🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaP wrote:Dziewczyny wrzucam wam tu jako taka ciekawostke ziola i przyprawy niewskazane w ciazy☺️
aloes, szałwia, piołun, kozieradka, żeń-szeń, rozmaryn, tymianek, krwawnik, chmiel, jałowiec, lukrecja, koper włoski, senes, kurkuma, cynamon (w nadmiarze), estragon, dziurawiec, lubczyk, mięta polna, boldo, pluskwica groniasta, rzewień,curry.
Z herbatek czy tam naparów to liść maliny na pewno w pierwszym i drugim trymestrze. Ja uwielbiam i musiałam zrezygnować
zdziwiło mnie to curry, ja sypię do wszystkiego 😄
-
WiolaP wrote:Dziewczyny wrzucam wam tu jako taka ciekawostke ziola i przyprawy niewskazane w ciazy☺️
aloes, szałwia, piołun, kozieradka, żeń-szeń, rozmaryn, tymianek, krwawnik, chmiel, jałowiec, lukrecja, koper włoski, senes, kurkuma, cynamon (w nadmiarze), estragon, dziurawiec, lubczyk, mięta polna, boldo, pluskwica groniasta, rzewień,curry.
Jeszcze na pewno ostropest i hibiskus.Mysia_24 -
Wiecie co? Łatwiej napisać co mozna 🤣 rumianek hah i to tez w rozsądnych ilościach 😅
Mysia 24, emciak lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny czy macie jakiś rabat do diagnostyki na sanco? Pilnie potrzebuje dla koleżanki
Trzeba na infolinię zadzwonić i zapytać czy są jakieś promocje;) ja tak zrobiłam i pani powiedziała że 10% od siebie rabatu może dać
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ooo witaj Wiolu 🤩 dopiero Cię wyłapałam tutaj 😄WiolaP wrote:@wandapanda curry ze wzgledu na to ze to mieszanka różnych przypraw i ma w składzie cynamon i kurkume.Mysle ze w jakiś rozsądnych ilościach raz na jakis czas mozna😉
Miło widzieć se wszystko jest Ok u was ❤️
WiolaP lubi tę wiadomość
👩🏻 36 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc O
11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm U
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm L
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc W
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- 9 dpo ⏸️
06.05.25- Trisomia 13 🖤💔
———————————————————
09.2025 - 3cs 🍄🟫 🌈
🩷🍂27.09.25 - 9 dpo ⏸️
🩷🍂30.09.25 - 12 dpo beta 56
🩷🍂02.10.25 - 14 dpo beta 186
🩷🍂21.10.25 - 6+5 ❤️
🩷🍂19.11.25 - 10+6 Nipt - niskie ryzyka
🩷🍂03.12.25 - 12+6 prenatalne - zdrowa Misia
🩷❄️06.01.26 - 17+5 ✅
🩷❄️19.01.26 - 19+4 połówkowe ⏳

-
Ann35 wrote:Ooo witaj Wiolu 🤩 dopiero Cię wyłapałam tutaj 😄
Miło widzieć se wszystko jest Ok u was ❤️
Witam witam🥰Tak u nas na szczęście wszystko dobrze,jestesmy juz po prenatalnych i prawdopodobnie będzie córeczka ❤️
Ann35, Ceci, karolka lubią tę wiadomość
-
Dzięki, o tym czytałam i jutro koleżanka ma dzwonić 🙂Pati1985 wrote:Trzeba na infolinię zadzwonić i zapytać czy są jakieś promocje;) ja tak zrobiłam i pani powiedziała że 10% od siebie rabatu może dać
-
Kofii wrote:Sporo tych przypraw 🫣 a ja akurat wczoraj nieświadomie piłam herbatkę zimową z rozmarynem 😅 ale na pewno niewielkie ilości okazjonalnie nie zaszkodzą 🫣
Spokojnie, ja w święta jadłam ciasto francuskie z rozmarynem, nic mi nie jest 😁 jakby tak człowiek max restrykcyjnie patrzył co może a co nie, to się okazuje że prawie nic. Mam herbatkę z cynamonem, uwielbiam ją i też nie rezygnuję z niej
Eliora lubi tę wiadomość
-
ja ziół i przypraw żadnych nie ograniczam, uważam że w tych ilościach co się daje do potraw nie ma szans żeby zaszkodziły.
