WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

Cuddlemuffin to jest Twoja decyzja i myśle ze przyjaciółka ja uszanuje. Ewentualnie może będziesz miała możliwość np. na godzinę czy dwie zostawić mała pod czyjąś opieką, żeby jej nie zabierać do tłumu gości, ale moc towarzyszyć przyjaciółce chociaż w kościele ?
    ;)

Haha chcialabym. Problem w tym, że ja mieszkam w Hamburgu a przyjaciolka slub bierze w Lublinie:) no nijak kurcze na dwie godzinki nie wyskocze..

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Haha chcialabym. Problem w tym, że ja mieszkam w Hamburgu a przyjaciolka slub bierze w Lublinie:) no nijak kurcze na dwie godzinki nie wyskocze..

Domyslilam się, że mieszkasz za granica, bo mówiłaś że musiałabyś przylecieć samolotem w maju :) myślałam żebyś przyleciała do Lublina i tutaj ktoś by się nią zajął, ale rozumiem :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kicha. Chyba, ze przyjedziesz do pl na krotki urlop do rodziców czy cos :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    wiem że autem to długa podróż ale może warto rozważyć:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ech a ja wczoraj do wieczora miałam dobry humor po randce z mężem- było wspaniale:) bardzo romantycznie.
    Na wieczór humor się zepsuł, bo rozmawialismy na skype z tesciami i okazuje sie ze jak sie malenstwo urodzi to tesc nawet nie przyjedzie bo zdrowotnie nie wytrzyma 10h lotu a tesciowa przyjedzie, ale " w gości" czyli tylko sobie na małą popatrzeć, bo ma problemy z kregoslupem, wiec ani jej nie ponosi, ani mi w domu nie pomoże ze sprzataniem czy zakupami. No super. Moja mama też zdrowa nie jest ale od razu powiedziala, ze jak przyjedzie to mi obiad ugotuje, ciuszki maleństwa poprasuje itp żebym mogła się skupić na dziecku.. No jak by nie patrzeć teściowa to nie matka.

Poza tym mam jeszcze zmartwienie z moją najlepszą przyjaciolka- bierze slub w sierpniu. Maleństwo bedzie mialo ledwo 5 tyg wiec powiedzialam ze nie przyjedziemy bo za duze ryzyko takiego maluszka w mase ludzi.. A teraz sie okazalo, ze na jej wieczor panienski tez nie uda mi sie przyjechac bo jest w polowie maja a ja bede wtedy w 33tc i juz mnie do samolotu nie wpuszcza. Mam straszne wyrzuty sumienia - to moja najlepsza przyjaciolka, znamy sie z 12 lat, byla swiadkowa na moim slubie a ja teraz tak... Ech
    Nauczyłam się jednego niczego od nikogo nie wymagam. Nikt mi nie pomagał w pierwszych dniach. Byliśmy z mężem sami a nawet w pierwszej ciąży mąż urlopu nie dostał. Trzeba było dać radę. To pomaga. Wiadomo że to kwas ale człowiek raczej się nie zmienia.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Po 1 nie miej wyrzutow bo Twoja przyjaciolka to.zrozumie i nawet pretensji mieć nie będzie.
    Po2 jelsi chodzi o.opieke po.porodzid Twoj maz moze miec 2 tyg opieki.dla Ciebie tzw l4 plus 2 tyg tacierzynskiego co.rowna.sie miesiąc.
    Po3 ja bym nie chciala biegajacych mam obok mnie i 3 rak u dziecka.tylko zyczylabym.sobie spokoju i ciszy.
    Takze.nie taki diabel straszny i sie niczym nie martw bo.dacie sobie radę w.opiece i zobaczysz jak kobieta.potrafi byc zorganizowana nawet.przy maluszku
    Bo z doświadczenia wiem że koło nich trzeba latać.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na weselu mojej kuzynki jak Lila miała prawie 3 miesiące. Ogólnie była grzeczna, przespała dużą część przyjęcia. Miał ją kto nosić więc nawet potańczyłam z mężem :D Jechaliśmy ponad 100 km autem w jedną stronę - ona do dziś lubi autem jeździć więc nie było problemu. Wszystko byłoby super gdyby nie to że młoda "odcierpiała" ten cały harmider w nocy. Tak się darła, nie dała się uspokoić. I tak do rana. Mieliśmy jeszcze dwa wesela w przeciągu kilku miesięcy i historia się powtórzyła. Także dopiero po trzecim weselu zajarzyłam, że to od tego całego hałasu potem była nerwowa i nie mogła tego odreagować. No ale może ja mam tylko taki egzemplarz :D niemniej jednak będziemy mieć dwa wesela po urodzeniu dzidzi - w sierpniu i we wrześniu. Choć są na miejscu nie będę brała bobasa z nami.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianki to chyba uwielbiają każde samochodem :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi where are juuuu

