X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    O nie a ja chyba dziś przesadziłam, od 13 do teraz latałam po sklepach żeby skompletować prezenty ( i trochę zająć głowę, żeby nie stresować się jutrzejszym usg) i teraz leżę bo mnie coś kłuje w pachwinie po prawej stronie, ciągnie właściwie.. Myślicie, że mogłam tym wysiłkiem zaszkodzić Okruszkowi? Głupia ja. Teraz leżę, wzięłam magnez.. Do jutra umrę z nerwów
    Myślę, że nie zaszkodziłaś. Mnie dziś boli jak się schylam między pośladkami :p
    Mnie tak nieraz ciągnie w pachwinie jak dużo pochodzę albo za szybko.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnięcia o kłucia w pachwinach są normalnym objawem - macica się rozciąga moje drogie :D Potwierdzone info przez ginekologa, ja mam często uczucie zakwasow w podbrzuszu ;)

Marikita, Carolline lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja myślę, że w lipcu lub w czerwcu - (co niektóre w czerwcu) będziemy się chwalić nie zdjęciami z usg a zdjęciami maluszków a jedynym naszym największym zmartwieniem będzie wybór marki pieluszek i kosmetyków ;) Tego sobie i Wam moje drogie życzę :D
    Ciąża to ma być cudowny stan - wiem, że niekiedy nie łatwy ale mamy się nim cieszyć mimo wszystko bo w Nas tworzy się coś niesamowitego, magia :D A nie zamartwiać się na każdym kroku czy aby wszystko jest ok. Nie mówię tu o dziewczynach z przygodami niestety... Tu rozumiem obawy i bardzo Was wspieram.
    Może jestem nienormalna ale czuję że wszystko będzie ok i za kilka miesięcy będziemy się tu chwalić swoimi maleństwami i opisywać porody :D Buźka :*
    Popieram podejście :D Czasem mam słabsze momenty ale tez w to mocno wierze <3

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ciągnięcia o kłucia w pachwinach są normalnym objawem - macica się rozciąga moje drogie :D Potwierdzone info przez ginekologa, ja mam często uczucie zakwasow w podbrzuszu ;)
    Uspokoilas mnie ;) Dzięki :)

Ale piękne zdjecia Maluszków ♥️Cudowne♥️ Ja odliczam dni do niedzieli... Nie moge się doczekać gdy (szczegolnie moja mama) przyszli dziadkowie otworza swoje prezenty :D
    A jutro impreza urodzinowa z bezalkoholowym szampanem :)

Marikita lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Uspokoilas mnie ;) Dzięki :)

Ale piękne zdjecia Maluszków ♥️Cudowne♥️ Ja odliczam dni do niedzieli... Nie moge się doczekać gdy (szczegolnie moja mama) przyszli dziadkowie otworza swoje prezenty :D
    A jutro impreza urodzinowa z bezalkoholowym szampanem :)
    My tez od wigili rozgalaszamy reszcie rodzinki a od nowego roku znajomym :)

anecz_kaa, Paulina.G, Marikita lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem jakaś mega spokojna. Wierze ze musi byc ok i ze w lipcu (ja nadal obstawiam bardziej 13 niż 8 ;) ) zobaczymy nasze już nie maleńkie maleństwo ;)
    U nas czesc znajomych dowie sie wczesniej o 3 dni od części rodziny bo idziemy na urodziny kumpla a ze widać juz wszystko i nie ma wątpliwości żadnych to nawet nie będę musiała nic mówić i każdy tam będzie wiedział ze przyszliśmy na imprezę we 3 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:45

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas nie wie moja rodzinka bo jakos okazji nie bylo, a sluchac babci-> oby był chlopak... srednio :p mnie to najbardziej wkurzaja te teksty: to teraz synek etc a jaki ja mam na to wpływ? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:47

