Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:
Co do kokonu to mi służył wiele miesięcy.
Ja kokon dostałam akurat, ale i tak bym kupiła bo wszystkie znajome używały po kilka miesięcy, od jednej to usłyszałam nawet że to najbardziej przydatna rzecz, bo czy na kanapie położyła u rodziców czy w biurze i młody spał nie bała się że spadnie. -
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny u mnie hemoglobina spadła na 10,7 ostatnio miałam 11,0 i taki wynik dość długo się utrzymywał .
Zbadałam też ferrytyne i jest w normie mój wynik 32,6 ( norma 4,6 - 204).
Myślicie , że przy takich wynikach i tak powinnam dostać coś dodatkowo ?
Ja przy nieco lepszym wyniku, bo bodajże 11,2 dostałam już żelazo i kwas foliowy na receptę. Musisz koniecznie porozmawiać o tym z prowadzącym -
Zosis wrote:Ja przy nieco lepszym wyniku, bo bodajże 11,2 dostałam już żelazo i kwas foliowy na receptę. Musisz koniecznie porozmawiać o tym z prowadzącym
Jutro mam wizytę , więc na pewno to zrobię .
Żelazo biorę ale dawkę która jest w Pregna Plus i kwas foliowy też biorę dodatkowy tyle że nie na receptę .
Zobaczymy co jutro zleci doktor -
Zadziałała na mnie presja wątku i kliknęłam zamówienie apteczne 🙈 od wczoraj siedziałam i dodawałam do koszyka i stwierdziłam że skoro już mam to gotowe to trzeba zamówić 😅
Ja ruchów nie liczę bo póki co mój syn jest tak aktywny że nie daje o sobie zapomnieć 😁
Kokon też kupiłam właśnie żeby położyć dziecko np. na kanapie zobaczymy jak wyjdzie w praktyce 😊Lady_Dior, Mimi09 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Po wizycie. 31+3 i 1725 g Maleństwa na pokładzie 😍💪 brzuszek dalej w dolnej normie, ale jeszcze troszkę nadgonił więc super. Wiercipięta nie dała sobie absolutnie zrobić zdjęcia 🙈
AEGO, Myszkaaa20, Lady_Dior, Natka9106, Junjul, Marti27, Ammeluna, Zosis, Sajgonka, dori, Kejt93, Kocur, Emimo, Edithka, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Kurde to moje dziecię naprawdę jest malutkie 33+0 i 1900 g😪 lekarz twierdzi że niby ok.
Co do hemoglobiny to ja teraz mam 10,4 ostatnio było 11,6 a tak to zawsze ponad 13 i dzisiaj zapisał mi szelazo SR 2 razy dziennie .Natka9106 lubi tę wiadomość
-
Ja też po wizycie, młoda 1932 g, szyjka 4 cm, wdrażamy więcej żelaza i asmag po 6 tabletek dziennie na moje twardnienia brzucha. A tak poza tym wszystko ok, kolejna wizyta dopiero za miesiąc 🙂
AEGO, Marti27, Doris8, Zosis, Sajgonka, dori, Natka9106, Myszkaaa20, Lady_Dior, Kejt93, Kocur, Ania1985, Emimo, Edithka, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Moon mi też zdarza się ten ból a raczej takie pieczenie. W przyszłym tygodniu mam wizytę, jak nie zapomnę to zapytam o to lekarza 😉
moonflower lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Natka9106 wrote:Kurde to moje dziecię naprawdę jest malutkie 33+0 i 1900 g😪 lekarz twierdzi że niby ok.
Co do hemoglobiny to ja teraz mam 10,4 ostatnio było 11,6 a tak to zawsze ponad 13 i dzisiaj zapisał mi szelazo SR 2 razy dziennie . -
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny u mnie hemoglobina spadła na 10,7 ostatnio miałam 11,0 i taki wynik dość długo się utrzymywał .
