Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
AEGO wrote:Wyglądacie pięknie, aż myślę, że byłabym jakoś po 37 tc. Czasem mam wyrzuty sumienia, że mogłam zrobić coś więcej, albo coś innego, żeby chociaz tydzien jeszcze ponosić Bibka. 🥲
A tymczasem weszłam dziś w jeansy sprzed ciąży. 😂
Rozumiem cię ! ❤️ nie moglas ! ale z synem też bardzo długo to we mnie siedziało, że urodziłam za szybko, że nie zrobiłam ostatniego zdjęcia w ciąży, że nie byłam gotowa, że pewnie mogłam się lepiej przygotować, ze pewnie coś źle zrobiłam itd. Teraz chodzę i popłakuje, że ten cud jest już ze mną, że ją w końcu mam i wciąż nie wierzę. W ogóle to boję się komukolwiek powiedzieć że urodziłam 🫣 rodzina wie i przyjaciółka moja najbliższa i koledzy starego oczywiście . Nie mogę w to uwierzyć że ona jest. Baby blues na pełnej. Jeszcze jak stary ją niańczy i nosi cały czas i ciągle patrzy na nią uśmiechnięty to też nie mogę i też od razu wyję 😂
Aego moja też tak je co 1,5-2 h w ciągu dnia ii śpi póki co taki maluch ma te dwie funkcje tak na prawdę. No i kupa ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 20:25
-
Kocur wrote:Rozumiem cię ! ❤️ nie moglas ! ale z synem też bardzo długo to we mnie siedziało, że urodziłam za szybko, że nie zrobiłam ostatniego zdjęcia w ciąży, że nie byłam gotowa, że pewnie mogłam się lepiej przygotować, ze pewnie coś źle zrobiłam itd. Teraz chodzę i popłakuje, że ten cud jest już ze mną, że ją w końcu mam i wciąż nie wierzę. W ogóle to boję się komukolwiek powiedzieć że urodziłam 🫣 rodzina wie i przyjaciółka moja najbliższa i koledzy starego oczywiście . Nie mogę w to uwierzyć że ona jest. Baby blues na pełnej. Jeszcze jak stary ją niańczy i nosi cały czas i ciągle patrzy na nią uśmiechnięty to też nie mogę i też od razu wyję 😂
Aego moja też tak je co 1,5-2 h w ciągu dnia ii śpi póki co taki maluch ma te dwie funkcje tak na prawdę. No i kupa ❤️
Tak, tak, na razie robią te rzeczy w kółko, a jak jest kupa to jest największa noworodziowa tragedia u nas i ryk. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 20:28
-
Hejka!
Czy mamy jakieś nowe dzieci na pokładzie?
Wybaczcie, że znikłam na kilka dni i nie nadrabiam, ale w moim życiu osobistym wydarzyło się coś, co mnie całkowicie zmiotło i załamało. 😓 Teraz jako tako dochodzę do siebie i wpadłam na forum.
Byłam dziś u gina, ustaliliśmy, że będzie jednak druga cc, za jakiś miesiąc, jak już skończę 38 tydzień.👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Edithka wrote:Hejka!
Czy mamy jakieś nowe dzieci na pokładzie?
Wybaczcie, że znikłam na kilka dni i nie nadrabiam, ale w moim życiu osobistym wydarzyło się coś, co mnie całkowicie zmiotło i załamało. 😓 Teraz jako tako dochodzę do siebie i wpadłam na forum.
Byłam dziś u gina, ustaliliśmy, że będzie jednak druga cc, za jakiś miesiąc, jak już skończę 38 tydzień.
Mam nadzieję, że ułoży się jakoś ta sytuacja osobista. 😟💕Edithka lubi tę wiadomość
-
Późne dzień dobry ale dzisiejszy dzień był dla mnie ciężki głównie emocjonalnie, dopadł mnie stres związany z porodem, bólem itd. i ogólnie z życiem z dzieckiem, co myśmy zrobili itp...🤦♀️ co ta głowa..
🤯
Cieszę się że u Was wszystko dobrze, ja nie mogę doczekać się poniedziałku i podglądu młodego ☺️👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Jak często macie takie mocniejsze kłucia w pochwie / igly ? W sensie takie, że aż odruchowo Wam się wszystko zaciska?
Mi się dzisiaj nasiliło i nie wiem czy to po fizjo czy samo z siebie czy jeszcze coś innego (nie wymawiając słowa na P) 🫣 -
Doris8 wrote:Jak często macie takie mocniejsze kłucia w pochwie / igly ? W sensie takie, że aż odruchowo Wam się wszystko zaciska?
Mi się dzisiaj nasiliło i nie wiem czy to po fizjo czy samo z siebie czy jeszcze coś innego (nie wymawiając słowa na P) 🫣Doris8 lubi tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Jak często macie takie mocniejsze kłucia w pochwie / igly ? W sensie takie, że aż odruchowo Wam się wszystko zaciska?
Mi się dzisiaj nasiliło i nie wiem czy to po fizjo czy samo z siebie czy jeszcze coś innego (nie wymawiając słowa na P) 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 23:38
Doris8 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dość nieprzyjemne bóle, takie okresowe i tak jak ma Doris - igły w pochwie. Czuję mała dość nisko. Też głośno nie mówię słowa ma P...