Carolline lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mieli się wszyscy dowiedzieć w święta ale dowiedzieli się w Mikołajki bo moja mama zapytała mnie wprost. Ponoć zmarniałam - fakt, wtedy mdłości męczyły mnie niemiłosiernie. Ale to wie tylko najbliższa rodzina - rodzice i rodzeństwo. Reszta dowie się jak zauważy. W pracy wie koleżanka z biura a szef dowie się po świętach.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mamy rozpowiedzialy...Trochę mnie to wkurza, No ale co zrobię:P Najbliżsi znajomi tez już wiedza ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Glass Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy uwielbiają się chwalić :). Teście są bardzo podekscytowani. To ich pierwszy wnuk a oboje są po 60. Starsi bracia się nie postarali, mój to taki wypierdek jest. 7 lat młodszy.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą tylko rodzice i brat oraz przyjaciółka. Reszta się dowie w swoim czasie. U nas to najbardziej to z mężem się cieszymy. Dla innych mam wrażenie to chleb powszedni. Emocje są stosowane bo to trzeci wnuk lub wnuczka.
    Właśnie zrobiłam sobie paznokcie.
    Czekam też na męża :) aż łaskawie wróci z pracy.
    Wszystkim gratuluję pomyślnych wizyt. Bardzo się cieszę , że wszystko ok. Najważniejsze , że zdrowe maluszki.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My tez od wigili rozgalaszamy reszcie rodzinki a od nowego roku znajomym :)
    my mamy taki sam plan :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj lewa noga boli? Tak jakby przy pachwinach najbardziej ale czuje właściwie całe udo :( Nie wiem co to może być... U mnie wszyscy dowiadują się przez przypadek albo się pytają wprost, dlaczego? Nie wiem. Może mam to ba twarzy wypisane :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból głowy nie odpuszcza :( oszaleć można :( wzięłam Apap po całym dniu męczarni bo inaczej nie zmruże oka...

U mnie wszyscy już wiedza, mój mąż od początku nie był w stanie nad sobą zapanować tak bardzo się cieszy, z reszta trudno byłoby mi to ukryć, mieliśmy ostatnio same spotkania rodzinne - to ze nie piłam to jeszcze można zawsze wytłumaczyć jazda autem, ale wystającego brzucha już nie :) wiele osób wiedziało ze się staramy, wiec nawet gdybym sue ubrała w jakiś worek to ktoś by spytał, także mam nadzieję, że po prostu wszystko będzie dobrze i staram się myśleć pozytywnie <3

W czwartek wizyta, odliczam

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale tyle czasu zajęło nam usypianie Antka, bo zasnął w drodze do lekarza, no i potem kapa ze spaniem. Ogólnie wszystko dobrze, maluch ma ponad 4 cm i trochę przyspieszył ze wzrostem. Siedzi nadal po lewej stronie i fantastycznie się ruszał. Niestety nie mam zdjęcia i trochę mi szkoda, bo chciałam w święta poinformować cześć rodziny i fajnie by było tak ze zdjęciem ;-) uspokoiłam się, że mój intensywny tryb życia nie zaszkodzil maleństwu :-)

Agniechaaaa, PixiDixi, terka, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki.
    Za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki.
    U mnie dopiero minął tydzień od ostatniej wizyty A ja się już nie mogę doczekać następnej. Czasami mam wrażenie że zwarjuje .

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Miłego dnia dziewczynki.
    Za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki.
    U mnie dopiero minął tydzień od ostatniej wizyty A ja się już nie mogę doczekać następnej. Czasami mam wrażenie że zwarjuje .

Ja tez tak czekałam czekałam na ta wizytę (4tugodnie od poprzedniej). A teraz jeszcze 2 dni mi zostały :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.Nadrobilam was trochę w nocy, ale padłam jak kawka.Caly dzień biegania świąteczny szał nas ogarnął a mam męża trzy dni w domu to załatwiamy ile możemy.Dziewczyny piękne maluszki bardzo się cieszę, ze wszystko dobrze i rosną :) Wczoraj powiedzieliśmy dziadkom, ze będą pra dziadkami heh a tak wiedza tylko rodzice i przyjaciele znajomi dowiedzą się w sylwka trochę zaczyna być widać :) dzisiaj wizyta jak nie będzie obsuwy a zawsze jest to 12:25 poprosze o kciuki denerwuje się wiem, ze będzie dobrze musi być, ale mimo wszystko :) Miłego dnia

Magic, magdaaq lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba się zdecyduje na ten antybiotyk, bo co prawda kataru z nosa leci mi mniej, to czuję, że zaczął mi spływać po tylnej ścianie gardła, a ja nie chcę, żeby czasem mi się rozwinęło jakieś zapalenie oskrzeli. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już odliczam godziny do 11.. Nawet mąż niespodziewanie zdecydował się pracować dziś z domu, żeby iść ze mną. Czasem myślę, że on się bardziej jeszcze martwi niż ja.
    Od rana mi niedobrze i brzuch pobolewa, ale zwalam to na nerwy..
    Trzymajcie kciuki! Ineczka to wizytujesz zaraz po mnie! Kto jeszcze dziś?

Marikita, magdaaq, Lena21 lubią tę wiadomość

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