X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Haha , dzięki za przypomnienie sprzed kilku lat 😁😁
    Mój mały jak tylko zrobił troszkę siku to od razu płakał więc trzeba było przebrać 😁
    Wydaje mi się że ta nasza waga 1,2 prawie 1,3 nie jest tak dużo , zresztą jesteśmy na wykresie pośrodku ideolo więc się nie martwię tym :)
    Widziałam pytanie o pranie ciuszków , no właśnie kiedy zaczynacie ?
    Sama nie wiem, ale chyba zacznę pod koniec kwietnia . Jakoś się boję , że potem nie będzie ani ubranka , ja w szpitalu a mój mąż szukający po pudełkach / po starszym dziecku , wiadomo / ubrań dla noworodka , potem leje te proszki i płyny żeby dobrze się wyprało 😁😁 haha.
    Jednak wolę żeby leżało wcześniej gotowe wyprasowane w komodzie .
    Tak, mój 1200 też miał ostatnio i był w 60 centylu. 😀 to było 2 tyg temu, więc podobnie pewnie.

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju właśnie ja nawet o płynach do prania nie pomyślałam 🙈 Musze się zaopatrzyć w bobini ale nie wiem kiedy będę prać-raczej późno 35tydz.tak plus minus.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to tak pamiętam, że od razu po karmieniu kupa ;) przynajmniej przez pierwsze kilka tygodni ;) ale spokooo im dalej w las tym wszystko się jakoś stabilizuje. Poza tym te pierwsze pobudki nocne są jeszcze na fali hormonów i tak nie boli ;) . Im dalej w las tym częściej cycek „na śpiocha” , dziecko większe więc już z czasem była to niemal samoobsługa ;)

Tak to przynajmniej wspominam, trochę czasu już minęło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 22:49

Ania1985, Doris8, Nisia18, Emimo lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety takiemu noworodkowi trzeba sprawdzać za każdym razem pieluszkę jak się obudzi w nocy. Często jest kupa i siku przy każdym karmieniu, więc trzeba przewinąć. Ja miałam lampeczkę, która dawała minimalne światło, żeby nie rozbudzić mocno malucha i nie zaswiecać światła w całym pokoju. Przewijak miałam na łóżeczku, więc szybka akcja.

Nabierzesz wprawy, spokojnie. To nie jest aż takie straszne jak się wydaje.

Ania1985 lubi tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl przewijanie przewijaniem, ale zanim dziecko złapie rytm dobowy też chwilę trwa i może się okazać że do północy albo i dłużej będzie aktywne. U nas przestawienie się na właściwe tory chwilę zajęło 😄

Ania1985, Edithka lubią tę wiadomość

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny magne B6 będzie dobrym wyborem? Udało mi się tu znaleźć i kliknęłam.

Edithka, Ammeluna lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Dziewczyny magne B6 będzie dobrym wyborem? Udało mi się tu znaleźć i kliknęłam.
    No ja je biorę, bo tak mi zaleciła lekarka. 🙈

Lady_Dior lubi tę wiadomość

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w teamie bezsenne 🙃 mam nadzieję, że to jednorazowa akcją przez nerwy na Starego...
    Wczoraj nawet napatoczylo mi się plamienie jasnoróżowe, nawet kilka, w zasadzie przy co drugim załatwianiu się, ale mam wrażenie, że to podraznirniowe z jakiegoś przesuszenia albo mini ranking.🤔 jest się czym przejmować bo wizyta dopiero za tydzień??

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    08.12 9tc, mamy 23,3 mm😍 - krwiak😩
    28.12 prenatalne OK 👶 5,2cm 11+6,
    niskie ryzyka 🤞

🩷14.07, 21.09, 10/10, 3030g🩷

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 wrote:
    Witam w teamie bezsenne 🙃 mam nadzieję, że to jednorazowa akcją przez nerwy na Starego...
    Wczoraj nawet napatoczylo mi się plamienie jasnoróżowe, nawet kilka, w zasadzie przy co drugim załatwianiu się, ale mam wrażenie, że to podraznirniowe z jakiegoś przesuszenia albo mini ranking.🤔 jest się czym przejmować bo wizyta dopiero za tydzień??
    Pozdrawiam serdecznie, o 4 się obudziłam, pies chrapie, dziecko kopie, ja jestem przeraźliwie głodna. 🙈
    Wiesz, ja po tych incydentach z plamieniem i krwawieniem na początku na pewno poszłabym do lekarza jakby takie wystąpiło, ale może niech ktoś inny się wypowie, bo ja mogę też być przeczulona. 🫣

