Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    O nie a ja chyba dziś przesadziłam, od 13 do teraz latałam po sklepach żeby skompletować prezenty ( i trochę zająć głowę, żeby nie stresować się jutrzejszym usg) i teraz leżę bo mnie coś kłuje w pachwinie po prawej stronie, ciągnie właściwie.. Myślicie, że mogłam tym wysiłkiem zaszkodzić Okruszkowi? Głupia ja. Teraz leżę, wzięłam magnez.. Do jutra umrę z nerwów
    Myślę, że nie zaszkodziłaś. Mnie dziś boli jak się schylam między pośladkami :p
    Mnie tak nieraz ciągnie w pachwinie jak dużo pochodzę albo za szybko.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnięcia o kłucia w pachwinach są normalnym objawem - macica się rozciąga moje drogie :D Potwierdzone info przez ginekologa, ja mam często uczucie zakwasow w podbrzuszu ;)

Marikita, Carolline lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja myślę, że w lipcu lub w czerwcu - (co niektóre w czerwcu) będziemy się chwalić nie zdjęciami z usg a zdjęciami maluszków a jedynym naszym największym zmartwieniem będzie wybór marki pieluszek i kosmetyków ;) Tego sobie i Wam moje drogie życzę :D
    Ciąża to ma być cudowny stan - wiem, że niekiedy nie łatwy ale mamy się nim cieszyć mimo wszystko bo w Nas tworzy się coś niesamowitego, magia :D A nie zamartwiać się na każdym kroku czy aby wszystko jest ok. Nie mówię tu o dziewczynach z przygodami niestety... Tu rozumiem obawy i bardzo Was wspieram.
    Może jestem nienormalna ale czuję że wszystko będzie ok i za kilka miesięcy będziemy się tu chwalić swoimi maleństwami i opisywać porody :D Buźka :*
    Popieram podejście :D Czasem mam słabsze momenty ale tez w to mocno wierze <3

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ciągnięcia o kłucia w pachwinach są normalnym objawem - macica się rozciąga moje drogie :D Potwierdzone info przez ginekologa, ja mam często uczucie zakwasow w podbrzuszu ;)
    Uspokoilas mnie ;) Dzięki :)

Ale piękne zdjecia Maluszków ♥️Cudowne♥️ Ja odliczam dni do niedzieli... Nie moge się doczekać gdy (szczegolnie moja mama) przyszli dziadkowie otworza swoje prezenty :D
    A jutro impreza urodzinowa z bezalkoholowym szampanem :)

Marikita lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Uspokoilas mnie ;) Dzięki :)

Ale piękne zdjecia Maluszków ♥️Cudowne♥️ Ja odliczam dni do niedzieli... Nie moge się doczekać gdy (szczegolnie moja mama) przyszli dziadkowie otworza swoje prezenty :D
    A jutro impreza urodzinowa z bezalkoholowym szampanem :)
    My tez od wigili rozgalaszamy reszcie rodzinki a od nowego roku znajomym :)

anecz_kaa, Paulina.G, Marikita lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem jakaś mega spokojna. Wierze ze musi byc ok i ze w lipcu (ja nadal obstawiam bardziej 13 niż 8 ;) ) zobaczymy nasze już nie maleńkie maleństwo ;)
    U nas czesc znajomych dowie sie wczesniej o 3 dni od części rodziny bo idziemy na urodziny kumpla a ze widać juz wszystko i nie ma wątpliwości żadnych to nawet nie będę musiała nic mówić i każdy tam będzie wiedział ze przyszliśmy na imprezę we 3 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:45

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas nie wie moja rodzinka bo jakos okazji nie bylo, a sluchac babci-> oby był chlopak... srednio :p mnie to najbardziej wkurzaja te teksty: to teraz synek etc a jaki ja mam na to wpływ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:47

