Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ammeluna, congratulations 🥳😘
Ammeluna lubi tę wiadomość
-
Sajgonka wrote:My całymi dniami dzialkujemy, bo synek ma zamknięty żłobek, a nie zaplanowaliśmy na ten termin wyjazdu, bo próbujemy go odpieluchowac🙂 akurat się udało z pogodą na nasze plany.
Też byłam dziś na krztuścu i ręka mnie teraz boli, ale wkłucia nie czułam wcale, więc chyba pomyliło mi się z covidem, bo wtedy samo szczepienie było dosyć bolesne.
Ja na razie zamówiłam podpaski, majtki i podkłady na Gemini i do tego krem z filtrem dla juniora 🙂 mam też jakiś stary paracetamol w czopkach, który jeszcze się nie przeterminował 🙂 na zaparcia nie brałam nic nigdy ani ja ani nie dawałam młodemu, więc na pewno bym nic takiego nie brała "na zaś".
Muszę sobie jeszcze zrobić zapas zwykłych podpasek w jakimś Rossmanie czy innej drogerii i kupić pieluszki w biedrze. No i jakby się okazało że prawdopodobnie będzie sn to jeszcze chce kupić podpaski chłodzące, ale to pod koniec ciąży.
Z Wit D polecam Vigantol, bo jest jedynym lekiem (a nie suplementem) bez recepty. Natomiast jakby był problem z brzuszkiem to trzeba wtedy poprosić pediatrę żeby zapisał najlepiej devikap.
A i w ogóle dziś zaczęły mi się skurcze przepowiadające 😮
O, to powodzenia z odpieluchowaniem 🤞🤞🤞 nam się udało końcówką września, ale to był trochę niewypał, bo jak chcieliśmy pójść na dłuższy spacer, to jednak trzeba było szukać takiej trasy z możliwością skorzystania z toalety 😅 a teraz to jest bosko przy tej pogodzie, więc myślę, że timing idealny 👍🤞🤗
Mam takie samo zdanie o witaminie D 👍 i...dzisiaj też dostałam tych skurczów przepowiadających 🫨 będziesz brała na własną rękę magnez w związku z tym, czy poczekasz na wizytę u lekarza? Bo ja mam dopiero za 2 tygodnie ☹️
@Doris8 - dzięki 🤗 lepiej późno niż wcale 😆 bo chyba jako jedna z ostatnich zaczynam 😅🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 21:03
Sajgonka lubi tę wiadomość
-
Ammeluna wrote:O, to powodzenia z odpieluchowaniem 🤞🤞🤞 nam się udało końcówką września, ale to był trochę niewypał, bo jak chcieliśmy pójść na dłuższy spacer, to jednak trzeba było szukać takiej trasy z możliwością skorzystania z toalety 😅 a teraz to jest bosko przy tej pogodzie, więc myślę, że timing idealny 👍🤞🤗
Mam takie samo zdanie o witaminie D 👍 i...dzisiaj też dostałam tych skurczów przepowiadających 🫨 będziesz brała na własną rękę magnez w związku z tym, czy poczekasz na wizytę u lekarza? Bo ja mam dopiero za 2 tygodnie ☹️
@Doris8 - dzięki 🤗 lepiej późno niż wcale 😆 bo chyba jako jedna z ostatnich zaczynam 😅🤦♀️
Ja nie zamierzam brać magnezu, to jest już trzeci trymestr i macica musi ćwiczyc. Chyba że coś zaniepokoi lekarza, ale na ostatniej wizycie szyjka była 4cm+ -
Hejo dziewczyny !
Cudne brzuchy ! Kg się nie przejmujcie !!! Ja już dawno przebiłam 20 kg ale przestałam zupełnie się tym martwić. Będzie super motywacja do długich spacerów po porodzie.
Dziewczyny które podpowiadały mi co brać przy refluksie. Dzięki za polecenie ❤️ u mnie tragedia już z tymi zgagami , zaczęłam na dodatek 🤮 jak w 1 trymestrze . Dziś wzięłam polprazol pierwszy raz i po ok 2 h jakby trochę lepiej. Czekam na sen z nadzieją że faktycznie nie będzie mnie ta zgaga wybudzać ale muszę przyznać że mimo to i tak zwróciłam kolację, ale przynajmniej tak mocno nie pali. Aleeeee niestety zdarzają się wymioty z krwią, przełyk mam już mocno przeorany od tylu miesięcy
Mnie „cos ” boli , moze tyłek, ale jakby też noga , może to ta rwa może inny mięsień ale już tak naprawdę mocno, więc jutro mam fizjo . Mam nadzieję że pomoże.
