X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naszczescie tez nie muszę się farbowac bo jestem szatynka tylko kilka siwych mi dojdzie w tej ciazy ale kij.z tym.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra zaraz tesciowa będzie napierac..odezwę sie.później. Dla teściowej moje leżenie to wyobrażenie że poleguje po 10 min a tak latam.po chacie. Się zdziwi kobieta.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam wam powiedzieć, ze kilka dni temu dostałam propozycję pracy w stylu "nigdy więcej to się może nie powtórzyć", praca w genialnym - międzynarodowym zespole, cudowne wyzwanie pod okiem najlepszego managera jakiego znam, pieniądze jak marzenie, podróże kilka razy w miesiącu, przeprowadzka do Zurychu na pół roku, projekt ogólnie na 4 lata ...

czekałam na taką okazję całe życie i ciężko na nią pracowałam
    i wiecie co? nie wahałam się ani chwili i wcale mi nie było żal gdy odmawiałam
    za kilka miesięcy ktoś o wiele bardziej będzie mnie potrzebował ....

PixiDixi, Kinga40, magdaaq, Lena21, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczeta:)

po 1. PixiDixi... mega wspolczuje. lez i odpoczywaj! tesciowa sie nie przejmuj i pamietaj, ze kiedys przyjdzie moment, kiedy ona zadzowni to bedziesz mogla odpowiedziec, ze pilnujesz psa sasiadow. :)

po 2.
    Odnosnie witamin. Z tego co czytalam to suplementy, ktore zawieraja i zelazo i magnez na raz sa bezwartosciowe. Magnez i zelazo znosza sie wiec to tak jakby nie przyjmowalo sie ani tego ani tego. Najlepiej jest wybrac suplemen z jednym a drugi suplementowac osobno. Po rozmowie z polozna ona zasugerowala, ze najlepiej jest lykac osobno zelazo a suplement miec z magnezem.
    Tym sposobem jem Mama DHA premium ( ma wszystkiego taka ilosc jaka zaleca polskie towarzystwo ginekologiczne) + przed snem jem zelazo ( zelazo nalezy jesc na czczo i w jak najwiekszym odstepie czasu od posilkow z wapniem - mleko, jogurty itp.
    i najlepiej jesli jest w zestawie z wit.C, ktora pomaga wchlaniac sie zelazu. - wtedy lepiej zeby w suplemencie witaminowym bylo mniej wit.c zeby nie przyjmowac jej za duzo) i jem jeszcze ogolne sulementy dla ciezarnych z reszta witamin - zeby nie przesadzic z witaminami to jednego dnia jem gravitamin a drugiego mama dha ( na zmiane ) + codziennie dodatkowo wit. D + na noc zelazo.

tutaj jest fajna strona - http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/
    jak zjedziecie na dol to bedzie tam tabela i porownanie wszystkich supli dla ciezarnych w jednej tabeli - majac wszystko przed oczami jest najlatwiej wybrac. zestawienie odnosi sie do zalecen polskiego tow. ginekologicznego.

Wynikii krwii mam na razie bardzo dobre wiec trzymam sie tego schematu - polozna tez mowi, ze jest to racjonalne ( nie moglam znalezc jednego suplementu, ktory zaspokajalby wszystkie moje potrzeby wiec dlaego tak je mieszam i co drugi dzien jem inny zestaw :) ). Trzeba pamietac, ze nadmiar witamin jest tez czesto grozniejszy niz ich niedobor wiec dobrze jest kontrolowac ile przyjmujemy ich z suplementow ( sumowac ich dzienna dawke ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 14:13

PixiDixi, Mmargotka, muminka83, sunset lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    zapomniałam wam powiedzieć, ze kilka dni temu dostałam propozycję pracy w stylu "nigdy więcej to się może nie powtórzyć", praca w genialnym - międzynarodowym zespole, cudowne wyzwanie pod okiem najlepszego managera jakiego znam, pieniądze jak marzenie, podróże kilka razy w miesiącu, przeprowadzka do Zurychu na pół roku, projekt ogólnie na 4 lata ...

czekałam na taką okazję całe życie i ciężko na nią pracowałam
    i wiecie co? nie wahałam się ani chwili i wcale mi nie było żal gdy odmawiałam
    za kilka miesięcy ktoś o wiele bardziej będzie mnie potrzebował ....

