🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też czasami takie bóle mam, raz po jednej, raz po drugiej stronie. Ostatnio też mnie pachwina tylko po prawej stronie bolala ze az chodzic nie moglam... Lekarka kazala mi przejmowac się tylko mocnymi miesiaczkowymi bólami.DORKA wrote:Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i zwykle po cichu czytam to forum ale mam kurcze od wczoraj mocniejsze bóle podbrzusza, szczególnie po jednej stronie i zastanawiam sie czy to normalne I czy też któraś z Was tego doświadcza to u mnie 10+5 więc się schizuje bo wiadomo jeszcze wszystko się może zdarzyć 🙄🙄
-
Ja dziś mam usg prenatalne a wyników badań pappa nadal nie ma 🤨 pewnie będę dosyłać doktorowi wyniki jak przyjdą.
Strasznie długo czekam, przez przerwę Świąteczną -
Jestem po naszej drugiej wizycie, wszystko dobrze 🥹
Serduszko bije 180, bobas ma 2.80cm
Gin. polecił mi Panoramę albo Harmony, ale powiedział że w moim przypadku nie ryzykowałby z odstawieniem zastrzyków na 2 dni tylko poczekał aż je odstawię 16 stycznia i wtedy zrobił test..
A na usg prenatalne muszę się umówić między 7-17 stycznia.
Kolejna wizyta 26 stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia, 12:21
Missi, Ceci, Ananabanana, Mysia 24, Pani Bocianowa, Rewelka, emciak, Pysio, GosAga123, MayMasza, Czarna_owieczka, Początek drogi, Kofii, karolka lubią tę wiadomość
💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Dziś dużo prenatalnych 😁 powodzenia na wizytach tych prenatalnych i nieprenatalnych, dajcie znać koniecznie po!
Tych udanych już gratuluję 💖 kiki - śliczny mini człowieczek 🥹
Narazie mamy remis dziewczynki vs chłopcy 😁 czekam na rozwój sytuacji.
Rewelka, kikix0o, Pysio, OlaNowa lubią tę wiadomość
-
Boziuuuu mnie wcale nie boli brzuch i już sobie wymyślam czy ten mój dzieciaczek rośnie?
Zawsze coś człowiek sobie wymyśli żeby się podreczyc 🤣🤣
Za to co nie zacznę robić to jestem zasapana jakbym ważyła tonę i przebiegła maraton.
Ciężko mi się oddycha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia, 13:24
-
Jezu dzięki dziewczyny bo ja już się niepotrzebnie pewnie schizuje 😁🙄 Mam też drugiego trochę ponad rocznego bobla i jestem ogolnie po cesarce i tak sobie myślę że od noszenia małej i jeszcze po tej cesarce też może mi to podbrzusza bardziej dokuczać.1 ciąża 5 tydzień 💔👼
2 ciąża cc Anusia 🩷 19.11.2024
3 ciąża ---> termin 21.07.2026 -
Oj to na pewno, ja miałam cc 4 lata temu o rok temu laparoskopię i czuję te blizny teraz bardzo mocno a jak jeszcze nosisz roczniaka to w ogóle się nie dziwięDORKA wrote:Jezu dzięki dziewczyny bo ja już się niepotrzebnie pewnie schizuje 😁🙄 Mam też drugiego trochę ponad rocznego bobla i jestem ogolnie po cesarce i tak sobie myślę że od noszenia małej i jeszcze po tej cesarce też może mi to podbrzusza bardziej dokuczać.
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Hej dziewczyny, wracam po świętach, u nas 2 tyg w rozjazdach były, rodzina w Chorwacji i Szwajcarii, w sumie 5 dni w aucie w trakcie 2 tyg, z 1,5 rocznym synem- powiem tak, nie polecam ale do przetrwania 😅
Mnie trochę przetrzepało też w podróży bo i wymioty i ogólnie rozbicie, ale w domu od razu lepiej. Brzuszek rośnie i też coś czuję muszę przyznać ale sama nie wiem kiedy to jelita, kiedy może bąbelek 😆. U mnie wychodzi 12+0.
Piwo imbirowe mi bardzo pomaga na mdłości- więc polecam do wypróbowania. Lody faktycznie też pomagają 😁.
U mnie prenatalne w sylwestra, mam nadzieję, ze wszystko dobrze i trzymam kciuki też i za Wasze badania 🤞🏽
MayMasza, Rewelka, Missi, Pani Bocianowa, Pysio lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Która z Was też spodziewa się trzeciego dzieciątka?
