Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciri86 wrote:Ja się będę szczepić, ale coś lekarz mówił o 32 tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 22:47
-
U mnie o dziwo szyjka po ostatnim badaniu k 3 cm także luteina działa ale mam brać non stop i się oszczędzać.
Dziewczyny też mieszkam 10 minut od Polnej co jest 😂.
Ja rozkminiłam już, że też jak do 34 tygodnia coś by się działo to polna a po 34 tygodniau to świętą rodzinę wybieram bo ponoć ostatnie miesiące znacznie się polepszyło i jest zzo dostępne całodobowo. To mnie przekonuje a jakby coś się działo to z Jarochowskiego jest blisko na Polną w razie co(odpukac). Raszei odradziła mi szwagierka, że z komunikacją problem podczas cc był pomiędzy mężem a personelem a dziecku spadało tętno i niczego od nikogo nie mógł się dowiedzieć. To mnie zniechęciło choć wiadomo tych przypadków jest multum i w każdym szpitalu coś.
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Ja już mam w przyszłym tygodniu prenatalne to się dowiem pewnie wagi malucha i coś więcej może bo generalnie na tych kontrolnych badaniach to mój lekarz nie jest super rozgadany.
Wyniki posiewu z pochwy mu dałam to nic nie skomentował, badania moczu również - mam nadzieję że jakby coś było nie tak to by zapisał jakiś antybiotyk 😬
Ale zlecił badanie na posiew moczu; mam zrobić w przyszłym tygodniu. Boże tyle co człowiek w tej ciąży razy nasiusia do tych pojemników...to nie zliczeSynuś - 1.07.2024 ❤️ -
Minia95 wrote:U mnie o dziwo szyjka po ostatnim badaniu k 3 cm także luteina działa ale mam brać non stop i się oszczędzać.
Dziewczyny też mieszkam 10 minut od Polnej co jest 😂.
Ja rozkminiłam już, że też jak do 34 tygodnia coś by się działo to polna a po 34 tygodniau to świętą rodzinę wybieram bo ponoć ostatnie miesiące znacznie się polepszyło i jest zzo dostępne całodobowo. To mnie przekonuje a jakby coś się działo to z Jarochowskiego jest blisko na Polną w razie co(odpukac). Raszei odradziła mi szwagierka, że z komunikacją problem podczas cc był pomiędzy mężem a personelem a dziecku spadało tętno i niczego od nikogo nie mógł się dowiedzieć. To mnie zniechęciło choć wiadomo tych przypadków jest multum i w każdym szpitalu coś.
Podobno nie ma całodobowo -
AEGO wrote:Hahah może mieszkamy wszystkie koło siebie, ale w zasadzie na Polna to akurat 10 min jest i z Łazarza, Jeżyć, Grunwaldu, Solacza i pewnie z Winiar i innych 😂.
Podobno nie ma całodobowoAEGO lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
AEGO wrote:Hahah może mieszkamy wszystkie koło siebie, ale w zasadzie na Polna to akurat 10 min jest i z Łazarza, Jeżyć, Grunwaldu, Solacza i pewnie z Winiar i innych 😂.
Podobno nie ma całodobowoSynuś - 1.07.2024 ❤️ -
Minia95 wrote:No to kuźwa z moim szczęściem trafię akurat jak anestozjolog pojedzie na obiad 😂
Ooo to chyba się zmieniło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 23:37
-
AEGO wrote:Jesteśmy w podobnym terminie, najwyżej przyjdę Ci dopingować jak nie będzie personelu. 🤣Synuś - 1.07.2024 ❤️
-
Minia95 wrote:Ej ale Ty pisałas gdzieś że masz termin jakoś 20 któryś czerwca? Ja mam niby na 4/07. Ciekawe czy cos się zmieniło przez to że ta moja szyjka też się skróciła. Ale będzie ciekawie jak razem na porodowce wylądujemy, możemy sobie na zmianę lędźwia masować bo mój mąż po 5 minutach masażu ma dość ja nie wiem jak on da radę jak będę rodzic haha
-
Minia95 wrote:Jestem na grupie na FB "rodzę w sw rodziny" i babki co rodziły w marcu wszystkie potwierdzają w komentarzach że jest dostępne zzo całodobowo. Niby się to zmieniło od lutego.
Cześć Dziewczyny, to może jednak mieszkamy blisko siebie , będziemy chodzić na spacerku w latem ja mieszkam za Ogrodami, blisko Rusałki.
