WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, laski, z posiewu pochwy wyszedł mi streptococcus agalactiae - wzrost obfity :( Napisalam maila do lekarza, czy wymaga leczenia antybiotykiem, bo w necie widzę, że są różne szkoły... Ale to dopiero 15 tc i oczywiscie mam stracha co z dzieckiem :( Czytałam, że ta bakteria może powodowac poronienia lub przedwczesny poród... Miałyście ją w ciąży?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Wiktoryna Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny czy mogłabyście mi polecić jakas literaturę na temat ciąży / porodu i opieki nad niemowlęciem? Bede wdzięczna ;)
    Sporo kobiet poleca „W oczekiwaniu na dziecko” i „Poerwszy rok życia dziecka”. Ponoć wszystkie przydatne i formacje przed i po porodzie. Tez sie przymierzam do zakupy.

Magic, Britty lubią tę wiadomość

859943r8atxiwx54.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoryna wrote:
    Sporo kobiet poleca „W oczekiwaniu na dziecko” i „Poerwszy rok życia dziecka”. Ponoć wszystkie przydatne i formacje przed i po porodzie. Tez sie przymierzam do zakupy.
    ja mam "W oczekiwaniu na dziecko".

Magic lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Izka84 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Pomału przestaję smarkać to mnie dziś kaszleć zaczyna :/ Idę coś w domku ogarnąć.

Zdrówka życzę bo to najważniejsze :-)

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Kurde, laski, z posiewu pochwy wyszedł mi streptococcus agalactiae - wzrost obfity :( Napisalam maila do lekarza, czy wymaga leczenia antybiotykiem, bo w necie widzę, że są różne szkoły... Ale to dopiero 15 tc i oczywiscie mam stracha co z dzieckiem :( Czytałam, że ta bakteria może powodowac poronienia lub przedwczesny poród... Miałyście ją w ciąży?
    Ginekolog zapewne zleci leczenie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Napewno taka bakteria byłaby groźniejsza dla dziecka niż sam antybiotyk. Poczekaj co lekarz Ci powie, może to się leczy w inny sposób - nie tylko antybiotykiem. Odłóż internet bo to samo zło :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ech a ja wczoraj do wieczora miałam dobry humor po randce z mężem- było wspaniale:) bardzo romantycznie.
    Na wieczór humor się zepsuł, bo rozmawialismy na skype z tesciami i okazuje sie ze jak sie malenstwo urodzi to tesc nawet nie przyjedzie bo zdrowotnie nie wytrzyma 10h lotu a tesciowa przyjedzie, ale " w gości" czyli tylko sobie na małą popatrzeć, bo ma problemy z kregoslupem, wiec ani jej nie ponosi, ani mi w domu nie pomoże ze sprzataniem czy zakupami. No super. Moja mama też zdrowa nie jest ale od razu powiedziala, ze jak przyjedzie to mi obiad ugotuje, ciuszki maleństwa poprasuje itp żebym mogła się skupić na dziecku.. No jak by nie patrzeć teściowa to nie matka.

Poza tym mam jeszcze zmartwienie z moją najlepszą przyjaciolka- bierze slub w sierpniu. Maleństwo bedzie mialo ledwo 5 tyg wiec powiedzialam ze nie przyjedziemy bo za duze ryzyko takiego maluszka w mase ludzi.. A teraz sie okazalo, ze na jej wieczor panienski tez nie uda mi sie przyjechac bo jest w polowie maja a ja bede wtedy w 33tc i juz mnie do samolotu nie wpuszcza. Mam straszne wyrzuty sumienia - to moja najlepsza przyjaciolka, znamy sie z 12 lat, byla swiadkowa na moim slubie a ja teraz tak... Ech

rozumuem, że Twoi teściowie nie mieszkają w europie? wiesz 10h lotu to sporo, a nie wiem jakie ma problemy zdrowotne, moze nie przesadza? a tesciowa... ja bym tez nie chciała zeby ktos mi pranie etc robił, ja sie boje tylko kapieli :( jak urodze latem moj maz ma zniwa i nie pomoze mi :( tylko to mnie przeraza, reszta luzik :0

a slub.. kumpela była u moejej przyjaciolki na weselu z 3 tyg maluchem... dziecko dało rade ona tez :) ale na wesele jechali 50km, nie wiem jaka Ty masz odleglosc.

