X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aego jak po szczepieniu w ogóle ? My jutro idziemy . Dawałaś nurofen ?

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Ammeluna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 wrote:
    Moja teściowa mówiąca do mnie o synu: ale on z Igunią fajnie to, fajnie tamto, a oni się tak fajnie śmiali, bujali, spali, srali i ciul wie co jeszcze. No ok, wiadomo, dumna jest z niego, że tak wszystko przy Małej robi ☺️
    Moja teściowa mówiąca do mnie: ona już jest głodna.

Także mamy syna superbohatera domu i synową dojarkę 🙈

Eh...ta 😅 potwierdzam, że z Teściowymi tak jest. Ja mam bardzo krótki lont i jak słyszę coś takiego, to mnie ku*wica bierze 😶 bądź silna 😅😁

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Aego jak po szczepieniu w ogóle ? My jutro idziemy . Dawałaś nurofen ?
    U mnie nie czepiała się ani położna, ani pediatra ani pielęgniarka ogarniająca go przed szczepieniem. Dużo, ale bez tragedii, z siatek centylowych wcale nie wyskakuje, chyba, że z wczesniakowych. 🙈

Po szczepieniu słabo, o 14 było widać, że gorzej z samopoczuciem i dostał od razu paracetamol i chyba pomogło, bo dawki już nie powtarzaliśmy. Co do zasady nurofen dla większych Bubciow jest.

Mnie dopiero czeka spotkanie z teściową w tym tyg…więc już się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 10:52

Kocur lubi tę wiadomość

age.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totylkoja co do stabilizacji laktacji to chyba jest indywidualne, ja już mniej więcej mam ustabilizowana, mogę chodZic bez wkładek i jak karmię to mnie nie zalewa, najwyżej kilka kropelek w nocy leci z drugiej piersi. Jak pomine jedno karmienie to czuję że mam pełne piersi ale do przeżycia.

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Totylkoja co do stabilizacji laktacji to chyba jest indywidualne, ja już mniej więcej mam ustabilizowana, mogę chodZic bez wkładek i jak karmię to mnie nie zalewa, najwyżej kilka kropelek w nocy leci z drugiej piersi. Jak pomine jedno karmienie to czuję że mam pełne piersi ale do przeżycia.
    To mnie zalewa nadal 😅 jak pominę karmienie to mogę kogoś zabić tym cyckiem prawdopodobnie

Emimo lubi tę wiadomość

age.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    To mnie zalewa nadal 😅 jak pominę karmienie to mogę kogoś zabić tym cyckiem prawdopodobnie
    Hehe 😄 no właśnie to różnie jest, ja nawały podczas karmienia starszych miałam wielokrotnie, nawet po roku się zdarzały ale generalnie mało problemów z cyckami na szczęście 🙂

age.png
  • Nimfadora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 wrote:
    Moja teściowa mówiąca do mnie o synu: ale on z Igunią fajnie to, fajnie tamto, a oni się tak fajnie śmiali, bujali, spali, srali i ciul wie co jeszcze. No ok, wiadomo, dumna jest z niego, że tak wszystko przy Małej robi ☺️
    Moja teściowa mówiąca do mnie: ona już jest głodna.

Także mamy syna superbohatera domu i synową dojarkę 🙈

Widzę, że Tesciowa nadal zakochana w Synusiu. No cóż. Moja na szczęście jest normalna. Pyta o wnuka, ale i o mnie po równo. A M. dostaje od niej odprawy, że ma robić za koleją wszystko, bo ona musiała robić wszystko sama i wie, że to nieludzkie.