Co do Świętej rodziny położna tez juz mi potwierdziła że mają zoo 24/7, bo mają już 3 anestezjologow, zmieniło się to niedawno, ale mówiła, że tak jej potwierdziły pacjentki, do których chodzi po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 06:52
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Ja dzisiaj czekam sobie na krzywej, powiem Wam że to nic strasznego, samo wypicie spoko dostałam smak czarna porzeczka i mogę powiedzieć że było to dobre 😅 tylko teraz trochę mi niedobrze ale myślę że dam radę 😁
Co do szczepienia na krztusiec myślę że będę się szczepić ale muszę mojego lekarza podpytać na następnej wizycie 🤔Zosis, AEGO, Ania1985 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Ja muszę właśnie wydębić informacje na wizycie pod koniec kwietnia odnośnie szczepień, niezbędnych badań/wyników co muszę ze sobą mieć na poród bo to już zdecydowanie bliżej niż dalej...
Co do znieczulenia- zazdro tym, które mają dostęp 24/7w swoich szpitalach. Mi w głowie się nie mieści w ogóle jak w 21wieku może nie być choć JEDNEGO anestezjologa na potodowce całodobowo 🤷♀️
Witaj trzeci trymestrze 🥂🥳
Ja: Kochanie, wiesz, że jutro zaczynamy trzeci trymestr?
Stary: no.
Ja: No i ?
Stary: no i co. No i zaczynamy, no to co?
Ja: jak to k!@#a co, to już OSTATNI, więcej nie ma! Stąd nazwą TRY-mestr, od trzech. I koniec! (Przerażenie)!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 08:22
Zosis, Ania1985 lubią tę wiadomość
-
Mój Doktor mówił, że szczepienie na krztusiec to tak 28-32 tc, więc pewnie będziemy rozmawiać o tym na kolejnej wizycie (akurat będzie 30 tc).
Myszkaaa, kciuków za krzywą. 🤞 Nawet nie słyszałam o porzeczkowej. 😯 Ale w moim przypadku to może i dobrze, bo zaraz miałabym zgagę. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 08:13
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Ja muszę właśnie wydębić informacje na wizycie pod koniec kwietnia odnośnie szczepień, niezbędnych badań/wyników co muszę ze sobą mieć na poród bo to już zdecydowanie bliżej niż dalej...
Co do znieczulenia- zazdro tym, które mają dostęp 24/7w swoich szpitalach. Mi w głowie się nie mieści w ogóle jak w 21wieku może nie być choć JEDNEGO anestezjologa na potodowce całodobowo 🤷♀️
Witaj trzeci trymestrze 🥂🥳
Ja: Kochanie, wiesz, że jutro zaczynamy trzeci trymestr?
Stary: no.7
Ja: No i ?
Stary: no i co. No i zaczynamy, no to co?
Ja: jak to k!@#a co, to już OSTATNI, więcej nie ma! Stąd nazwą TRY-mestr, od trzech. I koniec! (Przerażenie)!
Właśnie ostatnio rozmawiałam z koleżanką lekarką na temat anestezjologa na porodówce i powiedziała że jeden MUSI być bo przecież są nagłe cesarki a z reguły jest 2 więc ja już nie wiem co o tym myśleć, mam nadzieję że trafię na moment że będę mogła mieć podane, chyba że akcja będzie tak szybka że nie zdążą to też się nie obrażę 😅👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Ciri86 wrote:Cześć Dziewczyny, to może jednak mieszkamy blisko siebie , będziemy chodzić na spacerku w latem ja mieszkam za Ogrodami, blisko Rusałki.
Co do Świętej rodziny położna tez juz mi potwierdziła że mają zoo 24/7, bo mają już 3 anestezjologow, zmieniło się to niedawno, ale mówiła, że tak jej potwierdziły pacjentki, do których chodzi po porodzie.
O, słyszałam tylko k cytrynowej i pomarańczowej glukozie.
Generalnie musi być 2 anestezjologów, ale to jest minimum i wtedy żaden nie pójdzie do pacjentki rodzącej naturalnie. tak tłumaczyła położna przynajmniej. -
Myszkaaa20 wrote:Właśnie ostatnio rozmawiałam z koleżanką lekarką na temat anestezjologa na porodówce i powiedziała że jeden MUSI być bo przecież są nagłe cesarki a z reguły jest 2 więc ja już nie wiem co o tym myśleć, mam nadzieję że trafię na moment że będę mogła mieć podane, chyba że akcja będzie tak szybka że nie zdążą to też się nie obrażę 😅
-
AEGO wrote:Ja natomiast blisko stadionu.
O, słyszałam tylko k cytrynowej i pomarańczowej glukozie.
Generalnie musi być 2 anestezjologów, ale to jest minimum i wtedy żaden nie pójdzie do pacjentki rodzącej naturalnie. tak tłumaczyła położna przynajmniej.Synuś - 1.07.2024 ❤️