X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas żurek od wczoraj i schabowe ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same pysznosci Dziewczyny a ten zurek ....pomidorowa tez bym zjadla,b.lubie. Ostatnio zupowa sie zrobilam.

• shadee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi
    porozmawiaj z mężem i niech się postawi swojej mamie, jeśli on pozwala by teściowa tak cię traktowała - jej zachowanie nigdy się nie zmieni.
    ja też jestem "z przeszłością" czyli po rozwodzie. Moja teściowa jest wspaniałą i cudowną kobietą, która traktuje mnie od samego początku jak swoją córkę i mogę na nią liczyć dosłownie w każdej sytuacji i o każdej porze dnia czy nocy.

to czy ktoś ma ochotę komuś pomóc zależy od wielu czynników, w tym relacji między ludźmi - jeśli te są zepsute trudno wymagać od kogoś szczerego zaangażowania. czasem chętniej pomogą przyjaciele niż "rodzina" - tych pierwszych przynajmniej można wybierać

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To szybciutko :) smacznego!
    U nas na 100% beda schabowr,ale troszke sobie poczekam. Na szczescie zupka jest.
    My o 13 jemy :-)) nawet czasem przed:-)
    Lena tak się ujadła że ma.nawet plecy brudne :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Same pysznosci Dziewczyny a ten zurek ....pomidorowa tez bym zjadla,b.lubie. Ostatnio zupowa sie zrobilam.
    Wyjątkowo żurek się wczoraj udał :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    PixiDixi
    porozmawiaj z mężem i niech się postawi swojej mamie, jeśli on pozwala by teściowa tak cię traktowała - jej zachowanie nigdy się nie zmieni.
    ja też jestem "z przeszłością" czyli po rozwodzie. Moja teściowa jest wspaniałą i cudowną kobietą, która traktuje mnie od samego początku jak swoją córkę i mogę na nią liczyć dosłownie w każdej sytuacji i o każdej porze dnia czy nocy.

to czy ktoś ma ochotę komuś pomóc zależy od wielu czynników, w tym relacji między ludźmi - jeśli te są zepsute trudno wymagać od kogoś szczerego zaangażowania. czasem chętniej pomogą przyjaciele niż "rodzina" - tych pierwszych przynajmniej można wybierać

Kochana,ale widzisz ona nic takiego teraz nie powiedziala by sie do niej przyczepic. Powiedziala,ze nie przyjedzie bo pomaga sasiadce,cidziennie zakupy jej robi i kurom sypie ziarno bo ma gips.
    O tym kregoslupie to juz historia dobre kilka miesiecy temu euec nie ma co.
    Maz uniosl sie duma i honorem i tyle tym batdziej,ze nigdy nie slyszalam by tak prosil jak teraz,nigdy...i ja to nie ruszylo. Chyba szkoda pradu.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Zazwyczaj jemy po pracy czyli około 16 zupę a godzinę później drugie danie. Ale w weekend jemy wcześniej. No chyba, że tak jak dziś późno wstaliśmy to będzie obiad później. Mój mąż 30 in temu dopiero śniadanie zjadł, my z młodą około 11 :D dziś chyba ze wzg na ten katar młoda spała do 10.30 tak to budzi się po 8 - około 9.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

Z tymi plecami to niezle dala hihi....dobra jest....moja Marys jak je to faktycznie moznaby nakarmuc kury.rozsypka wszedxie,ale plecy...no mala mistrzyni :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie robię fasolkę po bretońsku
    thermomix moim przyjacielem w diecie cukrzycowej :)

magdaaq, PixiDixi, Urszulka89 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Mojemu sie marzy fasolka ale ja jakos.niekoniecznie i biedny musial.sobie kupić gotowca :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Z tymi plecami to niezle dala hihi....dobra jest....moja Marys jak je to faktycznie moznaby nakarmuc kury.rozsypka wszedxie,ale plecy...no mala mistrzyni :)
    No wzięła sprawy w.swoje ręce :D dobrze ze krzeselko antilop latwo sie myje hihi.
    Akurat babcia będzie to wnusia przebrana :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Ojeju zjadlabym mniam tylko moj maz nie bylby za szczesliwy buahaha bo przy ciezszym posilku kapucha czy fasola to moj tyleczek ossstro daje (tylko w ciazy to zauwazylam co by nie bylo hihi ;) )

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kochana,ale widzisz ona nic takiego teraz nie powiedziala by sie do niej przyczepic. Powiedziala,ze nie przyjedzie bo pomaga sasiadce,cidziennie zakupy jej robi i kurom sypie ziarno bo ma gips.
    O tym kregoslupie to juz historia dobre kilka miesiecy temu euec nie ma co.
    Maz uniosl sie duma i honorem i tyle tym batdziej,ze nigdy nie slyszalam by tak prosil jak teraz,nigdy...i ja to nie ruszylo. Chyba szkoda pradu.