• Nimfadora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ten nawał, to pełne, nabrzmiałe, bardziej tkliwe piersi? Bo na razie czuję, że coś zaczyna się z nimi dziać, ale żeby produkowały wiecej, to niekoniecznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 11:34

• Junjul Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimfadora wrote:
    Czy ten nawał, to pełne, nabrzmiałe, bardziej tkliwe piersi? Bo na razie czuję, że coś zaczyna się z nimi dziać, ale żeby produkowały wiecej, to niekoniecznie...
    Tak to to, poczekaj i do kilku godzin powinno być więcej mleka 🙂

Nimfadora lubi tę wiadomość

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem Was kochane nadrobię, bo jadę z dziećmi na miasto inaczej mi dom rozniosą 🤪 U mnie nadal bez zmian-parę bolesnych skurczy w nocy😛
    Brzuch mi wisi już mam wrażenie 😂

IMG-20240724-114919.jpg

Kocur, Ammeluna, Sajgonka, Junjul, Kejt93, dori, Mimi09, Emimo lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nimfadora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Potem Was kochane nadrobię, bo jadę z dziećmi na miasto inaczej mi dom rozniosą 🤪 U mnie nadal bez zmian-parę bolesnych skurczy w nocy😛

IMG-20240724-114919.jpg

No brzusio wygladą jakby był bardzo nisko. Lada moment powinno się zacząć.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

IMG-20240724-114919.jpg
    Lady , obniżył się zdecyduwanie ! to już musi być ostatnie zdjęcie przed !!! 💪🏼

Lady_Dior lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Ammeluna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior - ulala! To jak zamilkniesz na dłużej, to będziemy wiedziały, że dzieje się 😁

AEGO - moja właśnie się zapowiedziała na kolejny tydzień, ale patrząc jak było przy pierwszym, to teraz będzie tak samo 🤦‍♀️

Nimfadora - tak, to to! Ja przy nawale czuję też, jakby były cieplejsze.

Totylkoja - no niestety, u każdej stabilizacja zaczyna się w totalnie randomowym momencie, więc pozostaje tylko własna obserwacja.
    Ja kupiłam trzy duże opakowania wkładek laktacyjnych, bo przy pierwszym to musiałam spać w biustonoszu, żeby nic mi nie przeciekało, a teraz? Raz może miała wyciek tylko 🤦‍♀️

Rany, jestem po takiej nocce, że ledwo żyję, Mała wisiała na moim cycku pół nocy, jak cycek się odklejał od ust, to drama, a ja przez te biodra ani siedzieć, ani długo leżeć na jednym, czy na drugim nie mogę, a dodatkowo każda zmiana pozycji to przeszywający ból, który oczywiście mnie wybudza. Eh...a teraz śpi jak zabita 🤦‍♀️ a ja oczy jak pięć złotych i nie zasnę 🤦‍♀️
    Tak więc wrzucam serduszkowy update ❤️ proszę zwrócić uwagę na idealnie "przystrzyżoną" fryzurę 😆

20240724-090910.jpg
    20240724-112155.jpg
    20240724-112207.jpg

AEGO, Myszkaaa20, Sajgonka, Kocur, Lady_Dior, Kejt93, dori, Junjul, Mimi09, Bluesky, Nimfadora, moonflower, Emimo lubią tę wiadomość

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammeluna wrote:
    Lady_Dior - ulala! To jak zamilkniesz na dłużej, to będziemy wiedziały, że dzieje się 😁

AEGO - moja właśnie się zapowiedziała na kolejny tydzień, ale patrząc jak było przy pierwszym, to teraz będzie tak samo 🤦‍♀️

Totylkoja - no niestety, u każdej stabilizacja zaczyna się w totalnie randomowym momencie, więc pozostaje tylko własna obserwacja.
    Ja kupiłam trzy duże opakowania wkładek laktacyjnych, bo przy pierwszym to musiałam spać w biustonoszu, żeby nic mi nie przeciekało, a teraz? Raz może miała wyciek tylko 🤦‍♀️

Rany, jestem po takiej nocce, że ledwo żyję, Mała wisiała na moim cycku pół nocy, jak cycek się odklejał od ust, to drama, a ja przez te biodra ani siedzieć, ani długo leżeć na jednym, czy na drugim nie mogę, a dodatkowo każda zmiana pozycji to przeszywający ból, który oczywiście mnie wybudza. Eh...a teraz śpi jak zabita 🤦‍♀️ a ja oczy jak pięć złotych i nie zasnę 🤦‍♀️
    Tak więc wrzucam serduszkowy update ❤️ proszę zwrócić uwagę na idealnie "przystrzyżoną" fryzurę 😆

20240724-090910.jpg
    20240724-112155.jpg
    20240724-112207.jpg
    Ale piękności! ♥️

Ammeluna lubi tę wiadomość

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was regularnie, ale... Chyba mi dziecko ktoś podmienił... 🙈 Od kilku dni drzemki w dzień tylko kontaktowe. Myślałam, że to efekt sobotnich gości i przebodźcowania, ale chyba nie... 🙈 Łóżeczko parzy, wózek tylko w ruchu... Dobrze, że chociaż w nocy śpi w miarę OK w swoim łóżeczku (tfu! odpukać!).