Doris8 lubi tę wiadomość
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
Kurde u mnie dzisiaj 37+5 i wciąż kompletna cisza. 😒😒 nic kompletnie nic się nie dzieje, nic mnie nie boli żadnych skurczy, kłucia poprostu nic. Nawet mam wrażenie że brzuch rzadziej twardy. Mała się przeciąga często i tyle.
Zobaczymy w poniedziałek czy jakiś postęp w szyjce ale bez jakichkolwiek objawów jakoś tego nie widzę. 😮💨😮💨😮💨
Mogłoby coś ruszyć ale małej chyba się nie spieszy.
Boję się jak cholera ale jestem tak zmotywowana psychicznie że chciałabym mieć to już za sobą. Chyba mentalnie jestem gotowa a fizycznie to się okaże. -
Ja wiem, że skracanie szyjki rozpulchnienie mięśni itp itd i jakby to uczucie już mi trochę towarzyszy, pisałam nawet tutaj Wam kilka razy, ale wczoraj to już był totalny kosmos. Czy to z nerwów czy z maratonu fizjo-lekarskiego, ale miałam tak okropne nasilenie tego kłucia z każdej strony, promieniowało na pachwiny / tętnice i do 2 w nocy kręciłam się w łóżku przez to jak kurczak z różna.. nie polecam 😵
-
Ja wczoraj zrobiłam z 5 km. U mnie takie kłucie jest bardzo bardzo rzadkie ( nawet nie wiem czy o tym samym piszemy ) ja nie mogę się doczekać czwartku i wizyty. Zobaczymy czy szyjka się skróciła już czy coś się dzieje i jakie decyzje podejmie doktor 😀
Doris8 lubi tę wiadomość
-
Mi od wczoraj pojawił się nowy ból. Być może są to te szpilki o których piszecie… bol jest przy pachwninie z jednej strony i jest taki kłująco- ciągnący 🙈
Spać w nocy nie mogłam… brzuch mi się spina, a jak nie spina to moje dziecko dany bok okopuje…niestety zależność jest taka że im więcej robię/stoję w dzień tym gorzej jest w nocy 🫣
Wczoraj kilka osób pytało się mnie jak się czuję, kiedy termin i tak mi się coś do głowy przykleiło że tej nocy urodzę 🤣🤣🤣🤣 budziłam się czy wody mi nie odeszły 🫣 help💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Ja mam dzisiaj przygotowania do wielkiego grilla do którego nie powinnam się przygotowywać bo nie powinnam o nim wiedzieć 😂, otóż nasi kierowcy zebrali się i przyjeżdżają do nas dziś z prezentem ❤️🥰😍🤩 mega jestem wzruszona bo nie spodziewałam się takiego gestu 🥹🥹
W każdym razie przypadkiem się dowiedzieliśmy i dobrze bo chce się odwdzięczyć i coś przygotować, Dużo pracy dziś przede mną, ale mięso zamarynowane, alkohol kupiony 😂 nic tylko świętować 🥳 to będzie długi dzień 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 10:12
AEGO, Minia95, Marti27, Myszkaaa20, Emimo, Doris8, Kejt93, Ammeluna, Ania1985 lubią tę wiadomość
-
No co Emimo, teraz tak chyba modnie! 😄
Kurczę dziewczyny, w tych tc to chyba już można mieć wszystkie objawy na raz i ostrą jazdę z różnymi objawami. W sumie nie wiadomo czy się zacznie rodzic za 15 min, 5 h czy 5 dni. 🙈
Natka, przecież kazałaś Młodej czekać na tatę, może jest bardzo posłusznym dzieckiem? 😅😃
Dziewczyny które pewnie miały już dzieciaczki wcześniej - polecicie coś na bolące brodawki? Multi-mam mam, ale mam właśnie takie uczucie kłucia w nich i tak średnio pomaga.
Dziś Staremu się śniło, że ma drugiego noworodzia, nie wiem czy to już dobry moment na uciekanie z chaty, czy jeszcze poczekać. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 10:18
Emimo, Doris8, Kejt93 lubią tę wiadomość
-
AEGO wrote:No co Emimo, teraz tak chyba modnie! 😄
Kurczę dziewczyny, w tych tc to chyba już można mieć wszystkie objawy na raz i ostrą jazdę z różnymi objawami. W sumie nie wiadomo czy się zacznie rodzic za 15 min, 5 h czy 5 dni. 🙈
Natka, przecież kazałaś Młodej czekać na tatę, może jest bardzo posłusznym dzieckiem? 😅😃
Dziewczyny które pewnie miały już dzieciaczki wcześniej - polecicie coś na bolące brodawki? Multi-mam mam, ale mam właśnie takie uczucie kłucia w nich i tak średnio pomaga.
Dziś Staremu się śniło, że ma drugiego noworodzia, nie wiem czy to już dobry moment na uciekanie z chaty, czy jeszcze poczekać. 🤔
Mi siostra i szwagierka polecały lanoinę z lansinoh, więc ja już sobie za wczasu zamówiłam do szpitala i jej nie trzeba zmywać przed karmieniemAEGO lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
AEGO wrote:
No kazałam i chyba grzecznie słucha, ale boję się że moja motywacja i dobre nastawienie odejdą w niepamięć do tego czasu. 😅😅
Najważniejsze żeby tatuś zdążył na wyjście do domu i potem był już z nami, więc pod koniec przyszłego tygodnia mogłoby coś się zadziać. Chyba że mała chce mieć urodzinki razem z tatą czyli 27 czerwca. 🙂