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pxi tłumaczyła. Ja biorę Neoparin.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, migrena rozszlała już się na dobre, aż mam mdłości. Czy dobrze pamietam, że mogę wziąć apap, max 1000mg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki miałam dzis wizytę i chciałam sie pochwalic po wizycie chyba będziemy miec Parke :) YUPI! Najwaznieksze, ze zdrowo równo rosną. Zaczęliśmy remont wiec nie mam jak nadrobic weekendu jeśli ktoś dawał jakieś inf które powinnam wprowadzić na 1str proszę aby jescZe raz to napisały :) w nocy postaram sie uaktualnić listę :)

Z ciekawości wizyty skoczyło mi ciśnienie wiec dostałam leki pół tabletki co 8h plus zapisy rano i wieczor codziennie i zapis wagi bo przytulam dopiero 1kg. 5.02 mamy kolejną wizytę :) aaaa mam brać jeszcze acard 1x dziennie i schodzimy z leków z progesteronem zostaje tylko Crinone na noc 1x :)

Całuski i bede tu zaglądać w wolnych chwilach

melbusia88, magdaaq, Urszulka89, Nalia, kashanti, Duzaa, Ineczka, Lena21, karolcia87, shadee, mięsko, kasiuleks, marta258, Loczek2018, Paulina.G, PixiDixi, Kinga40 lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    My byliśmy na weselu mojej kuzynki jak Lila miała prawie 3 miesiące. Ogólnie była grzeczna, przespała dużą część przyjęcia. Miał ją kto nosić więc nawet potańczyłam z mężem :D Jechaliśmy ponad 100 km autem w jedną stronę - ona do dziś lubi autem jeździć więc nie było problemu. Wszystko byłoby super gdyby nie to że młoda "odcierpiała" ten cały harmider w nocy. Tak się darła, nie dała się uspokoić. I tak do rana. Mieliśmy jeszcze dwa wesela w przeciągu kilku miesięcy i historia się powtórzyła. Także dopiero po trzecim weselu zajarzyłam, że to od tego całego hałasu potem była nerwowa i nie mogła tego odreagować. No ale może ja mam tylko taki egzemplarz :D niemniej jednak będziemy mieć dwa wesela po urodzeniu dzidzi - w sierpniu i we wrześniu. Choć są na miejscu nie będę brała bobasa z nami.
    Ula też mam wesele bodajże 1 września, ale z niego zrezygnowałam, bo ani nie wyobrażam sobie wesela z dzieckiem, a zostawić na tyle godzin też nie wiem czy miałabym z kim. A ty z kim zostawiasz i na jak długo?

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula też mam wesele bodajże 1 września, ale z niego zrezygnowałam, bo ani nie wyobrażam sobie wesela z dzieckiem, a zostawić na tyle godzin też nie wiem czy miałabym z kim. A ty z kim zostawiasz i na jak długo?
    Melbusia ja mimo ze.to 3 dziecko bym.tez nie.poszla.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    My mamy 25 sierpnia siostrzenicy męża na miejscu i 15 września przyjaciółki - jakieś 15km od domu. Mi już się oferowała siostra i mama że jak coś to przypilnują bobasa a jak będzie mi lepiej to nad salami są pokoje więc bym miała dzidzie pod ręką (zaoferowały się też one). Ale jak wiadomo wszystko wyjdzie w praniu :)
    Jakbym nie miała tego pokoju nad salą a wiem, że napewno na jednym weselu mam to wesela są praktycznie na miejscu i mogę sobie podjechać do mamy. To raptem 15-20min drogi. Nie wyobrażam sobie, że na cały dzień miałabym dziecko zostawić. Córka chodziła z nami na każde wesele, więc była z nami już na 8. Miała 1,5 roku jak była na pierwszym. Rok temu nie poszliśmy na wesele kuzynki moje bo Lila złapała ospę 3 dni przed weselem. Każdy był zdziwiony, że ją w domu nie zostawiliśmy a my na wesele. Ale dla nas to nie byłaby zabawa wiedząc, że ona miała sukienkę przygotowaną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 15:23

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agniechaa!

