Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Aego śliczne ubranka 😊 aż mam ochotę na kolejne zakupy ale wstrzymam się do połówkowych 😆
Kocur a jak dziadek ma na imię 😜❓ Mi się nawet niektóre holenderskie podobają ale to zazwyczaj przez sentyment 😆
Ahh dzieci śpią, maluszek nawet kopie 😌 w końcu czuję bez przykladania ręki ale jest to tak delikatne, że trzeba się skupić dość. Zajrzę do księgi imion-może coś mi wpadnie w oko
Migiel Antonius używa zawsze obu , a Polsce to po prostu Michał Antek mój brat to 4 pokolenie o takim imieniu ale póki co nikt jeszcze nie zdecydował się na dzieci oprócz mnie także nje wiem czy będzie 5 😅Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Kurczę muszę się ogarnąć z tymi ubrankami chyba 😂 ja się połasiłam na ładne obrazki i cene i kupiłam wielką pakę ubranek z SINSAY. Jakościowo cieniuteńka bawełna. na lato może i nawet spoko, ale te rozmiary są jakieś mikro , brałam 56 i 62 i wszystko wydaje mi się jak dla lalki 🫣 pominę już fakt że brałam wielopary i mam tym samym 20 par body z długim, 15 spodenek … wszystko mi się wydawało takie tanie i ładne , powinnam większość odesłać 🙃
-
Witam się w weekend:)
Dziewczyny powiedzcie mi kupujecie/macie/używałyście sterylizatorów??
Bo tak się zastanawiam, przy starszym synu nie miałam, myłam butelki płynem do tego przeznaczonym, nic więcej nie robiłam z nimi… czy to nie zbędny wydatek… chyba sterylizator odpuszczę… ja chce karmić kpi jak się uda tak jak przy starszym, więc muszę kupić porządny laktator i chyba wolę kasę zainwestować w niego 😅
Jakie wy macie zdanie na ten temat?? Czy w dzisiejszych czasach nie staramy się jakoś właśnie za bardzo sterylnie wychowywać dzieci?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 08:22
-
Jeśli chodzi o Sinsay to ja unikam albo muszę kupić dużo większy rozmiar, bo się kurczą w suszarce.
Ja przez jakiś czas sterylizowalam części laktatora w specjalnych torebkach do mikrofali.
Wczoraj w końcu mi się udało zrobić ferrytyne i się okazało że dziecko mi wyżarlo prawie całe żelazo, na szczęście mam na zaś wystawiona receptę od doktorka 🤭Kocur lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:Kurczę muszę się ogarnąć z tymi ubrankami chyba 😂 ja się połasiłam na ładne obrazki i cene i kupiłam wielką pakę ubranek z SINSAY. Jakościowo cieniuteńka bawełna. na lato może i nawet spoko, ale te rozmiary są jakieś mikro , brałam 56 i 62 i wszystko wydaje mi się jak dla lalki 🫣 pominę już fakt że brałam wielopary i mam tym samym 20 par body z długim, 15 spodenek … wszystko mi się wydawało takie tanie i ładne , powinnam większość odesłać 🙃
Co do bodziakow kopertowych z krótkim z nexta mam jakiś 1 czy 2 z tego 3paku a innych właśnie nie widzę. Z hm mam z długim i te prążkowane mi się podobają jakościowo, ale gładkie już różnie. Więc szukam dalej... 🧐🙈Kocur lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Mam pytanko 🙈
Nadal chodzę do pracy. Ale właśnie rozkłada mnie choroba, leżę ledwo żywa. Muszę iść na l4 na tydzień, żeby się wykurować. Czy L4 100% w ciąży może tylko ginekolog wypisać czy rodzinny też?Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Mam pytanko 🙈
Nadal chodzę do pracy. Ale właśnie rozkłada mnie choroba, leżę ledwo żywa. Muszę iść na l4 na tydzień, żeby się wykurować. Czy L4 100% w ciąży może tylko ginekolog wypisać czy rodzinny też? -
Dwa pytania z rana,
1 jak podchodzicie do kremowania/balsamowania brzucha? Naczytalam się ostatnio, że na późniejszym etapie to przyspiesza poród 🤷♀️ w sensie głaskanie brzucha
2 co na niedobór żelaza bierzecie poza suplementacja/lekami? Macie coś sprawdzonego ? -
Sajgonka wrote:Jeśli chodzi o Sinsay to ja unikam albo muszę kupić dużo większy rozmiar, bo się kurczą w suszarce.
Ja przez jakiś czas sterylizowalam części laktatora w specjalnych torebkach do mikrofali.