Zbadałam też ferrytyne i jest w normie mój wynik 32,6 ( norma 4,6 - 204).
Myślicie , że przy takich wynikach i tak powinnam dostać coś dodatkowo ?
U mnie pieczenie w górze brzucha oznacza napinanie kresy i rozchodzenie mięśni prostych, które mam już dość mocno nadwyrężone. Ale tego lekarz nie stwierdzi, co najwyżej fizjo. I oczywiście nie wiem czy dokładnie o to chodzi, bo ciężko to opisać 😅 -
Doris8 wrote:Ja bralam szelazo sr 1 opakowanie czyli 2 miesiące bo miałam raz dziennie i jedyne co to nie spadała mi dalej hemoglobina. Teraz mam na receptę sorbifer i wzrosła hemoglobina o jakieś 0,3 i to w sumie dość szybko, ilosc zelaza tam jest wieksza, zobaczymy w czerwcu czy dalej rośnie.
Zastanawia mnie dawkowanie, bo na opakowaniu pisze że jeden raz dziennie, a mój lekarz zaleca mi 2 razy, brała któraś z was szelazo 2 razy dziennie? -
Natka9106 wrote:Zastanawia mnie dawkowanie, bo na opakowaniu pisze że jeden raz dziennie, a mój lekarz zaleca mi 2 razy, brała któraś z was szelazo 2 razy dziennie?
-
Natka9106 wrote:Zastanawia mnie dawkowanie, bo na opakowaniu pisze że jeden raz dziennie, a mój lekarz zaleca mi 2 razy, brała któraś z was szelazo 2 razy dziennie?
-
Właśnie przeczytałam że w trzecim trymestrze ciężarne nie powinny jeść za dużo truskawek, borówek, malin i ogólnie owoców bogatych w polifenole. A ja się zajadam borówkami i truskawkami jak szalona ostatnio 🥲🥲🥲🫨
Bluesky lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Minia95 wrote:Właśnie przeczytałam że w trzecim trymestrze ciężarne nie powinny jeść za dużo truskawek, borówek, malin i ogólnie owoców bogatych w polifenole. A ja się zajadam borówkami i truskawkami jak szalona ostatnio 🥲🥲🥲🫨
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja mam w piątek ostatnie prenatalne 😄
Widzę, że wielu leci żelazo pod koniec, ja właśnie mam małą przerwę w suplementacji, bo chyba zapomniałam spakować na wyjazd 🙈
Jutro rano wracamy z wakacji😄 starałam się oszczędzać, ale jednak trochę pochodziliśmy i trochę poplazowalismy i było to dla mnie dość wymagające, choć bardzo przyjemne 🙂 cieszę się, że nasz dwulatek mimo, że bywa z nim ciężko, jest w miarę dobrym kompanem podróży.
Zostało mi jeszcze kilka, może kilkanaście dni pracy i może w końcu się trochę bardziej zagłębie w ciazowo-porodowe tematy, bo widzę, że u wielu z Was organizacja na najwyższym poziomie 🙂Ania1985, Kejt93, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Hejo dziewczyny!
Bluesky - kurczę, trzymam kciuki żeby Cię wypuścili prędzej niż później i żebyś na spokojnie dotrwała do terminu
Co do butelki do podmywania - moja psiapsi rodziła w marcu i powiedziała że to jej absolutny niezbędnik i totalnie poleca każdemu . Także też się zaopatrzyłam , zobaczymy.
W temacie wakacji … któraś planuje wyjazd jakikolwiek w sezonie ? Mocno mnie kusi cokolwiek, nawet polskie morze (akurat mam i tak w sumie najbliżej ) , może w ostatnim tygodniu sierpnia. Jakoś dobija mnie fakt, że nigdzie nie pojedziemy całą ekipą ale też mega stresuje się wycieczką z ok. 2 miesięcznym bobasem. Jakieś doświadczenia podróżnicze z takimi maluszkami ? Co myślicie ?