Pierwsza majówka od dawna, że nigdzie nie jedziemy. Mój 3 trymestr jest do d*** także mocno już odliczam i włączam tryb „przetrwanie”
moonflower, Doris8, Junjul, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 22:10
AEGO, Junjul, Emimo, Myszkaaa20, Kejt93, Lady_Dior, Doris8, Ania1985, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Kocur wrote:Hejo dziewczyny !
Cudne brzuchy ! Kg się nie przejmujcie !!! Ja już dawno przebiłam 20 kg ale przestałam zupełnie się tym martwić. Będzie super motywacja do długich spacerów po porodzie.
Dziewczyny które podpowiadały mi co brać przy refluksie. Dzięki za polecenie ❤️ u mnie tragedia już z tymi zgagami , zaczęłam na dodatek 🤮 jak w 1 trymestrze . Dziś wzięłam polprazol pierwszy raz i po ok 2 h jakby trochę lepiej. Czekam na sen z nadzieją że faktycznie nie będzie mnie ta zgaga wybudzać ale muszę przyznać że mimo to i tak zwróciłam kolację, ale przynajmniej tak mocno nie pali. Aleeeee niestety zdarzają się wymioty z krwią, przełyk mam już mocno przeorany od tylu miesięcy
Mnie „cos ” boli , moze tyłek, ale jakby też noga , może to ta rwa może inny mięsień ale już tak naprawdę mocno, więc jutro mam fizjo . Mam nadzieję że pomoże.
Pierwsza majówka od dawna, że nigdzie nie jedziemy. Mój 3 trymestr jest do d*** także mocno już odliczam i włączam tryb „przetrwanie”
Co do stóp - to dobrze, że nie ma zimy, można chodzić w klapach! 🤣 ale masz kształtną kulcie! Ja czekam na zdjęcia z sesji, bo młody mi siedzi nisko i się zastanawiam czy zdjęcia nie będą śmieszne. 😂😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 22:19
Kocur lubi tę wiadomość
-
Ja też śmigam w klapkach bo stopy mam mega opuchnięte!! Przybijam piąteczkę co do kg 😂😂 po porodzie zleca, zatrzymana woda też swoje warzy
Kocur lubi tę wiadomość
-
Brzuszki ciążowe są piękne 😍
Ammeluna piona ja dzisiaj też zaczęłam 7 miesiąc i ostatni trymestr 🫣🙉 z tej okazji poszliśmy na ramen z mężem a wieczorem ognisko ☺️
Co do golenia, ja jestem przerażona że nic już nie widzę 🫣 gole się na czuja, więc boję się jak to tam wygląda 😅
Mamy też mały sukces, chyba w końcu mamy wybrane imię 🥳Kocur, Ammeluna, Ania1985 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:Brzuszki ciążowe są piękne 😍
Ammeluna piona ja dzisiaj też zaczęłam 7 miesiąc i ostatni trymestr 🫣🙉 z tej okazji poszliśmy na ramen z mężem a wieczorem ognisko ☺️
Co do golenia, ja jestem przerażona że nic już nie widzę 🫣 gole się na czuja, więc boję się jak to tam wygląda 😅
Mamy też mały sukces, chyba w końcu mamy wybrane imię 🥳Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiam Was z nieprzespanej nocki 🙆♀️ to nie dolegliwości ciazowe 🙈 a stary! Tak chrapał że czuje się jak zombie po halloween.💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Kejt przybijam piątkę 🙏 u mnie Stary też dawał takie koncerty w nocy, że co chwilę mnie budził i wtedy od razu chciało mi się sikać, więc ciągle wycieczki do łazienki 😂 tylko z moim jest ten plus, że jak go trzepne to się przewróci na bok i przestaje chrapać, ale dzisiaj dziad ciągle wracał na plecy 🤦🏻♀️ aaa i jeszcze mam żaby za oknem 🙈
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
U mnie Wojtuś na pokładzie odkąd się dowiedziałam że chłopak:D w zasadzie od dziecka mówiłam że tak syn będzie mieć na imię i wszystkie laleczki płci męskiej były Wojtusiami
Myszkaaa20, AEGO, Lady_Dior, Kocur, Doris8, Ammeluna, Kejt93, Ania1985, dori, Mimi09 lubią tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
dori wrote:Kejt przybijam piątkę 🙏 u mnie Stary też dawał takie koncerty w nocy, że co chwilę mnie budził i wtedy od razu chciało mi się sikać, więc ciągle wycieczki do łazienki 😂 tylko z moim jest ten plus, że jak go trzepne to się przewróci na bok i przestaje chrapać, ale dzisiaj dziad ciągle wracał na plecy 🤦🏻♀️ aaa i jeszcze mam żaby za oknem 🙈
My też mamy żaby i dają taki koncert że szok 🙉🙈 nie sądziłam że żaby są takie głośne 😅
Ja dzisiaj się wyspałam ale mąż zabrał mi moją poduszkę ciążową bo jemu lepiej się na niej śpi 😂Ania1985 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:My też mamy żaby i dają taki koncert że szok 🙉🙈 nie sądziłam że żaby są takie głośne 😅
Ja dzisiaj się wyspałam ale mąż zabrał mi moją poduszkę ciążową bo jemu lepiej się na niej śpi 😂Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Dzyewczyny jeszcze raz przepięknie dzięki za polecajke !!!
