Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszkaaa20 wrote:U mnie dzisiaj równo połowa, nie wiem kiedy to minęło 🤭 jutro mam połówkowe i już trochę zaczynam się stresować, mam nadzieję że wszystko dobrze z maleństwem 🩵
Ja już czuję ruchy bardzo wyraźnie, nawet brzuch zaczyna falować 😅
Co do rożka właśnie zastanawiam się czy kupować 🤔 czy aby nie będzie dziecku za ciepło w rożku...
O, a o której masz badania? Bo ja o 12 i wolę za dużo o tym nie myśleć 😅 trzymam mocno za nas kciuki! 🥰
Dokładnie, też się nad tym zastanawiam, czy w ogóle brać rożek, bo wcześniej mi się nie przydał, ale nie wiem jak będzie teraz. Za to kupiłam już dwa otulacze z Motherhood, bo może będę miała teraz Dzidziusia, który będzie lubił spowijanie 😅 bo wcześniej nie miałam na to opcji 😆
-
Dziewczyny polećcie jakiś termofor na kolki z ciepłymi i zimnymi wkładami ? Gdzieś na filmiku widziałam taki w kształcie króliczka, ale za cholere nie pamiętam jaka firma... 🤷♀️
Dawajcie koniecznie znać po wizytach 🤞🍀 -
Ja po wizycie u położnej - słuchałyśmy serca na detektorze i łobuz uciekał😆 Tu położne często ręcznie sprawdzają ułożenie macicy, na jakiej wielkości jest i nawet ułożenie dziecka. Pokazywała mi gdzie ma głowę i mogłam wymacać ręką no ale ja z tych sceptycznie pochodzących do takiego badania-nie ma to jak usg😝 Wyniki krwi w normie także tylko czekać na środę...
Córka nie może się doczekać wieści o płci 🙈 będzie trochę zawiedziona, że drugi brat😜 no ale muszę w końcu jej powiedzieć,żeby się przyzwyczaiła do tej myśli.Kejt93, Doris8, Emimo, Myszkaaa20, Kocur, dori lubią tę wiadomość
-
Ammeluna wrote:
Miałam ten szary i byl czas że tylko zapięcie w to pomagalo na całodniowe darcie także polecam 😅
Ja mam termoforek z pestek wiśni a przynajmniej miałam bo nie mam pojęcia gdzie teraz jest, mam nadzieję że do porodu się gdzieś ujawni🙈Ammeluna lubi tę wiadomość
-
Tak, ale tylko jak leżę. Natomiast ja cały dzień latam to ruchów prawie wcale nie czuję. Natomiast teraz leżę już i Synek się śliczne uaktywnia 😍AEGO wrote:Ja mieszkam na parterze w bloku, więc powiem Wam, że latem wcale nie jest tu jakoś gorąco (mieszkałam też kiedyś na 4 piętrze bez klimy, omg), więc zastanawiam się czy jakiś otulacz wtedy nie zda egzaminu.
Dziewczyny, czy Wy też czujecie, że w tym 24 tc ruchy są częstsze i mocniejsze?AEGO lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Tak, ale tylko jak leżę. Natomiast ja cały dzień latam to ruchów prawie wcale nie czuję. Natomiast teraz leżę już i Synek się śliczne uaktywnia 😍
Oooo!! Mam dokładnie tak samo (obecnie 22+3) cały dzień potrafię nie czuć nic a wieczorem jak się położę zaczyna się zabawa :p
Wczoraj aż zawylam z bólu jak mi przyłożył 😅.
Emimo dzwonili do mnie ostatnio ze maja być opóźnienia w cybexie z beżowych gondolach i planowany czas przyjazdu mojej to 4 lipiec. U Ciebie tez się coś zmieniło? Ja zamawiałam przez bobowozkiEmimo lubi tę wiadomość
Ona: 30
ANA 1:320
MTHFR
PAI -1
On: 35
Morfologia: 2%
4.11 Beta 15
6.11 Beta 68
8.11 Beta 139 -
Siedzę na glukozie, wypiłam bez problemu a tak się bałam. Miałam kupione swoją glukozę ale nawet nie zdążyłam jej wyjąć pani już miała mi zrobione zwykłą😅😅😅 także naprawdę nie taki diabeł straszny nie ma też co czytać relacji innych bo każdy ma inną tolerancję na cukier. Ja widocznie z moim zamiłowaniem do słodyczy mam wysoką, dla mnie trudniejsze było wstanie o 6 rano 🙈🙈 za 25 minut drugie pobranie.
Lady_Dior, Ania1985, Myszkaaa20, Kejt93, Raela lubią tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Siedzę na glukozie, wypiłam bez problemu a tak się bałam. Miałam kupione swoją glukozę ale nawet nie zdążyłam jej wyjąć pani już miała mi zrobione zwykłą😅😅😅 także naprawdę nie taki diabeł straszny nie ma też co czytać relacji innych bo każdy ma inną tolerancję na cukier. Ja widocznie z moim zamiłowaniem do słodyczy mam wysoką, dla mnie trudniejsze było wstanie o 6 rano 🙈🙈 za 25 minut drugie pobranie.
Natka9106, Emimo lubią tę wiadomość
-
No ja się właśnie uzbroiłam w cytrynową i boję się, że nie zdążę jej przekazać 🙈 ale idę prywatnie gdzie zazwyczaj są małe kolejki, z tym że zazwyczaj jestem tam w okolicy 8.30 więc nie wiem jak to wygląda o 7 rano, ale mam nadzieję, że się uda bo ostatnio mam z tą przychodnią same przeboje i już się wkurzę jak znów mi podpadną.
