X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Mi tez zaczely towarzyszyc lekkie mdłości ale to sie dzieje rano i wtedy kiedy jestem glodna a otwierajac lodowke stwierdzam ze nie ma dla mnie nic odpowiedniego :(
    Mam to samo ;p

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    M@ziii święta prawda, nigdy nie dochodzisz pracodawcy, także bez skrupułów jak potrzebujesz idź na L4. Twoje maleństwo i Ty jesteście najważniejsi, zamkniesz za sobą drzwi i wreszcie będzie spokój ;)

Agniecha, ja też miałam taką, tylko upiecie było niżej :) :)
    Tez miałam niżej bo włosy miałam krótsze :D hihihi :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w srode poszłam się pozegnać i przyszłam z ciastem a usłyszałam, że p.X zyczy mi zebym kiedys sama była pracodawcą i ktoś mnie tak wyrolował... miło prawda? :P fakt, u mnie w pracy najwiekszy młyn teraz przed swietami

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Równie dobrze mogłam przyjść ze zwolnieniem i od razu odejść i mieć wszystko w dupie. Nie ma co być lojalnym dla pracodawcy, oni zawsze myślą tylko o sobie.
    M@ziii ja jak pdchodzilam z poprzedniej pracy chciałam być w porządku i okropnie mnie potraktowali. Od tej pory wychodzę z założenia, że nikt nie doceni naszej pracy i uczciwości. Teraz będę myśleć o sobie i Maleństwu.
    Alfa, Karolcia kciuki za Wasze wizyty

dqpri09kh0x52aib.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, pracodawca zawsze będzie miał jakieś ale... ale my jako przyszłe matki mamy oczywiście prawo do zwolnienia i z jakiej racji ma robić ktoś Krzywe miny :) założę się, ze mój szef tez nie będzie tryskał radością na wieść o ciąży i zwolnieniu :p No trudno, życie :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Równie dobrze mogłam przyjść ze zwolnieniem i od razu odejść i mieć wszystko w dupie. Nie ma co być lojalnym dla pracodawcy, oni zawsze myślą tylko o sobie.
    Pfff zawsze powtarzam że należy myśleć o sobie bo pracodawca nawet gdybyś pracowała do dnia porodu Ci nie podziekuje

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszcze Wam Dziewczyny :/ moj szef to normalnie bajka :) mowil, ze jesli chce isc na L4 w pierwszych tygodniach to oczywiscie, zebym sie nie zastanawiala :) pozniej chce jeszcze wrocic na dwa miesiace, ale i tak mi mocno gratulowal i zyczyl jeszcze przynajmniej dwoch szczesliwych ciaz, bo jedno dziecko to malo ;) jest bardzo prorodzinny, bo juz troche dziewczyn poszlo na macierzynskie, wiec wie, ze taka kolej rzeczy :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Nie zazdroszcze Wam Dziewczyny :/ moj szef to normalnie bajka :) mowil, ze jesli chce isc na L4 w pierwszych tygodniach to oczywiscie, zebym sie nie zastanawiala :) pozniej chce jeszcze wrocic na dwa miesiace, ale i tak mi mocno gratulowal i zyczyl jeszcze przynajmniej dwoch szczesliwych ciaz, bo jedno dziecko to malo ;) jest bardzo prorodzinny, bo juz troche dziewczyn poszlo na macierzynskie, wiec wie, ze taka kolej rzeczy :)
    Hehe to u mnie też spoko. W zasadzie poszłam na l4 2 lata temu...i następne 2 będę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jak w maju poszłam na l4 ciążowe to drektor wydarł sie na mnie ze w dupach sie przewraca zeby odrazu na l4 isc mowie ze mam ciaze zagrożoną (byłam juz po 1 poronieniu a ciaza była z in vitro) a on mi na to, ze wszystkie teraz wielce zagrożone i walnął mi drzwiami przed nosem, jak poroniłam i wróciłam do pracy to przez tydz chodził z podkulonym ogonem a potem chcieli mnie zdegradować na najniższe stanowisko... uciekłam na l4 bo miałam przygotowanie do kolejnego transferu (nieudanego) gdzie tak sie załamałam, ze dali mi kolejne l4 na podratowanie psychiki i kiedy sie tak uspokoiłam i przestałam stresować praca transfer udany podwójnie! Nerwy naprawdę niszczą

