Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje się po prenatalnych.
Glutek miał być dziś 11+4, a tu niespodzianka, 12+3 i prawie 6cm wszystko dobrze. I chyyyba dziewczynka także póki co zgodnie z moimi przeczuciami.AEGO, Mrs.Mia, Nimfadora, Doris8, Lady_Dior, Sajgonka, totylkoja, Karolejna, Zojkaa, dori, Ania1985, Junjul, Iza1234, Emimo, Mimi09, Kocur, Raela lubią tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Gratuluję dziewczyny dobrych wieści ☺️
U nas po wczorajszych prenatalnych również wszystko w jak najlepszym porządku 🥰
Maluch tak się wiercił i kręcił, pocierał nóżkami, że ciężko było podstawowe rzeczy wyłapać a co dopiero płeć 😅 ależ to było słodkie 🥰
Ponad 6 cm człowieczek, a tu wszystko na miejscu, nóżki, paluszki, kręgosłupik, nosek - taki to słodki widok 💕
Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Wiem, że niektórym się dłuży, ale mi tak leci ! 😱 Boje się że dopiero się dowiedziałam a ciąży a zaraz będzie czas porodu 😅
Ale to pewnie dlatego, że objawy ciążowe dla mnie są mega łaskawe ☺️Roxie_eS, Sajgonka, Karolejna, Zojkaa, dori, Ania1985, Lady_Dior, Junjul, Emimo, Mimi09, Nimfadora, Kocur, Raela lubią tę wiadomość
-
Ja na pierwsze dziecko miałam odłożoną dość dużą część gotówki - z tego opłacane były badania, wizyty no i cała wyprawka dla maluszka 💕
Syn ma pół roku, więc obecnie nie zamierzam nic nowego kupować, chyba że okaże się że będzie dziewczynka no to część ubranek - na pewno się nie powstrzymam 😆 Myślę jedynie nad wózkiem takim większym dla dzieci rok po roku. Ale też nie wiem czy będzie to mega konieczne, bo mój maluch za wózkiem nie przepadał i dalej jest to zbędny "gadżet" 😆
Młody ma urządzony swój pokój, ma tam meble, łóżeczko drewniane i wszystko inne, u nas w pokoju mamy natomiast tylko dostawke lionelo, którą mega sobie chwalę. Syn od początku tam śpi, jest blisko, w nocy po jedzeniu fruuu od razu do siebie.
Mamy dom piętrowy, myślałam nad zakupem drugiego łóżeczka na dół, ale w efekcie z pomysłu zrezygnowałam. Przydał nam się na dół właśnie na pewno bujaczek, a potem już mata na podłogę i obecnie top to suchy basen.
Nie użyłam w ogóle natomiast rożka i może ze dwa razy kokon.
No i u nas młody od urodzenia śpi pod kocem a teraz jak jest starszy to obecnie pod kołdrą. Wiem, że powinno dziecko w samym śpiworku itd, ale mnie się to nie sprawdziło, strasznie mnie irytowało rozpinanie do zmiany pieluchy. No ale moje dziecko się nie rozkopuje, nie nakrywa, spi spokojnie. Tak samo pajacyki - och jak ja ich nienawidze. Mąż podzielił moje zdanie 😆 zdecydowanie jestem team body + spodnie 🤣 -
Znalazłam 🙏💚
Roxie_eS, MILENA, totylkoja, Karolejna, Zojkaa, dori, Ania1985, Emimo, Mimi09, Raela lubią tę wiadomość
-
Hope2018 wrote:hej Dziewczyny!
U nas dzisiaj 78mm chlopaka- 13+6:)
w drodze powrotnej od lekarza wstąpiłam do sklepu by pooglądać wózki:) porównywałam wózek cybex priam i cynex balios lux. i powiem ze oczywiście tapicerka Priama jest nie do podrobienia ale Balios Lux jest lżejszy i jak dla mnie łatwiej się prowadzi! nie mówiąc już o różnicy w cenie bo tego nawet nie da się porównać. także nie wiem co z tego wyjdzie.
wychodząc że sklepu nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa bodziaki i 1 spodenki:)
A myślicie o jakimś wyjeździe w czasie ciąży? a locie samolotem? -
Będę kombinować, nie chce tyle czekać.. póki co nie mam objawów. Od początku pije żurawinke, dużo płynów, dbam o higienę i musiało się to dziadostwo przypaletać... a jeszcze miesiąc temu wyniki były idealne.
Ciesze z wizyt! Roxie super duży przeskok, u mnie była różnica 3 dni. No i witaj w teamie "wygląda na dziewczynkę"
A ja jeszcze z nowości od jutro zaczynam kuracje eutyroxem.. jeszcze przed ciaza konsultowałam się z endokrynolog i byłam trochę nadczynna ale bez leczenia, potem ciaza i moje tsh ciaagle idzie w górę.. gdzie zaczynalala od 0.012 a teraz mam ponad 3Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2024, 16:28
Roxie_eS lubi tę wiadomość
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
totylkoja wrote:Będę kombinować, nie chce tyle czekać.. póki co nie mam objawów. Od początku pije żurawinke, dużo płynów, dbam o higienę i musiało się to dziadostwo przypaletać... a jeszcze miesiąc temu wyniki były idealne.
