X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-)

Zdrówka chorybzdom życzę! I kciuki za wizytujące dzisiaj!

U mnie rodzina dowie się w święta, w pracy już się pewnie rozniosło ale olewam to ;-) znajomi dowiedzą się w swoim czasie, jak się będziemy widzieć to się będziemy chwalić :-)

A propos bólu - mnie często boli jak kichnięciaAtak, to prawie zawsze mocno zaboli mnie brzuch na dole.

Ogarniam się laski bo dzisiaj muszę skoczyć do pracy na 3h - Wigilia firmowa a ja zawsze zdjęcia robiłam więc obiecałam że wpadnę i ogarnę temat. Na umizgi nie zostaje bo i tak żarcie mi będzie śmierdzieć a poza tym nie chce mi się przytulać że wszystkimi ludźmi w firmie ... Hehe wiem że dziwnie to brzmi, ale u nas wigilia na prawie 100 osób ;-)

Uściski!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja chyba się zdecyduje na ten antybiotyk, bo co prawda kataru z nosa leci mi mniej, to czuję, że zaczął mi spływać po tylnej ścianie gardła, a ja nie chcę, żeby czasem mi się rozwinęło jakieś zapalenie oskrzeli. :(
    A masz możliwość zrobić wymaz? Nawet prywatnie gdzieś w laboratorium?

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja już odliczam godziny do 11.. Nawet mąż niespodziewanie zdecydował się pracować dziś z domu, żeby iść ze mną. Czasem myślę, że on się bardziej jeszcze martwi niż ja.
    Od rana mi niedobrze i brzuch pobolewa, ale zwalam to na nerwy..
    Trzymajcie kciuki! Ineczka to wizytujesz zaraz po mnie! Kto jeszcze dziś?

Spokojnie:) mnie w nocy bolał brzuch okresowo i pachwiny A rano nic:) swoją drogą ni3 da się zaszkodzić intensywnym trybem życia jeśli taki prowadzilaś przed ciążą :) w zdrowej,bezkompliacj8 ciąży można robić wszystko. Moja znajoma w obu ciążach jeździła niemal do końca na rowerze A w okolicach terminu skakał na skakanie i latała po schodach ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :) ja jem śniadanie i lece do pracy:) musze choinkę ubrać:) hahaha to będzie ciekawe.
    Trzymajcie się i miłego dnia :*

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A mnie dzisiaj lewa noga boli? Tak jakby przy pachwinach najbardziej ale czuje właściwie całe udo :( Nie wiem co to może być... U mnie wszyscy dowiadują się przez przypadek albo się pytają wprost, dlaczego? Nie wiem. Może mam to ba twarzy wypisane :O
    U mnie też sporo osób mówi że chyba w ciąży jestem.bo inaczej wyglądam;) pomijając już fakt że brzuch to ja mam jak w 5miesiecu ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry.Nadrobilam was trochę w nocy, ale padłam jak kawka.Caly dzień biegania świąteczny szał nas ogarnął a mam męża trzy dni w domu to załatwiamy ile możemy.Dziewczyny piękne maluszki bardzo się cieszę, ze wszystko dobrze i rosną :) Wczoraj powiedzieliśmy dziadkom, ze będą pra dziadkami heh a tak wiedza tylko rodzice i przyjaciele znajomi dowiedzą się w sylwka trochę zaczyna być widać :) dzisiaj wizyta jak nie będzie obsuwy a zawsze jest to 12:25 poprosze o kciuki denerwuje się wiem, ze będzie dobrze musi być, ale mimo wszystko :) Miłego dnia
    Kciuki mocne!!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja już odliczam godziny do 11.. Nawet mąż niespodziewanie zdecydował się pracować dziś z domu, żeby iść ze mną. Czasem myślę, że on się bardziej jeszcze martwi niż ja.
    Od rana mi niedobrze i brzuch pobolewa, ale zwalam to na nerwy..
    Trzymajcie kciuki! Ineczka to wizytujesz zaraz po mnie! Kto jeszcze dziś?
    Kciuki!!!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja chyba się zdecyduje na ten antybiotyk, bo co prawda kataru z nosa leci mi mniej, to czuję, że zaczął mi spływać po tylnej ścianie gardła, a ja nie chcę, żeby czasem mi się rozwinęło jakieś zapalenie oskrzeli. :(
    Z tym ze jezeli to nadal wirus to antybiotyk nie.zadziala...i dalej będzie to samo..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 13:30 i tez sie już stresuję :)

