Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
kejdens wrote:Cały dzień zupełnie nie czułaś? A sprobowalas AEGO tych wszystkich sposobów typu coś słodkiego itp.?
A może w tygodniu jesteś bardziej aktywna niż w weekend? Słyszałam że często dzieci w weekend mogą być leniwe jak np. W tygodniu jeszcze pracujemy
Zjadłam 2 miseczki lodów 🙈.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 23:40
-
AEGO wrote:Kurczę nie czuję dziś ruchów, na wizycie byłam w czw, nie wiem czy się niepokoić i jechać to sprawdzić, czy na tak wczesnym etapie przesadzam
Ehh mam to samo obecnie 22 tydzień, cała sobotę ani jednego kopniaka 🤯 ale teraz w nocy się przebudzilam i coś delikatnie poczułam, chyba gdzieś odpłynął w głębiny 😅AEGO lubi tę wiadomość
Ona: 30
ANA 1:320
MTHFR
PAI -1
On: 35
Morfologia: 2%
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -
Dawno nic nie pisałam. Od 2 tygodni znamy płeć. My robiliśmy „gender reveal” ponieważ uwielbiam romantyzować życie Nie chciałam się dowiadywać po prostu z komputera (robiliśmy NIFTY z oznaczeniem płci, wyniki sprawdziła siostra męża i zamazała nam płeć na czarno). Mieliśmy balon do przebicia z konfetti w odpowiednim kolorze w środku (przyszykowany przez siostrę męża). Zaprosiliśmy tylko rodziców i rodzeństwo na ciasto żeby było kameralnie wśród najbliższych. Emocje niepowtarzalne i fajna pamiątka w postaci filmiku. Czekamy na córcię ❤️.
W poniedziałek miałam połówkowe. 368 gram, mała, ale w normie. Wszystkie organy w porządku. Jeden z przepływów macicznych mam nieprawidłowy, ale pozostałe w normie. Póki co lekarka mówiła, że do 20tego któregoś (nie pamiętam) tygodnia nie zawsze są prawidłowe i o niczym to nie musi świadczyć. Mamy po prostu kontrolować. Ale i tak już się na stresowałam. Teraz pomału odpuszczam nerwy i wracam do planowania wyprawki.Lagolayet, Kejt93, Lady_Dior, Emimo, Myszkaaa20, Doris8, Sajgonka, AEGO, Ammeluna, dori, kejdens, Edithka, Ania1985 lubią tę wiadomość
-
AEGO odnosnie ruchów jak długo dziecko się nie rusza to staram się poleżeć na jednym lub drugim boku - jeśli to nie działa to delikatnie trzęsę brzuszkiem albo palcami delikatnie wciskam w różnych miejscach - czasem pomaga.
Ostatnio byłam na badaniach u endokrynologa a tam jest bardzo dużo schodów - tak mnie dziecko skopało za to 🙈
AEGO, kejdens lubią tę wiadomość
💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Aego jak u Ciebie ruszyła się dzidzia ? Ja też ruszałam brzuch zmieniałam pozycje. U mnie po jedzeniu też czuję delikatny ruch niekoniecznie po słodkim. Wczoraj nawet wydawało mi się że jak córka bawiła się i krzyczała z rodzeństwem to obudzili brata w brzuchu
AEGO lubi tę wiadomość
-
Aego czasem dzieciaki mogą być bardziej leniwe albo obróci się do kręgosłupa i te ruchy już mogą być o wiele mniej odczuwalne. Ja zawsze się kładę płasko i rękę przykładam i czekam aż mnie smyrnie 😅 a bywa, że nie chce i zjedzenie posiłku nic nie daje😝 Ja jednak mam dopiero 18tydz. i mam nadzieję, że po 20tym będzie lepiej🙄
Emimo mam nadzieję, że wizyta we wtorek przyniesie pozytywne wieści i będziesz mogła normalnie funkcjonować 😊 Może jest tylko częściowo przodujące i się uniesie 😊
Stary na Stefana zareagował "nie bardzo" myślałam, że będzie gorzej 😅 Na razie mamy w opcji Oliwiera i Feliksa ale orgazm nie ma 😅
Mi się kliknęły dwie sukienki na shein, bo wszędzie indziej nic mi się nie podobało 🤷🏼♀️
Raela gratuluję córci 🥰 ja musiałam znać płeć, żeby córkę psychicznie przygotować 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 08:22
Emimo, AEGO, Ammeluna, Raela lubią tę wiadomość
-
Raela ja też o tym myślałam, ale ostatecznie uznałam, że bym nie wytrzymała. I w sumie to dobrze, bo pewnie miałabym wtedy więcej chłopięcych rzeczy 😅 bo pewnie po 3cim zdjęciu z siusiakiem by tak jak ja uznali, że nic się przecież nie zmieni już.
