🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja znów ostatnio mam mieszane uczucia. Moje dwie bliskie koleżanki rodziły kilka dni temu - jedna planowaną cesarką a druga miała nagłą cesarkę przy pełnym rozwarciu bo pojawiły się problemy. Ta pierwsza jest zachwycona, mówi że czuje się wspaniale. Ta druga, która bardzo nie chciała cc i broniła się mocno „rękami i nogami” mówi, że cesarka przy bólach porodowych to złoto i blizna prawie wcale nie boli, do tego mało mają obydwie odchodów poporodowych, gdzie u mnie po naturalnym lało się chyba z tydzień.
Ja rodziłam 13 lat temu i miałam bardzo ciężki poród który trwał 12h, dziecko było wypychane na siłę przez położne. Wspominam okropnie. Sama nie wiem co mam myśleć teraz 🙄 jednak wiem, że poród naturalny jest takim hmm…procesem? Nie wiem jak to nazwać. Powiem Wam że mam taki mętlik w głowie że szok 😁 -
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!🍀
Ja wstałam, skoczyłam zrobić zakupy, wróciłam i ledwo żyję opadłam z sił totalnie 🫠Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
Ja mentalnie przygotowuję się na obie opcje porodu. Jak będzie jakieś wskazanie od cesarki to na pewno płakać nie będę
tak sobie po cichutku marzę że może się pośladkowo ułoży i będzie zdecydowane ;P no ale jak trzeba będzie naturalnie to wierzę że dam radę, na pewno się będę mocno do tego przygotowywać ćwiczeniami, wizytami u fizjo itp, mam w okolicy całkiem dobre szpitale - na pewno pojadę do takiego gdzie jest ZOP i mam nadzieję że będę mogła rodzić ze znieczuleniem.
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja bardzo dobrze przeszłam cesarkę, lepiej własnie niz laparoskopie ginekologiczną. Odrazu byłam bardzo sprawna i nie bolało. Jednak to czego nie byłam swiadoma, to możliwość wytworzenia się niszy w bliźnie po CC, która u mnie spowodowała dodatkowe problemy z płodnością.
-
Ja mam za soba 3 porody SN i powiem wam ze tego bólu wogole nie pamietam.Wszystko znika w momencie kiedy podaja Ci to piekne maleństwo 😍 Za to cesarki boje sie okropnie ale moze dlatego ze ja bardzo zle znosze operacje.Ja po przepuchlinie pachwinowej przez ok tydzień nie bylam sama w stanie wciągnąć sie do łóżka,spalam ze spuszczonymi nogami😅a po operacji wyrostka przez tydzień nie moglam chodzic wyprostowana,tak mnie wszystko bolalo.Wiec mysle ze moglo by być ciężko po tak poważnej operacji jeszcze zajac sie maluszkiem.
Ja witam się serdecznie z piernikowego miasta Torunia 🥰☺️
Missi, Silvia lubią tę wiadomość
-
Ja się jakoś boję właśnie CC. Jestem nastawiona na naturalny, ale nie będę też za wszelką cenę się upierać przy SN jeśli będą wskazania do CC. Podchodzę do tego, że co ma być to będzie 😀
A jestem z Krakowa 😊
Właśnie jadę na prenatalne i się stresuje 🙄😀
Jeszcze ostatnie dni siedziałam w domu i wyszłam w tu takie zimno 🥶
karolka lubi tę wiadomość
-
Kciuki za prenatalne!!!Ananabanana wrote:Właśnie jadę na prenatalne i się stresuje 🙄😀
Jeszcze ostatnie dni siedziałam w domu i wyszłam w tu takie zimno 🥶
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
A ja Trójmiasto

ja bólu porodowego chyba nigdy nie zapomnę, mimo że nie był długi, dosć szybko dostałam remifentanyl. W ogóle od czasu porodu stałam się dużo bardziej wrażliwa na ból - biorę przeciwbólowe od razu jak mnie tylko coś zaboli, już po prostu nie chce więcej czuć bolu. Dlatego bardzo ważne jest dla mnie żebym miała możliwość znieczulenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 14:57
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja już po wizycie, wszystko wygląda dobrze, niestety nie wiem dalej jaka płeć, akurat dziecię sobie spało, nie miało ochoty współpracować. Ale mamy 6,5 cm człowieka, 149 ud/min, wychodzi z USG 12+6 i termin porodu w sumie zmienił się na 8 lipca. Krew dziś też oddawałam więc muszę czekać na pełne wyniki. 😀
Ceci, kikix0o, Missi, emciak, karolka, Pani Bocianowa, Pysio, Czarna_owieczka, aannddzzia, wandapanda lubią tę wiadomość
-
Ja się melduję po zwykłej wizycie (przesunięta z 2 stycznia na dziś).
6cm człowieka, po wyrostku płciowym raczej dziewczynka, ale to wiadomo, jeszcze nic pewnego. Ale wpiszę sobie na pierwszą stronę wstępnie 😁
Najważniejsze : po krwiaku nie ma śladu i od dziś moja ciąża jest oficjalnie niezagrożona 😅 ufff
WiolaP, kikix0o, Missi, emciak, Ceci, karolka, Pysio, Czarna_owieczka, Mysia 24, Rewelka, aannddzzia lubią tę wiadomość
-
Ja też WarszawaCeci wrote:A z jakich okolic Polski jesteście? Ja Warszawa

Dziewczyny jakie macie plany na jutrzejszego sylwestra? 😀💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 Sanco prawidłowe, będzie synek 🩵
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🗓️ połówkowe - 19.03
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Ja co do porodu nastawiam się na naturalny, ale absolutnie nie mam żadnych obiekcji ani uprzedzeń co do cc. Zrobimy tak jak będzie trzeba. I jedna i druga opcja będzie dla mnie nowa.
Cudnie, że dzisiejsze wizyty przebiegły pomyślnie 🍀
Ja jestem z Lublina🫡
Pani Bocianowa i u mnie możesz zmienić termin na 04.07 ☺️ wczoraj już byłam cała w emocjach i zapomniałam napisać.
Co do planów na jutro hmmm... piccolo się chłodzi 😆
Pani Bocianowa, kikix0o lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
Ja tez okolice Warszawy

Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Plany na sylwestra? Pracuje do 15 a potem po prostu przetrwać dłużej niż do 19:30
i marze o tym by mnie juz tak nie mdliło
kikix0o lubi tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja w pierwszej ciazy pobieralam probke na Sanco w czwartek a wynik byl w poniedzialekPati1985 wrote:Mam pytanko do dziewczyn które robily SANCO- ile czekałyście na wynik? Podają że do 5 dni roboczych i zastanawiam się czy czy może być szybciej

Ja jestem z Rzeszowa:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 16:57
-
kikix0o wrote:Ja też Warszawa

Dziewczyny jakie macie plany na jutrzejszego sylwestra? 😀
Ja w tym roku z mężem bez szczególnych planów, planujemy ucztę we 2 i odpoczynek. 😀🎆🎇
A przepraszam jeszcze koty 😊
-
Ja oddaje corke do tesciow i spedzam sylwestra przed tv 🙈kikix0o wrote:Ja też Warszawa

Dziewczyny jakie macie plany na jutrzejszego sylwestra? 😀

, druga córka