Wstałam bez zgagi, ani razu nie 🤮 w nocy ❤️Lady_Dior, Doris8, Kejt93, Junjul, moonflower lubią tę wiadomość
-
Myszkaaa20 wrote:My też mamy żaby i dają taki koncert że szok 🙉🙈 nie sądziłam że żaby są takie głośne 😅
Ja dzisiaj się wyspałam ale mąż zabrał mi moją poduszkę ciążową bo jemu lepiej się na niej śpi 😂
U nas za to pies chrapie! 🤪Doris8, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
Kejt93 ja od 3lat ze starym nie śpię przez jego chrapanie 😂 ale u mnie to serio problem, bo chrapie jak traktor. Trenował dużo piłkę nożną i miał 2x nos złamany. Śpi jak zabity, więc było ciężko go w ogóle dobudzić no i wywaliłam chłopa na górę 🤪
Dziewczyny naprawdę piękne brzuszki macie - każdy taki inny i to jest piękne 🥰 Niesamowite jak ciąża wpływa na każde kobiece ciałko.
Moonflower, Kocur w życiu bym nie powiedziała, że tyle kg na plus macie serio🤷🏼♀️ Dobrze, że to woda-powinna szybko zejść 😌
Kocur mega współczuję wymiotów, zgagi - dzielna jesteś, ja bym już narzekała na cały świat 🙈
Córka zaraziła mnie i synka - tak mi żal Sebastiana, bo dopiero co dochodzi do siebie po wycięciu migdałów i teraz z kolejną infekcją musi się zmagać😓 Już mam czarne scenariusze co to będzie jak urodzi się brat🥴
Dziś idę na usg - ciekawe ile waży maluch...Ma być ciepło, to może się odpicuję🤪
My nadal nie mamy imienia ehh. Podoba nam się Karol ale mam wujka i tak nie bardzo... No lipa straszna z tym imieniem..
Co do golenia to ja też na oślep i w ciąży mało co się golę-dosłownie parę razy w tym przed porodem ale też nie mam bujnego zarostu-wręcz delikatny, więc luzik.
Ciekawe ile przytyłam ale obstawiam 5kg. ale ze względu na wzrost to u mnie te 5kg wygląda jak 15🙈
Emimo, Kocur, Doris8, Ammeluna, Ania1985 lubią tę wiadomość
-
Eh zapomniałam przedłużyć l4 na ostatniej wizycie u lekarza ginekologa i zapisałam się na konsultacje online przez Luxmed i dała mi babka zwolnienie do niedzieli 5/05 a mam wizytę u gin 9/05. Myślicie że lekarz będzie mógł od 6/05 wstecz mi wystawić zwolnienie?
Dodatkowo wpisała kod 034.3 wiecie co to oznacza w ogóle? :VSynuś - 1.07.2024 ❤️ -
Minia95 wrote:Eh zapomniałam przedłużyć l4 na ostatniej wizycie u lekarza ginekologa i zapisałam się na konsultacje online przez Luxmed i dała mi babka zwolnienie do niedzieli 5/05 a mam wizytę u gin 9/05. Myślicie że lekarz będzie mógł od 6/05 wstecz mi wystawić zwolnienie?
Dodatkowo wpisała kod 034.3 wiecie co to oznacza w ogóle? :V
A kod zobacz w necie, ale nie jest to „standardowy” ciążowy. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:38
-
Hej
Mój Stary nie chrapie, a przynajmniej zasypiam pierwsza i nie słyszę. Ja za to po złamaniu przegrody chrapie, ale ostatnio jakoś mniej lub stary nie ma odwagi mnie szturchac, budzić 🙈
Gorzej jest z psem, pies w sumie też nie chrapie i nawet nie poszczekuje specjalnie przed snem, ale... waży ze 25kg już (ma 7msc) i dopiero uczy się spać w nogach zamiast w środku między nami 🤦♀️ i uwierzcie, że jak dobrze zaśnie to z tych 25kilo robi się 250 jak nie 300. Nie idzie jej przesunąć! Właśnie dlatego pytałam o maść na siniaki, bo już na usg się lekarz dziwnie patrzy na mnie, jak od pasa w dół jestem cała w siniakach najwięcej od wewnątrz i tłumaczę potem, że to mój "szczeniaczek" a Stary mnie nie tłucze 🙈😅Ania1985 lubi tę wiadomość