Aego jak sytuacja? Wszystko ok ? Może nie czułaś bo się nie skupialas na nich, albo sprawdzałaś w porach drzemek czy coś? U mnie jak u dziewczyn, działa leżenie na płasko, jedzenie czegokolwiek albo wciskanie palucha w różne miejsca brzucha mam nadzieję, że już jest ok.
Ja ostatnio pierwszy raz w ciąży chyba (albo pierwszy o tak późnej godzinie) wypiłam 2 kawy w ciągu dnia. Ogólnie mój organizm lubi tylko poranna mocna kawę, a o poobiedniej czy w ogóle po 15godzinie nie ma mowy. A byłam jakas śniętą i wypiłam po 17. 🤫 impreza w brzuchu taka i kopniakowy bunt, że dłuższy czas nie mogłam zasnąć...AEGO, Raela lubią tę wiadomość
-
Lady Dior jak przyjdą sukienki pokaż jak wyglądają. Ja póki co wstrzymuje się z zakupami może uda mi się chodzić w moich zwykłych prążkowanych a są dłuższe więc jak się podniosą na brzuchu robi tak będzie dobrze.
-
Hej. Wtrącę się Wam dla pocieszenia Aego, ja jestem teraz w pierwszej ciąży i mam łożysko z przodu, jakiś czas temu (23/24 tydzień) był dzień, że Mały się praktycznie w ogóle nie ruszał, mogłam ruszać brzuch, pukać, stukać, jeść słodkie, puszczać głośni muzykę, nawet wypiłam kilka łyków coca coli i nic.. kręciłam się z boku na bok, na plecy, i już miałam oczywiście czarne myśli i mało co nie pojechałam na IP, ale przegadałam temat z mamą, trochę mnie uspokoiła, no i też pamiętałam słowa lekarza, że dopiero po 28 tygodniu mam się skupiać na ruchach, ale do rzeczy: następnego dnia szalał tak, że oddał mi z nawiązką swoje lenistwo z dnia poprzedniego. Także dziecko czasami ma swój dzień lenia i do widzenia 😅
AEGO, kejdens lubią tę wiadomość
-
AEGO daj nam znać jeśli poczujesz ruchy a narazie spróbuj się nie stresować 🫂Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Marti27 wrote:AEGO daj nam znać jeśli poczujesz ruchy a narazie spróbuj się nie stresować 🫂
-
AEGO będzie dobrze! Dzidzia pewnie dupka odwrócone 😇💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Aego na pewno jest dobrze - mi się też jeden dzień dosłownie cały nie ruszał psotnik🙈 Połóż się całkiem płasko i niech Cię smyra po ręce 🙂 na pewno poczujesz prędzej czy później 🙂
-
Aego dawaj coś znać bo się z Tobą stresuję. 🤞
Macie jakieś mega realne sny ? Ja dziś mam okropny dzień. Przedwczoraj śnił mi się pogrzeb i powiedzialam o tym mężowi i mamie,ale nie mowilam czyj zeby ich nie streskwać, a dziś ta osoba dzwonila by podrzucić ją do szpitala bo źle się czuje... wiem, że ogólnie nie na tym zazwyczaj polegają realistyczne sny w ciąży, no ale no... taka niedziela. Dodatkowo coś od wczorajszego wieczoru zaczyna mnie rozkładać 😒 niby nic konkretnie poza gardłem nie boli i gardło tez nie cały czas, ale takie ogólne robicie, łamanie w kościach, glowa itp... nienawidzę tego stanu tuż przed chorobą! -
@AEGO - ehh te dzidziory to lubią matki stresować 😔 ja czuję codziennie ruchy odkąd się już rozkręciły mocniej ale jak dłuższą część dnia nie czulam ostatnio to sięgam po detektor nadal. Raz też miałam tak że nie czułam od rana i jak to ja spanikowałam bo hormony i stres zaczęły buzowac i popłakałam się i dzidzior nagle się odezwał. Ewidentnie mój stres do niego dotarl i bidulka zestresowalam 😕
@Doris8 - chyba dzisiaj była jakaś niespokojna ta noc bo ja też miałam koszmary, z jednego obudziłam się z płaczem jak dziecko. Dobrze ze rano tak słońce świeciło fajnie bo jakoś przegoniło to okropne myśli z rana. -
Aego na tym etapie bobo w brzuchu ma już chyba dłuższe drzemki więc może się jakoś dobrze umościł ? Jak leżysz dłuższą chwilę na płasko to też zupełnie nic ?