a do samolotu nie wiem do kiedy wpuszczaja, nie do 30tc?? chrzestna mojej mlodszej corki mieszka w uk i przekladalismy roczek na koniec lutego, zeby ona mogła byc bo w polowie marca by jej juz mogli nie wpuscic

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ech a ja wczoraj do wieczora miałam dobry humor po randce z mężem- było wspaniale:) bardzo romantycznie.
    Na wieczór humor się zepsuł, bo rozmawialismy na skype z tesciami i okazuje sie ze jak sie malenstwo urodzi to tesc nawet nie przyjedzie bo zdrowotnie nie wytrzyma 10h lotu a tesciowa przyjedzie, ale " w gości" czyli tylko sobie na małą popatrzeć, bo ma problemy z kregoslupem, wiec ani jej nie ponosi, ani mi w domu nie pomoże ze sprzataniem czy zakupami. No super. Moja mama też zdrowa nie jest ale od razu powiedziala, ze jak przyjedzie to mi obiad ugotuje, ciuszki maleństwa poprasuje itp żebym mogła się skupić na dziecku.. No jak by nie patrzeć teściowa to nie matka.

Poza tym mam jeszcze zmartwienie z moją najlepszą przyjaciolka- bierze slub w sierpniu. Maleństwo bedzie mialo ledwo 5 tyg wiec powiedzialam ze nie przyjedziemy bo za duze ryzyko takiego maluszka w mase ludzi.. A teraz sie okazalo, ze na jej wieczor panienski tez nie uda mi sie przyjechac bo jest w polowie maja a ja bede wtedy w 33tc i juz mnie do samolotu nie wpuszcza. Mam straszne wyrzuty sumienia - to moja najlepsza przyjaciolka, znamy sie z 12 lat, byla swiadkowa na moim slubie a ja teraz tak... Ech
    Ja powiem ci że jak urodziłam pierwsze dziecko to nie.al pielgrzymki były u nas w szpitalu aż mnie to wkurzało za drugim razem już nie i dobrze bo mały miał problem z cyxem i tylko by mnie denerwowali. jedynie mąż był codziennie. Zobaczysz że spokój Wam się przyda po narodzinach:)
    Witam się z wami że szpitala. Męża wzięli już albo dopiero na operacje koło 40min temu. pewnie już ma zrobione. Zaraz kończę jeść w stołówce i idę na górę zobaczyć czy nie przywi3zli bo odrazu.
    co do przyjaciółki.kochsna ja miałam być świadków na ślubie kwietniu. Wiadomo nie pójdę jako świadków ale osoba towarzysząca. A 5 tygmaluch to już nie tak źle;) ja jechałam na wakacje 300km w jedną stronę z 4 tyg Lilką ;) dała radę takie maluchy zazwyczaj śpią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 11:47

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja nie miałam problemów w ciąży. ale od znajomej wiem że ona miała w moczu woli i musiała 5tug leżeć by odnosić ciąże. ale o tej bakterii nic nie wiem. nie pomogę. radzę nie czytać Internetu i poczekać co lekarz powie

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoryna wrote:
    ja mam takową "w oczekiwaniu na dziecko " i pol3cam! zero bzdur i ta książka pozwoliła mi bezstresowo przejść cała ciążę

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wstałam... tzn nie śpię od 10, ale nie mam mocy żeby wstać, coś mi się poprzestawiało i w nocy spać nie mogę a później w dzień leżę :)

Cuddlemuffin to jest Twoja decyzja i myśle ze przyjaciółka ja uszanuje. Ewentualnie może będziesz miała możliwość np. na godzinę czy dwie zostawić mała pod czyjąś opieką, żeby jej nie zabierać do tłumu gości, ale moc towarzyszyć przyjaciółce chociaż w kościele ?

