WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Izka84, współczuję bardzo bóli głowy, też mam prawie codziennie. Zauważyłam że pomagają mi spacery na świeżym powietrzu.
    Właśnie wróciliśmy z długiego i mrrrroźnego spaceru wokół zalewu i czuję się super.
    Może też jesteś niskociśnieniowcem i ruch pomoże?
    Mi tez pomagają spacery.Wrocilismy właśnie z WOŚP trzy serduszka są akcja wsparta :)

Lena21, Loczek2018 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,

Pixi współczuję bardzo, nawiedzona teściowa się nie przejmuj - Wy jestescie najważniejsi. Może jak mąż nie będzie ogarniał to zgodzi się ma kogoś z zewnątrz chociaż z dwa razy w tygodniu, żeby Was troszkę odciążyć.

Co do teściowych... byłam dziś i u mojej i powiem Wam, że powinna dziękować Bogu że jestem dobrze wychowana i mam cierpliwość. Takiego pieprzenia to się słuchać nie da... dla niej się tylko liczy co ludzie powiedzą. Słyszałam dziś mądrości w stylu: Hmm masz za długie paznokcie, powinnaś je obciąć, bo jak się mały urudzi to mu krzywdę zrobisz.... Albo ona ma problem z tym, że planuje wrócić do pracy (bo ona odkąd się moj mąż się urodził nigdy nie pracowała) i dziś mówi mi tak: och... jak mi zawsze było żal tych biednych zmarzniętych dzieci jak szły do przedszkola, takie biedne dzieci a mój synuś wtedy siedział w piżamce i mógł sibie bajeczki oglądać a te biedne dzieci musiały wstawać wcześnie i iść... i tak z 15 razy powtórzyła mi o biednych dzieciach co je matko porzuciły bo poszły do pracy - tak jakbym o niczym innym nie marzyła, ale ją zgasiłam, że jak mi ktoś da tyle co ja zarabiam to ja bardzo chętnie zostanę w domu i będę sprzątać i gotować. Wiecie to nie jest zła kobieta, ale jest tak bardzo męcząca, że nie jestem w stanie jej za długo znosić

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoryna wrote:
    magdaaq a tak wogóle to jak sie dzisiaj czujesz? Uspokoiło sie?
    Dziękuję dziś dla.odmiany cisza. U mnie to jak w kalejdoskopie..nie przewidzisz kiedy dziad się znow uaktywni.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Hej laski,

Pixi współczuję bardzo, nawiedzona teściowa się nie przejmuj - Wy jestescie najważniejsi. Może jak mąż nie będzie ogarniał to zgodzi się ma kogoś z zewnątrz chociaż z dwa razy w tygodniu, żeby Was troszkę odciążyć.

Co do teściowych... byłam dziś i u mojej i powiem Wam, że powinna dziękować Bogu że jestem dobrze wychowana i mam cierpliwość. Takiego pieprzenia to się słuchać nie da... dla niej się tylko liczy co ludzie powiedzą. Słyszałam dziś mądrości w stylu: Hmm masz za długie paznokcie, powinnaś je obciąć, bo jak się mały urudzi to mu krzywdę zrobisz.... Albo ona ma problem z tym, że planuje wrócić do pracy (bo ona odkąd się moj mąż się urodził nigdy nie pracowała) i dziś mówi mi tak: och... jak mi zawsze było żal tych biednych zmarzniętych dzieci jak szły do przedszkola, takie biedne dzieci a mój synuś wtedy siedział w piżamce i mógł sibie bajeczki oglądać a te biedne dzieci musiały wstawać wcześnie i iść... i tak z 15 razy powtórzyła mi o biednych dzieciach co je matko porzuciły bo poszły do pracy - tak jakbym o niczym innym nie marzyła, ale ją zgasiłam, że jak mi ktoś da tyle co ja zarabiam to ja bardzo chętnie zostanę w domu i będę sprzątać i gotować. Wiecie to nie jest zła kobieta, ale jest tak bardzo męcząca, że nie jestem w stanie jej za długo znosić
    Lo.siet..ciezka tesciowa...nie na moje nerwy..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Izka84, współczuję bardzo bóli głowy, też mam prawie codziennie. Zauważyłam że pomagają mi spacery na świeżym powietrzu.
    Właśnie wróciliśmy z długiego i mrrrroźnego spaceru wokół zalewu i czuję się super.
    Na.ból glowy najlepiej świeże powietrze..bardzo dobrze że się wyspacerowalas:-)