Magic lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam problem, wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć klatka piersiowa. Najpierw mąż wołał że to może serce i kazał mi wyciągnąć się odpocząć, ale nie poczułam ulgi. Dzis rano obudziłam sie i jest bez zmian, stały ucisk na górną część mostka, nad piersiami. Nic nie przynosi ulgi, ani zmiana pozycji ani nic, jak rano kasłałam to nawet bolalo bardziej. Nic poza tym sie nie dzieje kurcze, tylko ucisk, ból i ciężkie oddychanie, nie wiem co sie dzieje.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam problem, wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć klatka piersiowa. Najpierw mąż wołał że to może serce i kazał mi wyciągnąć się odpocząć, ale nie poczułam ulgi. Dzis rano obudziłam sie i jest bez zmian, stały ucisk na górną część mostka, nad piersiami. Nic nie przynosi ulgi, ani zmiana pozycji ani nic, jak rano kasłałam to nawet bolalo bardziej. Nic poza tym sie nie dzieje kurcze, tylko ucisk, ból i ciężkie oddychanie, nie wiem co sie dzieje.
    To może idź do lekarza albo na IP, bo ja w sumie się nigdy z czyms takim nie spotkałam...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ja na 13:30 i tez sie już stresuję :)
    Kciuki!

Tinnera lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Udaj sie do lekarza jeśli nie odczuwasz poprawy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    To może idź do lekarza albo na IP, bo ja w sumie się nigdy z czyms takim nie spotkałam...
    Dokładnie może lekarz? Bo ja też nie wiem co może się dziać.

Magda jak się czujesz? Jak samopoczucie?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nie mam temperatury, nie kaszle (rano kasłałam ale to często tak mam normalnie bez powodu). Kurcze zastanawiam sie może to jakiś nerwoból, kilka dni temu przez 2doby miałam ból lewego pośladka aż mi drętwiała stopa, juz mama rwą mnie straszyła, ale przeszło. Może witaminek nam jakiś braknie..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dopiero 15:15

Tinnera lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nie mam temperatury, nie kaszle (rano kasłałam ale to często tak mam normalnie bez powodu). Kurcze zastanawiam sie może to jakiś nerwoból, kilka dni temu przez 2doby miałam ból lewego pośladka aż mi drętwiała stopa, juz mama rwą mnie straszyła, ale przeszło. Może witaminek nam jakiś braknie..
    Mialam cis podobnego i to bylo zapalenie jakiegos nerwu w srodpiersiu. Dostalam lek przeciwzapalny (w ciazy go nie daja) i lezenie. Idz do lekarza mu przeszlo po 4 dniach.

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Mi się takie coś zdarzało i też bałam się że to serce ale po zrobieniu badań okazało się że mam przeciążony kręgosłup i od tego te bóle.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy podczas antybiotykoterapii w ciąży bralyscie coś osłonowo? Mi pani w aptece dała dicoflor, ale w necie nie mogę znaleźć za dużo info, czy to bezpieczne w ciąży.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, z tego co kojarze pisalas, ze mialas crp robione, przy infekcji bakteryjnej crp jest co do zasady powyzej 40. Wiec antybiotyk inaczej jest bez sensu. U nas w norwegii jest kampania przeciwantybiotykowa spoleczna i ogolnie tylko jak naprawde tego wymaga to dostaje sie antybiotyk. A tak to paracetamol, vit c, sol morska do nosa etc.
    Ja sie tak wlasnie z goraczki i mega infekcji wykaraskuje wlasnie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