Doris, nie przejmuj się teściową, one podobno tak mają. ;)

Mój Teść z kolei wciąż nie ogarnął, że do nakarmienia jego wnuczki potrzebuję INTYMNOŚCI, a nie stania nade mną non stop. 🙈 Wczoraj zajechaliśmy do niego na chwilę to trzy razy powtarzałam, że muszę Małą nakarmić i dlatego przymykam drzwi, nie pomogło. W końcu ostentacyjnie wyszłam do kuchni to przylazł za mną, no nie wytrzymałam i powiedziałam, co o tym myślę. 🤣 Przypominam, że jak mieszkaliśmy z nim to tygodniami poytrafił nie zamienić z nami zdania. 🙈

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammeluna wrote:

20240724-090910.jpg
    20240724-112155.jpg
    20240724-112207.jpg
    Cudo ❤️ na dodatek miałyśmy taki sam komplecik w rozmiarze 50 🥹

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis z drzemkami to u mnie standard nie pomogę 😅 kombinuje jak mogę żeby zwolnić ręce 🫣 4 trymestr .
    Z teściem bardzo krępujące , masz rację, dobrze że wyznaczyłaś granice.

Myślę o tym nawale jak opisujecie i ja miałam tylko raz w 3 i 4 dobie, do tej pory ten ból tak wielkie obrzmienie się nie powtórzyło. Nawet już mi nie cieknie z piersi, kiedy nie karmie, w trakcie owszem, ale też nie zawsze. Ale mleka muszę mieć dość, często leci pod taki ciśnieniem że młoda się denerwuje poza tym przybiera normalnie. Jak ściągam to robię sesję 5 max 7 minut z obu piersi jednocześnie i jest w zależności od poru dnia /nocy między 60 a 140 ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 13:27

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Ammeluna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Cudo ❤️ na dodatek miałyśmy taki sam komplecik w rozmiarze 50 🥹

Dzięki 😘 O, to dokładnie rozmiar 50 😅😁
    To bardzo dużo odciągasz, Kocur 👍
    Mi się dzisiaj pierwszy raz udało odciągnąć 100ml (tyle wylało się z jednej piersi, bo z drugiej wcześniej Mała mi wyzerowała i laktator wycisnął jakieś 10ml).
    Kompletnie nie wiem kiedy odciągać pokarm, bo chcę sobie narobić zapasów w razie jakiegoś wyjścia 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 13:19

Kocur lubi tę wiadomość

age.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammeluna wrote:
    Dzięki 😘 O, to dokładnie rozmiar 50 😅😁
    To bardzo dużo odciągasz, Kocur 👍
    Mi się dzisiaj pierwszy raz udało odciągnąć 100ml (tyle wylało się z jednej piersi, bo z drugiej wcześniej Mała mi wyzerowała i laktator wycisnął jakieś 10ml).
    Kompletnie nie wiem kiedy odciągać pokarm, bo chcę sobie narobić zapasów w razie jakiegoś wyjścia 🤷‍♀️
    Przy nawale i chwilę po miałam sesję po 5 minut w których odciągałam nawet po 200 🫣 wtedy zrobiłam też zapasy w zamrażarce , teraz już zapasów nie robię tylko na bieżąco ściągam np. Na nocne karmienie lub na wyjście , ale ja jestem już 6 tygodni po porodzie . Odciągałam i po 10 i po 20 ml przez ten czas różnie bywało , myślę że z czasem laktacja się stabilizuje po prostu .

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jestem taka aktywna na forum bo uwaga drzemka w wózku 1,5 h ! I teraz 5 próba odłożenia 😅 i już 15 minut w kołysce 🫣 szok ! Chyba ktoś tu noc odsypia ;) szkoda , że nie mama 😂😂

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