wszystkie teraz wielce zagrożone i walnął mi drzwiami przed nosem, jak poroniłam i wróciłam do pracy to przez tydz chodził z podkulonym ogonem a potem chcieli mnie zdegradować na najniższe stanowisko... uciekłam na l4 bo miałam przygotowanie do kolejnego transferu (nieudanego) gdzie tak sie załamałam, ze dali mi kolejne l4 na podratowanie psychiki i kiedy sie tak uspokoiłam i przestałam stresować praca transfer udany podwójnie! Nerwy naprawdę niszczą

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny ja jak w maju poszłam na l4 ciążowe to drektor wydarł sie na mnie ze w dupach sie przewraca zeby odrazu na l4 isc mowie ze mam ciaze zagrożoną (byłam juz po 1 poronieniu a ciaza była z in vitro) a on mi na to, ze wszystkie teraz wielce zagrożone i walnął mi drzwiami przed nosem, jak poroniłam i wróciłam do pracy to przez tydz chodził z podkulonym ogonem a potem chcieli mnie zdegradować na najniższe stanowisko... uciekłam na l4 bo miałam przygotowanie do kolejnego transferu (nieudanego) gdzie tak sie załamałam, ze dali mi kolejne l4 na podratowanie psychiki i kiedy sie tak uspokoiłam i przestałam stresować praca transfer udany podwójnie! Nerwy naprawdę niszczą
    :-((((

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale to mnie utwierdziło w przekonaniu ze nie można miec skrupułów, prawie 7lat pracy jako jedyna tak długo pracuje w tejfirmie a tu mnie tak potraktowali. Dlatego teraz mój M zawiózł l4 ciążowe i zaniósł prosto do kadr

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Niestety ale to mnie utwierdziło w przekonaniu ze nie można miec skrupułów, prawie 7lat pracy jako jedyna tak długo pracuje w tejfirmie a tu mnie tak potraktowali. Dlatego teraz mój M zawiózł l4 ciążowe i zaniósł prosto do kadr
    U mnie luzik choc poszlam na l4 z Lenka od razu po zrobieniu testu. Nie zastanawialam sie. Po 2 stratach nie bylo.mowy zeby pracowac i sie wkurzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz nie doczekalam konca macierzyńskiego i znów l4. No cóż..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    A teraz nie doczekalam konca macierzyńskiego i znów l4. No cóż..
    No coz życie :D bedzie rodzeństwo <3

magdaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też myślę o zwolnieniu od stycznia/lutego, ale moja Pani doktor chyba nie jest zwolennikiem L4... mam pracę 8h przy komputerze, 10 rzeczy na raz i bieganie na spotkania. Siedzę w pracy a moja wydajność spadła już do minimum, nic mi się nie chcę:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:01

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg ewidentnie zaczął pracować jak w ciąży. Chyba, że to taki ciężki dzień dzisiaj, tylko ja tak mam? Taka rozkojarzona i roztrzepana dzisiaj jestem że sama siebie nie poznaję. Siedzę właśnie w przychodni i czekam i czekam i zaraz w ścianę zacznę się wgryzać.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dziś widzę temat pracy :) u mnie na szczescie nikogo nie obchodzi czy pracuję czy nie. Na razie planuję do końca grudnia pracować, potem w styczniu i lutym L4 bo mam pod koniec lutego bardzo ważny egzamin i chcę się do niego przygotować. A od marca pewnie wrócę do pracy i jeśli będzie ok to do końca maja pewnie popracuję.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak to mówią kiedy chcesz podwyżkę okazuje sie ze twoja praca jest nic niewarta zato kiedy chcesz isc na urlop okazuje sie, ze jestes niezastąpiony :D

Andziula_1988, Lena21 lubią tę wiadomość

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Bo jak to mówią kiedy chcesz podwyżkę okazuje sie ze twoja praca jest nic niewarta zato kiedy chcesz isc na urlop okazuje sie, ze jestes niezastąpiony :D
    Bardzo dobrze powiedziane :) mój szef się przyzwyczaił że dziewczyny jak były w ciąży to prawie do samego porodu pracowały, dlatego teraz takie zdziwinie że gdzie to tak wcześnie. Powiedziałam że max do końca miesiąca mogę zostać, a jak dalej będzie odstawiał takie szopki to odejdę z dnia na dzień. I wtedy niech sobie radzi.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Bardzo dobrze powiedziane :) mój szef się przyzwyczaił że dziewczyny jak były w ciąży to prawie do samego porodu pracowały, dlatego teraz takie zdziwinie że gdzie to tak wcześnie. Powiedziałam że max do końca miesiąca mogę zostać, a jak dalej będzie odstawiał takie szopki to odejdę z dnia na dzień. I wtedy niech sobie radzi.
    I dobrze powiedziałaś! Nie ma co bo jak by nie daj Bóg cos sie stało to i tak sie wypnie i palnie ze trzeba było isc na l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:33

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