My z mężem planowaliśmy i bardzo chcieliśmy, ale teraz coraz bardziej się boje..
Jedno dziecko będzie miało 7 lat a drugie 2 latka, jak fasolka się urodzi i bardzo zaczęłam się martwić, czy dam radę 😭
Mam wyrzuty sumienia, przez to, że zamiast w pełni się cieszyc to się tak martwię..
Nie mamy od nikogo pomocy i liczymy tylko na siebie.
Nie wiem czy to jakiś gorszy czas teraz.. Mam nadzieję, że to minie 😔 -
Hej dziewczyny, miałam dziś wizytę i wszystko jest dobrze, z usg wychodzi 9+4 🥹❤️
Dzidziuś ma już 2.77cm, HR:154/min ☺️
Kolejna wizyta 09.01 i to będą już prenatalne 😊
Gratuluję Wam udanych wizyt z ostatnich dni i trzymam za Was wszystkie kciuki 🥰
Pani Bocianowa, Rewelka, Ananabanana, MayMasza, Czarna_owieczka, GosAga123, Ceci, Missi, Natalie2026, Początek drogi, Kofii, emciak lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ja jestem po prenatalnych, wszystko wyszło bardzo dobrze 🩷
Jedynie co to dzidziuś odwrócony plecami i nie chciał pokazać czy może już widać płeć 🥲
Wg dzisiejszego USG prenatalnego termin mam na 08.07 więc dzidzia rośnie szybko 😅
Z moich objawów to częste ciągnięcie w podbrzuszu, okropne wzdęcia i zaparcia, delikatne mdłości, no i wciąż ogromny apetyt! Ja się boje stawać na wagę bo na prawdę jem bardzo dużo 🙈
Ananabanana, Pysio, MayMasza, Czarna_owieczka, GosAga123, Ceci, Natalie2026, aniluaP19, aannddzzia, Kofii, emciak lubią tę wiadomość
-
Jestem po badaniach prenatalnych.
Jednak wyniki z krwi też już był więc mamy komplet.
Zdrowy chłopczyk 🩵 według usg 13+2
7,5cm łobuziaka który fikał całe badanie.
Jedyne co mnie niepokoi to doktor zmierzył mi ciśnienie i na podstawie tego powiedział że jestem w grupie ryzyka stanu przedrzucawkowego przed 37tc.
Ale z badań z krwi to osocze białkowe mówił że działa na moją korzyść bo wyszło ladnie.
Mówił żebym skonsultowała się z lekarzem prowadzącym żeby zadecydował czy brać kwas acetylosalicylowy, który mówił że jest bardzo skuteczny i zmniejsza ryzyko do minimum.
Już do niej napisałam. Zobaczymy co ona powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia, 20:22
Pysio, Czarna_owieczka, GosAga123, Rewelka, Ceci, Ananabanana, Natalie2026, Pani Bocianowa, Mysia 24, aniluaP19, aannddzzia, Kofii, Rudylisek, emciak lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny, gratuluję zdrowych maluchów 🥰 ja nie wiem jak ja jeszcze prawie 2 tyg wytrzymam czekać na lekarza.
Ostatnio się pochwaliłam że się super czuje i niepotrzebnie pojawiły się wieczorne mdłości i wymioty, chyba wolałabym biegunkę 😅
Dziś w pracy walczyłam o przetrwanie, to był mój jeden z cięższych dni.
A jak tam u Was?Mysia_24 -
Witam, podczytuje was już od jakiegoś czasu ale trochę sie zastanawialam czy wyjsc z cienia☺️Czy bede miec czas na forum?Ale pozwolicie ze przycupne tutaj i zostane na jakiś czas🥰 Termin porodu wg ostatniej miesiączki na 21.07.2026.
Missi, Pani Bocianowa, Pysio, Rewelka, Ceci, Mysia 24, emciak, Silvia lubią tę wiadomość
-
Ooo ile wizyt dziś, super, że wszystkie takie udane 🥰
Mnie tak denerwuje jak ktoś mówi, żeby iść na cesarkę, żeby się nie męczyć, przecież to jest poważna operacja i po kilku godzinach trzeba wstać i się zajmować małym dzieckiem, także dlatego tak się zdenerwowałam na moją teściową, która ogólnie jest w porządku, ale czasem mogłaby się nie odzywać 😅
-
WiolaP wrote:Witam, podczytuje was już od jakiegoś czasu ale trochę sie zastanawialam czy wyjsc z cienia☺️Czy bede miec czas na forum?Ale pozwolicie ze przycupne tutaj i zostane na jakiś czas🥰 Termin porodu wg ostatniej miesiączki na 21.07.2026.