Ja też miałam tragiczne wyniki, a po 2 duomoxach zrobiłam posiew i ani śladu a już czułam jakąś infekcje. Ale teraz oczywiście na własną rękę bym nie wzięła ☺️ -
Ja już oczywiście panika i do jutra muszę czekać... miałam aż tudzien względnego spokoju i zaczęłam się cieszyć ciaza, teraz znowu strach:(
Czekam jeszcze na odp ginekologa (ale nie odczytał więc pewnie w pracy jest)
👱🏻♀30👱🏻♂32
24.03.23r. poronienie zatrzymane 7/8 tydz. 💔
31.10 ⏸️
02.11 bhcg 2047 mIU/ml; prog 27 ng/ml
04.11 bhcg 5315
07.11 wizyta - pechęrzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
19.11 szpital - krwawienie🥺
30.11 8+4 i 2.05 cm
21.12 4.9 cm
28.12 prenatalne 13+1 i prawie 7 cm
01.02.24 240 g cudu ❣️
15.02 połówkowe 20+1 i 380 g dziewczynki 🌸
14.03 716 g
04.04 1100 g 💟
25.04 1450 g 💟
21.05 2300; 33+6
04.06 2700: 35+6 🌸.
-
totylkoja wrote:Ja już oczywiście panika i do jutra muszę czekać... miałam aż tudzien względnego spokoju i zaczęłam się cieszyć ciaza, teraz znowu strach:(
Czekam jeszcze na odp ginekologa (ale nie odczytał więc pewnie w pracy jest) -
Co do infekcji mnie mój zalecał żurawin forte, że ma najwięcej żurawiny i czegośtam. No i ja też biorę symbiotycznych doustne z kwasem mlekowej dla ciężarnych, żeby nic się tam nieprzyoalentalo, szczególnie jak jest jakieś podejrzenie stanu zapalnego w układzie moczowym. Mnie też kiedyś wyszły źle wyniki z moczu, ale ponswialam następnego dnia i było ok. Pobrałam z zza mało środkowego strumienia
Mimi09 lubi tę wiadomość
Nowe rozdanie:
Roxie_eS, Mrs. Mia gratuluję udanych wizyt-niech maluchy dalej rosną zdrowo 😊
Co do rożka to mi służył przy obu dzieciach przez pierwsze 3miesiące. Ja rodzę małe dzieci (48,49 cm.) i naprawdę takie maleństwa ciężko się trzyma bez rożka.
Witaj Karjala-rozgosc się Ja mam już 40na karku ale powinnam mieć z 15 mniej 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2024, 19:40
Roxie_eS, Mrs.Mia lubią tę wiadomość
-
Mrs.Mia wrote:Tak samo pajacyki - och jak ja ich nienawidze. Mąż podzielił moje zdanie 😆 zdecydowanie jestem team body + spodnie 🤣
Hihi a ja znowu kocham pajacyki 😄 wydaje mi się, że są mega wygodne do spania i super wygodnie mi się je zakładało, zresztą miałam taką metodę na przebieranie pampersów że w czym by dziecko nie było to i tak spalo w trakcie 😉 ja bardziej się stresuje zakładać coś przez głowę noworodka, wiadomo, że body też miałam dużo bo jest potrzebne, ale do spania głównie pajacyki 😉 -
Ja też korzystałam z rożków 😀 a dzieci rodzę raczej duże mój rekord 4400 g
Też w tym roku przywitam 40 -tkeLady_Dior wrote:Roxie_eS, Mrs. Mia gratuluję udanych wizyt-niech maluchy dalej rosną zdrowo 😊
Co do rożka to mi służył przy obu dzieciach przez pierwsze 3miesiące. Ja rodzę małe dzieci (48,49 cm.) i naprawdę takie maleństwa ciężko się trzyma bez rożka.
Witaj Karjala-rozgosc się Ja mam już 40na karku ale powinnam mieć z 15 mniej 😆 -
Hej Dziewczyny!!
Pisałam już tutaj na wątku na początku ciąży, ale okazało się, że po naszej długiej (prawie 5 lat) i ciężkiej drodze nie bylam jeszcze gotowa udzielać się gdzie indziej niż na wątkach związanych z IVF. Bardzo stresowałam się ostatnimi tygodniami.
Jednak dzisiaj nastąpił mały moment przełomowy - otrzymaliśmy prawidłowy wynik testu sanco, będziemy mieli córeczkę 🩷😍🥹🥹🥹 11.01 mam usg prenatalne, które mam nadzieję, potwierdzi te dobre wiadomosci.
