Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluesky trzymamy kciuki 🍀✊ Czekamy na informacje!
Ja na razie 12 kg na plusie🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Bluskey, w takim razie kciuki za łagodne CC i jutrzejsze spotkanie z Maleństwem. 🤞🤞
Totylkoja, super, że na wizycie wszystko OK. Malutka pewnie będzie zwyczajnie drobna i tyle, nic się nie martw.
Moon, to skoro cholestaza od 10, tzn. że wynik jest ok? Już możesz być spokojniejsza. I nie szalej tam z porządkami w biurze, jak chcesz, żeby Bobuś jeszcze posiedział w brzuchu.
Kocur, szybka ta wyprawa, podziwiam. 😁 Lucynce się podobała wycieczka? -
U mnie na plusie jakieś 11 w porywach do 12 kg. Też uważam że nie jest źle, chociaż brzuch już mam ogromny moim zdaniem i wg nie mam w co się ubrać.😨😨
Co do moich porannych podejrzen co do odchodzenia czopu to chyba był to fałszywy alarm, w ciągu dnia wszystko się uspokoiło.
U mnie dzisiaj "tylko" 24 stopnie ale jestem wykończona po tym upale, całe popołudnie spędziłam ze starym na mieście, załatwiać różne sprawy i teraz leżę umęczona. -
Bluesky powodzenia!
U mnie od pierwszego ważenia ok 8/9 tyg jakieś +10, ale wtedy miałam jakieś 3 więcej niż bym chciała mieć więc zejść muszę więcej niż przybralam 😆
A jeszcze pewnie z pół kilo do kilograma mi przybędzie, bo dziec miał ostatnio dopiero 2600 czy 2700 -
Bluesky - kciukasy trzymamy! Jak będziesz miała siłę wziąć telefon i do nas napisać jak się miewacie, to wiedz, że my tu czekamy 😘🤗
Mamma Mia - właśnie ja miałam problemy z zaparciami już przed żelazem, ale odkąd zaczęłam brać Sorbifer Durules, to jest tak samo/lepiej niż było. Ale słyszałam, że z żelazem tak jest - u niektórych wpływa na zaparcia, a niektórzy potrafią mieć po nim biegunkę 🤷♀️Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Hello Dziewuszki!
Ja skontaktowałam się z lekarzem co do kwestii przeziębienia Męża i kazał przyjść do szpitala w poniedziałek a nie w ten czwartek. Powiedział że to mega ważne co mówię że liczy się 7 dni na możliwość zarażenia mnie.
także do poniedziałku powinno być już ok. kwestia czy wytrwam- to już będzie 39+0...Więc trochę mam stresa tym bardziej że dzisiaj nieciekawie się czuje. brzuch jak kamlot, skurczów trochę było itd.
Minia- to myślę że co najmniej miniemy się 2 szpitalu:) a może trafimy na siebie jako wspollokatorki:)
Bluesky- 26.06- piekna data, mój Mąż ma urodziny. Nie denerwuj się będzie wszystko oki. Dawaj znać po jak już nazbierasz silek. -
Hope2018 wrote:Hello Dziewuszki!
Ja skontaktowałam się z lekarzem co do kwestii przeziębienia Męża i kazał przyjść do szpitala w poniedziałek a nie w ten czwartek. Powiedział że to mega ważne co mówię że liczy się 7 dni na możliwość zarażenia mnie.
także do poniedziałku powinno być już ok. kwestia czy wytrwam- to już będzie 39+0...Więc trochę mam stresa tym bardziej że dzisiaj nieciekawie się czuje. brzuch jak kamlot, skurczów trochę było itd.
Ale może faktycznie lepiej poczekac kilka dni, dzięki temu tez maluch się nie zarazi od Was...
Pisalysmy o odwiedzinach w domu, to ja napiszę coś o tych w sali.
Niestety mojej współlokatorki partner nadal przesiaduje i to już x godzin, a zaraz będzie 21😬
-
Mamma-mia wrote:Biedna jesteś z tym brzuchem...
