X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Nalia, z tego co kojarze pisalas, ze mialas crp robione, przy infekcji bakteryjnej crp jest co do zasady powyzej 40. Wiec antybiotyk inaczej jest bez sensu. U nas w norwegii jest kampania przeciwantybiotykowa spoleczna i ogolnie tylko jak naprawde tego wymaga to dostaje sie antybiotyk. A tak to paracetamol, vit c, sol morska do nosa etc.
    Ja sie tak wlasnie z goraczki i mega infekcji wykaraskuje wlasnie.
    Ale ja miałam robione crp dzień przed infekcja. Więc nie wiem. Dodatkowo, katar mam od niedzieli i mój stan się nie poprawia, a właśnie mam podrażnione gardło i wydzielina z nosa zaczyna mi spływać po tylnej ścianie, co powoduje, że zaczynam kaszleć. :( Takze zamiast się poprawiać jest właśnie gorzej, dlatego się zdecyduje chyba na ten antybiotyk. Inaczej by mi się poprawiało.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Mi się takie coś zdarzało i też bałam się że to serce ale po zrobieniu badań okazało się że mam przeciążony kręgosłup i od tego te bóle.
    Na razie kręgosłup to chyba nie ma być czym przeciążony:) schudłam 4kg, fasolka maleńka. No poobserwuje, wejde sobie do internisty mojego niech mnie oslucha i EKG zrobi. Ale mysle ze jakby to były płuca /serce to bym miała więcej objawów... Stawiam bardziej na mięśnie /nerwy/stawy... Tym bardziej że zdarzają mi sie ostatnio nerwobóle. Może przeforsowanie przedświąteczne..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Na razie kręgosłup to chyba nie ma być czym przeciążony:) schudłam 4kg, fasolka maleńka. No poobserwuje, wejde sobie do internisty mojego niech mnie oslucha i EKG zrobi. Ale mysle ze jakby to były płuca /serce to bym miała więcej objawów... Stawiam bardziej na mięśnie /nerwy/stawy... Tym bardziej że zdarzają mi sie ostatnio nerwobóle. Może przeforsowanie przedświąteczne..
    Tym bardziej poszłabym do internisty chociażby , może zaleci braznie magnezu albo szczegółowe badania. Jeśli brakuje Ci witamin, to może dostaniesz jakieś dodatkowe do łykania. A kręgosłup o dziwo nie musi być przeciążony od samej ciąży, a np. już wcześniej - nawet od krzywego siedzenia.

PixiDixi lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia to normalne, ze wydzielina splywa do gardla, przeziebienie normalnie z tydzien trwa jak nic albo i lepiej, ale jesli to nie bakteryjna to antybiotyk nic tu nie da, a sama przejdzie kiedy powinna. Zrob moze crp nowe i zobacz co wyjdzie. Kaszel i katar to akurat normalne objawy zwyklych infekcji wirusowych, ktorych teraz pelno. Jesli masz do tego wysoka goraczke, to moze wskazywac na infekcje bakteryjna, jesli nie lub tylko lekko podwyzszona to raczej antybiotyk jest zbedny. Ja przedwczoraj mialam prawie 39 stopni wczoraj jeszcze 38 a dzis juz tylko katar i kaszel. Taki sezon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:14

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja już odliczam godziny do 11.. Nawet mąż niespodziewanie zdecydował się pracować dziś z domu, żeby iść ze mną. Czasem myślę, że on się bardziej jeszcze martwi niż ja.
    Od rana mi niedobrze i brzuch pobolewa, ale zwalam to na nerwy..
    Trzymajcie kciuki! Ineczka to wizytujesz zaraz po mnie! Kto jeszcze dziś?
    Tak :) Kciuki kochana mnie tez boli brzuch myśle, ze nerwowo tak to już kobiety maja heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ja na 13:30 i tez sie już stresuję :)
    Kciuki :)
    Dziękuje dziewczyny z kciuki :) Z wami od razu lepiej jesteście kochane :*

Tinnera lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zerknij tu Nalia https://www.farmacjaija.pl/zdrowie/profilaktyka/wirusy-i-antybiotyki.html