Jak Doktorek mi wypisywał skierowanie to gdzieś w pośpiechu mu się jedna literka przestawiła i wyszło skierowanie na próbę wątrobową zamiast glukoze, a że byłam na krwi to zweryfikowałam, ale.... jak Pani dowiedziala się, ze jest to na za tydzień a nie na wczoraj to oczywiście nie da się tego załatwić przez telefon, muszę koniecznie przyjść na wizytę,więc magicznie znajdują termin tak by był w ciągu tego tygodnia i nie ma opcji, trzeba przyjść. A jak przyszłam, zapytalam która godzina w gabinecie bo są zazwyczaj opóźnienia z 1-2 osoby, to akurat 2 osoby przede mną się zgłosiły. Idę do rejestracji a Pani mi mowi, że muszę przepuścić 5 osób z nfz bo jest błąd systemu, to pytam jak 5 skoro pytałam przed chwilą i są w kolejce 2 😮 no, ale... błąd systemu. Więc błąd systemu polegał na tym, że nie wyświetlalam się na liście a na moją godzinę wyświetlała się inna osoba bo mi wystawili skierowanie na pt a kazali przyjść w poniedziałek, żeby się chyba normy pacjentów z lux medu zgadzały, i pewnie też dlatego miałam przepuszczać cały nfz. Ale dogadałam się i wpuściły mnie babeczki na te 3 minuty, zresztą już i tak była teoretycznie "moja" godzina wizyty. Wyszłam z niesmakiem bo to była kwestia zmiany literki na skierowaniu, to moim zdaniem powinno być do odbioru w rejestracji następnego dnia a nie wymuszanie wizyt żeby im się statystyki zgadzały. I to już 3 podobna sytuacja od początku ciąży. -
Natka9106 wrote:Siedzę na glukozie, wypiłam bez problemu a tak się bałam. Miałam kupione swoją glukozę ale nawet nie zdążyłam jej wyjąć pani już miała mi zrobione zwykłą😅😅😅 także naprawdę nie taki diabeł straszny nie ma też co czytać relacji innych bo każdy ma inną tolerancję na cukier. Ja widocznie z moim zamiłowaniem do słodyczy mam wysoką, dla mnie trudniejsze było wstanie o 6 rano 🙈🙈 za 25 minut drugie pobranie.
-
Sajgonka wrote:Mi glukoza bardzo smakowała w pierwszej ciąży 🙈 a czekanie mnie cieszy bo wreszcie będzie kiedy książkę poczytać 😂
Sajgonka, Emimo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia na krzywej i kciuki za wyniki😊
Ja bez ciąży krzywą zniosłam normalnie a w ciąży niby też ale przełknąć mi ten ulepek było gorzej😜 no ale bez żadnych problemów było, bo różnie można zareagować. Ja wezmę ze sobą glukometr i będę se mierzyć na czczo, godzinę po i 2godz.po bo tu nie robią trzech pobrań tylko 2 a ja właśnie mam problem po godzinie, bo wtedy cukier zamiast rosnąć to mi spada, więc dla własnej informacji będę se też mierzyć glukometrem😛 -
Jedne już na krzywej, a inne jeszcze przed połówkowymi 😅 właśnie powoli się zbieram na prenatalne, więc 🤞🤞🤞
Lady_Dior, a Tobie równe 50% ciąży dzisiaj wleciało! Gratki! Z każdym dniem będzie bliżej niż dalej 🤗AEGO, Ania1985, Myszkaaa20, Sajgonka, Lady_Dior, Doris8, dori, kejdens, Emimo lubią tę wiadomość
-
Ja byłam taka głodna że ten ulupek wszedł jak złoto 🤣 posłuchałam się żeby wieczorem o 22 zjeść ostatni posiłek (kanapki z twarozkiek, pomidorem i nasionami), a ja wtedy dopiero otwieram swój bufet xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 10:57
Lady_Dior lubi tę wiadomość
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
Dziewczyny kciuki za wizyty i za wyniki krzywej ☺️🤞
Ja piłam zwykła glukoze i cytrynową. Cytrynowa o niebo lepsza ale obie do przeżycia 😁
Ja jutro wybieram się na połówkowe więc też poproszę o kciuki za mojego brzdąca 🤗AEGO, Lady_Dior, Doris8, Ammeluna, dori, kejdens, Raela, Emimo lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Ammeluna wrote:Jedne już na krzywej, a inne jeszcze przed połówkowymi 😅 właśnie powoli się zbieram na prenatalne, więc 🤞🤞🤞
Lady_Dior, a Tobie równe 50% ciąży dzisiaj wleciało! Gratki! Z każdym dniem będzie bliżej niż dalej 🤗
Właśnie to aż nie do wiary, że już połowa ciąży mija - łezka się w oku kręci 🥲 Mam nadzieję, że po połówkowych będę spokojniejsza, bo czasami wkrada ją mi się różne myśli...
Ammeluna kciuki mocne i daj znać koniecznie jak wizyta 🙂
Emimo miałam pisać, że jeśli i stary stracił rozsądek to można kupować 😂 Mój zawodowy handlowiec to każdy grosz liczy 🙈 Nie, żeby mi zabronił kupować, bo mamy osobne konta, wypłaty ale już tą gadkę widzę " a po co, przecież ten wózek jest dobry bla bla bla" także na razie se chyba daruję 😂
Totylkoja hahaha mówisz głód silniejszy od wszystkiego innego😆 bywa i tak 😆Ammeluna, Emimo lubią tę wiadomość