Ale może faktycznie lepiej poczekac kilka dni, dzięki temu tez maluch się nie zarazi od Was...
Pisalysmy o odwiedzinach w domu, to ja napiszę coś o tych w sali.
Niestety mojej współlokatorki partner nadal przesiaduje i to już x godzin, a zaraz będzie 21😬
Aego powodzenia, daj dużo mleczka przed badaniem krwi to będzie ładnej lecieć ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 21:13
AEGO, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
Sajgonka wrote:Dlatego kiedyś już pisałam, że jak rodziłam w covidzie i nie było wtedy odwiedzin to zdecydowanie miało to swoje plusy🙈
Aego powodzenia, daj dużo mleczka przed badaniem krwi to będzie ładnej lecieć ✊🏻 -
Hope2018 wrote:Hello Dziewuszki!
Minia- to myślę że co najmniej miniemy się 2 szpitalu:) a może trafimy na siebie jako wspollokatorki:)
Bluesky- 26.06- piekna data, mój Mąż ma urodziny. Nie denerwuj się będzie wszystko oki. Dawaj znać po jak już nazbierasz silek.Hope2018 lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Ja jestem na patologii ciąży skurcze mam od rana ale cały czas 15-30 minut. Podobno przy piątym porodzie ciężko się macicy zebrać, ale później już szybko zaskakuje. Więc liczę na to. Aktualnie leżę podpięta pod KTG
Bluesky czekamy na wieści jutro 😘AEGO, Sajgonka, Doris8, totylkoja, Lady_Dior, Kejt93, Ammeluna, Junjul, oli23, Ania1985, Myszkaaa20, Nimfadora, Mimi09, MILENA, Marti27, Emzet92, moonflower lubią tę wiadomość
-
Emimo wrote:Ja jestem na patologii ciąży skurcze mam od rana ale cały czas 15-30 minut. Podobno przy piątym porodzie ciężko się macicy zebrać, ale później już szybko zaskakuje. Więc liczę na to. Aktualnie leżę podpięta pod KTG
Bluesky czekamy na wieści jutro 😘Emimo lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Ja jestem na patologii ciąży skurcze mam od rana ale cały czas 15-30 minut. Podobno przy piątym porodzie ciężko się macicy zebrać, ale później już szybko zaskakuje. Więc liczę na to. Aktualnie leżę podpięta pod KTG
Bluesky czekamy na wieści jutro 😘
Powodzenia!!!
Odnośnie odwiedzin to ja już chyba przerobiłam wszystkie możliwe opcje gości współlokatorek... Jest bardzo, bardzo różnie.
Co do wagi - u mnie przed szpitalem było +6/6,5kg. W poprzednich 2 ciążach przytyłam 8,5-9,5 kg, w 1 ciąży ponad 20kg, bo sobie popuściłam za bardzo i było za dużo wybaczania "bo ciąża", "schudnę po porodzie", "będę karmić, to samo zleci" taaaa rok czasu to zbijałam i powiedzialam sobie, że nigdy więcej.
Teraz w szpitalu taka cięższa się czuję, ale to pewnie brak ruchu + pieczywo żytnie. Ja mam po nim problem z załatwieniem się. Muszę to w końcu zgłosić, żeby mi dawali białe, bo mąż daleko i nie miałby mi kto dowozić.Emimo lubi tę wiadomość
-
Emimo no widzę, że ładnie Cię Bluesky zmotywowała 😅 no ciekawe, która ten wyścig wygra😉✊️
Ja dziś sobie zrobiłam taki maraton, w zasadzie to nie tyle odległości co tempo, że leżę i jak mam się przewrócić na bok (zwłaszcza lewy) to mam aż łzy w oczach bo tak mnie boli spojenie i krocze🙈 o podniesieniu nogi nawet na 2 centymetry też nie ma mowy bo tak się tam wszystko spina...
No ostatni raz było tak źle, jak kuźwa miałam z 7 lat i spadłam powyginana z barierek, dramat!🙄Emimo lubi tę wiadomość
-
Emimo powodzenia!