Chcialabym więc powolutku ograniczyc ten stres i lęki, że coś zapeszę i zacząć cieszyć się ciążą, ogladac wyprawkę, planować co i jak i przeżywać to wszystko tutaj z innymi lipcowymi Mamami 😊 mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem na wątek 😊🌷Nimfadora, MILENA, AEGO, Doris8, dori, Zojkaa, Ania1985, Sajgonka, Kocur, Roxie_eS, Raela, Kejt93, Emimo, Karolejna lubią tę wiadomość
Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Mimi09 wrote:Hej Dziewczyny!!
Pisałam już tutaj na wątku na początku ciąży, ale okazało się, że po naszej długiej (prawie 5 lat) i ciężkiej drodze nie bylam jeszcze gotowa udzielać się gdzie indziej niż na wątkach związanych z IVF. Bardzo stresowałam się ostatnimi tygodniami.
Jednak dzisiaj nastąpił mały moment przełomowy - otrzymaliśmy prawidłowy wynik testu sanco, będziemy mieli córeczkę 🩷😍🥹🥹🥹 11.01 mam usg prenatalne, które mam nadzieję, potwierdzi te dobre wiadomosci.
Chcialabym więc powolutku ograniczyc ten stres i lęki, że coś zapeszę i zacząć cieszyć się ciążą, ogladac wyprawkę, planować co i jak i przeżywać to wszystko tutaj z innymi lipcowymi Mamami 😊 mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem na wątek 😊🌷
Wspaniałe wieści! Gratuluję Córeczki!
Ja nadal czekam na wyniki Veracity, ale dzisiaj przyszła Pappa i na szczęście wszystko ok. Ryzyka niskie, nawet bardzo, bo dwa 1<20.000, a jedno ponad 1<9.000, także mam nadzieję, że wszystko będzie ok.Mimi09, AEGO, Sajgonka, Roxie_eS, Kocur, Raela lubią tę wiadomość
-
Nimfadora wrote:Wspaniałe wieści! Gratuluję Córeczki!
Ja nadal czekam na wyniki Veracity, ale dzisiaj przyszła Pappa i na szczęście wszystko ok. Ryzyka niskie, nawet bardzo, bo dwa 1<20.000, a jedno ponad 1<9.000, także mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Wow, to bardzo niskie ryzyka jak na pappe, na ogół pappa to bardziej zamiesza i zestresuje niż uspokoi, także tylko się cieszyć ❤️ długo już czekasz na ten wynik? Trzymam kciuki ✊✊🍀Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Mimi09 wrote:Wow, to bardzo niskie ryzyka jak na pappe, na ogół pappa to bardziej zamiesza i zestresuje niż uspokoi, także tylko się cieszyć ❤️ długo już czekasz na ten wynik? Trzymam kciuki ✊✊🍀
Czekam tydzień, bo od zeszłego piątku. Ale tam się czeka min. 7 dni roboczych, więc mniej więcej wypada to w środę.
-
Gratulacje dziewczyny dobrych wieści dzisiaj 😍 ja w sumie nie wiem co teraz, bo jeśli dobrze zrozumiałam, wyniki pappa i preeklampsji maja być do tygodnia, ale zadzwoniła do mnie tylko jakby coś było w nich złego. No nie wiem, będę tam za tydzień u mojego lekarza to najwyżej podejdę i zapytam, jeśli do tego czasu rzeczywiście nie zadzwonią.
Czy tylko mnie słownik pisze takie głupoty? Jak czytam po fakcie swoje posty, to wyglądają jakby je pisała pijana ciezarna, a to jednak trochę przypał soryyy. Moim ulubionym przeinaczeniem na tym forum jest kiedy piszę immuno a mi zmienia na immunofluorescencji (?!?!)Ania1985 lubi tę wiadomość
Nowe rozdanie:
Piękne wieści ❤️❤️❤️
Ja też się podzielę. Zaczęłam czuć ruchy. Od kilku dni ale z racji że to 15 tydzień nie miałam pewności i chciałam poczekać zanim się tym podzielę , po wczoraj i dziś już nie mam wątpliwości w mojej pierwszej ciąży poczułam ruchy w 16 tc
Kluska jest wg CRL ponad tydzień większa więc myślę , że wychodzi podobnie w zasadzie.
Są jeszcze delikatne, w dole brzucha ale ewidentnie daje już o sobie znać najchętniej wieczorami , kiedy leżę wyciągnięta na kanapie ja jestem z początku początku lipca zgodnie z OM, wg prenatalnych datę porodu mam na 23.06 .
Ciągle mam w sobie dużo niepokoju czekając na wyniki powtórki NIFTY , ale tak mi jednak lżej na sercu teraz … ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2024, 21:39
AEGO, Mimi09, dori, Nimfadora, Raela, Doris8, Roxie_eS, Kejt93, Emimo, Mrs.Mia lubią tę wiadomość