Pani Bocianowa, Eliora lubią tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Mozna wszystko z tym ze w ograniczonych ilościach.Chodzi np o to zeby nie dodawac sobie Codziennie do kawy czy herbaty np łyżeczki cynamonu bo to juz calkem sporo,ale szczypta nie zaszkodzi😉Ja w święta tez zjadlam kawalek piernika i jest ok 🥰
-
Kciuki za dzisiejsze prenatalne 🤞✨
Rewelka, Pani Bocianowa, Ceci lubią tę wiadomość
-
Ehhhh ja dziś od 12 listopada wróciłam do pracy i powiem Wam….. że wszystko przy okazji wróciło ze mną. Jest mi niedobrze, ciągnie mnie brzuch, płakać mi sie chce itd
Najgorsze jest to ze w Belgii ciąża nie jest tak chroniona jak w PL. Ciężko jest dostać zwolnienie - chyba że ciąża jest zagrożona - ja po poprzednich poronieniach przeciągnęłam zwolnienie prawie dwa miesiące ale czas wrócić.
Dodatkowo zwolnienie im dłużej na nim jesteś tym niższa masz pensje. Dobrze że po skończonym 6 miesiącu jesteś prymusowo odsunięta od pracy 😅 więc czekam do kwietnia.
Aaaaaaa i powiem Wam największy hit! Macierzyński trwa tutaj ….. 14 tygodni…. Wychowawczy 4 miesiące!
Także moje dziecko od miesiąca już ma miejsce w żłobku bo tak również brakuje miejsc. Paranoja. -
Rewelka wrote:Ehhhh ja dziś od 12 listopada wróciłam do pracy i powiem Wam….. że wszystko przy okazji wróciło ze mną. Jest mi niedobrze, ciągnie mnie brzuch, płakać mi sie chce itd
Najgorsze jest to ze w Belgii ciąża nie jest tak chroniona jak w PL. Ciężko jest dostać zwolnienie - chyba że ciąża jest zagrożona - ja po poprzednich poronieniach przeciągnęłam zwolnienie prawie dwa miesiące ale czas wrócić.
Dodatkowo zwolnienie im dłużej na nim jesteś tym niższa masz pensje. Dobrze że po skończonym 6 miesiącu jesteś prymusowo odsunięta od pracy 😅 więc czekam do kwietnia.
Aaaaaaa i powiem Wam największy hit! Macierzyński trwa tutaj ….. 14 tygodni…. Wychowawczy 4 miesiące!
Także moje dziecko od miesiąca już ma miejsce w żłobku bo tak również brakuje miejsc. Paranoja.
O kurde…grubo. A co na to Belgowie? Narzekają czy raczej są przyzwyczajeni? -
Ja sobie tego nie wyobrażam, przeciez 3-miesieczne dziecko to taki maluszek, trudno byloby mi sie rozstac. Z drugiej strony wiecej bylo rąk do opieki/bawienia. Teraz zyjemy z dala od rodzin i nie ma takich wiosek wsparcia.WiolaP wrote:Slabo,ale nie wiem czy wiecie ze kiedys w Polsce urlop macierzyński trwal 3 msc i jak to mowi moj tesc kobiety na polach rodzily🫣😂Oj to nie sa czasy do ktorych chcialo by sie wrocic🙃
Ja dzis o 13 mam prenatalne i mega się stresuję. Chciałabym być już po. -
Rewelka szok 🙄 to jednak w tej naszej Polszy nie jest tak źle jeśli chodzi o ciężarne i matki. Trzymam kciuki żeby dzidziuś był łaskawy i dał Ci pracować 🍀
Trzymam kciuki za dzisiejsze prenatalne 🍀
Ja trochę od wczoraj gorzej się czuję. Już kilka dni było naprawdę super. Ale od wczoraj troszkę mnie dojechało. Co prawda mdłości 1/10 ale piersi jakby mocnej bolą i bardzo zmienily mi się brodawki ale czytałam że to taka kolej rzeczy. Wszystkie moje biustonosze są za małe i będą grzecznie czekały. Póki co tylko sportowe są w użytku. Boję się co to będzie jak zacznie się pokarm 😄
No i zmęczka i często robi mi się słabo i muszę szybko usiąść.
Dziś jedziemy drugi raz oglądać domek dla nas, jaram się trochę 😆
I dodatkowo dziewczyny, bardzo już chcę wiosnę 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 10:33
Rewelka, GąskaBalbinka, emciak lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH