Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh dzisiaj mam jakiś senny dzień, miałam wielkie plany, ogarnęłam tylko szafę starszej córce i padłam, szybko makaron dla dzieci zrobiłam na obiad a tak leżę albo oglądam filmy 🤦 nie mam siły na nic, zaraz jadę po moje do placówek i jestem z nimi sama bo mąż ma imprezę w pracy więc chyba bez drugiej kawy dla mnie i melisy dla nich się nie obejdzie 🤦
-
Jak coś neno vera jest już dostępna i działa nadal z kodem himommy 15%. Wychodzi za 340
-
Emimo spełnienia marzeń 🥳🎂 i szybkiego porodu 🤞❤️
Ja dzisiaj od rana zabiegana, najpierw szkoła rodzenia, zakupy, weszłam do Pepco po rękaw cukierniczy a wyszłam z ręcznikami dla naszego Misia 🐻 ale były fajne jakościowo i w dobrej cenie a uważam że 2 wystarczą 😁 oczywiście mój mąż z racji tego że pokój to jest w stanie nawet nie wiem jak Wam to określić w czarnej 🍑 😅 stwierdził że to za wcześnie bo nie mamy gdzie tego trzymać... Powiedziałam tylko że nie wie co jest pod naszym łóżkiem 🤣Emimo lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Dziewczyny, czytam z zaciekawieniem wasze wpisy, garaczka wyprawkowa trwa 🤣 Gratuluję udanych zakupow!
Ja nadal nie kupilam ani jednej rzeczy. W sumie jak ma lezec w kartonach to lepiej zeby lezalo w sklepie. Mam liste, wszystko wybrane, mysle, ze przeklikam zakupy online w jeden dzien i uwzgledniajac dostawe zalatwie wszystko w tydzien.
Dzwonilam do bobo wozki, na czarny Priam 3w1 czeka sie max miesiac w Krakowie, ale przewaznie sa od reki, bo maja regularne dostawy.
Zatem w polowie maja zajme sie wyprawka, zeby na poczatek czerwca miec wszystko poukladane i spakowana walizke. A wozek, jak nie kupie od reki to dojedzie przed porodem.
Staram sie nie ulegac presji, ze to za pozno, bardziej chce na spokojnie cieszyc sie ciaza. Tak ostatnio sobie pomyslalam, ze bede bardzo tesknic za brzuszkiem i za tymi emocjami. Wiem, ze zacznie sie nowy rozdzial, znacznie ciekawszy. Ale jakos tak lubie byc w ciazy i staram sie celebrować kazdy dzien.
Czy ktos tu jest z was zostal, kto niczego jeszcze nie kupil? Czy zostalam tu sama ? 🤣🤣🤣 -
Ania1985, u mnie też nic zakupowego się nie dzieje.
Co prawda mamy sporo rzeczy po Alicji, ale nawet nie przejrzane i nie mam najmniejszego pojęcia (czy) czego mi brakuje.
I nawet nie mam głowy do tego - mój mózg ciążowy się objawia problemami z koncentracją.
Dzisiaj jestem dumna bo po 3 dniach wreszcie zamówiłam myszkę do laptopa - nie mogłam się skupić na sfinalizowaniu transakcji 🙈🤦🏼♀️
Chyba zacznę też unikać prowadzenia auta o ile się da, bo tu brak skupienia jest już niebezpieczny.Ania1985 lubi tę wiadomość
-
Emimo wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin 😊 Szybkiego i łatwego porodu oraz przesypiającego noce bobasa😆
Co do termometru to ja mam z Braun ten do ucha i mi się sprawdza. Mam też z microlife itez jest super. Tu akurat przez pierwszy tydzień jak przychodzi opiekunka połogowa to sprawdza się dziecku temp. w odbycie, żeby wiedzieć, czy potrafi utrzymać odpowiednią ciepłotę.
Co do zakupów to mi one sprawiają meeega przyjemność, więc ja sobie to rozłożyłam na całą ciążę, żeby się cieszyć na każdym etapie 😂
Mam do kupienia jeszcze wanienkę, butelki, laktator i to chyba najważniejsze.
Moonflower ja teraz miałam 2dni bez bólu spojenia no może w ten jeden dzień ciut ale wczoraj zero bólu. Tak mi się dobrze pracowało, że woow ale w nocy się odezwało - tradycyjnie przewrócić się na boki nie umiałam 😖 i do teraz tak mnie boli, że chodzę jak połamana 😖Emimo lubi tę wiadomość
-
Mój Stary dzisiaj stwierdził, że jak mówię, że nie zdążymy z czymś czy że czegoś nam zabraknie to on ma.. UWAGA - .. ma dość 🤨 dziwne, że jak chodzi o zakupy wyprawkowe i mówię, trzeba kupić to czy tamto to odpowiada z reguły żebym kupiła czy wybrała, i on ma DOŚĆ. No tak mnie tym wkurw*ł, że od 10 rano się nie mogę uspokoić 🤷♀️ brzuch mnie co chwilę boli i przestaję i pojawiło się plamienie 2 krople, ale to podejrzewam z innego powodu. No normalnie szukam kartonu 190cm i odsyłam chlopa na jakąś reklamację 🤦♀️
-
Doris8 wrote:Mój Stary dzisiaj stwierdził, że jak mówię, że nie zdążymy z czymś czy że czegoś nam zabraknie to on ma.. UWAGA - .. ma dość 🤨 dziwne, że jak chodzi o zakupy wyprawkowe i mówię, trzeba kupić to czy tamto to odpowiada z reguły żebym kupiła czy wybrała, i on ma DOŚĆ. No tak mnie tym wkurw*ł, że od 10 rano się nie mogę uspokoić 🤷♀️ brzuch mnie co chwilę boli i przestaję i pojawiło się plamienie 2 krople, ale to podejrzewam z innego powodu. No normalnie szukam kartonu 190cm i odsyłam chlopa na jakąś reklamację 🤦♀️
-
Ah te chłopy 😆 mój po przygotowaniach ślubnych i remoncie się nauczył ze ma przynajmniej udawać zaangażowanie 😆🙈
Facet co pokłócił się ze mną że nigdy nie widział na weselach kwiatów na stole (ozdoby) 😆🤣 jak udowodniłam mu swoją racje to skapitulował.