Doris8 lubi tę wiadomość

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w sobotę. Już po śniadanku i niewyspana. Chociaż mnie nie bezsenność, a plecy męczyły. Pierwszy raz od dawna 🙈, ale przeszarżowałam wczoraj z aktywnością - 6h na nogach non stop w poszukiwaniu drzwi wewnętrznych plus wieczorem spotkanie rodzinne w knajpce. No, za dużo jednak. 🙈 A przy okazji stworzyłam nową teorię odnośnie skurczy w nogach, bo dzisiaj w nocy znowu się pojawiły i nie wiem właśnie, czy aby to nie z braku magnezu a z przeciążenia. 🤔

Wczoraj chyba tak naprawdę zrozumiałam naszą ostatnią wymianę zdań o komentarzach odnośnie ciążowego brzucha. Na spotkaniu była moja przyszła Bratowa, młodziutka dziewczyna i co i rusz słyszałam "kurde, ale Ty jesteś duża", "ale ten brzuch Ci urósł" itd. I generalnie myślałam, że po mnie to spływa, bo ja jestem dumna z tego brzuszka, tak długo o niego walczyłam ❤️, ale wróciłam do domu, spojrzałam w lustro i nagle poczułam się taaaakaaaa ogromna. 🙈 No, ale Stary stanął na wysokości zadania, bo mówię Mu o tym, a On na to: "no ja już jej chciałem coś powiedzieć, bo Ciebie komentuje, a niech spojrzy na siebie, Ty w ciąży jesteś". 🥺❤️

Doris, a ja stanę w obronie Starego, nie odsyłaj go, przyda się jeszcze. 😅 Chociaż następnym razem niech lepiej ugryzie się w język. 😝 Ja ze swoim ustaliłam, że kupuję, ci uważam za stosowne i tyle, chyba że mam wątpliwości to wtedy tylko pytam (no i jakieś większe wydatki), bo wtedy On mnie często sprowadza na ziemię. A co do plamienia to ja bym chyba jednak skonsultowała, jeżeli się powtarza. Lepiej wyjść na przewrażliwiona niż coś zignorować, co może być problemem. Oczywiście, trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego.

Anka, ja mam pokupowane tylko jakieś drobiazgi. W dodatku, tak jak pisałam ostatnio, dom jeszcze w fazie budowy/wykończenia. Także spokojnie, nie jesteś sama. 🫂

Emimo, spóźnione, ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 🥳 Spełnienia marzeń! No i bezproblemowej ciąży i szybkiego porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 08:09

Doris8, Ammeluna, Emimo, Ania1985 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 wrote:
    Ja bym to pojechała sprawdzić gdzieś prywatnie albo na izbie.

Lady dior ja biorę magne b6 forte, bo ma duże stężenie magnezu w jednej tabletce. Taki mi zaleciła farmaceutka i chyba dobrze działa, bo nie mam już ostatnio skurczy.

Doris8, Lady_Dior lubią tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię o ludzkiej porze do swojego Doktorka, ale podejrzewam, że powie by obserwować i sprawdzimy na wizycie. Bo nie przybiera to na sile, bielizna czysta 24h i tylko przy załatwianiu jest jesna dwie ledwo widoczne kropelki różowe albo nawet i punktowe kropki, tak jakby po prostu strumien podczas sikania podrażniał mi jakąś miniranke czy suche miejsce. Żadnego dyskomfortu czy innych rzeczy, ruchy w normie 😍

W Rossmannie jest promka na bobini do prania jakby ktoś chciał 😀

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    niskie ryzyka 🤞

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Witam się i ja w sobotę. Już po śniadanku i niewyspana. Chociaż mnie nie bezsenność, a plecy męczyły. Pierwszy raz od dawna 🙈, ale przeszarżowałam wczoraj z aktywnością - 6h na nogach non stop w poszukiwaniu drzwi wewnętrznych plus wieczorem spotkanie rodzinne w knajpce. No, za dużo jednak. 🙈 A przy okazji stworzyłam nową teorię odnośnie skurczy w nogach, bo dzisiaj w nocy znowu się pojawiły i nie wiem właśnie, czy aby to nie z braku magnezu a z przeciążenia. 🤔