Hej
witaj w naszych skromnych progach 🥰
My tu sobie gadamy trzy po trzy, więc wpadaj kiedy chcesz i kiedy będziesz miała czas, bez żadnych ciśnień
Missi, WiolaP lubią tę wiadomość
-
kaarolina93 wrote:Cześć,
Która z Was też spodziewa się trzeciego dzieciątka?
My z mężem planowaliśmy i bardzo chcieliśmy, ale teraz coraz bardziej się boje..
Jedno dziecko będzie miało 7 lat a drugie 2 latka, jak fasolka się urodzi i bardzo zaczęłam się martwić, czy dam radę 😭
Mam wyrzuty sumienia, przez to, że zamiast w pełni się cieszyc to się tak martwię..
Nie mamy od nikogo pomocy i liczymy tylko na siebie.
Nie wiem czy to jakiś gorszy czas teraz.. Mam nadzieję, że to minie 😔
Ja! Mam w domu juz 4 i 2 latka. Mimo, ze kiedyś chcialam więcej dzieci, ale nie tak szybko. Jestem sama, bo maz wiecznie trasie i tylko jest 4/6 dni w miesiącu w domu. Jestem zdołowana, bo nie wiem jak ogarnę wszystko sama, jak ledwo w czasie choroby dwójki wysiadam... codziene obowiązki z dwojka jakoś jeszcze ogarniam, ale z trojka to będzie dramat 🫣 zastanawiam się, czy hormony i nastawienie reszty rodziny powoduje, ze jeszcze bardziej mam czarne mysli, niż gdybym miała nawet tylko emocjonalne wsparcie od innych, to może byłoby mi lżej.
Kofii- rozumiem, ze zmartwiło ciebie, co teściowa mówiła. U mnie wszyscy raczej nie wykazali entuzjazmu, ze jestem w kolejnej ciazy i tylko slysze, ze mam przechlapane, co nie pomaga mi i tak w kiepskim nastroju. W 1 ciąży też teściowa kazała mi sie nie cieszyć na zapas, mimo ze oglosilismy ciążę jakoś po 12 tc i jak kupowałam powoli w połowie drugiego trymestru ubranka, wozek itd to nie ważne w którym miesiącu byłam słyszałam, ze za wcześnie... a nie wyobrażałam wyobrażałam wszystkiego kupować i planować w 9 miesiącu. A wozek pamiętam i tak szedł do nas 2 miesiące, więc był miesiąc przed terminem.
Cesarki też boję sie jak ognia, wolę poród naturalny. Jakoś myślę, ze dochodzi sie łatwiej, niż po operacji, jaka jest cc. A przy opiece nad dzieckiem to też nie ma kiedy sie po cc tak naprawdę zregenerować, jest trudniej.
Dori - ja mam bóle jajników, podbrzusza. Ale przy każdej ciąży mi dokuczały.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:43
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
synuś 💙
23.02.23r. transfer 3BB🐣
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
Drugi synuś 🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
Brak okresu - październik 2025 naturalny cud ❤️

-
Ja z kolei jestem totalnie team cesarka
Też nigdy nie miałam innej opcji i mnie to jednak cieszy. Poród naturalny przeraża mnie jak mało co. Najważniejsze jednak, by dziecko się urodziło całe i zdrowe
Silvia, Natalie2026 lubią tę wiadomość
-
Ceci wrote:Ja z kolei jestem totalnie team cesarka
Też nigdy nie miałam innej opcji i mnie to jednak cieszy. Poród naturalny przeraża mnie jak mało co. Najważniejsze jednak, by dziecko się urodziło całe i zdrowe 
Obie opcje doskonale rozumiem, wiem, ze kazdy może sie bać czegos innego. I mniej boimy sie tego, co juz znane 🙂 Ja niestety w wieku 18 lat przeżyłam w szpitalu traumę z powodu zachowania lekarzy i późniejszego trudnego gojenia sie po laparoskopii ginekologicznej, ze kolejny zabieg/operacja przeraża mnie 🫣Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
synuś 💙
23.02.23r. transfer 3BB🐣