Carolline lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mieli się wszyscy dowiedzieć w święta ale dowiedzieli się w Mikołajki bo moja mama zapytała mnie wprost. Ponoć zmarniałam - fakt, wtedy mdłości męczyły mnie niemiłosiernie. Ale to wie tylko najbliższa rodzina - rodzice i rodzeństwo. Reszta dowie się jak zauważy. W pracy wie koleżanka z biura a szef dowie się po świętach.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mamy rozpowiedzialy...Trochę mnie to wkurza, No ale co zrobię:P Najbliżsi znajomi tez już wiedza ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Glass Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy uwielbiają się chwalić :). Teście są bardzo podekscytowani. To ich pierwszy wnuk a oboje są po 60. Starsi bracia się nie postarali, mój to taki wypierdek jest. 7 lat młodszy.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą tylko rodzice i brat oraz przyjaciółka. Reszta się dowie w swoim czasie. U nas to najbardziej to z mężem się cieszymy. Dla innych mam wrażenie to chleb powszedni. Emocje są stosowane bo to trzeci wnuk lub wnuczka.
    Właśnie zrobiłam sobie paznokcie.
    Czekam też na męża :) aż łaskawie wróci z pracy.
    Wszystkim gratuluję pomyślnych wizyt. Bardzo się cieszę , że wszystko ok. Najważniejsze , że zdrowe maluszki.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My tez od wigili rozgalaszamy reszcie rodzinki a od nowego roku znajomym :)
    my mamy taki sam plan :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj lewa noga boli? Tak jakby przy pachwinach najbardziej ale czuje właściwie całe udo :( Nie wiem co to może być... U mnie wszyscy dowiadują się przez przypadek albo się pytają wprost, dlaczego? Nie wiem. Może mam to ba twarzy wypisane :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból głowy nie odpuszcza :( oszaleć można :( wzięłam Apap po całym dniu męczarni bo inaczej nie zmruże oka...

U mnie wszyscy już wiedza, mój mąż od początku nie był w stanie nad sobą zapanować tak bardzo się cieszy, z reszta trudno byłoby mi to ukryć, mieliśmy ostatnio same spotkania rodzinne - to ze nie piłam to jeszcze można zawsze wytłumaczyć jazda autem, ale wystającego brzucha już nie :) wiele osób wiedziało ze się staramy, wiec nawet gdybym sue ubrała w jakiś worek to ktoś by spytał, także mam nadzieję, że po prostu wszystko będzie dobrze i staram się myśleć pozytywnie <3

W czwartek wizyta, odliczam

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale tyle czasu zajęło nam usypianie Antka, bo zasnął w drodze do lekarza, no i potem kapa ze spaniem. Ogólnie wszystko dobrze, maluch ma ponad 4 cm i trochę przyspieszył ze wzrostem. Siedzi nadal po lewej stronie i fantastycznie się ruszał. Niestety nie mam zdjęcia i trochę mi szkoda, bo chciałam w święta poinformować cześć rodziny i fajnie by było tak ze zdjęciem ;-) uspokoiłam się, że mój intensywny tryb życia nie zaszkodzil maleństwu :-)

nick nieaktualny, PixiDixi, terka, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki.
    Za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki.
    U mnie dopiero minął tydzień od ostatniej wizyty A ja się już nie mogę doczekać następnej. Czasami mam wrażenie że zwarjuje .

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Miłego dnia dziewczynki.
    Za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki.
    U mnie dopiero minął tydzień od ostatniej wizyty A ja się już nie mogę doczekać następnej. Czasami mam wrażenie że zwarjuje .

Ja tez tak czekałam czekałam na ta wizytę (4tugodnie od poprzedniej). A teraz jeszcze 2 dni mi zostały :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.Nadrobilam was trochę w nocy, ale padłam jak kawka.Caly dzień biegania świąteczny szał nas ogarnął a mam męża trzy dni w domu to załatwiamy ile możemy.Dziewczyny piękne maluszki bardzo się cieszę, ze wszystko dobrze i rosną :) Wczoraj powiedzieliśmy dziadkom, ze będą pra dziadkami heh a tak wiedza tylko rodzice i przyjaciele znajomi dowiedzą się w sylwka trochę zaczyna być widać :) dzisiaj wizyta jak nie będzie obsuwy a zawsze jest to 12:25 poprosze o kciuki denerwuje się wiem, ze będzie dobrze musi być, ale mimo wszystko :) Miłego dnia

Magic, magdaaq lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba się zdecyduje na ten antybiotyk, bo co prawda kataru z nosa leci mi mniej, to czuję, że zaczął mi spływać po tylnej ścianie gardła, a ja nie chcę, żeby czasem mi się rozwinęło jakieś zapalenie oskrzeli. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już odliczam godziny do 11.. Nawet mąż niespodziewanie zdecydował się pracować dziś z domu, żeby iść ze mną. Czasem myślę, że on się bardziej jeszcze martwi niż ja.
    Od rana mi niedobrze i brzuch pobolewa, ale zwalam to na nerwy..
    Trzymajcie kciuki! Ineczka to wizytujesz zaraz po mnie! Kto jeszcze dziś?

Marikita, magdaaq, Lena21 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 329 330 331 332 333 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