Wczoraj chyba tak naprawdę zrozumiałam naszą ostatnią wymianę zdań o komentarzach odnośnie ciążowego brzucha. Na spotkaniu była moja przyszła Bratowa, młodziutka dziewczyna i co i rusz słyszałam "kurde, ale Ty jesteś duża", "ale ten brzuch Ci urósł" itd. I generalnie myślałam, że po mnie to spływa, bo ja jestem dumna z tego brzuszka, tak długo o niego walczyłam ❤️, ale wróciłam do domu, spojrzałam w lustro i nagle poczułam się taaaakaaaa ogromna. 🙈 No, ale Stary stanął na wysokości zadania, bo mówię Mu o tym, a On na to: "no ja już jej chciałem coś powiedzieć, bo Ciebie komentuje, a niech spojrzy na siebie, Ty w ciąży jesteś". 🥺❤️

Doris, a ja stanę w obronie Starego, nie odsyłaj go, przyda się jeszcze. 😅 Chociaż następnym razem niech lepiej ugryzie się w język. 😝 Ja ze swoim ustaliłam, że kupuję, ci uważam za stosowne i tyle, chyba że mam wątpliwości to wtedy tylko pytam (no i jakieś większe wydatki), bo wtedy On mnie często sprowadza na ziemię. A co do plamienia to ja bym chyba jednak skonsultowała, jeżeli się powtarza. Lepiej wyjść na przewrażliwiona niż coś zignorować, co może być problemem. Oczywiście, trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego.

Anka, ja mam pokupowane tylko jakieś drobiazgi. W dodatku, tak jak pisałam ostatnio, dom jeszcze w fazie budowy/wykończenia. Także spokojnie, nie jesteś sama. 🫂

Emimo, spóźnione, ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 🥳 Spełnienia marzeń! No i bezproblemowej ciąży i szybkiego porodu.
    O jeju, trzeba było jej powiedzieć, że Maluszki w 29 tc już są wielkie. 😂 Ale totalnie nie rozumiem komentowania czyjegoś brzucha „duży”, „mały”, „ładny”, „brzydki”, brzuch to brzuch. 😅 To Ty będziesz miała super Grzdylka czy Grzdylunie zaraz, a brzuch niedługo będzie normalny.🙈

Zosis lubi tę wiadomość

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 mam nadzieję, że to niegroźne plamienie i oby się nie powtórzyło.

Zosis materyjo a to brzuch w ciąży robi się wklęsły😏❓ Nie wiedziałam 😏 Nie czaję takiego komentowania - nie można powiedzieć jak już się chce " o ale fajnie ci się już ten brzuszek zaokrąglił-widac, że dzidzia rośnie :)" tylko trzeba dowalić, że już duża jesteś itp🤦🏼‍♀️ Serio tak komentują osoby albo o niskiej samoocenie albo takie co w ciąży nigdy nie były i se sprawy nie zdają kompletnie 🤷🏼‍♀️

Zosis, Doris8 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia. Chyba nigdy tyle no dostałam 😍🥰
    Wczoraj wieczorem zaczęłam nadrabiać ale padłam i dopiero teraz dokończyłam 😀🌷
    Doris ja bym skonsultowała ? Wykluczasz krew np z hemoroidy ?
    Odnośnie zmiany pieluszki to np moja córcia robiła tylko jedna kupkę dziennie bo słabo przybierała na wadze. Nigdy nie zrobiła w nocy. Więc minpeikuchybstarczyly na baaaardzo długo. Co przy poprzednich dzieciach nie miało miejsca 😀
    Ja kupiłam pieluszki 1 nie kupuje 0 szczerze mówiąc to dopiero niedawno się dowiedziałam, że takie są.
    Komentarze odnośnie brzucha niezłe są, ale to chyba mówią ludzie co nie mają o czym rozmawiać ?!
    Ja się cieszę z mojej wagi obecnej i tak sobie przypominałam że z najstarsza córka 15 kg zostawiłam w szpitalu. Jakby teraz też tak było to wrocilabym do swojej wagi ( zakładam że jeszcze te 3 kg przytyje do porodu aktualnie +12 kg)

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle po co ludzie mają potrzebę komentowania ?! Jak się widzi, że kobieta się z tego cieszy, eksponuje to zwykle 'o, super, gratuluję' wystarczy, a jak się nie jest samemu przekonanym czy się chce mieć dzieci, albo wręcz się ich nie lubi a cała ciąża kogoś 'obrzydza' to po co w ogóle buzię otwierać w tym temacie i się silić na cokolwiek? To już lepiej chyba wtedy o pogodzie pogadać niż coś palnąć. No nie rozumiem tego poczucia w ludziach, że jak widzą ciężarna to trzeba coś powiedzieć 🙈 ale zauważcie,że w ogóle pomijając rodzinę czy znajomych to w innych sytuacjach też tak jest, że np. W kolejce często ktoś powie "O! Proszę przede mną stanąć bo Pani w ciąży.",albo kasjerka zwróci przykładowo uwagę czy ktoś w przychodni "kobiety W CIĄŻY mają pierwszenstwo", a w sumie przecież wystarczy powiedzieć "Proszę" i ustąpić miejsca. Tak jakbyśmy same nie widziały swojego brzucha,albo w 6 czy 7 miesiącu się jeszcze nie zorientowały,że jesteśmy w ciąży 🙈🤣