Mmargotka lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Na.ból glowy najlepiej świeże powietrze..bardzo dobrze że się wyspacerowalas:-)

no to jeszcze zależy w jakim mieście się spaceruje :) w Krakowie to czasem lepiej w domu jednak się zaszyć a głowa boli od smogu

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam pół szklanki coli i ide spac bo mnie mdli okrutnie coś.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki:)

W sumie powiem Wam,ze zawsze trzeba bylo tesciowa wrecz blagac by przyjechala do nas...Ostatnio jak nas odwiedzila to byl pazdxiernik i Marysia jak przyjechala nie chciala die z nia bawic ,przytulic to piwiedziala Marysi,ze jeslu ona taka jest niedobra to ona nie bedzie do niej przyjezdzac. Zwrocilam jej uwage aby tak nie mowila do dziecka,moze ta uwaga,ale wiecie co mam to juz w dupie ,damy rade .
    pixi za pewne teściowa jakiej żadna z nas by nie chciała mieć. współczuje nerwów tym bardziej teraz.
    uważam że karma wraca do ludzi i to się zemścić na niej jaka jeat. w postaci braku kontaktu z Wami bądź co bądź jej rodziną...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ove Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, współczuję przejść z teściową.
    Aż ciężko mi sobie wyobrazić, jak można być tak oziębłym emocjonalnie i pozbawionym jakiejkolwiek chęci niesienia pomocy własnym dzieciom i wnukom.
    Ale najważniejsze, że mąż stoi za Tobą murem i wspiera.
    To najcenniejsze, co możecie mieć - siebie, którzy radzą sobie razem w cięższych chwilach.
    Mmargotka wrote:
    Ja niestety też zmagam się niemalże codziennie z bólem głowy.
    Potwierdzam, że spacer pomaga.
    Oprócz tego ja obieram plasterek imbiru i go żuję + ścieram imbir na tarce i zalewam gorącą wodą, a potem piję taki napar.
    Dodatkowo okłady z lodu + leżenie w ciemnym pokoju.
    Jak nie chce mi się iść na spacer to kładę się pod kołdrą i otwieram okno. Też daje radę.

My dziś szukaliśmy materaca na łóżko. Mieliśmy super materac - Hilding Flamenco, ale cena była już mniej super, bo prawie 2tys zł. A teraz zmieniliśmy łóżko przy przemeblowaniu na trochę mniejsze (140x200) i szukamy nowego materaca.
    Być może skończy się na tym poprzednim, ale szukamy jakiejś trochę tańszej alternatywy...Ikea się reklamuje materacami za ok 700-800 zł, tylko zastanawiam się, jak faktycznie z ich jakością.
    A materac musimy mieć dobry, bo póki co śpimy na prowizorycznym i jak rano wstaję to boli mnie kręgosłup, biodra i wszystko :/

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Pixi, współczuję przejść z teściową.
    Aż ciężko mi sobie wyobrazić, jak można być tak oziębłym emocjonalnie i pozbawionym jakiejkolwiek chęci niesienia pomocy własnym dzieciom i wnukom.
    Ale najważniejsze, że mąż stoi za Tobą murem i wspiera.
    To najcenniejsze, co możecie mieć - siebie, którzy radzą sobie razem w cięższych chwilach.

Ja niestety też zmagam się niemalże codziennie z bólem głowy.
    Potwierdzam, że spacer pomaga.
    Oprócz tego ja obieram plasterek imbiru i go żuję + ścieram imbir na tarce i zalewam gorącą wodą, a potem piję taki napar.
    Dodatkowo okłady z lodu + leżenie w ciemnym pokoju.
    Jak nie chce mi się iść na spacer to kładę się pod kołdrą i otwieram okno. Też daje radę.

