🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś mam usg prenatalne a wyników badań pappa nadal nie ma 🤨 pewnie będę dosyłać doktorowi wyniki jak przyjdą.
Strasznie długo czekam, przez przerwę Świąteczną♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Jestem po naszej drugiej wizycie, wszystko dobrze 🥹
Serduszko bije 180, bobas ma 2.80cm
Gin. polecił mi Panoramę albo Harmony, ale powiedział że w moim przypadku nie ryzykowałby z odstawieniem zastrzyków na 2 dni tylko poczekał aż je odstawię 16 stycznia i wtedy zrobił test..
A na usg prenatalne muszę się umówić między 7-17 stycznia.
Kolejna wizyta 26 stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2025, 12:21
Missi, Ceci, Ananabanana, Mysia 24, Pani Bocianowa, Rewelka, emciak, Pysio, GosAga123, MayMasza, Czarna_owieczka, Początek drogi, Kofii, karolka, Kirby lubią tę wiadomość
💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
🩷 23.04 - 977g bobasa
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Dziś dużo prenatalnych 😁 powodzenia na wizytach tych prenatalnych i nieprenatalnych, dajcie znać koniecznie po!
Tych udanych już gratuluję 💖 kiki - śliczny mini człowieczek 🥹
Narazie mamy remis dziewczynki vs chłopcy 😁 czekam na rozwój sytuacji.
Rewelka, kikix0o, Pysio, OlaNowa lubią tę wiadomość
-
Boziuuuu mnie wcale nie boli brzuch i już sobie wymyślam czy ten mój dzieciaczek rośnie?
Zawsze coś człowiek sobie wymyśli żeby się podreczyc 🤣🤣
Za to co nie zacznę robić to jestem zasapana jakbym ważyła tonę i przebiegła maraton.
Ciężko mi się oddycha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2025, 13:24
-
Jezu dzięki dziewczyny bo ja już się niepotrzebnie pewnie schizuje 😁🙄 Mam też drugiego trochę ponad rocznego bobla i jestem ogolnie po cesarce i tak sobie myślę że od noszenia małej i jeszcze po tej cesarce też może mi to podbrzusza bardziej dokuczać.1 ciąża 5 tydzień 💔👼
2 ciąża cc Anusia 🩷 19.11.2024
3 ciąża ---> termin 21.07.2026 -
Oj to na pewno, ja miałam cc 4 lata temu o rok temu laparoskopię i czuję te blizny teraz bardzo mocno a jak jeszcze nosisz roczniaka to w ogóle się nie dziwięDORKA wrote:Jezu dzięki dziewczyny bo ja już się niepotrzebnie pewnie schizuje 😁🙄 Mam też drugiego trochę ponad rocznego bobla i jestem ogolnie po cesarce i tak sobie myślę że od noszenia małej i jeszcze po tej cesarce też może mi to podbrzusza bardziej dokuczać.
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
Hej dziewczyny, wracam po świętach, u nas 2 tyg w rozjazdach były, rodzina w Chorwacji i Szwajcarii, w sumie 5 dni w aucie w trakcie 2 tyg, z 1,5 rocznym synem- powiem tak, nie polecam ale do przetrwania 😅
Mnie trochę przetrzepało też w podróży bo i wymioty i ogólnie rozbicie, ale w domu od razu lepiej. Brzuszek rośnie i też coś czuję muszę przyznać ale sama nie wiem kiedy to jelita, kiedy może bąbelek 😆. U mnie wychodzi 12+0.
Piwo imbirowe mi bardzo pomaga na mdłości- więc polecam do wypróbowania. Lody faktycznie też pomagają 😁.
U mnie prenatalne w sylwestra, mam nadzieję, ze wszystko dobrze i trzymam kciuki też i za Wasze badania 🤞🏽
MayMasza, Rewelka, Missi, Pani Bocianowa, Pysio lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Która z Was też spodziewa się trzeciego dzieciątka?
My z mężem planowaliśmy i bardzo chcieliśmy, ale teraz coraz bardziej się boje..