Zosis lubi tę wiadomość

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    niskie ryzyka 🤞

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Doris ja bym skonsultowała ? Wykluczasz krew np z hemoroidy ?
    Tak, teraz już nic nie ma, ani kropeczki. Raczej podejrzewam jakieś mini obtarcie skóra o skórę, bo ostatnio miałam takie 'nawały' śluzu na zmianę z suchością i podejrzewam, że w ten suchszy dzień się coś otarło. Póki co posmaruje jakimś żelem i założę coś workowatego i myślę, że już będzie ok. A w razie wu będę dzwonić do Doktorka. 😉

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    niskie ryzyka 🤞

age.png
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam wczoraj plamienie, ale jestem po wizycie, więc obstawiam jakieś podrażnienie, bo miałam i wziernik i USG dopochwowe.
    Ja akurat z tych mało panikujacych, więc obserwuję.

Mi się wydaje że te komentarze to trochę dlatego że może młoda sobie próbowała siebie wyobrazic w ciąży i jakoś jej to nie szło 😆 dla mnie też jak byłam młoda ciąża i dzieci wydawały się jakaś abstrakcją. Co nie zmienia faktu, że mogła to rozważać w ciszy 😆 ale niestety mało kto myśli że ktoś może mieć za sobą ciężka historie, i być w trakcie szalejącej burzy hormonów.

Ja nadal od bezdzietnych słyszę dziwne rzeczy, ale nie mam pretensji, bo ciężko ogarnąć czym bycie rodzicem nie będąc samemu w takiej sytuacji.
    Powiem Wam, że sama przed dzieckiem miałam wrażenie, że np. znajomi z pracy mają dokładnie takie samo życie jak ja tylko gdzieś tam w międzyczasie przeplatają się dzieci 😂 dopiero teraz wiem że pracujący rodzic to jest ciągła walka o przetrwanie i zupełnie jakaś inna kategoria wiecznie zmęczonego człowieka.

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris dobrze, ze to tylko chwilowy straszek byl. Na pewno wszystko jest dobrze.

Co do komentarzy brzucha - zgadzam sie, niektorzy ludzie nie maja taktu. A moze nie wiedza co powiedziec i nie majac nic zlego na mysli, walna jakas glupote. Nie warto sie w ogole tym przejmować. Ciazowe brzyszki sa najpiekniejsze i juz! ❤️

Dzieki za te komentarze o przewijaniu. Wierze, ze jakos to ogarne, zaufam instynktowi, w koncu kazda matka czuje co dla jej dziecka jest najlepsze.

To pampersy mowicie jednak 1 a nie 0 kupic? Bo wlasnie ostatnio gdzies online tez slyszalam taka wypowiedz.

Wg mojej aplikacji dzis rozpoczelam 3 trymestr!!! 🥳 Takze dolaczam do grona!

AEGO, moonflower, Ammeluna lubią tę wiadomość

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1985 wrote:
    Doris dobrze, ze to tylko chwilowy straszek byl. Na pewno wszystko jest dobrze.

Co do komentarzy brzucha - zgadzam sie, niektorzy ludzie nie maja taktu. A moze nie wiedza co powiedziec i nie majac nic zlego na mysli, walna jakas glupote. Nie warto sie w ogole tym przejmować. Ciazowe brzyszki sa najpiekniejsze i juz! ❤️

Dzieki za te komentarze o przewijaniu. Wierze, ze jakos to ogarne, zaufam instynktowi, w koncu kazda matka czuje co dla jej dziecka jest najlepsze.

To pampersy mowicie jednak 1 a nie 0 kupic? Bo wlasnie ostatnio gdzies online tez slyszalam taka wypowiedz.

Wg mojej aplikacji dzis rozpoczelam 3 trymestr!!! 🥳 Takze dolaczam do grona!
    Ja ma szkole rodzenia słyszałam, że nawet 2 można z niektórych firm bo różnica minimalna.

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    niskie ryzyka 🤞

age.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