My dziś szukaliśmy materaca na łóżko. Mieliśmy super materac - Hilding Flamenco, ale cena była już mniej super, bo prawie 2tys zł. A teraz zmieniliśmy łóżko przy przemeblowaniu na trochę mniejsze (140x200) i szukamy nowego materaca.
    Być może skończy się na tym poprzednim, ale szukamy jakiejś trochę tańszej alternatywy...Ikea się reklamuje materacami za ok 700-800 zł, tylko zastanawiam się, jak faktycznie z ich jakością.
    A materac musimy mieć dobry, bo póki co śpimy na prowizorycznym i jak rano wstaję to boli mnie kręgosłup, biodra i wszystko :/
    Materac mam z Koła. Bardzo polecam. Kupiłam dwa miesiące temu, jak narazie się sprawdza. Wcześniej miałam też z koła ale inny model - już go nie produkują. Dawał radę 9 lat. Moim zdaniem to duzo ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi trzymaj się ! Trzymam kciuki, byś jednak nie musiała leżeć całą ciąże, ale przede wszytskim byście całą trójką byli zdrowi. Wierzę, że sobie poradzicie z mężem mimo trudnej sytuacji. Faceci naprawdę potrafią ogarnać dużo, tylko my czasami ich nie doceniamy ;-) a moze w końcu teściowa przemyśli, ogarnie się i przyjedzie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja też mam łożysko blisko szyjki. Lekarz powiedział mi, że narazie mam się tym nie martwić bo najprawdopodobniej do ok 20 tc pójdzie w górę razem z macica.
    Jestem dobrej myśli :)

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś urządziłam małej imprezę urodzinowa :) 17 osób się zeszło pojadlo i posmialo. Trochę katar dokuczal przy gadaniu ale przynajmniej ból gardła juz przeszedł :)
    Co do teściowej nie mam co narzekać bo zawsze z młodą zostanie czy w czymś pomoże ;) ma swoje odchyly jak każdy ale mam ją blisko i jak prawdziwa druga mama :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no to jeszcze zależy w jakim mieście się spaceruje :) w Krakowie to czasem lepiej w domu jednak się zaszyć a głowa boli od smogu

No ja właśnie też z Krakowa dlatego chwilę się zastanowiłam zanim napisałam "świeże" powietrze :D. Ale sprawdzam normy, dzisiaj w Krakowie było czysto od smogu, zrobiliśmy kółko wokół Kryspinowa. Staram się też jeździć do lasu, parków albo poza Kraków. Jakoś trzeba sobie radzić.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ze starsza na Sorze bylismy.na lyzwach uderzyłasię w palec. Siny opuchnięte ale na szczescie tylko stluczony. Ma taka niby sxyne i uwazac a juz pyta kiedy na lyzwy :p

• Izka84 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:

Witaj :-) Te bóle,to coś okropnego.Czasem odechciewa się wszystkiego.Dziś o dziwo po nieprzespanej nocy czuję się dobrze.Spędziłam trochę czasu na dworze z psem...fajne takie mroźne powietrze.Coś z tym ciśnieniem musi być na rzeczy bo bóle kumulują się w tylnej części głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 23:45

Mmargotka lubi tę wiadomość

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Zapomniałam wczoraj dać sobie zastrzyk Neoparin . Wstrzyknęłam z 10 h opóźnieniem no i teraz będę robić rano przez to. Kurcze zapomniałam. Teraz się denerwuje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Materac mam z Koła. Bardzo polecam. Kupiłam dwa miesiące temu, jak narazie się sprawdza. Wcześniej miałam też z koła ale inny model - już go nie produkują. Dawał radę 9 lat. Moim zdaniem to duzo ;)
    Tez mialam z Koła aloe vera ale one drogie. Ja.10 lat temu płaciłam.ponad 2tys..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się popsuło i urządza pobudki on6 gdzie w nocy rzuca się jak kot w łóżku i tez spac.nie da. Uhmmmm

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny. Zapomniałam wczoraj dać sobie zastrzyk Neoparin . Wstrzyknęłam z 10 h opóźnieniem no i teraz będę robić rano przez to. Kurcze zapomniałam. Teraz się denerwuje.
    Zupelnie nie pomoge bo nie jestem w temacie tego leku..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