Wczoraj w końcu mi się udało zrobić ferrytyne i się okazało że dziecko mi wyżarlo prawie całe żelazo, na szczęście mam na zaś wystawiona receptę od doktorka 🤭
O ! Dzięki ! Nie wiedziałam , pierwszy raz tam coś kupiłam 😅
Zwrócę wszystko zatem i może spróbuję z większym rozmiarem, bo bez suszenia te ubranka są i tak jak dla mnie za małe
-
Co do sterylizatora, miałam dawno temu ale z ręką na sercu mało używałam i pewnie zbyt krótko 🫣
Teraz widziałam, że ludzie używają do tego termomixa , więc może w tę stronę spróbuję -
Doris8 wrote:Dwa pytania z rana,
1 jak podchodzicie do kremowania/balsamowania brzucha? Naczytalam się ostatnio, że na późniejszym etapie to przyspiesza poród 🤷♀️ w sensie głaskanie brzucha
2 co na niedobór żelaza bierzecie poza suplementacja/lekami? Macie coś sprawdzonego ?
Kocur - muszę ogarnąć w jaki sposób można byłoby używać thermo do sterylizacji 😂 -
Czyżby Sinsay już zepsuł też jakość ubranek niemowlęcych? Pierwszemu synkowi kupiłam tam kilka rzeczy i były fajne, bawełniane. Zaczynałam od rozmiaru 62, bo mój synek urodził się duży i dług. 61 cm i 4150g. Te 62 były idealne, wcale nie malutkie.
Dla maluszka nic tam jeszcze nie kupiłam. Otwierają teraz u mnie nowego dużego Sinsaya to najwyżej kupię kilka sztuk na próbę, w razie czego zwrócę.👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Ja smaruje brzuszek, poza tym często go tez dotykam, bo jak mały kopie to automatycznie ręką tam wedruje 🙈🙈
Ja mam niską hemoglobinę i jem co drugi dzień wolowinę/cielecinę + codzienne spacery min 1 h i dodatkowo ćwiczę co najmniej 0,5h. Od kiedy wprowadzilam taka diete i ruch to przestała spadać i czuję sie lepiej. Wcześniej jadłam szpinak i zakwas buraczany ale to ponoc żelazo ktore sie nie przyswaja. I wtedy niestety spadala mi hemoglobina o ok. 0,6 co 2 tyg mimo brania zelaza na receptę... -
Ja też balsamuję brzuch, w pierwszej ciąży też smarowałam i wcale to nie wywołało porodu, bo miałam wywoływany po terminie. 😅👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
05.03. 382g.
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
3970 g. 56 cm ❤️
-
Jak chodzi o brzuch to dla mnie głupoty jakby cokolwiek pomagało przyspieszyc poród to bym nie rodziła tydzień po terminie 😅 a jeśli lekarz zauważy ryzyko przedwczesnego to już powie czego unikać.
Ja mam hemoglobinę w dolnej granicy, więc też planowałam tylko zwiększyć w diecie żelazo, ale lekarz mi kazał spr ferrytyne i wyszło 15, a w ciąży poniżej 60 powinno się już niby suplementować.
Teraz mam tabsy, więc uważam że to wystarczy, ale zrobię sobie jeszcze zakwas skoro już kupiłam buraki.
Żelazo z warzyw się wchłania lepiej z Wit C, ale i tak na pewno gorzej niż z mięsa. -
Body myślę że tak po około 10 szt. Z krótkim może trochę więcej. Rampersów z 5 szt. Pajacyków 5, półśpiochów/spodni z 10 szt. Kilka sztuk krótkich spodenek.
Emimo, Myszkaaa20, Lady_Dior lubią tę wiadomość
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
05.03. 382g.
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
3970 g. 56 cm ❤️
-
Ja przy pierwszej ciąży kupiłam sterylizator, ale że karmiłam tylko piersią, a moja córka była bezbutelkowa, to kompletnie się nie przydał i szybko go sprzedałam. Teraz zamierzam poczekać jeszcze trochę po porodzie, żeby zobaczyć jak to się teraz ułoży.
Co do smarowania brzucha, to do ostatnich chwil kremowałam bruzch i mi akurat nic nie przyspieszyło porodu 😅
A ja zrobiłam pierwsze zakupy ubrankowe i w sumie tak jak za pierwszym razem, tak i teraz: body kopertowe z H&M są naprawdę git 🤗
Kupiłam też rozm. 50, ale najwyżej zwrócę po połówkowych, jak Dzieciątko będzie znacznie większe niż pierwsze, a jak porównywalne, to na bank ten rozmiar mi się przyda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 12:57
Emimo, Lady_Dior lubią tę wiadomość