Współczuję. Właściwie podoba mi się reakcja Twojego męża który mówił ze pieprzyc poradzicie sobie. Przykre ze ma taką matkę ale po pierwsze na męża widać możesz w 100 procentach liczyć, a po drugie czy atmosfera u Was w domu po potencjalnym przjeździe teściowej byłaby dobra, czy czułabyś się komfortowo gdyby przyjechała po namowach czy z łaski...
    Czasem nawet lepiej jak w takich sytuacjach można kogoś wynająć do pomocy,bez psucia sobie krwi,szkoda ze mąż nie chce o tym słyszeć.
    Najważniejsze że pomiędzy Wami jest ok a przecież może się szybko okazać że sytuacja zdrowotna się zmieni i nie będziesz musiała leżeć.
    Trzymaj się i spokojnie :-)

PS. Imię Mateusz to również był mój typ. Piękne imię piękne znaczenie i znam samych wspanialych Mateuszów :-) Tylko u nas raczej dziewczynka.

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

My mamy gar pysznej fasolki po bretonsku ugotowanej wczoraj przez mojego faceta. Dla całego pułku wojska! Mniam

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)

W sumie powiem Wam,ze zawsze trzeba bylo tesciowa wrecz blagac by przyjechala do nas...Ostatnio jak nas odwiedzila to byl pazdxiernik i Marysia jak przyjechala nie chciala die z nia bawic ,przytulic to piwiedziala Marysi,ze jeslu ona taka jest niedobra to ona nie bedzie do niej przyjezdzac. Zwrocilam jej uwage aby tak nie mowila do dziecka,moze ta uwaga,ale wiecie co mam to juz w dupie ,damy rade .

• Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U nas po wizycie wszystko dobrze :) czytam, że niektóre z Was znają już płeć dziecka i wybrane imiona. My na następnej wizycie może się dowiemy jaka płeć, a imion jeszcze nie wybraliśmy. Mam do Was pytanie czy farbujecie włosy w ciąży?

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki:)

W sumie powiem Wam,ze zawsze trzeba bylo tesciowa wrecz blagac by przyjechala do nas...Ostatnio jak nas odwiedzila to byl pazdxiernik i Marysia jak przyjechala nie chciala die z nia bawic ,przytulic to piwiedziala Marysi,ze jeslu ona taka jest niedobra to ona nie bedzie do niej przyjezdzac. Zwrocilam jej uwage aby tak nie mowila do dziecka,moze ta uwaga,ale wiecie co mam to juz w dupie ,damy rade .
    Olać:) co.nas nie zniszczy to nas wzmocni.

PixiDixi, Urszulka89 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    U nas po wizycie wszystko dobrze :) czytam, że niektóre z Was znają już płeć dziecka i wybrane imiona. My na następnej wizycie może się dowiemy jaka płeć, a imion jeszcze nie wybraliśmy. Mam do Was pytanie czy farbujecie włosy w ciąży?
    Imiona mamy ale płci nie znamy

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:

tak, nawet kilka dni temu byłam u fryzjera :)
    przez pierwszy trymestr nie zdecydowałam się na farbowanie - wróciłam do farbowania po skończonych 3 msc, za radą fryzjerki wybrałam delikatną farmę bez amoniaku no i nie rozjaśniam włosów.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym farbowaniem to sa rozne szkoly. Ciezko jednoznacznie stwierdzic czy szkodzi czy nie. Moje osobiste zdanie to jak najmniej bo nie wiadomo czy nie ma jakis uszkodzen skory glowy i tym samym chemia ma latwiejszy dostep do krwiobiegu.
    Sa dziewczyny co robia wszystko wlosy,paznokcie etc. ,ja nic nie robilam bo jestem szatynka i musialabym uzywac silnych srodkow rozjasniajacych bo farbuje sie na blondynke. Mam mega odrost i mam to w nosie. Pozniej sobie odbije i bede robila sobie cuda na glowie :)

Edit: sa bezpieczne tez farby jak sie farbuje o kilja tonow w ta czy w tamta strone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 13:48

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