Ja wnoszę modły o to, żeby przed niedziela nic się nie działo. Mamy ważną uroczystość z dwoma noclegami.
Chociaż mam lekkie wątpliwości po dzisiejszym niespodziewanym masazu.. reszta dnia leżałam z bólami 😆
Doris co Ty.. strasznie musi boleć, parę razy też miałam takie bóle, że aż nogi do ubrania majtek nie dało się podnieśćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 22:16
Emimo lubi tę wiadomość
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
Woow woow dzieje się tu dzieje😁
Emimo mocno trzymam kciuki, żebyś się nie męczyła. Oby skurcze szybko zrobiły się regularne i były coraz częstsze 😊 Lekkiego porodu życzę 🥰
Bluesky trzymam kciuki za jutro-daj znać jak już będziesz mogła 🥰
Mammamia mega współczuję tego samopoczucia. Mam nadzieję że lekarze coś wymyślą i hemoglobina pójdzie ładnie w górę, bo się wykończysz a jeszcze w domu dzieci czekają😐
Trzymam kciuki, żeby anemia odeszła w siną dal.
Ammeluna mam nadzieję, że nie napracowałaś się dziś za bardzo 🙈
ToTylkoJa cieszę się, że wszystko w porządku - córcia pewnie będzie mniejsza po prostu tak jak moja Zosia 😉
Co do teorii to mam nadzieję, że 3ci poród jednak będzie lżejszy od drugiego 😆 ano będzie, bo przecież w wodzie rodzę 😆😆
Doris8 ja z tym spojeniem mam to samo. Nie daj Boże się za siedzę albo położę, to wstanie zawsze powoduje ogromny ból 😮💨
Mój syncio jak zwykle aktywny dziś - ile x mnie prąd w szyjce przeszedł grrrrrr🥶
Zamówiłam w końcu wanienkę i oczywiście nie mogę przestać kupować ciuszków - odetnijcie mi neta dziewczyny 😂Mamma-mia, Emimo lubią tę wiadomość
-
Co do wagi, to u mnie +9.5kg, a tu jeszcze ok. 5 tygodni. Mała ma przybrać jeszcze maksymalnie kilogram, więc w sumie byłoby +10.5kg i jeżeli tak będzie, to skończę finalnie z identyczną wagą jak przy pierwszej ciąży (bo teraz zaczynałam z niższą wyjściową), więc przekroczyłam niedawno magiczne 5 z przodu 🤦♀️ ale generalnie nie nastawiam się, bo czasami waga potrafi mi wyskoczyć z dnia na dzień +2kg i utrzymywać się przez prawie tydzień, a później ze mnie schodzi, bo to ewidentnie woda 🤷♀️
Emimo - no to powodzenia! 🫢 Tutaj zaczynają się chyba jakieś wyścigi 😉 czekamy na wieści!
Myszkaaa20 - ja ambitnie chcę spakować walizkę, ale leży otwarta od 3 tygodni i tylko na nią patrzę 😆 wyparzasz od razu rzeczy, czy zrobisz to dopiero za jakiś czas? Bo ja mam takie uczucie, jka któraś już z Dziewczyn pisała, że jakbym zrobiła już teraz, to chyba byłoby za wcześnie, ale cholera wie kiedy poród nadejdzie 😅
Lady_Dior - hahaha! To Ty już fortunę wydałaś 😆🙈
Ja dzisiaj byłam na 4h kawko-matchy z koleżanką, więc nie przepracowałam się:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 23:00
Myszkaaa20, Lady_Dior, AEGO lubią tę wiadomość
-
Bluesky kciuki za jutro ✊
Emimo powodzenia 🤞 niech skurcze się rozkręcają a poród był szybki i sprawny 🙏
Ammeluna ale co muszę waparzać ? 😳😅 Laktator, smoczki, butelka? 🤔 To chyba jeszcze nie 🫣
Czy wy robicie ten masaż krocza ? Ja dzisiaj chciałam spróbować ale na próbowaniu się skończyło, przeraża mnie to 🫣 ale za to przyszedł olej z wiesiołka i zaczynam picie od jutra 😁Emimo lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020