Super :)
    Też mi przelatują obok nosa różne okazje rozwoju kariery i się nie waham.
    Ta piosenka mnie porusza:
    https://www.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti z tym psem to mnie rozwalilas :) :) dooooobre!!
    Madzia :-*
    Shadee troche szkoda,ale masz super podejscie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti odnosnie rodzialu magnezu od zelaza to bardzo cenna uwaga. Powiem Ci,ze nie wiedzialam....

kashanti, muminka83 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    U nas po wizycie wszystko dobrze :) czytam, że niektóre z Was znają już płeć dziecka i wybrane imiona. My na następnej wizycie może się dowiemy jaka płeć, a imion jeszcze nie wybraliśmy. Mam do Was pytanie czy farbujecie włosy w ciąży?
    W poprzedniej ciązy farbowałam (nie rozjaśniałam) włosy w II trymestrze i teraz też tak zrobię ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    W poprzedniej ciązy farbowałam (nie rozjaśniałam) włosy w II trymestrze i teraz też tak zrobię ;)

A farbowałaś farbą bez amoniaku? Ja dzwoniłam do mojej fryzjerki i ona nie posiada farb bez amoniaku :/ zmartwiło mnie to, ponieważ wszyscy polecają farby bez amoniaku w ciąży.

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    A farbowałaś farbą bez amoniaku? Ja dzwoniłam do mojej fryzjerki i ona nie posiada farb bez amoniaku :/ zmartwiło mnie to, ponieważ wszyscy polecają farby bez amoniaku w ciąży.
    Nie, normalną farbą.
    Nie będąc w ciązy farbowałam kilka razy farbami bez amoniaku, wydając grube pieniądze i one mi nie służą:/ Moje włosy zrobiły się żółtawe na końcach. Walczyłam rok żeby jakoś w miarę je wyprowadzić. Teraz te farby nie są takie bardzo nieprzyjemne jak jeszcze kilka lat temu. Często kobietom w ciąży przeszkadza zapach farby.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Izka84 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Witaj Izka, ja wg USG tez mam termin na 13 lipca. Zycze spokojnej ciazy

Witam Ciebie serdecznie :-) Czyli nie jestem sama.Tobie również życzę wszystkiego dobrego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 15:01

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • Wiktoryna Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka84 trzeba wywołać tu jakoś Agniechaaa żeby dodała Cię do Lipcowych maluchów na 1szej stronie z terminem na 13tego. Może zajęta jest teraz i nie ma jej tutaj.

Izka84 lubi tę wiadomość

859943r8atxiwx54.png
  • Izka84 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoryna wrote:
    Izka84 trzeba wywołać tu jakoś Agniechaaa żeby dodała Cię do Lipcowych maluchów na 1szej stronie z terminem na 13tego. Może zajęta jest teraz i nie ma jej tutaj.

Ja jeszcze tutaj zielona jestem ale myślę,że wkrótce to się zmieni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 15:24

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka84 wrote:
    Ja jeezcze tutaj zielona jestem ale myślę,że wkrótce to się zmieni :-)
    Spokojnie :) Aga wszystko ogarnie.

Izka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Izka84 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Spokojnie :) Aga wszystko ogarnie.

Gdyby nie Aguś,to by mnie tutaj nie było :-)

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka84 wrote:
    Gdyby nie Aguś,to by mnie tutaj nie było :-)
    Heheh ale Ulka mówi o.innej Adze:-) naszej admince na gl stronie ktora ogarnia nam liste:}

Urszulka89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa pojechala. Noo doborowy humor miała:) jedzie w sobote do sanatorium. Kupila Lence ciuszki w H&M i Kurde szok aliczne :-) Oski dostal kasiurke i zadowolony bo dla niego rzeczy to ciuchy :D
    Nic nie mowila ze leżę wypila kawke pogadala wziela Lene na kolana mala.chętnie poszla. Takze bylo milo.

Izka84, PixiDixi, Nalia, muminka83, Mini89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Teściowa pojechala. Noo doborowy humor miała:) jedzie w sobote do sanatorium. Kupila Lence ciuszki w H&M i Kurde szok aliczne :-) Oski dostal kasiurke i zadowolony bo dla niego rzeczy to ciuchy :D
    Nic nie mowila ze leżę wypila kawke pogadala wziela Lene na kolana mala.chętnie poszla. Takze bylo milo.
    Koniec świata :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Heheh ale Ulka mówi o.innej Adze:-) naszej admince na gl stronie ktora ogarnia nam liste:}
    Tak, o Agniechaaaa :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Izka84 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

Też tak właśnie pomyślałam ale po fakcie :-)

ganns65gk4t5cdyy.png

zrz6kqi1dufxd2gn.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