Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
AEGO wrote:Hmm, z tymi preparatami podpytajcie w aptece, bo wiele tabletek do ssania na gardło nie może być stosowanych, z nosowych rzeczy to chyba tylko woda morska, która jest trochę jak pic na wodę.
Oczywiście wszystko mam konsultowane z lekarzem. Mam to szczęście, że mój lekarz dał mi swój whatsaap do kontaktu w razie potrzebyAEGO lubi tę wiadomość
-
Kocur wrote:Nie wiem. Moze poprzednie doświadczenia. Trzecią ciążę straciłam w dzień w który równocześnie poroniła moja siostra w 12 tygodniu. Jak miałam ciążę w bliźnie od początku towarzyszyło mi silne przeżycie że jest źle, mimo że lekarz mówił że wyniki ok. To był czas lock downu, jak w końcu udało mi się dostać na usg miałam już na cito szpital. Długi marzyłam o tej ciąży ale bardzo się bałam. Jak test wyszedł pozytywny od razu towarzyszył mi lęk. Wciąż mam problem żeby się tym z kimkolwiek podzielic, zupełnie tak jakby ta ciąża nie była prawdziwa. Chyba nie potrafię do końca tego wyjaśnić. Złapałam oddech i za chwilę to . Przetrwam i dam radę. I tak nie mam żadnego wpływu na nic aktualnie. Może wszystko faktycznie jest dobrze i to tylko zwykły pech. Tak bywa
Kocur takie złe przeżycia związane z ciążą mogą faktycznie wpływać na postrzeganie w kolejnej ciąży - rozumiem Cię. Drugi stycznia już niedługo i oby wyniki przyszły szybko, żebyś miała nieco spokojniejszą głowę 😘 Ja wierzę, że jest i będzie dobrze 😊 -
Jak wszyscy się żalą to ja też... dziś od rana boli mnie z przerwami glowa (chyba jakieś zmiany cisnieniowe) a od popołudnia wróciły mdłości (już ponad tydzień jeśli nie dwa miałam spokój więc raczej nawrotu teraz się nie spodziewałam) 😩
Junjul lubi tę wiadomość
-
Bóle głowy w ciąży są straszne - zwłaszcza te migrenowe brrrr😣 Mnie póki co pomijają🙏🏻
Chyba tylko okłady jakieś, nawodnienie i paracetamol zostaje 😐
Ja wyczytałam, że na bóle żołądkowe - mięta. Oczywiście jej nie mam-melisy parę opakowań a mięty zero😩 Jutro chyba wszystkie mięty w mieście wykupię 😛 -
Ja na migreny polecam też chłodne prysznice. Ważne jest przede wszystkim nawodnienie, tak jak pisała powyżej Lady Dior. Dlatego warto mieć przy sobie zawsze butelkę wody i rozpoczynać dzień od wypicia szklanki wody. Nie ma też co czekać aż ból się rozkręci na dobre, tabletkę trzeba wziąć na samym początku, bo potem może być za późno. Ja jestem migrenowcem i jedyne co daje mi ciąża to właśnie ustąpienie - przynajmniej na ten moment - objawów związanych z bólem głowy.
-
Doris8 wrote:Jak wszyscy się żalą to ja też... dziś od rana boli mnie z przerwami glowa (chyba jakieś zmiany cisnieniowe) a od popołudnia wróciły mdłości (już ponad tydzień jeśli nie dwa miałam spokój więc raczej nawrotu teraz się nie spodziewałam) 😩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 22:27
-
AEGO wrote:Dziewczyny jak to jest z niektórymi serami, a właściwie z jedzeniem gorgonzoli, ale na ciepło w sosie?
Ja na wszelki wypadek zrezygnowalam ze wszystkich plesniowych. Ale ja wole dmuchac na zimne. Jedynie od czasu do czasu jak mam ochote na makaron to sypie sobie troche parmezanu. -
Ej, a jak myślicie, od kiedy ma sens usg 3 lub 4D ?🤔
-
Doris8 wrote:Ej, a jak myślicie, od kiedy ma sens usg 3 lub 4D ?🤔
Mnie na szczęście wirus już chyba odpuszcza, bo mogę jeść i przestałam wymiotować. ❤️Emimo lubi tę wiadomość
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
AEGO wrote:Dziewczyny jak to jest z niektórymi serami, a właściwie z jedzeniem gorgonzoli, ale na ciepło w sosie?
Mi lekarz mówił, że z tymi serami to bardziej chodzi o coś typu oscypek na straganie z niewiadomego źródła niż te sklepowe sery produkowane w kontrolowanych warunkach.
Ja ostatnio zjadłam carbonare i później stwierdziłam, że też chyba nie powinnam, bo to jajko jest takie raczej pół na pół 😅 -
Sajgonka wrote:Obstawiam, że zależy jak był sos przyrządzony.
Mi lekarz mówił, że z tymi serami to bardziej chodzi o coś typu oscypek na straganie z niewiadomego źródła niż te sklepowe sery produkowane w kontrolowanych warunkach.
Ja ostatnio zjadłam carbonare i później stwierdziłam, że też chyba nie powinnam, bo to jajko jest takie raczej pół na pół 😅 -
AEGO wrote:No właśnie mnie lekarka mówiła o tym, żeby uważać na to czy są pasteryzowane. Z jednej strony te camemberty w sklepie są z pasteryzowane mleka, ale nie wiem czy mogę czy nie dlatego, że i tak są pleśniowe.
-
AEGO wrote:No właśnie mnie lekarka mówiła o tym, żeby uważać na to czy są pasteryzowane. Z jednej strony te camemberty w sklepie są z pasteryzowane mleka, ale nie wiem czy mogę czy nie dlatego, że i tak są pleśniowe.
Niemniej z pewnego źródła bym się specjalnie nie martwiła, tym bardziej z dobrej restauracji.
Ja mam oczywiście ochotę na wszystko co zakazane, już dziś staremu mówiłam, że za rok na Sylwestra jem tatara i zagryzam sushi 😆😅 -
Dziewczyny, czy zdarzylo wam sie moze poczuc bol przy delikatnym nacisku z prawej lub z lewej strony w okolicy macicy, tam gdzie zaokrągla sie brzuszek?
Taki bol jakbyscie naciskaly siniaka. Nie wiem, moze to wiezadla, rozciagajaca sie macica, to jest tylko w jednym miejscu blizej pachwiny. Dziwne. Wizyte mam 4.01 i wiecie jak to jest, czlowiem czasem dostaje schize 🙃 -
Witajcie dziewczyny! Ja dopiero wracam po świętach,które niestety przyniosły mi wieczorne wymioty- pierwszy i drugi dzień świąt, rewelacja 😐 jestem już po prenatalnych i wszystko wygląda ok, maluszek nie chciał współpracować i dluuugo zeszło. Antenka sterczała w górę więc prawdopodobnie będzie synek 😍 pozdrawiam was mamuśki!
AEGO, Nimfadora, Raela, Doris8, Zojkaa, Sajgonka, Ania1985, dori, Kocur, Roxie_eS, Lady_Dior, Edithka, Emimo lubią tę wiadomość