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny ja jak w maju poszłam na l4 ciążowe to drektor wydarł sie na mnie ze w dupach sie przewraca zeby odrazu na l4 isc mowie ze mam ciaze zagrożoną (byłam juz po 1 poronieniu a ciaza była z in vitro) a on mi na to, ze wszystkie teraz wielce zagrożone i walnął mi drzwiami przed nosem, jak poroniłam i wróciłam do pracy to przez tydz chodził z podkulonym ogonem a potem chcieli mnie zdegradować na najniższe stanowisko... uciekłam na l4 bo miałam przygotowanie do kolejnego transferu (nieudanego) gdzie tak sie załamałam, ze dali mi kolejne l4 na podratowanie psychiki i kiedy sie tak uspokoiłam i przestałam stresować praca transfer udany podwójnie! Nerwy naprawdę niszczą
    :-((((

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale to mnie utwierdziło w przekonaniu ze nie można miec skrupułów, prawie 7lat pracy jako jedyna tak długo pracuje w tejfirmie a tu mnie tak potraktowali. Dlatego teraz mój M zawiózł l4 ciążowe i zaniósł prosto do kadr

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Niestety ale to mnie utwierdziło w przekonaniu ze nie można miec skrupułów, prawie 7lat pracy jako jedyna tak długo pracuje w tejfirmie a tu mnie tak potraktowali. Dlatego teraz mój M zawiózł l4 ciążowe i zaniósł prosto do kadr
    U mnie luzik choc poszlam na l4 z Lenka od razu po zrobieniu testu. Nie zastanawialam sie. Po 2 stratach nie bylo.mowy zeby pracowac i sie wkurzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz nie doczekalam konca macierzyńskiego i znów l4. No cóż..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    A teraz nie doczekalam konca macierzyńskiego i znów l4. No cóż..
    No coz życie :D bedzie rodzeństwo <3

magdaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też myślę o zwolnieniu od stycznia/lutego, ale moja Pani doktor chyba nie jest zwolennikiem L4... mam pracę 8h przy komputerze, 10 rzeczy na raz i bieganie na spotkania. Siedzę w pracy a moja wydajność spadła już do minimum, nic mi się nie chcę:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:01

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg ewidentnie zaczął pracować jak w ciąży. Chyba, że to taki ciężki dzień dzisiaj, tylko ja tak mam? Taka rozkojarzona i roztrzepana dzisiaj jestem że sama siebie nie poznaję. Siedzę właśnie w przychodni i czekam i czekam i zaraz w ścianę zacznę się wgryzać.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dziś widzę temat pracy :) u mnie na szczescie nikogo nie obchodzi czy pracuję czy nie. Na razie planuję do końca grudnia pracować, potem w styczniu i lutym L4 bo mam pod koniec lutego bardzo ważny egzamin i chcę się do niego przygotować. A od marca pewnie wrócę do pracy i jeśli będzie ok to do końca maja pewnie popracuję.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak to mówią kiedy chcesz podwyżkę okazuje sie ze twoja praca jest nic niewarta zato kiedy chcesz isc na urlop okazuje sie, ze jestes niezastąpiony :D

Andziula_1988, Lena21 lubią tę wiadomość

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Bo jak to mówią kiedy chcesz podwyżkę okazuje sie ze twoja praca jest nic niewarta zato kiedy chcesz isc na urlop okazuje sie, ze jestes niezastąpiony :D
    Bardzo dobrze powiedziane :) mój szef się przyzwyczaił że dziewczyny jak były w ciąży to prawie do samego porodu pracowały, dlatego teraz takie zdziwinie że gdzie to tak wcześnie. Powiedziałam że max do końca miesiąca mogę zostać, a jak dalej będzie odstawiał takie szopki to odejdę z dnia na dzień. I wtedy niech sobie radzi.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Bardzo dobrze powiedziane :) mój szef się przyzwyczaił że dziewczyny jak były w ciąży to prawie do samego porodu pracowały, dlatego teraz takie zdziwinie że gdzie to tak wcześnie. Powiedziałam że max do końca miesiąca mogę zostać, a jak dalej będzie odstawiał takie szopki to odejdę z dnia na dzień. I wtedy niech sobie radzi.
    I dobrze powiedziałaś! Nie ma co bo jak by nie daj Bóg cos sie stało to i tak sie wypnie i palnie ze trzeba było isc na l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 14:33

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