Jedno dziecko będzie miało 7 lat a drugie 2 latka, jak fasolka się urodzi i bardzo zaczęłam się martwić, czy dam radę 😭
Mam wyrzuty sumienia, przez to, że zamiast w pełni się cieszyc to się tak martwię..
Nie mamy od nikogo pomocy i liczymy tylko na siebie.
Nie wiem czy to jakiś gorszy czas teraz.. Mam nadzieję, że to minie 😔 -
Hej dziewczyny, miałam dziś wizytę i wszystko jest dobrze, z usg wychodzi 9+4 🥹❤️
Dzidziuś ma już 2.77cm, HR:154/min ☺️
Kolejna wizyta 09.01 i to będą już prenatalne 😊
Gratuluję Wam udanych wizyt z ostatnich dni i trzymam za Was wszystkie kciuki 🥰
Pani Bocianowa, Rewelka, Ananabanana, MayMasza, Czarna_owieczka, GosAga123, Ceci, Missi, Natalie2026, Początek drogi, Kofii, emciak, Kirby lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ja jestem po prenatalnych, wszystko wyszło bardzo dobrze 🩷
Jedynie co to dzidziuś odwrócony plecami i nie chciał pokazać czy może już widać płeć 🥲
Wg dzisiejszego USG prenatalnego termin mam na 08.07 więc dzidzia rośnie szybko 😅
Z moich objawów to częste ciągnięcie w podbrzuszu, okropne wzdęcia i zaparcia, delikatne mdłości, no i wciąż ogromny apetyt! Ja się boje stawać na wagę bo na prawdę jem bardzo dużo 🙈
Ananabanana, Pysio, MayMasza, Czarna_owieczka, GosAga123, Ceci, Natalie2026, aniluaP19, aannddzzia, Kofii, emciak, Kirby lubią tę wiadomość
-
Jestem po badaniach prenatalnych.
Jednak wyniki z krwi też już był więc mamy komplet.
Zdrowy chłopczyk 🩵 według usg 13+2
7,5cm łobuziaka który fikał całe badanie.
Jedyne co mnie niepokoi to doktor zmierzył mi ciśnienie i na podstawie tego powiedział że jestem w grupie ryzyka stanu przedrzucawkowego przed 37tc.
Ale z badań z krwi to osocze białkowe mówił że działa na moją korzyść bo wyszło ladnie.
Mówił żebym skonsultowała się z lekarzem prowadzącym żeby zadecydował czy brać kwas acetylosalicylowy, który mówił że jest bardzo skuteczny i zmniejsza ryzyko do minimum.
Już do niej napisałam. Zobaczymy co ona powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2025, 20:22
Pysio, Czarna_owieczka, GosAga123, Rewelka, Ceci, Ananabanana, Natalie2026, Pani Bocianowa, Mysia 24, aniluaP19, aannddzzia, Kofii, Rudylisek, emciak, kikix0o, MayMasza lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Super dziewczyny, gratuluję zdrowych maluchów 🥰 ja nie wiem jak ja jeszcze prawie 2 tyg wytrzymam czekać na lekarza.
Ostatnio się pochwaliłam że się super czuje i niepotrzebnie pojawiły się wieczorne mdłości i wymioty, chyba wolałabym biegunkę 😅
Dziś w pracy walczyłam o przetrwanie, to był mój jeden z cięższych dni.
A jak tam u Was?Mysia_24 -
Witam, podczytuje was już od jakiegoś czasu ale trochę sie zastanawialam czy wyjsc z cienia☺️Czy bede miec czas na forum?Ale pozwolicie ze przycupne tutaj i zostane na jakiś czas🥰 Termin porodu wg ostatniej miesiączki na 21.07.2026.