Zastanawiam się czy z własnym synem będzie łatwiej 🙈💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Dzięki za kciuki
Wszystko dobrze po wizycie , uff .. mega stresujące są te wizyty
1272g , ciąża 6 dni młodsza wyszła nie wiem czemu , ale nie ma się do czego przyczepić , wszystko cacy
Jeszcze sobie siedzi głową do góryAnia1985, AEGO, Junjul, Ammeluna, Doris8, Sajgonka, dori, Myszkaaa20, Zosis, Kejt93, Emimo, Kinia197, Raela lubią tę wiadomość
-
@Doris8 - hahahah 😆 to może lepiej jakieś plastikowe pudło, bo taki karton to jeszcze przemoknie, rozwali się i wróci do domu 😆
@Kejt93 - dokładnie! Mój też "nauczył się udawać zaangażowanie" 😆 i przynajmniej przez to nie wkurza 😆
@Junjul - cooooooo? To może by się z Tobą zamienił?! 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@Nisia18 - ale duże Dziecię! Ja wiem, że to obecnie norma u większości z nas, ale nadal sobie nie jestem w stanie wyobrazić, że jest tam taki duży człowieczek 🤯
Doris8, Nisia18, Kejt93 lubią tę wiadomość
-
Ammeluna wrote:@Doris8 - hahahah 😆 to może lepiej jakieś plastikowe pudło, bo taki karton to jeszcze przemoknie, rozwali się i wróci do domu 😆
@Kejt93 - dokładnie! Mój też "nauczył się udawać zaangażowanie" 😆 i przynajmniej przez to nie wkurza 😆
@Junjul - cooooooo? To może by się z Tobą zamienił?! 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@Nisia18 - ale duże Dziecię! Ja wiem, że to obecnie norma u większości z nas, ale nadal sobie nie jestem w stanie wyobrazić, że jest tam taki duży człowieczek 🤯 -
Pytanie do kobietek, ktore maja juz dzieci. W szkole rodzenia online bylo powiedziane, ze niemowlaka przewijamy przed kazdym karmieniem. Czyli co 2-3h przewijamy i karmimy i znowu do spania.
Jak jest w praktyce? Szczegolnie w nocy? Wstawalyscie za kazdym razem przewijac przed karmieniem? Ja wyobrazalam sobie, ze w nocy to wysune malucha z dostawki, dam cyca i idziemy dalej spac. A tu widze, ze za kazdym razem wycieczka do przewijaka mnie czeka.
Oczywiscie nie mowie, zeby zostawic dziecko z kupa spac…..ale jak bedzie tylko siczek i nie bedzie zapachu?
Jak to u was wygladalo? -
Nie przejmujcie się, mężczyzni są z innej planety 🙂
Ja już mówiłam, że zawsze mają najwięcej do powiedzenia, a prawda jest taka, że gdyby to oni mieli rodzic to ludzkość dawno by wyginęła, bo połowa by padła na samą myśl o porodzie 🙂
Ja sobie dziś próbowałam podejrzeć historię ciąży starszego, żeby zobaczyć czy szli podobnym centylem, ale nie mam pomiarów z dokładnie tych samych tygodni.
Za to widziałam, że na na trzecich prenatalnych było już prawie 1800 😄😲 -
Ania1985 wrote:Pytanie do kobietek, ktore maja juz dzieci. W szkole rodzenia online bylo powiedziane, ze niemowlaka przewijamy przed kazdym karmieniem. Czyli co 2-3h przewijamy i karmimy i znowu do spania.
Jak jest w praktyce? Szczegolnie w nocy? Wstawalyscie za kazdym razem przewijac przed karmieniem? Ja wyobrazalam sobie, ze w nocy to wysune malucha z dostawki, dam cyca i idziemy dalej spac. A tu widze, ze za kazdym razem wycieczka do przewijaka mnie czeka.
Oczywiscie nie mowie, zeby zostawic dziecko z kupa spac…..ale jak bedzie tylko siczek i nie bedzie zapachu?
Jak to u was wygladalo?Coffeebreak, Ania1985, Ammeluna lubią tę wiadomość
-
Ania1985 u mnie po każdym karmieniu kupa, więc było przebieranie co 3godz.😂
Ania1985, Kocur, Ammeluna lubią tę wiadomość
-
Haha , dzięki za przypomnienie sprzed kilku lat 😁😁
Mój mały jak tylko zrobił troszkę siku to od razu płakał więc trzeba było przebrać 😁
Wydaje mi się że ta nasza waga 1,2 prawie 1,3 nie jest tak dużo , zresztą jesteśmy na wykresie pośrodku ideolo więc się nie martwię tym
Widziałam pytanie o pranie ciuszków , no właśnie kiedy zaczynacie ?
Sama nie wiem, ale chyba zacznę pod koniec kwietnia . Jakoś się boję , że potem nie będzie ani ubranka , ja w szpitalu a mój mąż szukający po pudełkach / po starszym dziecku , wiadomo / ubrań dla noworodka , potem leje te proszki i płyny żeby dobrze się wyprało 😁😁 haha.
Jednak wolę żeby leżało wcześniej gotowe wyprasowane w komodzie .
Ania1985, Doris8 lubią tę wiadomość