A mnie kamień spadł z serca, przyszły wyniki PAPPy i są bardzo dobre, ryzyko niskie!!! :)

KarolinaDe co do Apapu, pewnie można brać i nie zaszkodzi, przez wiele lat takie były zalecenia, że właśnie paracetamol (na którym jest Apap) w ciąży jest bezpieczny. Ale czytałam najnowsze opracowania, w których napisane jest, że jednak nie ma wystarczających badań stwierdzających jego nieszkodliwość i jeśli tylko można, lepiej się wstrzymać. Niestety nie jestem w tym momencie w stanie zacytować źródła. W każdym razie ja mimo strasznych bólów głowy z nudnościami nie biorę nic przeciwbólowego i zawsze w końcu jakoś samo przechodzi. W ciąży to wszystko jakoś inaczej działa. Jestem migrenowcem i jednym z moich największych lęków związanych z ciążą było to jak ja dam radę bez leków przeciwbólowych. Nie byłam w stanie wyobrazić sobie że ból może bez tego przejść, bo kiedy próbowałam przed ciążą "odstawić" leki przeciwbólowe, wytrzymałam 3 doby masakrycznego bólu z wymiotami gdzie byłam jak zombi a w końcu wymiękłam. Ale w ciąży mój ból trwał najdłużej pół dnia/pół nocy, potem przechodził.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

magdaaq, muminka83, KarolinaDe, Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Gratulacje Agniechaa!

A mnie kamień spadł z serca, przyszły wyniki PAPPy i są bardzo dobre, ryzyko niskie!!! :)

KarolinaDe co do Apapu, pewnie można brać i nie zaszkodzi, przez wiele lat takie były zalecenia, że właśnie paracetamol (na którym jest Apap) w ciąży jest bezpieczny. Ale czytałam najnowsze opracowania, w których napisane jest, że jednak nie ma wystarczających badań stwierdzających jego nieszkodliwość i jeśli tylko można, lepiej się wstrzymać. Niestety nie jestem w tym momencie w stanie zacytować źródła. W każdym razie ja mimo strasznych bólów głowy z nudnościami nie biorę nic przeciwbólowego i zawsze w końcu jakoś samo przechodzi. W ciąży to wszystko jakoś inaczej działa. Jestem migrenowcem i jednym z moich największych lęków związanych z ciążą było to jak ja dam radę bez leków przeciwbólowych. Nie byłam w stanie wyobrazić sobie że ból może bez tego przejść, bo kiedy próbowałam przed ciążą "odstawić" leki przeciwbólowe, wytrzymałam 3 doby masakrycznego bólu z wymiotami gdzie byłam jak zombi a w końcu wymiękłam. Ale w ciąży mój ból trwał najdłużej pół dnia/pół nocy, potem przechodził.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Brawo za wyniki;)
    Co.do apapu mozna go zażywać i lepiej go wziac niz przezyc meczarnie migrenowa powiazana np.z zygankiem. Nie dosc ze mama.sie meczy.to.i dziecko.

Mmargotka, muminka83, KarolinaDe, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym poszła :P i jak Jula miała 4 mce byliśmy na weselu. Ogólnie wtedy mieliśmy 7 wesel... w tym roku nic się nie zapowiada :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący pozwala na paracetamol, a ja mu ufam. Wiec koedy się męczyłam z bólem głowy brałam najczęściej 1 tabletka wystarczała.

KarolinaDe lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Was oczywiście z tym paracetamolem, że wolicie brać. Ja podjęłam inną decyzję bo u mnie oznaczałoby to branie paracetamolu codziennie lub co dwa dni.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