Missi, Pani Bocianowa, Pysio, Rewelka, Ceci, Mysia 24, emciak, Silvia, kikix0o, MayMasza, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość
-
Ooo ile wizyt dziś, super, że wszystkie takie udane 🥰
Mnie tak denerwuje jak ktoś mówi, żeby iść na cesarkę, żeby się nie męczyć, przecież to jest poważna operacja i po kilku godzinach trzeba wstać i się zajmować małym dzieckiem, także dlatego tak się zdenerwowałam na moją teściową, która ogólnie jest w porządku, ale czasem mogłaby się nie odzywać 😅
-
WiolaP wrote:Witam, podczytuje was już od jakiegoś czasu ale trochę sie zastanawialam czy wyjsc z cienia☺️Czy bede miec czas na forum?Ale pozwolicie ze przycupne tutaj i zostane na jakiś czas🥰 Termin porodu wg ostatniej miesiączki na 21.07.2026.
Hej
witaj w naszych skromnych progach 🥰
My tu sobie gadamy trzy po trzy, więc wpadaj kiedy chcesz i kiedy będziesz miała czas, bez żadnych ciśnień
Missi, WiolaP lubią tę wiadomość
-
kaarolina93 wrote:Cześć,
Która z Was też spodziewa się trzeciego dzieciątka?
My z mężem planowaliśmy i bardzo chcieliśmy, ale teraz coraz bardziej się boje..
Jedno dziecko będzie miało 7 lat a drugie 2 latka, jak fasolka się urodzi i bardzo zaczęłam się martwić, czy dam radę 😭
Mam wyrzuty sumienia, przez to, że zamiast w pełni się cieszyc to się tak martwię..
Nie mamy od nikogo pomocy i liczymy tylko na siebie.
Nie wiem czy to jakiś gorszy czas teraz.. Mam nadzieję, że to minie 😔
Ja! Mam w domu juz 4 i 2 latka. Mimo, ze kiedyś chcialam więcej dzieci, ale nie tak szybko. Jestem sama, bo maz wiecznie trasie i tylko jest 4/6 dni w miesiącu w domu. Jestem zdołowana, bo nie wiem jak ogarnę wszystko sama, jak ledwo w czasie choroby dwójki wysiadam... codziene obowiązki z dwojka jakoś jeszcze ogarniam, ale z trojka to będzie dramat 🫣 zastanawiam się, czy hormony i nastawienie reszty rodziny powoduje, ze jeszcze bardziej mam czarne mysli, niż gdybym miała nawet tylko emocjonalne wsparcie od innych, to może byłoby mi lżej.
Kofii- rozumiem, ze zmartwiło ciebie, co teściowa mówiła. U mnie wszyscy raczej nie wykazali entuzjazmu, ze jestem w kolejnej ciazy i tylko slysze, ze mam przechlapane, co nie pomaga mi i tak w kiepskim nastroju. W 1 ciąży też teściowa kazała mi sie nie cieszyć na zapas, mimo ze oglosilismy ciążę jakoś po 12 tc i jak kupowałam powoli w połowie drugiego trymestru ubranka, wozek itd to nie ważne w którym miesiącu byłam słyszałam, ze za wcześnie... a nie wyobrażałam wyobrażałam wszystkiego kupować i planować w 9 miesiącu. A wozek pamiętam i tak szedł do nas 2 miesiące, więc był miesiąc przed terminem.
Cesarki też boję sie jak ognia, wolę poród naturalny. Jakoś myślę, ze dochodzi sie łatwiej, niż po operacji, jaka jest cc. A przy opiece nad dzieckiem to też nie ma kiedy sie po cc tak naprawdę zregenerować, jest trudniej.
Dori - ja mam bóle jajników, podbrzusza. Ale przy każdej ciąży mi dokuczały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 10:43
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Ceci wrote:Ja z kolei jestem totalnie team cesarka
Też nigdy nie miałam innej opcji i mnie to jednak cieszy. Poród naturalny przeraża mnie jak mało co. Najważniejsze jednak, by dziecko się urodziło całe i zdrowe 
Obie opcje doskonale rozumiem, wiem, ze kazdy może sie bać czegos innego. I mniej boimy sie tego, co juz znane 🙂 Ja niestety w wieku 18 lat przeżyłam w szpitalu traumę z powodu zachowania lekarzy i późniejszego trudnego gojenia sie po laparoskopii ginekologicznej, ze kolejny zabieg/operacja przeraża mnie 🫣Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB