X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział ze jak ma coś wyjść w moczu to wyjdzie nawet teraz. Właśnie napiłam się i czekam żeby jak najszybciej ten mocz oddać, bo dobrze by było jakbym zdążyła przed wizyta u lekarza a mam na 17...Problemów właśnie nie mam, czasem mnie coś boli w dole brzucha jak oddaje mocz ale to jak kichne w tym samym czasie na przykład.
    Jak nie zdążą mi tego moczu przebadać to trudno, zadzwonię lekarzowi jak już będę miała wynik. Chciałabym żeby zobaczył pod USG czy czegoś tam nie ma :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dziewczyny, mam silny bol w okolicy prawej nerki, przynajmniej tak mi się wydaje... Dzwoniłam do swojej lekarki, ale jest już na urlopie... Umówiłam się do innego lekarza, zawiozę mocz do laboratorium i zobaczymy... Boje się trochę. Ból nie jest bardzo silny, raczej przy ruchu i dotyku. Jak leżę to nie boli. Miała któraś z Was coś podobnego? Powinnam się martwić?
    Spokojnie..mocz oddasz zobaczysz.co.wyjdzie. to nie szkodzi ciąży tylko Tobie. Nie boj sie. Jeśli nawet stan zapalny lekarz przepisze odpowedni lek. Głowa do.góry.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc wróciłam od lekarza unosząc się prawie nad ziemią- nasza Kruszynka ma 5,2cm! Fałd karkowy 0,9 kość nosowa obecna. Widziałam czterokomorowe serce, żołądek, pęcherz moczowy, mózg, małe nóżki i rączki.. A jak ona tak rozrabiała! Bo doktor sugerował, że to będzie jednak ona ( obie babcie posikają się ze szczescia) choć my z mężem byliśmy pewni, że chłopak.. Uff ale mi ulżyło mega.. Teraz nie mogę się doczekać żeby powiedzieć mamie

Agniechaaaa, Existenz, muminka83, PixiDixi, Kinga40, magdaaq, Carolline, Lena21, kashanti, Magic, krooolik, Marikita, Niecierpliwa123, anecz_kaa, karolcia87, Paulina.G, melbusia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak koło nerek kłuje jak mam zaparcia :/

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja prowadząca uznała ze raczej będę musiała się przeleczyć antybiotykiem. No ale zobaczymy, jak dzisiaj nie będę miała wyników to chociaż lekarz pod USG sprawdzi, a jutro z wynikiem pójdę już do internisty, tez mysle ze się na tym zna :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mnie tak koło nerek kłuje jak mam zaparcia :/
    No ja zaparcia mam, ale jem tak mało teraz ze nawet ich nie odczuwam wiec nie wiem czy to to :/

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    No więc wróciłam od lekarza unosząc się prawie nad ziemią- nasza Kruszynka ma 5,2cm! Fałd karkowy 0,9 kość nosowa obecna. Widziałam czterokomorowe serce, żołądek, pęcherz moczowy, mózg, małe nóżki i rączki.. A jak ona tak rozrabiała! Bo doktor sugerował, że to będzie jednak ona ( obie babcie posikają się ze szczescia) choć my z mężem byliśmy pewni, że chłopak.. Uff ale mi ulżyło mega.. Teraz nie mogę się doczekać żeby powiedzieć mamie
    Cudownie :)

Existenz, Carolline lubią tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze na luzie. Ale wiem że zobaczę serce.
    Do 19ej jeszcze dużo czasu.moj zobaczy pierwszy raz W życiu dziecko W brzuchu. W piątek idę na wigilię do córki klasy pomagać. Migrena gwarantowana

Magic lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Cudowne informacje <3

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No ja zaparcia mam, ale jem tak mało teraz ze nawet ich nie odczuwam wiec nie wiem czy to to :/
    Ja tez mało jem a jednak jak cos tam sie w jelitach zbierało to odrazu koło nerek ostro czułam

• Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaq, wspolczuje ci bardzo sytuacji, mam nadzieje ze Lenka niedlugo sie pogodzi z sytuacja i ty tez, i ze za niedlugo krwiak bedzie historia.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja tez mało jem a jednak jak cos tam sie w jelitach zbierało to odrazu koło nerek ostro czułam
    A miałaś wtedy non stop ten bol? Bo ja mam tylko przy poruszaniu się i schylaniu. Wyszły mi fosforany jak ostatnio robiłam mocz i boje się ze to kamica :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego mam 37,5, teraz zmierzyłam :/

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fac35d826e4e.jpg

Witamy sie po wizycie. U nas wszystko w porzadku. Plci jeszcze nie widac :(

Urszulka89, Agniechaaaa, muminka83, PixiDixi, terka, Kinga40, magdaaq, Carolline, Lena21, kashanti, Magic, Marikita, mięsko, karolcia87, Paulina.G, melbusia88 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ooo jak superowo :D Ja po cichu też liczę na córkę, a co tam! :P co prawda moja mama i teściowa mają same wnuczki i wszyscy liczą na płeć męską żeby to przełamać - a najbardziej to mój szwagier bo sam ma dwie córki i liczy, że jak u nas będzie chłopak to u nich następny też :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Do tego mam 37,5, teraz zmierzyłam :/
    To jeszcze nie jest źle, poważnie. Ja odkąd w ciąży jestem mam 37,2-37,3.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A miałaś wtedy non stop ten bol? Bo ja mam tylko przy poruszaniu się i schylaniu. Wyszły mi fosforany jak ostatnio robiłam mocz i boje się ze to kamica :(
    Najwiecej jak sie ruszałam, jak leżałam to zdecydowanie mniejszy ból

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fac35d826e4e.jpg

Witamy sie po wizycie. U nas wszystko w porzadku. Plci jeszcze nie widac :(
    Ważne ze z dzidzią wszystko dobrze ;) płeć pokaże jak bedzie chciało malenstwo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ważne ze z dzidzią wszystko dobrze ;) płeć pokaże jak bedzie chciało malenstwo :D
    Tak sadzilam ze jeszcze za wczas ale musialam sie zapytac bo nie bylabym soba. Nastpna wizyta 17.01 wiec chyba juz bedzie widac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Tak sadzilam ze jeszcze za wczas ale musialam sie zapytac bo nie bylabym soba. Nastpna wizyta 17.01 wiec chyba juz bedzie widac.
    Powinno o ile bedzie chciało pokazać :D moje wczoraj skrzyżowały nogi i nie było opcji zeby nawet podgladac co tam chowają :p chociaż dam sobie rękę uciąć ze widziałam, ze jedemu cos dunda miedzy nogami :D hihihi gin sie śmiał, ze zawsze możemy strzelać mamy 50% szans hihihi

Zielona1911, terka, Marikita, mięsko lubią tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