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ale ja miałam robione crp dzień przed infekcja. Więc nie wiem. Dodatkowo, katar mam od niedzieli i mój stan się nie poprawia, a właśnie mam podrażnione gardło i wydzielina z nosa zaczyna mi spływać po tylnej ścianie, co powoduje, że zaczynam kaszleć. :( Takze zamiast się poprawiać jest właśnie gorzej, dlatego się zdecyduje chyba na ten antybiotyk. Inaczej by mi się poprawiało.
    Ja się kontaktowałam z prowadząca i powiedziała ze po antybiotyk mam iść jak będę miała wysoka temperaturę lub jak bol gardła będzie bardzo silny. U mnie już prawie tydzień trwa infekcja, tez miałam w połowie zalamianie ale teraz jest już lepiej. Jedyne co to rano mam dziwne uczucie w gardle a potem czuje się normalnie;) Teraz na 90% masz infekcje wirusowa, a bakteryjna potwierdza się crp lub wymazem z gardła;) A gdybys od niedzieli miała infekcje bakteryjna to byś już zdychała mówiąc kolokwialnie, pogorszyło by się znacząco. A to ze spływa wydzielina to polecam sól morska do nosa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:20

Carolline, magdaaq lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) kciuki za wizyty :)

My rośniemy, serduszko bije i mamy 1,5 cm :)

magdaaq, Carolline, Marikita, PixiDixi, Paulina.G, Loczek2018, Agniechaaaa, Magic, krooolik, karolcia87 lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Dokładnie może lekarz? Bo ja też nie wiem co może się dziać.

Magda jak się czujesz? Jak samopoczucie?
    Psychicznie poziom1. Fizycznie hmm jak by bole mniejsze ale sa tez ataki mocniejsze. Ciężko się w 2 pogodzić z czymś co wogole w.mojej glowie miejsca nie miało więc zapewne uplynie sporo czasu nim.się ogarnę ze musi być jak jest i koniec
    Leze właśnie z kapusta w cycu. Mleka duzo a dac go.corce nie moge. Odciagnelam wczoraj i dzis bo musze do.uczucia ulgi to zrobić żeby zapalenia.piersi nie mieć i wylewam bo córka nie ma.ochoty go pic. To typ dziecka ze z cyca tak ale inna droga mleczna to.ble.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam problem, wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć klatka piersiowa. Najpierw mąż wołał że to może serce i kazał mi wyciągnąć się odpocząć, ale nie poczułam ulgi. Dzis rano obudziłam sie i jest bez zmian, stały ucisk na górną część mostka, nad piersiami. Nic nie przynosi ulgi, ani zmiana pozycji ani nic, jak rano kasłałam to nawet bolalo bardziej. Nic poza tym sie nie dzieje kurcze, tylko ucisk, ból i ciężkie oddychanie, nie wiem co sie dzieje.
    do lekarza! może to nerwoból tylko, ale lepiej nie bagatelizować :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)
    Witam Was o rok starsza ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

A mi wczoraj tak brzuch wyskoczyl i zamiast jak zwykle rano się zmniejszyc, pozostal taki sam... I pojawila sie wysypka. Wiec.. witaj ciążowy brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:54

Loczek2018, Magic lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja się kontaktowałam z prowadząca i powiedziała ze po antybiotyk mam iść jak będę miała wysoka temperaturę lub jak bol gardła będzie bardzo silny. U mnie już prawie tydzień trwa infekcja, tez miałam w połowie zalamianie ale teraz jest już lepiej. Jedyne co to rano mam dziwne uczucie w gardle a potem czuje się normalnie;) Teraz na 90% masz infekcje wirusowa, a bakteryjna potwierdza się crp lub wymazem z gardła;) A gdybys od niedzieli miała infekcje bakteryjna to byś już zdychała mówiąc kolokwialnie, pogorszyło by się znacząco. A to ze spływa wydzielina to polecam sól morska do nosa;)
    A jak już wzięłam 1 dawkę antybiotyku, to mogę po prostu dalej nie brac?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za wizyty!!!

ja miałam tak jak Ty i miałam bezobjawowe zapalenie pluc :( kaszel, mega scisk w klatce jakby ktos mnie przytulil i nie puscił, powietrza nie mogłam nabrac wiec lekarz koniecznie!!!

widze po suwaczkach ze powoli wkraczamy w II trymestr!!!

ja dzis mam plan ubrac choinke dekorowac pierniki i chociaz 1 okno umyc :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a diclofor podaje sie tez noworodkom :)

Magic ja myslałam ze ty jestes na l4 ;)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

A mi wczoraj tak brzuch wyskoczyl i zamiast jak zwykle rano się zmniejszyc, pozostal taki sam... I pojawila sie wysypka. Wiec.. witaj ciążowy brzuszku :)
    Najlepszego Paula!

Paulina.G lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Wszystkiego najlepszego Paulinko:) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 11:04

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

sto lat!

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, sto lat! Spełnienia marzeń! :)

3mam w kciuki za wszystkie wizyty :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka przedewszystkim spokojnej ciazy :) duzo zdrowia i szczęścia :)!!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ;)
    Ja staram sie spac dzis przez większość dnia bo nadal mam spore mdłości i od wczoraj cały czas chce mi sie pic

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