Britty wklejam Ci zdjęcie książek, które mam, wszystkie dostałam ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0bcf720f523.jpg

Najbardziej lubię ciężarówkę, ale w reszcie tez można znaleźć sporo informacji ;)

Britty, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak w temacie książek to ja dostałam od znajomej książkę "dziecko dla początkujących " jeśli chcecie cis z nutą śmiechu to polecam :) krótka i super się czyta

Britty lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Britty Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lena wlasnie o takie mi najbardziej chodzilo ;)

Lena21 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hej dziewczeta:)

po 1. PixiDixi... mega wspolczuje. lez i odpoczywaj! tesciowa sie nie przejmuj i pamietaj, ze kiedys przyjdzie moment, kiedy ona zadzowni to bedziesz mogla odpowiedziec, ze pilnujesz psa sasiadow. :)

po 2.
    Odnosnie witamin. Z tego co czytalam to suplementy, ktore zawieraja i zelazo i magnez na raz sa bezwartosciowe. Magnez i zelazo znosza sie wiec to tak jakby nie przyjmowalo sie ani tego ani tego. Najlepiej jest wybrac suplemen z jednym a drugi suplementowac osobno. Po rozmowie z polozna ona zasugerowala, ze najlepiej jest lykac osobno zelazo a suplement miec z magnezem.
    Tym sposobem jem Mama DHA premium ( ma wszystkiego taka ilosc jaka zaleca polskie towarzystwo ginekologiczne) + przed snem jem zelazo ( zelazo nalezy jesc na czczo i w jak najwiekszym odstepie czasu od posilkow z wapniem - mleko, jogurty itp.
    i najlepiej jesli jest w zestawie z wit.C, ktora pomaga wchlaniac sie zelazu. - wtedy lepiej zeby w suplemencie witaminowym bylo mniej wit.c zeby nie przyjmowac jej za duzo) i jem jeszcze ogolne sulementy dla ciezarnych z reszta witamin - zeby nie przesadzic z witaminami to jednego dnia jem gravitamin a drugiego mama dha ( na zmiane ) + codziennie dodatkowo wit. D + na noc zelazo.

tutaj jest fajna strona - http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/
    jak zjedziecie na dol to bedzie tam tabela i porownanie wszystkich supli dla ciezarnych w jednej tabeli - majac wszystko przed oczami jest najlatwiej wybrac. zestawienie odnosi sie do zalecen polskiego tow. ginekologicznego.

Wynikii krwii mam na razie bardzo dobre wiec trzymam sie tego schematu - polozna tez mowi, ze jest to racjonalne ( nie moglam znalezc jednego suplementu, ktory zaspokajalby wszystkie moje potrzeby wiec dlaego tak je mieszam i co drugi dzien jem inny zestaw :) ). Trzeba pamietac, ze nadmiar witamin jest tez czesto grozniejszy niz ich niedobor wiec dobrze jest kontrolowac ile przyjmujemy ich z suplementow ( sumowac ich dzienna dawke ).
    Kashanti to ja już nie wiem co brać:). Femibion1 wlasnie mi sie konczy, czas przejść na Femibion2 i juz sama nie wiem co teraz kupic

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny pisałyście kiedyś o różnicy między clexane a neoparin czy ktokolwiek kojarzy na której to było stronie?

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja nie pomogę. może któraś powtórzy bo tyle jest tych stron że szkoda marnować czasu na grzebania;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • sunset Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff nadrobilam...

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

c55fflw1uez1iz08.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaciskamy kciuki za wizyty! :) ja poproszę dla męża by szybko doszedł do siebie po operacji :)

Nalia, magdaaq, Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    zaciskamy kciuki za wizyty! :) ja poproszę dla męża by szybko doszedł do siebie po operacji :)
    Zaciśnięte ;)

Magic lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Mocniachne!!

Magic, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