LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
zapomniałam wam powiedzieć, ze kilka dni temu dostałam propozycję pracy w stylu "nigdy więcej to się może nie powtórzyć", praca w genialnym - międzynarodowym zespole, cudowne wyzwanie pod okiem najlepszego managera jakiego znam, pieniądze jak marzenie, podróże kilka razy w miesiącu, przeprowadzka do Zurychu na pół roku, projekt ogólnie na 4 lata ...
czekałam na taką okazję całe życie i ciężko na nią pracowałam
i wiecie co? nie wahałam się ani chwili i wcale mi nie było żal gdy odmawiałam
za kilka miesięcy ktoś o wiele bardziej będzie mnie potrzebował ....
PixiDixi, Kinga40, magdaaq, Lena21, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczeta:)
po 1. PixiDixi... mega wspolczuje. lez i odpoczywaj! tesciowa sie nie przejmuj i pamietaj, ze kiedys przyjdzie moment, kiedy ona zadzowni to bedziesz mogla odpowiedziec, ze pilnujesz psa sasiadow.
po 2.
Odnosnie witamin. Z tego co czytalam to suplementy, ktore zawieraja i zelazo i magnez na raz sa bezwartosciowe. Magnez i zelazo znosza sie wiec to tak jakby nie przyjmowalo sie ani tego ani tego. Najlepiej jest wybrac suplemen z jednym a drugi suplementowac osobno. Po rozmowie z polozna ona zasugerowala, ze najlepiej jest lykac osobno zelazo a suplement miec z magnezem.
Tym sposobem jem Mama DHA premium ( ma wszystkiego taka ilosc jaka zaleca polskie towarzystwo ginekologiczne) + przed snem jem zelazo ( zelazo nalezy jesc na czczo i w jak najwiekszym odstepie czasu od posilkow z wapniem - mleko, jogurty itp.
i najlepiej jesli jest w zestawie z wit.C, ktora pomaga wchlaniac sie zelazu. - wtedy lepiej zeby w suplemencie witaminowym bylo mniej wit.c zeby nie przyjmowac jej za duzo) i jem jeszcze ogolne sulementy dla ciezarnych z reszta witamin - zeby nie przesadzic z witaminami to jednego dnia jem gravitamin a drugiego mama dha ( na zmiane ) + codziennie dodatkowo wit. D + na noc zelazo.
tutaj jest fajna strona - http://kopalniamamy.pl/witaminy-dla-ciezarnych/
jak zjedziecie na dol to bedzie tam tabela i porownanie wszystkich supli dla ciezarnych w jednej tabeli - majac wszystko przed oczami jest najlatwiej wybrac. zestawienie odnosi sie do zalecen polskiego tow. ginekologicznego.
Wynikii krwii mam na razie bardzo dobre wiec trzymam sie tego schematu - polozna tez mowi, ze jest to racjonalne ( nie moglam znalezc jednego suplementu, ktory zaspokajalby wszystkie moje potrzeby wiec dlaego tak je mieszam i co drugi dzien jem inny zestaw). Trzeba pamietac, ze nadmiar witamin jest tez czesto grozniejszy niz ich niedobor wiec dobrze jest kontrolowac ile przyjmujemy ich z suplementow ( sumowac ich dzienna dawke ).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 14:13
PixiDixi, Mmargotka, muminka83, sunset lubią tę wiadomość
-
shadee wrote:zapomniałam wam powiedzieć, ze kilka dni temu dostałam propozycję pracy w stylu "nigdy więcej to się może nie powtórzyć", praca w genialnym - międzynarodowym zespole, cudowne wyzwanie pod okiem najlepszego managera jakiego znam, pieniądze jak marzenie, podróże kilka razy w miesiącu, przeprowadzka do Zurychu na pół roku, projekt ogólnie na 4 lata ...
czekałam na taką okazję całe życie i ciężko na nią pracowałam
i wiecie co? nie wahałam się ani chwili i wcale mi nie było żal gdy odmawiałam
za kilka miesięcy ktoś o wiele bardziej będzie mnie potrzebował ....
Super
Też mi przelatują obok nosa różne okazje rozwoju kariery i się nie waham.
Ta piosenka mnie porusza:
https://www.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc -
Tincia wrote:Cześć dziewczyny
U nas po wizycie wszystko dobrzeczytam, że niektóre z Was znają już płeć dziecka i wybrane imiona. My na następnej wizycie może się dowiemy jaka płeć, a imion jeszcze nie wybraliśmy. Mam do Was pytanie czy farbujecie włosy w ciąży?
-
Urszulka89 wrote:W poprzedniej ciązy farbowałam (nie rozjaśniałam) włosy w II trymestrze i teraz też tak zrobię
A farbowałaś farbą bez amoniaku? Ja dzwoniłam do mojej fryzjerki i ona nie posiada farb bez amoniakuzmartwiło mnie to, ponieważ wszyscy polecają farby bez amoniaku w ciąży.
2 cykl starań
beta 26.10. 128,9
beta 28.10. 382,33 -
Tincia wrote:A farbowałaś farbą bez amoniaku? Ja dzwoniłam do mojej fryzjerki i ona nie posiada farb bez amoniaku
zmartwiło mnie to, ponieważ wszyscy polecają farby bez amoniaku w ciąży.
Nie będąc w ciązy farbowałam kilka razy farbami bez amoniaku, wydając grube pieniądze i one mi nie służąMoje włosy zrobiły się żółtawe na końcach. Walczyłam rok żeby jakoś w miarę je wyprowadzić. Teraz te farby nie są takie bardzo nieprzyjemne jak jeszcze kilka lat temu. Często kobietom w ciąży przeszkadza zapach farby.
-
Wiktoryna wrote:Izka84 trzeba wywołać tu jakoś Agniechaaa żeby dodała Cię do Lipcowych maluchów na 1szej stronie z terminem na 13tego. Może zajęta jest teraz i nie ma jej tutaj.
Ja jeszcze tutaj zielona jestem ale myślę,że wkrótce to się zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 15:24
-
Teściowa pojechala. Noo doborowy humor miała:) jedzie w sobote do sanatorium. Kupila Lence ciuszki w H&M i Kurde szok aliczne
Oski dostal kasiurke i zadowolony bo dla niego rzeczy to ciuchy
Nic nie mowila ze leżę wypila kawke pogadala wziela Lene na kolana mala.chętnie poszla. Takze bylo milo.Izka84, PixiDixi, Nalia, muminka83, Mini89, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Teściowa pojechala. Noo doborowy humor miała:) jedzie w sobote do sanatorium. Kupila Lence ciuszki w H&M i Kurde szok aliczne
Oski dostal kasiurke i zadowolony bo dla niego rzeczy to ciuchy
Nic nie mowila ze leżę wypila kawke pogadala wziela Lene na kolana mala.chętnie poszla. Takze bylo milo.